Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי להעליב, נשמע כמו מקרה קלאסי של איש היישוב הישן והעקשן.

אבא שלך עושה כמה טעויות די ברורות:

א. הוא מניח שלרכב יש 'ערך" בצורת איזשהוא מספר ברור, סמי-מדעי. הערך של הרכב הוא מה שהמוכר והקונה מסכימים עליו, לא מה שכתוב במחירון או כל מספר אחר שנראה לו, גם אם מדובר ברכב הכי שמור בעולם. הניסיון להשיג מחיר מסוים עלול להתברר כבלתי אפשרי

ב. הוא שוכח שבכל עסקה יש הרבה פסיכולוגיה. הקונה, כמוהו, רוצה להרגיש שניצח קצת. אם המוכר לא מוכן לרדת שקל, הוא נותן לקונה להרגיש ש"יצא פראייר", וזה, כידוע, מה שישראלים הכי שונאים.

ג. הוא גם שוכח שאמנם מבחינתו הטיפולים הביתיים המוקפדים הם יתרון, אבל מבחינת הקונה הם חיסרון - גם כי אין לו שום וודאות מה נעשה, וגם כי תהיה לו בעיה כשהוא יעמיד את הרכב למכירה.

בקיצור, הבעיה היא לא בטיפולים הביתיים. הבעיה היא בעקשנות, ובחוסר הנכונות להבין גם את הצד של הקונה. מציע לך (או לאבא שלך) לפרסם בקצת יותר ממה שאתה מוכן למכור, להיות גמיש, ואפילו לרדת קצת מתחת למספר שחשבת אם אתה לא מקבל מספיק פניות. כשמוצאים קונה רציני, שבא כדי לקנות ולא כדי להציע לך הצעות מצחיקות, מתפשרים קצת וסוגרים עסקה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רבים כותבים "מתחייב על הכל", "מתחייב על כל בורג" - בחלק גדול מהמקרים

לאמירות האלו אין שום משמעות מעשית, גם אחרי שבבדיקה יעלה

כי לרכב יש אינספור תקלות.

לגבי פותח השרשור - אקבל בשמחה מוכר כפי שתואר, אבל ארצה לראות תיעוד כלשהו

של הטיפולים שבוצעו לרכב (אפילו אם במסמך אקסל שנרשם ע"י בעל הרכב).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממתי באמת מוכר משלם על בדיקה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בוקר טוב

איך הייתם מגיבים אם הייתם באים לראות רכב לרכישה, הייתם ממש מרוצים מהרכב אבל מגלים שאין היסטוריית טיפולים כי המוכר טוען שהוא מכונאי רכב והרכב טופל ותוקן בבית ולעולם לא נכנס למוסך וטופל כל 7.5 אלף ק"מ אך הוא לא רשם או תיעד את הטיפולים והתיקונים. ומצד שני המוכר גם לא מסכים לקחת את הרכב לבדיקה אלא אם כן היא בתשלום מלא של הקונה ולא משנה מה תהיה תוצאת הבדיקה. ובנוסף לזה גם תגלו עקשנות וחוסר גמישות לו על שקל אחד במחיר הרכב המוצע למכירה. והרכב באמת נראה מצויין לגילו יחסית לרכבים אחרים באותה שנה ונראה שמור ומטופל והמוכר נראה כאילו הוא יודע על מה הוא מדבר.

איך הייתם מגיבים למוכר כזה? האם הייתם קונים רכב בלי היסטוריית טיפולים? הייתם חושבים על זה?

שבת שלום

כל הדברים לגיטימיים, הייתי פוסל רק על העדר תיעוד טיפולים.

מי שמטפל לבד יכול לשמור קבלות על חלקים שרכש, לצלם את הק"מ בעת ביצוע טיפול או לרשום אותו על הקבלה + תאריך, לצלם את האריזות של החלקים ואת מהלך העבודה. להקים תיקיה עם כל הנ"ל במחשב או בנייד ולהציג לקונה.

אם אין את זה, מבחינתי חיסרון משמעותי ואם אין לי הכרות אישית ען המוכר ברמה שאני יכול לסמוך ב 100% על המידע בעל פה - לא הייתי קונה.

פורסם
הסיבה שפתחתי את השרשור היא לא כי אני קוצה לקנות את הרכב, הסיבה האמיתית היא שהמוכר הוא אבא שלי.

אז בפעם הבאה תפתח שרשור מדוייק, בו אתה מפרט את כל הסיפור ולא עושה לנו חידות.

אם אבא שלך לא לומד שהסיפור שלו לא מסייע לו למכור את הרכב ולקבל מחיר טוב עבורו, אולי כדאי שהוא ישנה גישה או שימשיך ללכת למגרשים שנותנים לו פחות ממה שהרכב שווה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
1. בדיקה היא תמיד בתשלום מלא של הקונה.

2. זכותו של מוכר להתעקש על מחיר מסויים.

3. כפי שאמרו קודם - תלוי איזה רכב.

4. בדיקות. מכון הן בעיתיות ומלאות כסתח. רוצה מידע מדוייק על רכב - קח למוסך מתמחה.

5. זכותך לא לקנות את הרכב.

6. אם אתה חושד בדוק רישיון רכב והתאמה לסיפור של המוכר.

לא ידעתי שאפשר לבדוק רכב במוסך מתמחה. חשבתי שיש מכוני בדיקה ייעודים לכך.

כמו שחשבתי שבכדי לעבור טסט יש מכוני רישוי ולא עוברים טסט במוסך. למדתי.

כמה עולה בדיקה לרכב כשהיא נעשית במוסך ולא במכון בדיקה? זה באמת עד כדי כך נפוץ

שבאים למוסך ומבקשים לבצע בדיקה לפני קניית רכב? או אפילו סתם בעלים של רכב שרוצה שיעשו לו בדיקה?

למדתי משהו חדש.

פורסם

ממש לא כל המוסכים מציעים בדיקות לפני קניה, ואלו שכן חלקם רק ללקוחות קבועים.

לגבי מחיר, גם אין משהו מוגדר. יש מוסכים שעושים בדיקה ללא חיוב ללקוחות קבועים, בסיום הבדיקה אתה מקבל חוות דעת בעל פה ולא מסמך מודפס כמו במכון בדיקה.

להיכנס למוסך כלשהו בתור לקוח מזדמן ולבקש לבצע בדיקה לפני קניה זה לא משוה מובן מאליו, סיכוי טוב שתקבל סירוב.

פורסם
בוקי, שרשור בפורום תופס? ;)
בלי טיפת ציניות, אני אשמח לקנות רכב מחבר פורום אם אני מתרשם מהודעות שלו שהוא מבין עניין ויודע לטפל במכוניות.

פורסם

אם אני אחפש שברולט קוואליר ובדיוק תמכור את שלך, אני אשמח לקנות ממך גם בלי ספר טיפולים :-)

אם זה רכב שעולה 150.000 ש"ח אז זה קצת בעיה כיוון שלמרות שאני מכיר אותך דרך הפורום וסומך על המילה שלך, הקונה הבא יחפש ספר טיפולים וזה ש"מקס טיפל בה מצויין לפני וגם אני המשכתי ככה" לא ירשים אותו.

פורסם

אבא שלך לא טועה בגישה שלו גם אני לא מתחייב במכירה על כלום חוץ משלא נעשתה תאונה שגרמה לפגיעה בשילדה.

אני שומר קבלות חלפים,יודע בדיוק מתי טופל הרכב.

אני לא מצפה לקבל מחירון אבל אם מישהו יבוא להוריד אותי במחיר לפני שהוא בדק את הרכב שילך לחפש את עצמו.

אני מקבל חוות דעת של אנשי מקצוע לא של הקונה,תרצה להוריד אותי במחיר תצטרך ללכת לאיש מקצוע על חשבונך.

פורסם

מה זה אם מישהו יבוא להוריד אותי במחיר לפני שבדק את הרכב שיילך לחפש?

אם אתה מבקש סכום ואתה גמיש, אז אני רוצה לדעת בערך בשיחת טלפון מה הכיוון, אם אנחנו באותו כיוון, אני אבוא אראה את הרכב ונדבר.

• תוכן חדש...