Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

איך הייתם מגיבים אם הייתם באים לראות רכב לרכישה, הייתם ממש מרוצים מהרכב אבל מגלים שאין היסטוריית טיפולים כי המוכר טוען שהוא מכונאי רכב והרכב טופל ותוקן בבית ולעולם לא נכנס למוסך וטופל כל 7.5 אלף ק"מ אך הוא לא רשם או תיעד את הטיפולים והתיקונים. ומצד שני המוכר גם לא מסכים לקחת את הרכב לבדיקה אלא אם כן היא בתשלום מלא של הקונה ולא משנה מה תהיה תוצאת הבדיקה. ובנוסף לזה גם תגלו עקשנות וחוסר גמישות לו על שקל אחד במחיר הרכב המוצע למכירה. והרכב באמת נראה מצויין לגילו יחסית לרכבים אחרים באותה שנה ונראה שמור ומטופל והמוכר נראה כאילו הוא יודע על מה הוא מדבר.

איך הייתם מגיבים למוכר כזה? האם הייתם קונים רכב בלי היסטוריית טיפולים? הייתם חושבים על זה?

שבת שלום

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי בסוג הרכב.

זה רכב שיש כמותו מאות אלפים על הכביש והוא מציף את לוחות המכירה? אומר תודה רבה וממשיך לרכב הבא.

זה רכב נדיר, אתה מאד רוצה את הדגם הזה, עשית נסיעת מבחן והכל הרגיש לך מושלם, שאר המכוניות שראית מסוגו שכרגע עומדות למכירה במצב גרוע יחסית אליו? הייתי שואל את הבעלים אם הוא מוכן ללכת לבדיקה במוסך שמכיר את הדגם כי במכון בדיקה הם לא באמת יודעים משהו, או אם היה לי את הידע הייתי בודק בעצמי. אם באמת הכל בסדר, משלם לו ולוקח את הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הוא מוכן ללכת לבדיקה אבל מתעקש שאין לו זמן לזה ולא מוכן לשלם עליה בטענה שהוא יודע מה מצב הרכב ובודק אותו כל שבוע.

פורסם

אני גם מטפל ברכבים שלי לבד. החל מניסן אלמרה ישנה עד DS3 חדשה. מעדיף לעשות את הטיפול לבד כי אני אעשה אותו הרבה יותר טוב מכל מוסך.

לגבי הבדיקה, למה שהוא יתחייב על משהו? בחיים לא הייתי מתחייב על כלום. מאיפה לו לדעת שהמנוע במצב מושלם? או הגיר? גם על שלדה אני לא הייתי מתחייב. מקסימום שהייתי מתחייב זה שבזמן שהרכב היה אצלי הוא לעבר פגיעת שלדה. זה הכל.

Renault clio RT 1994

פורסם

הכלל הכי חשוב הוא לשים לרגע את האגו בצד.

אם מדובר ברכב נדיר יחסית, ואתה מוכן לשלם את המחיר המבוקש לרכב הזה בהנחה שהוא תקין, והמוכר נשמע אמין, והרכב באמת נראה טוב, קח אותו לבדיקה. מקס' תפסיד 500₪. רק אל תשכח שכשתבוא למכור החוסר בהיסטוריית טיפולים עלול לעמוד לרעתך.

ד"א, המוכר יד ראשונה? אם לא, צריכה להיות לפחות הסטוריית טיפולים מהבעלים הקודמים.

אם זה רכב נפוץ שיש עוד מאה כמוהו למכירה כרגע, אני הייתי מוותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ברכב שלי למשל , אין היסטוריית טיפולים החל מ-105,000 ק"מ (שקניתי את הרכב)

הרכב עבר 11,000 ק"מ נוספים ואת את הטיפולים ביצעתי במוסכים מתמחים VAG פרטיים.

למה ? מסיבה מאוד פשוטה

הרכב שלי משופר , החלפים חלקן משופרים (צלחות ברקס רפידות וכו') את החלפים אני מייבא באופן עצמאי מחו"ל ולא נותן לצ'מפיון לשחוט אותי עם המחירים ההזויים שלהם (לא חסר לי לתת לך דוגמאות , הפשוטה בהם משאבת דלק אחורית שהייתי אמור להחליף 700 שקל בחו"ל , 2800 שקל בצמפיון לפני מעמ)

ואם תבוא לראות את הרכב שלי , אתה תראה רכב חדש , אני מאוד פדנט וכל נזילה קטנה או הזעה ממקום מזויים או קורוזיה או חיישן אפילו אם מדובר במשהו שלא התקלקל והוא נראה לא במצב ככ טוב אני מזמין והולך להחליף.

אבל בשונה ממנו לא היית לי בעיה שיקחו את הרכב לבדיקה , האמת שהייתי מעדיף שיקחו את הרכב לבדיקה במוסך מתמחה VAG שיבדוק את הרכב לפרטי פרטיו ולא יעשה סקירה כללית כי תכלס המכוני בדיקה לא באמת מכירים את הרכב לא את המחלות שלו ולא את ההתנהגות שלו.

מוכר שלא מוכן לקחת תרכב לבדיקה כנראה מסתיר תאונה שהיית לרכב..

פורסם

1. בדיקה היא תמיד בתשלום מלא של הקונה.

2. זכותו של מוכר להתעקש על מחיר מסויים.

3. כפי שאמרו קודם - תלוי איזה רכב.

4. בדיקות. מכון הן בעיתיות ומלאות כסתח. רוצה מידע מדוייק על רכב - קח למוסך מתמחה.

5. זכותך לא לקנות את הרכב.

6. אם אתה חושד בדוק רישיון רכב והתאמה לסיפור של המוכר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הכלל הכי חשוב הוא לשים לרגע את האגו בצד.

אם מדובר ברכב נדיר יחסית, ואתה מוכן לשלם את המחיר המבוקש לרכב הזה בהנחה שהוא תקין, והמוכר נשמע אמין, והרכב באמת נראה טוב, קח אותו לבדיקה. מקס' תפסיד 500₪. רק אל תשכח שכשתבוא למכור החוסר בהיסטוריית טיפולים עלול לעמוד לרעתך.

ד"א, המוכר יד ראשונה? אם לא, צריכה להיות לפחות הסטוריית טיפולים מהבעלים הקודמים.

אם זה רכב נפוץ שיש עוד מאה כמוהו למכירה כרגע, אני הייתי מוותר.

לא רכב נדיר, רכב יד שנייה ויש היסטורייה רק של 3 שנים ראשונות.

אלכס, הטענות שלך ממש דומות לטענות המוכר.

פורסם

אני מאמין שיש לך אשמה תורמת.

אתה לא מאמין לו,אתה לא רוצה לקחת את הרכב לבדיקה ואתה מנסה להוריד במחיר.

הוא ראה כבר כמה כאלה ומתחיל להמאס לו.

גם אצלי 2 הרכבים בבית מטופלים באופן עצמאי.

אם הבן אדם מטפל לבד האינטרס שלו שהרכב יהיה תקין וישרת אותו,

אתה יכול לשאול אותו איפה הוא קונה חלפים/מה סוג השמן, בן אדם שמחרטט לא יידע לענות על זה.

אבל לשמור קבלות על פילטר אויר ושמן,זה אני לא עושה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

גם אצלי במאזדה החל ממאי 2016 אין היסטוריית טיפולים (מאז שהרכב אצלי) במוסך, אבל כן יש לי קבלות על רוב הטיפולים שעשיתי לרכב בעזרת חבר. לא צריך להירתע מכל אדם שמטפל ברב שלו לבד.

אם אתה כל כך חושק ברכב - קח לבדיקה. אם יש עוד המון כאלו בלוחות ואתה חושש - דלג.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הסיבה שפתחתי את השרשור היא לא כי אני קוצה לקנות את הרכב, הסיבה האמיתית היא שהמוכר הוא אבא שלי. וב4 שנים האחרונות הוא הציע שלושה רכבים למכירה והקונים הפוטנציאליים ברחו בגלל הגישה שלו ובספק שהיה להם ובעיקר בגלל הקטע שכל המוכרים באו בגישה של "אם יוצא תקין אני משלם על הבדיקה אם לא יוצא תקין אתה משלם" והוא לא מוכן להתמודד עם האנשים האלה מכיוון שהוא יודע שהרכב מטופל כבר 6 שנים בכפפות של משי כל 7.5 אלף ק"מ ועם כל הכסתכים של המכונים הוא עוד עלול לשלם על בדיקה למרות שהכל תקין. אבל בשורה התחתונה הוא הפסיד עשרות אלפי שקלים בגלל שהוא נאלץ בסופו של דבר וכאקט של ייאוש מאנשים לפנות למגרשים ולקבל הרבה פחות ממה שהרכב שווה ולכן רציתי לדעת את דעתכם בעניין והאם הייתם קונים רכב מאדם כזה.

פורסם

ברר פרטים ושאל אותו שאלה טכנית כמו איזה מותג שמן אתה שם ? מה מידת צמיגות של השמן ? מתי בוצע טיימינג ? וכו'.

אם הוא מתחיל לגמגמם חבל על הזמן שלך ושלו.

אם הוא רציני ומפגין ידע ועניין, תמשיך לשלב הבדיקה.

לקחת לבדיקה - אתה לוקח לבדיקה על חשבונך זה ברור, ואם אתה לא אוהב את התוצאה זבשך הוא, ובצדק, לא אחראי.

הבן אדם אומר לך מראש, שהרכב במצב מעולה, והוא לא מוכן לשאת ולתת על המחיר - תגיד תודה שזה הוא אומר לך לפני הבדיקה ולא אחרי.

דווקא זה יאמר לזכותו לא לחובתו.

לא לכל אחד זה מתאים, לא חסרים פדנטים וזה דווקא האנשים שאתה הכי רוצה לקנות מהם רכב.

לא מתאים ? לא קרה כלום, תן לו להתייבש עד שיבוא הקונה או שהוא יירד לעם.

• תוכן חדש...