Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת אומרת פתחת מכסה מנוע וראית טיפת שמן ופתאום אתה אומר לי: שמע יש פה הזעת שמן אז צריך אטם מכסה שסתומים זה יעלה X כסף אז בוא נוריד.

אם אתה בא לבדוק את הרכב ואתה מתחיל להוריד לי על "תקלות" ללא חוות דעת מקצועית אני לא מקבל אותה.

בזמנו כשמכרתי את הבלנו רשמתי בהודעת המכירה (פה בפורום) את כל הבעיות שלה ואת כל מה שנעשה אליה.

אני סומך שאם אתה בא לראות את הרכב ולקנות בלי בדיקה במוסך או מכון אתה מאמין חלקית במוכר לפחות.

לכן אני תמיד ממליץ לחברים שקונים מחברים תכניסו לבדיקה במוסך לפחות על מנת שלא היהי אי נעימות לאחר מכן.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מובן לי מאיפה נובעת העקשנות לא לשמור קבלות עבור חלפים שנרכשו?

אם אני מגיעה לקנות רכב אני מצפה לראות תיעוד כלשהו, בין אם היסטוריה ממוסך או לפחות קבלות עבור חלפים ושמנים (אם מדובר ברכב יחסית זול). אחרת, מבחינתי הרכב לא טופל כלל ותוקן במוסכי מדרכה במקרה של תקלה. כשאין הכרות מוקדמת עם הבן אדם אני לא רואה סיבה לסמוך על המילה שלו ולא אבזבז זמן וכסף על בדיקה, אלא אעבור לרכב הבא בלוח (גם אם לא יהיה מהדגם\שנתון\צבע בדיוק שרציתי).

אפשר לקנות בכמה שקלים תיקייה שקופה+חבילת שמרדפים ולשמור שם את כל הקבלות. פעולה כל כך פשוטה תסייע בתהליך מכירה הרבה יותר נעים שגם יהיה רווחי יותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אז בפעם הבאה תפתח שרשור מדוייק, בו אתה מפרט את כל הסיפור ולא עושה לנו חידות.

אם אבא שלך לא לומד שהסיפור שלו לא מסייע לו למכור את הרכב ולקבל מחיר טוב עבורו, אולי כדאי שהוא ישנה גישה או שימשיך ללכת למגרשים שנותנים לו פחות ממה שהרכב שווה.

לא באתי "לעשות לכם חידות" בסך הכל רציתי לראות את דעתם של אנשים מה הם היו חושבים על מוכר כזה ועובדה שחלק אמרו שהם היו ממשיכים הלאה ולא לוקחים סיכון ורק אחרי כמה תגובות אמרתי שכל מה שהמוכר אומר זו אמת כי המוכר הוא בעצם אבא שלי וזה בעצם מה שבאתי לבדוק בשרשור הזה.

פורסם

אני מטפל ברכב שלי במוסך מורשה בלבד.

עם זאת, אני לא פוסל רכישה של חלפים מקוריים וטיפול במוסך אחר, אם המחיר יצדיק את זה.

ככה או ככה, גם על החלפים וגם על העבודה אפשר להוציא חשבוניות רכישה - ולתעד אותן.

בכל רכב שלי היה ספר מסודר עם קבלות של כל טיפול שנעשה אי פעם, החלפות מצבר, צמיגים וכו'.

מי שקנה ממני ידע שהוא מקבל רכב מטופל - וכולם נמכרו מהר ובמחיר שתואם את תנאי השוק (אף פעם לא דרשתי מחיר מפולפל במטרה למצוא פראייר).

לא רואה סיבה שאבא שלך לא ישמור חשבוניות, בטח אם הן שוות הרבה כסף ביום המכירה.

פורסם (נערך)

ההתנהגות של אבא שלך חשודה, ובגלל זה כל הבלאגן (אני לא מטיל דופי באמינות שלו פשוט ארשום את הדברים כפי שאני רואה אותם).

לצפות מבעל רכב יד שנייה להתחייב על מנוע וגיר בבדיקה זה קצת יותר תקלות ובלאי קורים וצריך לקחת את זה בחשבון.

התחייבות לשלדה זה לגטימי אם הרכב תאונות בעל הרכב צריך להיות מודע לזה ולהגיד את האמת.

אבל אבא שלך טוען שהוא מוסכניק מטפל ברכב לבד ולכן הרכב במצב מעולה והוא מכיר כל בורג ברכב, מאדם כזה אני מצפה שלא תהיה לו בעיה להתחייב לבדיקה כולל גיר מנוע, במיוחד בהעדר היסטוריית טיפולים.

מכיוון שאביך אינו אדם מן היישוב וההיכרות שלו עם הרכב שלו היא הרבה יותר גבוהה מאשר אדם ממוצע. אני כן מצפה שייקח אחריות ויתחייב בבדיקה כי הרי הוא מטפל ברכב ואמור לדעת מה מצב הגיר והמנוע.

אני לא חשוב שאביך מנסה לרמות מישהו או שהוא לא ישר בנוגע למצב הרכב, אבל כמו בכל שוק גם בשוק הרכב יש רמאים ואנשים חשדניים מטבעם, והתנהלות של אביך היא קצת מעוררת חשד אצל אנשים זרים.

עריכה אחרונה על ידי red1
פורסם
הסיבה שפתחתי את השרשור היא לא כי אני קוצה לקנות את הרכב, הסיבה האמיתית היא שהמוכר הוא אבא שלי. וב4 שנים האחרונות הוא הציע שלושה רכבים למכירה והקונים הפוטנציאליים ברחו בגלל הגישה שלו ובספק שהיה להם ובעיקר בגלל הקטע שכל המוכרים באו בגישה של "אם יוצא תקין אני משלם על הבדיקה אם לא יוצא תקין אתה משלם" והוא לא מוכן להתמודד עם האנשים האלה מכיוון שהוא יודע שהרכב מטופל כבר 6 שנים בכפפות של משי כל 7.5 אלף ק"מ ועם כל הכסתכים של המכונים הוא עוד עלול לשלם על בדיקה למרות שהכל תקין. אבל בשורה התחתונה הוא הפסיד עשרות אלפי שקלים בגלל שהוא נאלץ בסופו של דבר וכאקט של ייאוש מאנשים לפנות למגרשים ולקבל הרבה פחות ממה שהרכב שווה ולכן רציתי לדעת את דעתכם בעניין והאם הייתם קונים רכב מאדם כזה.

ענית לעצמך על השאלה. עובדה שכל הרכבים שאבא שלך מכר, סיימו את דרכם במגרשים, ולדעתי בצדק מוחלט.

אני בתור קונה, בחיים לא הייתי סומך על מילה של מוכר. אני לא מכיר אותו, ואם אין לו דרך להוכיח את טענותיו, מבחינתי זה שקר ואני ממשיך הלאה, גם אם מדובר ברכב נדיר.

יש אין ספור סיפורים (גם פה בפורום) על מוכרים עם סיפורים קורעי לב מגוונים, עד כמה הם אהבו את רכב, איך הם ישנו ביחד כריות, איך הם ליקקו את האוטו או טיפלו אצל "חבר גבר גבר", ונחש מה - רוב הסיפורים התגלו כשיקריים, והקונה היה נדפק עם אוטו שרצה להפתר באופן מיידי.

פורסם

ומהצד שני, לכל הרכבים שמכרתי לא הייתה היסטורית טיפולים רשומה.

תמיד עדכנתי את המוכרים לגבי המצב של הרכב ולגבי הטיפולים שנעשו.

אגב, חלק מהדברים קל מאוד לבדוק, ברקסים-האם הוחלפו-המצב של השמן לגבי טיפול אחרון וכו'.כמובן שלוקחים את הרכב לבדיקה לרצונו של הקונה. כל הרכבים אצלי נמכרו כך ולרוב מעל המחירון (רכבים ספורטיבים).

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

אם אתה בא לקנות רכב בדעה שמישהו יושב מולך הוא שקרן אל תקנה ממנו.

כשאתה בא לקנות אתה שואל את המוכר את השאלות הבסיס, לאחר מכן שואל אם אם יש קבלות או תיעוד ברגע שנאמר לך שאין זה מעלה חשד (הגיוני),לכן תיקח את הרכב לבדיקה אצל מוסך מתמחה או מכון בדק משם אתה מקבל פדיבק מאיש מקצוע על מצבו של הרכב.

בכל מקרה רכבים מעל 5 שנים בדר"כ מחוץ לאחריות היצרן אז גם היהי תיעוד ממוסך מרכזי אם יילך הגיר תלך כל האלמנט היהי עלייך.

פורסם

כשאתה בא לקנות אתה שואל את המוכר את השאלות הבסיס, לאחר מכן שואל אם אם יש קבלות או תיעוד ברגע שנאמר לך שאין זה מעלה חשד (הגיוני),לכן תיקח את הרכב לבדיקה אצל מוסך מתמחה או מכון בדק משם אתה מקבל פדיבק מאיש מקצוע על מצבו של הרכב.

אם נניח נסעתי עם הרכב 100 אלף ק"מ, במהלך 100 אלף החלפתי שמן מנוע פעם אחת, לא החלפתי פילטרים, לא החלפתי כלום ואז לפני המכירה אני עושה טיפול ב 200 ש"ח. שם שמן הכי זול שיש ומחליף פילטר אוויר.

יכול להיות שבבדיקה במוסך לא יראו משהו חריג אבל זה עדיין רכב בלוי ומוזנח. אין תחליף לתיעוד טיפולים, תיעוד טיפולים מאפשר לדעת גם באיזה חלקים ובאיזה חומרים נעשה שימוש.

פורסם

פעם אחת קניתי רכב ללא תיעוד כלשהו, וזה היה רק מאדם שבשיחה איתו הבנתי שהוא מבין עניין ומטפל בעצמו , וכניראה לא סתם איזה חרטטן.

למזלי הרכב היה בסדר גמור בתקופה שהוא היה אצלי, אבל ההבדל הגדול שזה היה רכב ב 9 אלף שקל.

ממה שאצלך, אנע מניח שמדובר על רכב יקר בהרבה. בחיים לא הייתי קונה רכב יקר יותר ללא היסטורית טיפולים או לפחות קבלות. כול שכן, לא במחירון.

אגב להרבה מוכרים יש התעקשות מטופשת שנובעת נטו ממשחקי אגו- מפרסמים בגישת "כוסומו כולם, לא יורד שקל מהמחירון", ואז מוצאים את עצמם מתייאשים ומוכרים לטרייד במחיר נמוך יותר ממה שהיה אם הם היו טיפה מתגמשים לפני כן.

פורסם

בוקי,אני אישית שומר קבלות אבל בלי תיעוד.

תיעוד אכן יעזור,אבל מכונאי טוב יודע להבחין ברעש של מנוע שלא מטופל כראוי.

הרי אדם שאומר שהוא מטפל ברכב בחלקים איכותיים לא ישים צמיגים סינים.

פורסם
ההתנהגות של אבא שלך חשודה, ובגלל זה כל הבלאגן (אני לא מטיל דופי באמינות שלו פשוט ארשום את הדברים כפי שאני רואה אותם).

לצפות מבעל רכב יד שנייה להתחייב על מנוע וגיר בבדיקה זה קצת יותר תקלות ובלאי קורים וצריך לקחת את זה בחשבון.

התחייבות לשלדה זה לגטימי אם הרכב תאונות בעל הרכב צריך להיות מודע לזה ולהגיד את האמת.....

יש לי דעה הפוכה משלך. אני סבור שמי שמתחייב על הבדיקה הוא או טיפש או רמאי שיודע שההתחייבות הזאת לא שווה כלום.

במיוחד כאשר מדובר בהתחייבות על המנוע והגיר איך בדיוק תקבע האם המוכר עמד בהתחייבות או לא?

לפי הסעיף הרלבנטי בבדיקה? אבל הוא תמיד יהיה מסומן ב-X.

כבר היה פה שירשור שמישהו החתים את המוכר על הגיר והיה רשום "נקישות" ואז הוא רצה לדרוש את כספי הבדיקה בחזרה. הזוי.

גם בעניין השלדה אני אף פעם לא מתחייב על תוצאות הבדיקה גם אם אני יד 1. מה שכן אם היתה תאונה אני מראה לקונה את דו"ח שמאי ונותן לקונה להחליט האם הוא רוצה לקחת לבדיקה או לאו.

ובלי קשר, זה שאין תיעוד של הטיפולים זה באמת בעייתי כי אדם ששומר על רכבו כן ירשום את התאריכים של הטיפולים וישמור את הקבלות או לפחות ירשום מה הוחלף בדיוק.

פורסם
לא מבין משהו אחד מכל האנשים שמטפלים לבד: למה אתם לא מתעדים קבלות מתעדים באקסל את כל החלפים שהוחלפו? למי שזה לא מספק, שימצא רכב אחר.

בדיוק מה שאני חושב, הייתי במקרה כזה מוסיף ומצלם את הטיפול בין היתר כולל החלפים, לכל מקרה.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...