Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון. במותגים אחרים אין את זה.

מישהו הכריח אתכם לקנות רכב שיש לו גלולת רעל בילט אין?

מישהו לא ידע על הכשלים בגיר הזה?

יש לו יתרונות ויש לו חסרונות. מי שקנה את הרכב הזה עשה את השיקולים שלו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תרשו לי להיות לרגע פרקליט השפן,

הרכב מ 2012. בן חמש וחצי שנים.

באיזה שלב תפסיקו לבוא בדרישות לאחריות מהיבואן? אחרי 6 שנים? אחרי 7 שנים? אחרי 10 שנים?

הרי בשורה התחתונה קניתם (לא פות"ש - כללי) רכב עם תקלה ידועה ומוכרת שיש לה מחיר. מן הסתם גם התמקחתם במחיר על מנת לכסות את עצמכם על הכשל הזה. גם המחירונים אמורים לשקף את האפשרות לתקלה שכזו.

אני חושב שאתה צודק עקרונית, מה גם שכנראה מדובר ברכב שהיה תחת האחריות המורחבת והסדר הפיצוי שנקבע לאחר שהתביעה הייצוגית התקבלה.

אני לא בטוח שהציבור הרחב מכיר את הבעיה כמו שמכירים אותה בפורום, ועושה החלטה מושכלת.

אני חושב שהשאלה המעניינת כאן היא, האם כבר בוצע תיקון בגיר ברכב במסגרת האחריות או לא, ואם כן, מתי.

אם לא, אני חושב שהכשל היה וודאי (ומאוד מפתיע שהוא לא קרה עד כה), ואני מכיר מקרה עם איביזה בת יותר מ-5, שבפליקס אמרו בהתחלה: "זה יעלה לך כנראה" ושיחה אחת לשירות לקוחות של צ'מפיון ישירות, והם הודיעו שהם מתקנים הכל, ועל חשבונם.

אז אני לא יודע אם הרכב למעשה עוד היה באחריות (לא מכיר את פרטי התביעה) או שפליקס ענו לפני שביררו או שסתם מזל או שהנחיות משתנות... אבל אני מכיר איביזה אחת שתקנו אותה באחריות אחרי יותר מ-5 שנים על הכביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם אני לא מבין על מה כל המאומה,

הרכב טופל במסגר האחריות? טופל.

האחריות נגמרה, והתחילה השנייה של ה-5 שנים? התחילה.

וגם נגמרה. כמה זמן צריך לתת אחריות לרכב? כל החיים?

בצעירותי היו לי מלא "אלפות", "ולנציות" ו"פיאטים", וידעתי לאן אני נכנס, ואף פעם לא הלכתי לבכות או להתלונן, שהרכבים היו מתחממים, או ההילוכים חורקים, בשני ובשלישי, או שהחלידו מהר מדי.

לא וויתרתי על חווית הנהיגה, והמשכתי לקנות אותם. ופירנסתי הרבה מוסכים מבלי להתבכיין.

אתם יודעים שיש בעיות עם הגירים הללו? יש 2 אופציות שידועות לכולם. לקנות או לא לקנות.

קניתם? תשלימו עם זה שיום אחד זה ייקרה. אבל לבוא כאן להתבכיין כל הזמן, לא נראה לי שזה יעזור הרבה, מלבד חיזוקים פסיכולוגיים פה ושם, מצד חברי הפורום האחרים ש"משתתפים בצערכם".

פורסם (נערך)

הרי בשורה התחתונה קניתם (לא פות"ש - כללי) רכב עם תקלה ידועה ומוכרת שיש לה מחיר. מן הסתם גם התמקחתם במחיר על מנת לכסות את עצמכם על הכשל הזה. גם המחירונים אמורים לשקף את האפשרות לתקלה שכזו.

מה אתם רוצים מהיבואן?

רק לחדד, אני לא בעל הרכב, אני מנסה לעזור לקולגה.

אז אני אענה בשם בעל הרכב תוך שאני מצטט אותו.

בעל הרכב לחלוטין לא היה מודע לתקלה, לא התמקח על שום דבר והמחירונים לצערי רחוקים מלשקף את זה.

בעל הרכב לא חי את התחום הזה כמו יושבי הפורום, הוא התעניין במותג לפני הקנייה, כולם אמרו לו "איביזה זה אחלה רכב" אז הוא קנה.

לטעמי התקלה התרחשה בשלב מאוחר כלכך כי הרכב מבלה את חייו לרוב בכבישי הדרום, פקקים בקושי יש פה.

לכן גם שום דבר מעולם לא הוחלף באחריות. להבנתי אפילו הקלאצ'ים מקוריים.

ישנם לא מעט תקדימים שהיבואן השתתף בתיקון שכזה, תחת אותם תנאים (רכב מטופל במוסכי יבואן כל חייו, פחות משנה מגמר האחריות וכו').

כל מה שאנחנו רוצים מהיבואן, זה אותו יחס גם במקרה הזה..

בנתיים נציגת היבואן בפורום פנתה אלינו וביקשה פרטים.

מחכים לשמוע ממנה..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

ואם בסוף הנציגות הנסתרת של צמפיון תעזור שאפו! אבל מה עם מי שלא עושה רעש? (טכני וענייני כמובן ללא מטרה אחרת)

discoTD5 - זה בדיוק צריך להיות מטרת השרשור - שמי שקורא אותו יידע שהגיר הזה בעייתי כלכלית ושלא ישלה את עצמו שאין בעיות, כמו כל מיני חברי פורום שלא חוו על בשרם את הצרה הכלכלית הזאת. אין יום כמעט בפורום שלא עולה פוסט על הגיר הזה, התקלה הנפוצה ביותר כאן בקארפורום.

פורסם
הפתרונות המוזלים זה למח גיר משופץ... ולא חדש עם שקט נפשי.

על איזה שקט נפשי מדובר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טעות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

האיביזה החדשה הושקה לא מזמן בקול תרועה ועם ביקורות טובות בעיתונים בארץ ובאתרי רכב ישראלים.

האם יש לא את אותו גיר DSG7? יבש? רטוב? מאיזה צריך לדאוג?

פורסם
האיביזה החדשה הושקה לא מזמן בקול תרועה ועם ביקורות טובות בעיתונים בארץ ובאתרי רכב ישראלים.

האם יש לא את אותו גיר DSG7? יבש? רטוב? מאיזה צריך לדאוג?

רטוב בטוח לא. אבל אני מצטרך לשאלה.

פורסם

יש 28 גירסאות שונות של ה-DQ200 אחת מהן מותקנת באיביזה החדשה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יש 28 גירסאות שונות של ה-DQ200 אחת מהן מותקנת באיביזה החדשה.

מה ההבדל בינהן? (חוץ מיחסי העברה)

יום טוב גם לך

פורסם

אין לי מושג - לא מצאתי פירוט (למרות שחפשתי לא מעט)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מחד, לרכב הייתה הרחבת אחריות על הגיר שהסתיימה והתקלה הגיעה לאחר מכן (לכאורה). גם האחריות של ״רצון טוב״ (ואני לא סובל את המונח הזה) מדברת על השנה השלישית. לפיכך, על הנייר, הרכב פשוט לא באחריות.

מאידך, לא ניתן להתעלם מן העובדה כי ברור שלגיר הזה יש בעיה כרונית, בייחוד בשנים הרלוונטיות לפותה״ש, בעיה יקרה שבשנת 2017, ובפרט שהיא כבר מוכרת עד כדי תובענה ייצוגית, הייתה צריכה להיפתר (למשל: החלפה לחלק משופר).

וכשזה נאמר, ואולי החמצתי, האם בוצע לרכב קמפיין בשלב כלשהו?. בנוסף, הועלתה כאן הסוגיה של התייחסות בפסק הדין שניתן בנושא לטיפול מיוחד בסוגיה- טוב יעשה פותה״ש אם יבדוק זאת.

לדעתי, בשקלול כל הגורמים: רכב לא ישן מאוד, שטופל כל חייו במוסכי היבואן ובזמן, תקלה מוכרת ויקרה, ותודעת שירות - על צ׳מפיונס לתת מענה- עדיף החלפה ללא עלות או לפחות בהנחה משמעותית מאוד.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

וכשזה נאמר, ואולי החמצתי, האם בוצע לרכב קמפיין בשלב כלשהו?

בן

עד כמה שידוע לי לא בוצע

יום טוב גם לך

פורסם

האם באמת מדובר על 3K ש"ח תיקון? כי אם כך זה ממש לא נורא, עד עכשיו נמנעתי מרכישה פרטית של רכבים עם הגיר למרות שמאוד אהבתי את אחד מהם (גולף דור 7 1.2), אבל אם זה הסיכון אז באמת שלא ממש משנה.

זה מזכיר לי את ההיסטריה מאחורי הAL4, תיקון שלו על לי 1800 ש"ח, במקביל לתחזוקה שוטפת סופר זולה, ההיסטריה ממש לא היתה מוצדקת.

• תוכן חדש...