Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב המזדקן שלי (c5 2010 עם 150 אלף קמ״ש) עושה לי לא מעט בעיות לאחרונה. בין היתר, הגיר נתקע מדי פעם על הילוך שלישי וצועק לי ״service". לא הצלחתי לזהות מתי זה קורה ולמה. רק כיבוי של המנוע והנעה מחדש מסדר את זה, עד לפעם הבאה...

אני מבין שכנראה אצטרך שיפוץ גיר, אבל במצבו של הרכב ובביקוש הנמוך מאוד שיש לו בשוק (אם בכלל) השאלה היא אם שווה להשקיע 4,000 שקל ויותר על שיפוץ או החלפת הגיר או פשוט לתת לו למות בכבוד.

מבחינה טכנית, האם זה מסוכן לנסוע במצב כזה? למה זה עלול לגרום?

תודה לעונים.

פורסם

כל תקלה לא מטופלת עלולה להחמיר עם הזמן, ולגרום נזק נרחב יותר (וכמובן יקר יותר לתיקון).

הייתי מנסה להגיע לאחד המוסכים המומלצים (גבע, אורן, שאפט, אם אתה במרכז או יכול להגיע למרכז) ולקבל מהם דיאגנוסטיקה ראשונית (שלהבנתי לא אמורה להיות בתשלום, אבל תוודא מראש). לא כל תקלה בגיר מחייבת שיפוץ מלא.

האם כדאי לתקן תלוי במצב הרכב באופן כללי וברצון שלך להמשיך להשתמש בו. אין קשר בין עלות התיקון לשווי הרכב - גם ברכב יקר וגם ברכב זול עלות התיקון לא תגולם במחיר הרכב במכירה עתידית (אלא אם במחיר התיקון ניתן כבר לקנות רכב טוב יותר, אבל זה כנראה לא המצב פה).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מציע לטפל בהקדם, אם אני מבין נכון בנסיעה מהירה הגיר מוריד במכה את ההילוך מהילוך רביעי לשלישי ונתקע שם, התופעה תלך ותחמיר ומלבד חוסר הנוחות בנהיגה גם די מסוכן, הטיפול הוא דווקא לא יקר במיוחד, אצלי בסניק דור 2 עם אותו גיר זה הסתכם בהחלפת סולונאידים בגיר ושמן גיר, סיפור של סביבות 1500-1700 שח במוסך שמבין עניין, יש גם מדריכים בפורום לביצוע עצמי, ניתן גם לקנות את הסולונאידים ב EBAY, עלותם בערך 100 שקל לאחד, צריך שניים.

פורסם

באמת נשמע כמו בעיית שסתומי לחץ שמן. זאת מחלה בהרבה צרפתיות. אם מזה כך, התיקון הוא דיי פשוט. לא צריך אפילו להוריד את הגיר מהאוטו. כדאי לך למצוא מכון גירים שמתמחה בצרפתיות וביצע את התיקון מיליון פעם.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
באמת נשמע כמו בעיית שסתומי לחץ שמן. זאת מחלה בהרבה צרפתיות. אם מזה כך, התיקון הוא דיי פשוט. לא צריך אפילו להוריד את הגיר מהאוטו. כדאי לך למצוא מכון גירים שמתמחה בצרפתיות וביצע את התיקון מיליון פעם.

הבעיה הייתה באמת קשורה לשסתום. הרכב טופל במוסך גבע בצורה מצוינת.

פורסם

זה המחלות הנפוצות בגיר הזה במיוחד עם אותן התופעות ב C5. כבר הזמנתי לי למלאי 2 שסתומי לחץ כאלה שאמורים בזמן הקרוב מאוד להיכנס לתיבה של חמי שגם סובל עם ה C5 מאותן התופעות בדיוק.

פורסם
זה המחלות הנפוצות בגיר הזה במיוחד עם אותן התופעות ב C5. כבר הזמנתי לי למלאי 2 שסתומי לחץ כאלה שאמורים בזמן הקרוב מאוד להיכנס לתיבה של חמי שגם סובל עם ה C5 מאותן התופעות בדיוק.

אני מקווה שלא הזמנת שני שסתומי לחץ שמן,

זה אחד שסתום לחץ,

והשני שסתום נעילת ממיר מומנט.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

בס"ד

ברכב שלי (307') כל שנה וחצי כמו שעון שוויצרי היה הולך הסולונואיד, השנה לשם שינוי כנראה שהלך הממיר מומנט:lol:.....

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...