Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם מוסך, משחטת עופות או מועדון לילה לא ירצו לגור לידך - אין בכך כל יתרון.

אבל אתה רוצה שתהיה לך מכולת ליד הבית, אולי אפילו סופר קטן. אתה רוצה כמה בתי קפה ומסעדה או שתיים. אתה רוצה מספרה, בית מרקחת, אולי איזו מרפאה קטנה. ויש עוד הרבה דוגמאות.

אגב, גרתי בכמה ערים בארץ וברוב המקרים מצאתי את עצמי נוסע ברכב למקומות ולא הולך או משתמש בתחבורה ציבורית. המצב לחלוטין הפוך איפה שאני גר עכשיו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה לא צריך לגור ליד מוסך או מועדון, אבל מה הבעיה לגור מעל משרדים וקומה מסחרית?

תשאל את תושבי שד' מוריה בחיפה שהעסקים מתחל תבית שלהם ממררים להם את החיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא מכיר את שד' מוריה בחיפה. אבל אני לא חושב שתושבי אבן גבירול או דיזינגוף כל כך ממורמרים.

למה התפיסה מיושנת?

לדעתי תפיסה מאוד נכונה. צריכה להיות הפרדה בין מגורים לתעשיה. אני לא רוצה לגור ליד מוסך, משחטת עופות או מועדון לילה.

הלוואי והיה לי מוסך מתחת לבית. אתה יודע כמה זמן זה היה חוסך לי? מה אכפת לי שהמוסך מרעיש בין 8 ל-17. ממילא אני בעבודה. ככה יוצרים רחובות תוססים כמעט כל שעות היממה.

באשדוד יש יופי של הפרדה בין מגורים לתעשייה. בבוקר רואים אלפי מכוניות יוצאות מהעיר. בערב רואים אלפי מכוניות חוזרות לעיר. רוב שעות היום העיר נראת כמו בית קברות. עיר של 250 אלף תושבים נטושה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בקיצור, זה רחוב של בילויים. המבלים תופסים את החניות, רועשים, ובתי האוכל מפיצים מטרדי רעש וריח.

חנויות מתחת לבית זה סביר.

מרפאות, משרדי עו"ד וכו' - לא מפריעים יותר מדי.

עסקים שפועלים אחרי 5-7 בערב, ועסקים הנגועים במטרדם (דיברנו על מסעדות, מועדוניםו מוסכים?) - לא.

סתם, משהו היסטורי - בילדות גרתי בבית דו משפחתי בשכונה טובה בחיפה. אממה, בערך ממול היה מועדון\דידקוטק. המצב היה כזה שהיה חשש לצאת מהבית בלילות בגלל שיכורים, וכל בוקר מצאנו את כוסות הבירה הריקות בחצר הפרטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה התפיסה מיושנת?

לדעתי תפיסה מאוד נכונה. צריכה להיות הפרדה בין מגורים לתעשיה. אני לא רוצה לגור ליד מוסך, משחטת עופות או מועדון לילה.

העיר הכי יקרה בישראל מבחינת מחירי דיור, זו תל אביב. זו העיר היחידה, בערך, שעובדת, מבחינת שילוב נכון של עסקים, מקומות מסחר ומגורים. אני לא גר ליד מוסך או מועדון לילה. אבל אני גם רואה אנשים, כשאני יורד לרחוב, וכן, יש מחקרים שגם טוענים שזה יותר בריא לנפש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לא ממש ראוי לתגובה מכיוון שמדובר ברעל ביבים טיפוסי של טמקא. קראתי. אין חדשות, אז מייצרים רעל.

לענייננו, חיסכון של שעה ורבע בנסיעה היומית לעבודה (מ-3 ורבע ל-2) תעלה לי 150₪ יותר, ביום (חנייה/דלק, לא יודע איך לחשב בלאי).

עבור חיסכון או אי-בזבוז של 150₪ בכל יום אני מוכן להקריב עוד שעה ורבע, שבמהלכה אני משוטט באינטרנט, רואה סרטים או אפילו מנמנם, רחמנא ליצלן.

תנסו לבצע את אחת מהפעולות האלה תוך כדי נהיגה, בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא יודע מה בדיוק בריא במקום הזה, בכל פעם שאני בעיר הזאת, אני רוצה רק לברוח משם כמה שיותר מהר. משתדל להיות שם לא יותר מפעם בחצי שנה, וגם זה רק אם זה איזשהו סידור סופר נחוץ.

אגב, עכשיו יצאתי לחניה מתחת לבית. השעה 20:00, ריק לגמרי ושקט מופתי בחוץ, רק רעש של מזגנים ומדי פעם מכוניות בכביש. תענוג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אתה רוצה לגור בפרבר שינה ולהגיע לכל מקום ברכב פרטי זה בסדר גמור, אבל זה מה שגורם לפקקים, לזיהום, למחלות ולירידה באיכות החיים. יש סיבה למחירי הדיור הגבוהים באזור ת"א.

ד"א, במקומות שאין בהם תנועה ערה של אנשים יש יותר פשיעה. זה לא שאתה גר בשכונה לעשירים בלבד עם חברת אבטחה ושערים בכניסה.

אם היית גר 15 דק' ברגל מהעבודה שלך ומשירותים כמו בנקים, קופת חולים וכו', היה נשאר לך המון זמן פנוי לעשות מה שמתחשק לך אחרי שעות העבודה במקום לעמוד בפקקים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא יודע מה בדיוק בריא במקום הזה, בכל פעם שאני בעיר הזאת, אני רוצה רק לברוח משם כמה שיותר מהר. משתדל להיות שם לא יותר מפעם בחצי שנה, וגם זה רק אם זה איזשהו סידור סופר נחוץ.

אגב, עכשיו יצאתי לחניה מתחת לבית. השעה 20:00, ריק לגמרי ושקט מופתי בחוץ, רק רעש של מזגנים ומדי פעם מכוניות בכביש. תענוג.

בסדר, אתה לא אוהב את העיר הגדולה. יש עוד אנשים כמוך. אבל המספרים עדיין מדברים בעד עצמם.

יש חוקרים ומחקרים בפסיכולוגיה סביבתית שמראים ומסבירים למה השילוב שיש בערים כמו תל אביב הוא דווקא בריא יותר לאדם, וכבר כתבתי גם מניסיון אישי פה בפורום, שאני יכול להעיד על כאלו שהמעבר לעיר הגדולה עשה להם טוב מבחינה חברתית, בניגוד לכאלו שתמיד פחדו ממנה, וחלקם די מתמרמרים איפה שהם גרים, מכיוון שהם בודדים שם. מאוד.

רחובות כמו אבן גבירול ודיזנגוף לא כאלו פופולאריים למגורים. אני גר ברחובות קטנים, ופחות רועש כאן מרוב הכפרים שיצא לי לבקר בהם בארץ.

פורסם
רעש?

יש מי שזה מתאים לו, ויש כאלה שפחות...

אני גר במושב והתייאשתי מהתחבורה הציבורית - אפילו שזו הדרך הכי זולה.

.

אתה גר במושב - לא יכולה להיות לך תחבורה ציבורית טובה. ככל שהאיזור פחות צפוף לק״מ כך התחבורה הציבורית בו פחות טובה. זה אקסיומה.

בנוסף, ככל שמקום מסוים מערב פחות שימושים - מסחר, תעשייה, מגורים, עסקים, לימודים וכ״ו - כך התחבורה הציבורית בו פחות טובה. אקסיומה נוספת.

לכן בכפרים, קיבוצים ומושבים התחבורה הציבורית גרועה. לכן בערי שינה התחבורה הציבורית רק קצת טובה יותר כי היא מיועדת לזקנים, צעירים, משוללי רכב והגעה בבוקר ובערב לאיזורי תעסוקה. לכן באיזורים כמו תל אביב, בהם יש עירוב שימושים וצפיפות גדולה התחבורה ציבורית יחסית טובה ומאפשרת מחייה ללא החזקת רכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בודד אתה יכול להיות גם בעיר גדולה, כשכל הזמן יש אנשים סביבך.

בתור ילד, גדלתי בעיר של 4 מיליון תושבים, והייתי בודד. מאוד.

ממש לא מתגעגע לזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא קשור לכמות האנשים שסביבך, זה קשור לנוחות ונגישות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה גר במושב - לא יכולה להיות לך תחבורה ציבורית טובה. ככל שהאיזור פחות צפוף לק״מ כך התחבורה הציבורית בו פחות טובה. זה אקסיומה.

בנוסף, ככל שמקום מסוים מערב פחות שימושים - מסחר, תעשייה, מגורים, עסקים, לימודים וכ״ו - כך התחבורה הציבורית בו פחות טובה. אקסיומה נוספת.

לכן בכפרים, קיבוצים ומושבים התחבורה הציבורית גרועה. לכן בערי שינה התחבורה הציבורית רק קצת טובה יותר כי היא מיועדת לזקנים, צעירים, משוללי רכב והגעה בבוקר ובערב לאיזורי תעסוקה. לכן באיזורים כמו תל אביב, בהם יש עירוב שימושים וצפיפות גדולה התחבורה ציבורית יחסית טובה ומאפשרת מחייה ללא החזקת רכב.

נ.ב.

המעשה הזה קרה בזכות מועצת הנוער שהקימה את הקו הצהוב בקיץ 2010: אוטובוסים של המועצה חיברה בין הגוש המזרחי לגוש המערבי של עמק חפר.

המועצה ראתה את היתרונות והגישה את הבקשה למשרד התחבורה.

כאשר הקווים הגיעו, בקשתי להגדיל את התדירות. מאז אני לא יודע מה קורה בקווים האלו, כי אני עברתי לדרום הארץ עם הרכב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אספר לך סוד:

כאשר נתיב אקספרס היו בשליטה על אזור המזרחי של עמק חפר, היה קו מעצבן שנכנס לכל היישובים מכפר יונה ועד בחן. קו 33.

כאשר קווים נכנסו לשליטה, המועצה האזורית עמק חפר דרשה ממשרד התחבורה קו מאסף בין כל היישובים. כלומר שיהיה מיניבוס שלא יכנס ליישובים, אלא יאסוף את כל האנשים מהכניסה ליישוב.

פתאום היו אנשים שעזבו את המפתחות, ונסעו בקווים האלו.

כמובן שקו כזה לא התאים לכולם, אבל בהחלט ראיתי עליה בכמות הנוסעים.

מאמין שאם יהיו קווים כאלה, שיאסוף אנשים מכניסה ליישוב בשעה מסודרת לנקודה מרכזית בעיר מסוימת. אכן אנשים מסוימים יעזבו את המכוניות ויסעו בתח"צ.

אם אתה רוצה לגור בפרבר שינה ולהגיע לכל מקום ברכב פרטי זה בסדר גמור, אבל זה מה שגורם לפקקים, לזיהום, למחלות ולירידה באיכות החיים. יש סיבה למחירי הדיור הגבוהים באזור ת"א.

לחלק הראשון מסכים, לחלק השני לא.

בנתניה יש אוטובוס ישיר לתל אביב. בלי כניסה מיוחדת לערים מיותרות. אתה קונה כרטיס ואתה על ציר מרכזי בת"א. בנוסף לאוטובוס הזה יש רציף מיוחד בשעות הבוקר המוקדמות.

עדין כביש 2 פקוק. לא בגלל אותם אנשים שגרים ביישובים סמוכים לעיר. גם תושבי נתניה לוקחים את הרכב ונכנסים לתוך הפקקים.

הסיבה (לדעתי) היא שאין מספיק אוטובוסים שיקחו את האנשים. מי שנוסע באוטובוסים האלו, הם אנשים חסרי יכולת לרכב ונדחסים בין אנשים. לא פעם ראיתי אנשים שמתחננים לנהג שיקח אותם למרות שאין מקום.

אתן לך עוד דוגמה: הרצליה, חולון, ועוד ערים סמוכות לת"א. הן אותן ערים שאין אוטובוס ישיר לעיר עצמה. כנראה התכנון לקוי.

פורסם
בודד אתה יכול להיות גם בעיר גדולה, כשכל הזמן יש אנשים סביבך.

בתור ילד, גדלתי בעיר של 4 מיליון תושבים, והייתי בודד. מאוד.

ממש לא מתגעגע לזה.

ואתה גם יכול לחיות טוב בדרום סודן. אז מה?

מסתכלים על הממוצע. ולממוצע טוב יותר בתל אביב, או בערים מתפקדות באופן כללי. הזרימה של האנשים (הצעירים) מעידה על זה, מחירי הדיור, טענות של חוקרים ומה לא.

ואגב, זה לא רק תל אביב. יש סיבות לכך שהתפתחו בעולם ערים כמו טוקיו, ועשרות מיליוני יפנים בחרו ובוחרים לחיות שם בצפיפות נוראית, ולא נשארים בכפרים החמודים - שכולם מחוברים לעיר הגדולה ברכבות מהירות.

מכיר אנשים שבקושי גומרים את החודש, שוכרים בת"א רק בשביל הזכות לגור בת"א באיזו פיסת קרקע עם שותפים...

כבר היה פעם שרשור פרטני פה על תל אביב, לא?

כמות ההזדמנויות שיש לך פה להכל היא עצומה.

החל מזה שיום העבודה שלי (כולל את הנסיעה בבוקר ובערב) הצטמצם ל-9:30 שעות, מסדר גודל של 10:30 - 11, דרך זה שאני מבזבז פחות על דלק, דרך זה שכל המוסדות שאני צריך (דואר, בנק, קופת חולים) כולם פה ויש יותר מאחד מהם, ועוד ועוד.

לא כולם פראיירים או מטומטמים. צעירים ולא רק נוהרים לערים הגדולות בכל מקום בעולם, בערך מאז שבני אדם הפסיקו להיות רק נוודים והחלו להקים ישובי קבע. יש לזה מגוון סיבות.

• תוכן חדש...