Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מתלבט בין מאזדה 3 פרימיום מנוע 2.0L לבין מאזדה 6 לוקצ'רי (אותו מנוע).

הפערים במחיר הם 25,000 ש"ח.

מה עוד שהמאזדה 3 הרבה יותר מאובזרת,אחרים מצדדים דווקא לטובה את המאזדה 6 (למרות האיבזור הדל) וטוענים שזהו רכב אחר לגמרי.

אשמח לחוות דעתכם והתייעצותכם (שכן המבצע במאזדה מסתיים השבוע).

עריכה אחרונה על ידי izik444
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין טעם להשוות בין רכב משפחתי קומפקטי (Class C) לבין רכב משפחתי מלא (Class D), במיוחד כשלא ציינת את הדרישות מבחינת גודל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אין טעם להשוות בין רכב משפחתי קומפקטי (Class C) לבין רכב משפחתי מלא (Class D), במיוחד כשלא ציינת את הדרישות מבחינת גודל.

אם לא ציינתי, סימן שזה לא חשוב לי.

פורסם

1.אמינות זהה

2.המאזדה 6 תיהיה נוחה יותר עם תחושה ספינתית ביחס למאזדה 3

3.המאזדה 3 תיהיה מעט יותר חסכונית בגלל הבדל המשקל

המאזדה 3 תיהיה יותר מפנקת באיבזור עם מושבי עור חשמליים, פנסי לד ועוד כמה פיצ'רים מצד שני המאזדה 6 תרגיש איכותית יותר מבחינת חומרים.. תשב בשניהם ותחליט מה יותר עושה לך את זה.

פורסם
אם כבר ה-6 ואתה לקוח פרטי הייתי בוחן את גרסאת ה-2.5 ולא ה-2. אם כוח ותאוצה משנים לך.

ה-2.5L דורש עוד סכום לא מבוטל של 10,000 ש"ח - ועוד לדגם הפשוט.

שאלתי היא האם השקעה של עוד 25K ש"ח (או 35K ש"ח עבור מאזדה 6 2.5L) מצדיקה את ההוצאה הזו?או שמא ה-3תיתן לי את כל החבילה בפחות מחיר.

פורסם (נערך)

יש יינות ב25 שקל לבקבוק ויש יינות ב800 שקל לבקבוק. מה יותר שווה ?

לאחד זה שווה, לאחר זה לא.

לדעתי - מאזדה 3 אל מול מאזדה 6 , עם אותו המנוע, הייתי מעדיף את ה3.

שוקלת פחות, והקפיצה בסגמנט לא שווה את זה כי אתה מפסיד המון אבזור איבוד ערך מהיר יותר,

ועלות אחזקה גבוה יותר, בתמורה למרווח שכמו שכבר אמרת, אתה כבר לא צריך, וגם אז זה מאזדה 6 ברמת הבסיס.

אגב, אם יד2 זאת לא מילה גסה, תוכל למצוא מאזדה 6 חדשות ברמת אבזור הגבוה ביותר בסכום כמעט זהה למחיר של ה3.

וב-0 קילומטר, יש לך מאזדה 6 פרימיום פלוס (מנוע 2.5), וגם לוקשורי 2 ליטר רגילה או הסטיישן (מנוע 2) במחיר קרוב מאוד למה שמבקשים בסוכנות על ה3.

בכל מקרה שלא תיקח, ירידת הערך של ה6 היא אסטרונומית, אז אם זה שיקול, ה3 ללא מחשבה פעמיים.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

לא נהגתי על ה-3, רק על ה-6 2.0 נהגתי. יצא לי לנהוג בה כמה ימים בתוואי עירוני ויום אחד מאילת לחיפה.

ציינת שלא חשוב לך מרווח.

אמינות כנראה שני הרכבים יהיו אמינים באופן זהה/דומה מאוד.

נוחות, אני לא יודע להגיד לגבי ה-3, מניח שבנסיעה עירונית זה יחסית זניח וההבדלים קטנים, ב-6 היה לי מאוד נוח נסיעה מהירה (כמה שהח*א הזה אפשר לנהוג מהר) מאילת לחיפה הרגישה קלילה והתייעפתי ממנה הרבה פחות מנהיגה ברכב שלי מחיפה לת"א. הייתי מנחש שבשיוט בין עירוני יש ל-6 יתרון על ה-3, אבל כדאי שמישהו עם ניסיון על שני הרכבים יגיב או שלחלופין תיקח את שניהם לסיבוב ארוך ותרגיש בהבדלים.

לגבי צריכת דלק, כמובן שיהיה יתרון קל ל-3.

אם ה-6 תצא יותר מתאימה לתוואי שלך, במידה ואכן אתה מבלה הרבה בבין עירוני ותמצא שהיא מכונית נוחה יותר מה-3 אני אישית הייתי קונה אותה אך ורק עם מנוע ה-2.5 כי אמנם יצאתי מהנהיגה בה אילת-חיפה רענן לחלוטין, אבל גם מאוד מתוסכל מהחוסר בכח, שהרכב משדר לך לנהוג חזק, אבל לא מסוגל לכך וסתם יצא שחצי נהיגה אני שומע את המנוע צורח בלי לייצר קצב אמיתי. יתרון נוסף של ה-2.5 על ה-2.0 זה שעם 6 2.0 ערומה ביום שתמכור אתה תתחרה בכל הרכבים שיוצאות מליסינג וכנראה תפסיד עליה יותר במכירה וסביר להניח שה-2.5 בגלל שהיא מעט נדירה יותר בטח תפסיד קצת כסף במכירה.

מצב ה-3 2.0 אמור להיות קצת פחות גרוע מבחינת ביצועים מאשר ה-6 2.0 וגם בטח באבזור הכי גבוה סביר שיש לה שוק קצת יותר מוצלח מה-6 בתצורת ליסינג לכן אני אישית בשבילי הייתי קונה 3 באבזור הגבוהה או 6 עם מנוע 2.5 אם הייתי יכול להרשות לעצמי את ההפרש והייתי נעול על רק לקנות אחת מבין שני המאזדות. ובכלל איך הגעת למצב שאלו שני המועמדות היחידות שלך מבין שני הרכבים? הרי הן לא מתחרות ישירות...

פורסם

עד היום נסעתי עם המאזדה 3 - 0 תקלות (9 שנים).

יש היום עוד רכב (שלא יפני) עם אמינות כזו? (אולי סובארו).

אתם צודקים בכל מילה מה שאמרתם על ה-6 מול ה-3,אז כנראה שהשכל נוטה לכיוון ה-3 פרמיום.

פורסם

כל יפנית אטמוספרית תיתן לך את האמינות שאתה מחפש כנראה.

גם ההונדה שלי שאצלנו במשפחה כבר כמעט 20 שנה מפגינה אמינות מופתית.

נשמע כמו החלטה טובה, אם גם אני הייתי לפני קניה עם תקציב באזור ה-140 ודרישת מרכזית שלי הייתה "רק אמינות יפנית" כנראה הייתי בוחר אותו דבר.

פורסם

עוד אופציה ששווה לשקול - סונטה היברידית. גם אותה יש במבצעי 0 ק"מ וברמות גימור שונות.

מפנקת מאוד, חזקה מהמאזדות וחסכונית מהן

פורסם
עוד אופציה ששווה לשקול - סונטה היברידית. גם אותה יש במבצעי 0 ק"מ וברמות גימור שונות.

מפנקת מאוד, חזקה מהמאזדות וחסכונית מהן

1) ההאם הסונטה אמינה כמו המאזדה? (לא בטוח בזה)

2) רכב היברידי נושא בחובו את נושא הקרינה. עדיין אין תקינה בנושא הזה והאמת שאני די חושש מזה.

מישהו יכול לאמר איך המאזדה 3 החדשה מתנהגת? איך מושב הנהג (נח/בעייתי)? צריכת הדלק? ביצועים?

האם כדאי ללכת על דגם הפרמיום או שמא זה סתם "זריקת כסף" ועדיף הדגם הפחות מפואר (קומפורט) ובכך לחסוך 8,000 ש"ח?

פורסם

אם אין צורך או רצון ברכב גדול אז אין סיבה ללכת על ה 6. בטח לאור אובדן הערך הצפוי.

אישית אני חושב שהרבה פעמים עסקאות 0 ק"מ הן מוצלחות.

אישית לי חשובה יותר יחידת ההנעה על פני רמת הגימור והאבזור. אבל זה עניין אישי ופות"ש לא רואה כך את העניין.

• תוכן חדש...