Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים^, וזה גם נשמע מדמ"ח hardcore, עם המתמטיקה והכל. ואם אתה עושה את זה לבד בפתוחה, זה פי כמה יותר קשה.

אתה יודע לאיזה תפקיד בערך אתה מכוון? כי ידע טכני יביא אותך לרוב לתפקיד טכני, לפחות בהתחלה, והיה נשמע שזה לא הכיוון שאתה מחפש. אם תוכל להגדיר לפחות סוג של תפקיד זה כאמור יעזור.

לגבי MBA - לא בטוח שזה בזבוז מוחלט, בייחוד אם אתה מגיע ממקום יחסית מבודד, כמו מתפקיד טכני שבו באג רודף באג. לא יודע איך זה בחשבונאות. זה קצת מכיר לך את העולם הגדול (כלכלה, השקעות, חשבונאות, אסטרטגיה עסקית, שיווק) ונותן לך לייצר קשרים (בייחוד בסוף התואר, דרך מפגשי בוגרים), בהנחה שאתה יודע ומעוניין לייצר קשרים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק, לא שמתי לב בהתחלה. אז זה כבר סוג של יתרון, ועדיין זה לא יהיה קל. וזה גם חצי תואר, תצטרך לעשות עוד חצי במשהו אחר.

יש לך כיוון במה תרצה לעבוד? לא שאני איזה יועץ קריירה, אבל כיוון, אפילו כללי יהיה לא רע. לדעתי משהו בכיוון של product management או presale נשמע לי סביר, אבל אני לא באמת יודע מה הדרישות ואם מקבלים מישהו חסר ניסיון טכני רלוונטי לתפקידים כאלה.

אני מסכים איתך

פורסם

אני מאוד לא ממליץ לקצץ במתמטיקה. לדעתי האישית זה מאוד חשוב ומפתח את החשיבה.

במידה ורוצים לקצץ: לעשות לפחות את הבסיס - חדוא 1, אלגברה 1, לוגיקה, תורת הקבוצות. זה הבסיס המינימאלי לדעתי.

פורסם

למיטב ידיעתי מעסיקים לא רואים בעין יפה את התארים המשולבים, בדיוק בגלל הסיבה שאנשים בוחרים בהם, כדי להתחמק ממתמטיקה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא יודע לגבי המתמטיקה, אם מישהו מסתכל על זה או לא בראיון עבודה. לגבי מפתח את החשיבות - אולי. לגבי שימושי - ברוב המקרים לדעתי זה חסר תועלת לחלוטין. כמובן שאם תרצה לפתח אלגוריתמים של ראייה ממוחשבת (או אולי אלגוטריידינג?) תצטרך את כל המתמטיקה, אבל אז כנראה תצטרך גם עוד תואר או שניים.

אני מסכים איתך

פורסם
אני מאוד לא ממליץ לקצץ במתמטיקה. לדעתי האישית זה מאוד חשוב ומפתח את החשיבה.

במידה ורוצים לקצץ: לעשות לפחות את הבסיס - חדוא 1, אלגברה 1, לוגיקה, תורת הקבוצות. זה הבסיס המינימאלי לדעתי.

מסכים לגמרי. אני הייתי אפילו מחמיר יותר, אבל זה ממש המינימום שחייבים לעשות. במיוחד אלגברה (אבל בהחלט גם האחרים).

זה לא קשור למי יסתכל על זה באיזה ראיון. זה קשור למה שאתה מקבל מהתואר, שזה לא רק איך לתכנת בג׳אווה אלא גם איך לנתח נכון את זמני הריצה של התוכנית שלך. זה קשור לרמת ההבנה שיש לך את הדברים שלמדת בתואר, כלומר ההבדל בין לצטט שם של אלגוריתם ללהבין מה פונקציית האופטימיזציה שלו מודדת. כל הדברים האלה - הבסיס שלהם נמצא במתימטיקה וברמה שאתה משקיע בלימודי המתימטיקה בתחילת התואר.

פורסם

צ'מע מלכישוע, לרוב אני מאוד מסכים עם מה שאתה כותב, אבל הפעם זה פשוט לא נכון, מניסיון של כמעט 20 שנה בתעשייה.

מתמטיקה זה אחלה ומפתח את החשיבה והכל, ואני בוודאי לא אומר שלא כדאי ללמוד מתמטיקה.

עכשיו, כששמנו את זה מאחורינו, רוב בוגרי מדמ"ח מעולם לא ישתמשו בידע המתמטי הנרחב שרכשו בכל הקריירה שלהם. אלגוריתמים זה חשוב, ונחמד להבין איך אלגוריתמים פועלים וכמה זמן הם רצים, אבל חישובי הזמנים האקדמיים לרוב לא קשורים למציאות בכלל, ואפוטימיזציות של זמן ריצה מתבצעות לרוב על דברים אחרים, הרבה יותר נקודתיים ומעשיים, כשהן בכלל מתבצעות. מס' הפעמים שבוגר מדמ"ח יכתוב מיון בחייו המקצועיים יהיה נמוך מאוד, בעיקר כי אלו דברים שכבר כתובים.

אם כבר קורסים חשובים, אלגוריתמים, מערכות הפעלה וקומפילציה יהיו לדעתי מהותיים בהרבה מאשר חדו"א 2 ולינארית.

תאוריה זה יפה וחשוב, וברור שבמדמ"ח רוצים להוציא בוגרים שיוכלו להתמודד עם תארים מתקדמים, אבל לבוגר הממוצע שמתכוון להגיע למשרה הממוצעת בתעשיה זה פשוט לא רלוונטי, לפחות ברמת ההבנה והידע. אני לא יודע מה שואלים בראיונות עבודה בכל מקום ואם לא יזמנו אותך, אבל לפחות ברמת הידע לעבודה היום יומית לא נראה לי שתהיה איזושהיא בעיה אם לא תלמד מתמטיקה.

כמובן שחשוב לסייג שיש תפקידים, ביחוד אלגוריתמים אבל אולי לא רק, שהם מאוד מתמטיים. אם כי, אם כבר סייגנו, חשוב גם להגיד שלתפקידים כאלו לרוב נדרש תואר מתקדם עם אורינטציה מאוד ספציפית כדי בכלל להיות מוזמן לראיון.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

^ קודם כל, אין פה ״נכון״ או ״לא נכון״ (ובטח ״פשוט לא נכון״) אלא רק פרספקטיבה ודעה סובייקטיבית.

שים לב מה כתבתי (יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון) - הכוונה שלי היתה שהמתימטיקה בעיקר תעזור לך להבין יותר טוב את מה שתלמד בקורסים המאוחרים יותר, בדיוק כמו אלה שציינת. סטודנט שילמד אלגוריתמים בלי בסיס מתימטי חזק פשוט יבין הרבה פחות טוב את מה שהוא לומד לעומת אחד שיש לו בסיס כזה.

באופן כללי, כאמור, אנחנו לא מסכימים על הנושא הזה. אני אתן את השנקל שלי בנושא, וכל אחד יחליט למי הוא מתחבר יותר.

א. קודם כל, הבסיס המתימטי כאמור עוזר מאוד בהבנה יותר עמוקה של הדברים שנלמדים מאוחר יותר. אני חושב שאין מה להרחיב בנושא הזה, זה די ברור.

ב. שנית, לדעתי האישית הוא פותח את הראש לכל מיני כיוונים שפשוט לא יצא לך להגיע אליהם בשום מקום אחר בחיים. אני יכול לומר לך שהקורסים במתימטיקה שלמדתי בתואר הראשון (והיו הרבה כאלה, גם מתקדמים) פתחו לי את הראש ברמה שעד היום אני מרגיש שאני מבין יותר טוב את המציאות בזכותם (בלי קשר לעבודה). הרבה מהם למעשה הם קורסים בפילוסופיה ולא מתימטיקה כפי שרוב האנשים תופסים אותה.

ג. לסיכום, אני לא כ״כ מבין את הטיעון הזה של ״רוב הבוגרים, כנראה שלא יצטרכו להשתמש במתימטיקה שלמדו וכו׳ וכו׳״. בסדר, נגיד שזה נכון (למרות ההסתייגות שלי בסעיף א׳). למה להחליט מראש שאתה ״רוב הבוגרים״? אתה בעצם אומר שבגלל שהקורסים האלה קשים, עדיף לי להחליט מראש שאני ״רוב הבוגרים״ ולהתפשר על השכלה פחות מעמיקה? אני ממש לא מתחבר לגישה הזו. למה שארצה לדון את עצמי מראש לבינוניות? למה שלא אתן לעצמי את כל הכלים להתפתח בכיוונים אחרים?

אני אישית מעדיף לעבוד קצת יותר קשה בתואר הראשון מאשר להתחרט מאוחר יותר שלא עשיתי זאת.

ולפני שאתה קופץ - כן, מכיר אישית כמה אנשים שמתחרטים בדיוק על החלטות כאלה היום. מסכים איתך שאצל ״הרוב״ זה לא יקרה, אבל למה שאתפשר מראש על להיות ״הרוב״?

עריכה: עוד הערה קטנה. ברור לגמרי שהקורסים שציינת חשובים מאוד בלימודי מדמ״ח. אף אחד לא אומר לוותר עליהם, הדיון הוא האם להוסיף עליהם את הקורסים במתימטיקה או לא.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

לגבי סעיף ג' (ולא שאני לגמרי מסכים עם האחרים, אבל מילא) - לא אמרתי שאתה, ChemGuy, או מישהו אחר צריך להתפשר. רק שכדאי להכיר את המציאות ולהתאים את עצמך אליה. מי שרוצה להשקיע שישקיע, מי שלא רוצה, לא חייב (לפחות במובן של ידע מעשי. לא יודע לגבי קבלה לעבודה).

אבל למה לעצור פה? למה לא להמשיך לתואר שני, ואם כבר לדוקטורט ואולי לפוסט? אולי עוד איזה MBA, לידע כללי? בסוף כל אחד מחליט מה מעניין אותו וכמה הוא רוצה להשקיע בללמוד דברים פחות שימושיים. אין בזה שום דבר רע, אפילו להיפך, רק לא צריך להציג את זה כאילו זה מהותי (אם זה לא).

מהצד השני, אני ממש לא חושב שמישהו שהמתמטיקה הזו ממש קשה לו צריך לחזור על קורסים כדי בסוף להוציא ציון נמוך ולדפוק לעצמו את הממוצע. מישהו כזה יכול לדלג על המתמטיקה ועדיין להיות עובד מוצלח. כל אחד בסוף יודע להעריך כמה זה מעניין אותו וקשה לו, ויכול לקבל החלטה בעצמו.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

תראה, זו לא חוכמה להקצין דברים רק כדי לנסות לתמוך בעמדה שלך. יש הבדל גדול בין לקחת עוד 2-3 קורסים בתואר הראשון לבין להמשיך לתארים מתקדמים, וגם בין לנסות לקחת קורס לבין להתעקש על לחזור עליו גם אם אתה רואה שלא הולך.

באופן עקרוני, אני מסכים לגמרי עם הגישה שכל אחד צריך להתאים את המסלול שהוא בוחר בו לעצמו וליכולות שלו. אני כן חושב שלא כדאי להתפשר מראש ולוותר רק בגלל שלרוב האנשים זה לא ישנה בעבודה היומיומית שלהם בסופו של דבר. לדעתי חבל להחליט מראש (לפני שניסית) שאתה ״הרוב״. כמו כן אני מאמין שהעבודה היומיומית היא לא הכל, ויש דברים שאתה יכול לקבל מהלימודים שהם לאו דווקא יהיו שימושיים בעבודה היומיומית, או בעבודה בכלל.

בטח לא כתבתי שמישהו ״חייב״ לעשות משהו. סה״כ נתתי את נקודת המבט שלי, וכל אחד יכול לקחת ממנה מה שהוא רוצה. זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם (נערך)
צ'מע מלכישוע, לרוב אני מאוד מסכים עם מה שאתה כותב, אבל הפעם זה פשוט לא נכון, מניסיון של כמעט 20 שנה בתעשייה.

מתמטיקה זה אחלה ומפתח את החשיבה והכל, ואני בוודאי לא אומר שלא כדאי ללמוד מתמטיקה.

עכשיו, כששמנו את זה מאחורינו, רוב בוגרי מדמ"ח מעולם לא ישתמשו בידע המתמטי הנרחב שרכשו בכל הקריירה שלהם. אלגוריתמים זה חשוב, ונחמד להבין איך אלגוריתמים פועלים וכמה זמן הם רצים, אבל חישובי הזמנים האקדמיים לרוב לא קשורים למציאות בכלל, ואפוטימיזציות של זמן ריצה מתבצעות לרוב על דברים אחרים, הרבה יותר נקודתיים ומעשיים, כשהן בכלל מתבצעות. מס' הפעמים שבוגר מדמ"ח יכתוב מיון בחייו המקצועיים יהיה נמוך מאוד, בעיקר כי אלו דברים שכבר כתובים.

אם כבר קורסים חשובים, אלגוריתמים, מערכות הפעלה וקומפילציה יהיו לדעתי מהותיים בהרבה מאשר חדו"א 2 ולינארית.

תאוריה זה יפה וחשוב, וברור שבמדמ"ח רוצים להוציא בוגרים שיוכלו להתמודד עם תארים מתקדמים, אבל לבוגר הממוצע שמתכוון להגיע למשרה הממוצעת בתעשיה זה פשוט לא רלוונטי, לפחות ברמת ההבנה והידע. אני לא יודע מה שואלים בראיונות עבודה בכל מקום ואם לא יזמנו אותך, אבל לפחות ברמת הידע לעבודה היום יומית לא נראה לי שתהיה איזושהיא בעיה אם לא תלמד מתמטיקה.

כמובן שחשוב לסייג שיש תפקידים, ביחוד אלגוריתמים אבל אולי לא רק, שהם מאוד מתמטיים. אם כי, אם כבר סייגנו, חשוב גם להגיד שלתפקידים כאלו לרוב נדרש תואר מתקדם עם אורינטציה מאוד ספציפית כדי בכלל להיות מוזמן לראיון.

זו ראייה מאד שיטחית של התחום. אם אתה רואה את עצמך בונה אתרים וקצת BACKEND אז אולי באמת מתמתיקה לא תעזור לך.

אבל אם אתה רואה את עצמך משתלב בחזית של הטכנולוגיה אז חוסר ידע מתמתי ישאיר אותך רחוק רחוק מאחור.

אני מצאתי את עצמי לא מעט פעמים בפרוייקטים חדשניים ומתקדמים במקומות עבודה רק בזכות הידע המתמתי ששימרתי מהלימודים. הדוגמה האחרונה שיצא לי לשלוף את המתמתיקה היה ממש לא מזמן כשהפנו אותי לפרוייקט בתחום של ה MACHINE LEARNING שם פתאום נדרשתי לידע מחשבון אנפיניטסימלי, אלגברה לינארית, ואנליזה נומרית.

היו לא מעט עובדים שרצו להגיע לפרוייקט הזה וכל מי שהגיע מאחת המכללות בלי בסיס מתמתי נשאר בחוץ. בסופו של דבר יצא שנכנסו לפרוייקט רק בוגרי אוניברסיטאות.

אולי הייתי מסכם את זה ככה - אם אתה מתכנת בלי ידע מתמתי עמוק ואתה מגלה שאתה לא נדרש לידע מתמתי עמוק מידי פעם, אתה כנראה במקום שמתאים למצב שלך, ומשם כבר לא תזוז.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)

שוב ,לא מסכים.

כן, יש תחומים שבהם צריך מתמטיקה. מניסיוני (ולא, הוא לא backend ו-web), מס' המקרים שבהם מתמטיקה של תואר ראשון תהיה הכרחית ומספיקה הוא מאוד מצומצם. וזה בניגוד למשרות שבהן מתמטיקה של תארים מתקדמים יותר תהיה הכרחית , שמהן יש יותר. אילו הן באמת משרות של "חזית הטכנולוגיה", אם תרצה להסתכל על זה ככה. אבל לשם באמת תגיע לרוב רק עם דוקטורט בתחום הספציפי, לא בגלל שסיימת חדו"א 2.

יכול להיות שבאת מצאת מקום ספציפי שבו יש הרבה מקרים שמחייבים מתמטיקה של תואר ראשון, אבל מניסיוני (18 שנה ב-6 חברות, בתקשורת, storage, mobile, gaming ועוד קצת, בשלל מערכות הפעלה, החל מ-rtos דרך android וכלה בלינוקס, כולל בקרנל) פשוט לא היה צורך במתמטיקה.

רק כדי לחדד את המסר, אני לא אומר שכדאי לא ללמוד מתמטיקה, ו(ברצינות) כדאי גם להמשיך לתארים מתקדמים אם זה מעניין אותך, פשוט לא נראה לי שזה must, לפחות לצרכי עבודה. ושוב, אין לי מושג אם מגייסים מתייחסים שונה למישהו שעשה תואר דו חוגי ולא למד הרבה מתמטיקה.

ד"א, הדיון על מכללה מול אוניברסיטה כבר היה בשרשור אחר. חבל להתחיל אותו שוב.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

אין הרבה דברים שהם MUST לצרכי עבודה, בטח שלא תואר, אפשר להסתפק בקורס תיכנות בסיסי וטיפה ניסיון, ולהתחיל לרוץ. ובכל זאת.

גם בכל אחד מהתחומים שהזכרת אפשר להתעסק ברמות שונות, אפשר ברמה הכי שיטחית ובסיסית לכתוב משחקים למשל תוך שימוש בכלים ומנוע שמישהו אחר כתב ולבנות איתם בשיטת הלגו, או אפשר לכתוב מהבסיס את מנוע המשחק או לשנות חלקים ממנו כדי להוציא את המקסימום מהמכונה.

וכדי לשנות מנוע שמדמה פיזיקיה מציאותית צריך לגעת במתמתיקה.

מעבר לכך זה אולי נכתב מאות פעמים קודם אבל אני אזכיר את זה שוב. תואר אוניברסיטאי מראה למעסיק שהמועמש מולו עבר את המסלול הקשה והמפרך של אוניברסיטה, התמיד, קרע את עצמו והתאבד על המשימה ועמד ביעדים של התואר. זה בדיוק מה שהמעסיק רוצה, מישהו שיתאבד על הפרוייקטים שיקבל בחברה ויעמוד ביעדים.

יש לא מעט אנשים שבוחרים במכללה על פני אוניברסיטה כי הם רוצים לקבל תואר אבל לא רוצים ממש להתאמץ ולקרוע את עצמם. במכללה דואגים להאכיל אותם בכפית, דואגים שהמרצים לא יקשו יותר מידי בעבודות ובמבחנים ושהכל יהיה כזה "לייט"

המעסיקים מודעים לכל הדברים האלה ולא מפתיע שהרבה מהם מציבים דרישה של אוניברסיטה ולא מכללה.

פורסם

זו לא תחרות למי יש יותר גדול. בוא נעצור פה.

זה גם לא דיון מכללה / אוניברסיטה.

השאלה היא האם משתמשים במתמטיקה במהלך העבודה. לדעתי, ברוב התחומים לא. תמיד יש יוצאי דופן.

זה לא אומר שזה לא מרשים יותר מעסיקים / נחשב כדרישה להזמנה לראיון. או שלא כדאי ללמוד מתמטיקה. רק שזה לא הכרחי לעבודה היומיומית.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...