Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוקית כן. מעשית לא. אם תדווח על כל עבודה כעבודה יחידה תהיה עבריין אך ללא סנקציות

לרשות המיסים יש סמכות לנקוט בצעדים מנהלתיים (קנס) או צעדים פליליים. תתפלא לדעת, אך הם מנצלים את אופציות אלו (והם אפילו נוהגים לפרסם חלק מהמקרים באתר האינטרנט שלהם - בד"כ מפורסמים המקרים היותר "רציניים" מבחינת מהות העבירה).

פורסם

קשה לי להאמין שמס הכנסה יעניש בעל הכנסה נמוכה שעובד בשני מקומות (או יותר) על כך שדיווח בכל מקום עבודה שהוא היחיד כדי לחסוך לעצמו בירוקרטיה מיותרת. נראה לי שיש להם דברים יותר חשובים לעשות מאשר לרדוף אחרי אזרחים קשי יום שאפילו לא העלימו מס.

פורסם

חוקית אתה חייב לדווח. לא ממש פירטת האם הסכום משתי המשרות *ביחד* הוא מתחת לסף המס, אבל כך או כך תיאום מס הוא חובה מכיוון שנקודות הזכות והזיכויים השונים שאתה מקבל מהמעסיק לא בהכרח מותרים להיות כפולים (כלומר, מס הכנסה יקבע עבור כל מעסיק אילו נקודות זכות וזיכויים הוא רשאי לשקלל לך).

מי שטוען שלמס הכנסה לא אכפת, ממש טועה. כאשר מדווחים על עבודה נוספת ולא מבצעים תיאום מס, המס על העבודה השניה הוא 48 או 49 אחוז! נראה לכם שיש פקיד מס שלא יחכך ידיו בהנאה מול אפשרות כזו?

אם מישהו חי בישראל יותר משבוע, הוא כבר מזמן יודע שהאוכלוסיה שהבירוקרטיה הישראלית הכי טובה בלהיטפל אליה היא מהאוכלוסיות המוחלשות. בסוף השנה כל מעסיק מדווח לרשויות המס על עובדיו, ולא בלתי סביר שהעובדה שעבדת בשתי עבודות ללא הצהרה תתגלה בקלות. גם לא בלתי סביר להניח שלא יניחו לך במנוחה.

עשה תיאום מס באינטרנט, הדפס את האישורים שקיבלת והגש למעסיקים.

בדוק גם זכאות לתיאום בביטוח הלאומי. אצלם זה אפילו יותר קל, עושים באינטרנט וזהו, לא צריך אפילו מכתבים למעסיקים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
קשה לי להאמין שמס הכנסה יעניש בעל הכנסה נמוכה שעובד בשני מקומות (או יותר) על כך שדיווח בכל מקום עבודה שהוא היחיד כדי לחסוך לעצמו בירוקרטיה מיותרת. נראה לי שיש להם דברים יותר חשובים לעשות מאשר לרדוף אחרי אזרחים קשי יום שאפילו לא העלימו מס.

יש לי שלוש מילים להגיד לך: חה חה חה. מניסיון אישי גיליתי שרדיפה אחרי אזרחים קשי יום שלא העלימו מס אבל ביצעו איזושהי עבירה טכנית פעוטה היא אחד התחביבים של אנשי רשות המס, שבטוחים שחינוך אזרחים ישרים באמצעות קנסות זה תפקידם עלי אדמות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

תודה חברים על התשובות!

אבל אני אשאל את זה יותר מופשט כי נראה לי שלא הסברתי נכון (כמו שמיקה P כתב :) ).

הכוונה היא כזו:

לאדם יש עבודה X קבועה שהיא עיקר ההכנסה שלו (לדוגמא 6000 שח בחודש).

ורוצה לעבוד בשעות הערב בעבודה Y בעוד שעתיים שלוש לפעם פעמיים בשבוע שתכניס לו עוד קצת כסף (לדוגמא - 2000 ש"ח נוספים כברמן, מלצר וכו').

אם כל השכר הנ"ל לא מגיע למינימום של מס ההכנסה - האם עדיין חובת הדיווח ותיאום המס? זו הכוונה. (לא בהכרח ה 6000 + 2000 שמוזכרים למעלה).

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

ראית/קראת "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה"?

מכיר ווגונים?

אז זה תיאור מושלם לפקידי מס הכנסה באשר הם

Here is what to do if you want to get a lift from a Vogon: forget it. They are one of the most unpleasant races in the Galaxy—not actually evil, but bad-tempered, officious and callous. They wouldn't even lift a finger to save their own grandmothers from the Ravenous Bugblatter Beast of Traal without orders signed in triplicate, sent in, sent back, queried, lost, found, subjected to public inquiry, queried, lost again, and finally buried in soft peat for three months and recycled as firelighters.

"The best way to get a drink out of a Vogon is to stick your finger down his throat, and the best way to irritate him is to feed his grandmother to the Ravenous Bugblatter Beast of Traal.

"On no account allow a Vogon to read poetry at you."

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תראו, אם אתם באמת מכירים מקרים כאלה - של מישהו שבכל מקרה לא אמור לשלם מס וכל חטאו שרצה לחסוך לעצמו בירוקרטיה, נתפס ונענש ע״י מס הכנסה - אני מאמין (ומזועזע..).

פשוט חשבתי שעם משאבים כאלה מוגבלים, מס הכנסה ינסה למקסם את הרווח שלו וישקיע בלתפוס ״דגים שמנים״ ולא דגיגי רקק כאלה...

פורסם

עובד צריך להצהיר למעביד האם מדובר בעבודה יחידה או בעבודה נוספת

אצל המעביד העיקרי אתה מצהיר שזו עבודתך העיקרית וינכה לך מס כאילו זו עבודתך היחידה

אצל המעביד השני , אם תצהיר שזו עבודה נוספת הוא חייב לנכות ממך 48% מס

למנוע זאת , אםילו אם התוצאה תהיה בסופו של יום 0 % מס, אתה נדרש לערוך תיאום מס.

תהליך שלוקח באינטנר 10 דקות ואתה חופשי ומאושר עד לשנה הבאה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
תודה חברים על התשובות!

אבל אני אשאל את זה יותר מופשט כי נראה לי שלא הסברתי נכון:

אם כל השכר הנ"ל לא מגיע למינימום של מס ההכנסה - האם עדיין חובת הדיווח ותיאום המס? זו הכוונה.

כן.

גם אם הרווח הוא 5 שקלים+שקל. חובת הדיווח ותיאום המס חלה תמיד.

אני חייבת להודות שלא ברורה לי הדילמה. בעברי הלא רחוק יצא לי לעבוד במשך כשנתיים ב-2 עבודות במקביל, בשכר די דומה לדוגמא שלך.

עשיתי תיאום מס בתחילת כל שנה באינטרנט, הגשתי לכל מעסיק את הטופס שיצא ובזה זה נגמר.

על המשרה בשכר הנמוך לא שילמתי כלל מס הכנסה, ועל המשכורת העיקרית שילמתי את האחוז שהייתי משלמת גם אם זו היתה המשכורת היחידה שלי. בשנה אחת אפילו הצלחתי להשתחל לתקרה שמאפשרת תיאום ביטוח לאומי, וגם שם בוצע קיזוז לטובתי. הצורך הנואש לחמוק מדיווח נראה לי מאוד מאוד מיותר, אין בזה שום דבר לרעתך. להיפך, יש לך אפשרות לבצע את תיאום המס גם בסוף שנת המס, ויש סיכוי טוב שזה יסתיים בזיכוי שלך. אני, כאמור, העדפתי לתאם בתחילת השנה, ובדיעבד, כשבאתי לחשב החזרי מס בסוף שנה כזו- לא הגיע לי שום החזר, וגם לא הייתי חייבת, הכל היה מאוזן.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה רבה לכם על המענה המפורט :)

אין לי צורך לחמוק מדיווח היות ואני תושב ועובד פריפריה אז יש לי הנחת מס עד תקרה כלשהי שאין לי מושג מהי.

מדי פעם יוצא לי ויצא לעבוד כברמן ולקבל תשלום רגיל לכן רציתי לדעת האם יש צורך בלעשות תיאום מס אם זה הופך קבוע ולתלוש חודשי - במידה וכן אדע לעשות את התיאום ולסגור את הפינה הזו.

אבי לדוגמא - הוא עצמאי ועבד ב 2 עבודות אחת מהן לימוד והשניה העבודה הרגילה שלו - לא עשה תיאום מס וקיבל "כיסוח" של המשכורת השניה (אבל עבר את תקרת המס). לו לא היתה תשובה בשבילי לכן באתי אל הח'ברה המקצועיים.. :p

Opel Adam S 2017

פורסם

מה שמיקה כתבה - לא לפחד מזה, זה לא מסובך, ובתנאים מסוימים זה גם לטובתך (נקודות זיכוי ושאר ירקות).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

ליאב, אם אבא שלך הצהר על אחת העבודות כנוספת ולא תאם מס נוכה לו מס מרבי בהתאם למדרגות המס באותה שנה. הוא יכול להגיש דוח מס (במקרה זה מדובר בדוח מקוצר) ולקבל החזר, עד 7 שנים לאחור. זה חוקי ותקין.

מה שאסור לך לעשות הוא להצהיר על שתי העבודות כיחידות. אם ב-טופס 101 על עבודתך כבארמן תצהיר שזו עבודה נוספת ולא תתאם מס אין שום בעיה, המעסיק ינכה לך 48%, שאותם תוכל לתבוע ולקבל מרשויות המס בתחילת שנת המס הבאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...