Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי פיאסטה ידנית שנת 2013 אותה אני מחבב מאוד. בחודש וחצי האחרונים אני שם לב כי כאשר אני נוהג ברכב ומבצע עצירה כאשר אני על הילוך שלישי, המעבר של ידית ההילוכים מהילוך 3 להילוך ראשון לא עובר חלק ויש תחושה כאילו צריך לדחוף קצת "בכח" כדי לשלב לראשון בצורה מיטבית.

יש לציין שבשילוב לשאר ההילוכים הכל עובד חלק וההעברות מאוד רכות ונעימות.

האוטו היה בטיפול 60K לפני כחודש במוסך מורשה, כאשר ציינתי בפני מי שבדק לי את הרכב את העניין הוא אמר לי שהפתרון היחידי הוא להחליף את הגיר (:-(:shock: מה להחליף את הגיר?!).

יש מביניכם מישהו שמכיר את הבעיה ויכול לתת טיפים לפתרונה וכדו'?

מודה לכולם מראש.

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

האם אתה קודם כל מבצע עצירה מוחלטת ורק לאחר מכן מעביר להילוך ראשון?

בעמידה ושילוב להילוך ראשון מניוטרל מורגשת אותה התחושה?

במידה וכן לא הייתי ממהר להחליף גיר, החלפת שמן גיר יכולה לפתור את הבעיה.

במידה ואתה מדבר על הדחיפה שצריך לתת בזמן עצירה מהילוך 3 לראשון הדבר לגיטימי.

דבר ראשון, תמיד מומלץ להכניס להילוך שני קודם כל ולאחר מכן לראשון.

דבר שני, מומלץ להימנע מהכנסה מיותרת להילוך ראשון, ההילוך נועד לתחילת נסיעה, מעבר לכך ההילוך השני יתאים יותר.

אין סיבה לא לבצע עצירה מוחלטת מהילוך 3, במידה ותרצה תוכל גם להוריד ל2 ולבצע עצירה מוחלטת. מנגד, אין טעם להכניס ל1, אלא אם אתה נוסע בערך על 1 קמ"ש ומתחיל להאיץ :-P

פורסם

תודה על התגובה.

אעשה קצת סדר- המצב קורה לי לרוב בנסיעה בין עירונית, כאשר אני מגיע לפני רמזור. אני נוסע בהילוך חמישי, משם מוריד לרביעי ואח"כ שלישי ואז עוצר עצירה מוחלטת (הרמזור אדום) ומשלישי אני מעביר לראשון כשהאוטו עומד.

כשתנאי הדרך מאפשרים לי אני גם מוריד לשני לפני העצירה המוחלטת (ושם ההעברה חלקה).

בעניין השמן גיר- אני לא מומחה בעניין אבל אבדוק. תודה.

פורסם

כשהמנוע קר, האם העברה קשה ולא חלקה? משתפר כשהמנוע מתחמם? במידה וכן ומורגש הבדל משמעותי הייתי ממליץ להחליף שמן גיר.

60 אלף ק"מ זהו הזמן האופטימלי לבצע החלפה זו.

עוד שאלה, אתה מעביר ישר משלישי לראשון ומחזיק רגל על הקלאץ', או מעביר לניוטרל ובהתחלפות הרמזור מכניס לראשון ונוסע?

במידה ואתה מחליף ישירות מ3 ל-1, יכול להיות משהו במהלך הידית אינו תקין, אך פחות סביר שזהו המצב.

פורסם
כשהמנוע קר, האם העברה קשה ולא חלקה? משתפר כשהמנוע מתחמם? במידה וכן ומורגש הבדל משמעותי הייתי ממליץ להחליף שמן גיר.

60 אלף ק"מ זהו הזמן האופטימלי לבצע החלפה זו.

אבדוק את העניין ואחזיר תשובה. לגבי השאלה השנייה- אני מעביר ישר משלישי לראשון ואז מחזיק את הקלאץ עד להתחלת הנסיעה שוב.

פורסם

למה אתה מחזיק קלאץ בעמידה ?

תאט בהורדת הילוכים עד עד הילוך 2.

מהילוך 2 תעביר לניוטרל ותעזוב את הקלאץ במנוחה.

פורסם

למה אני עושה ככה? ככה לימד אותי מורה הנהיגה שלי. אולי מה שהוא לימד אותי לא הכי נכון? אולי, אבל כל עוד מישהו מהימן לא אמר לי לשנות את זה אמשיך לעשות כך.

פורסם
למה אני עושה ככה? ככה לימד אותי מורה הנהיגה שלי. אולי מה שהוא לימד אותי לא הכי נכון? אולי, אבל כל עוד מישהו מהימן לא אמר לי לשנות את זה אמשיך לעשות כך.

לא הבנתי אותך.

ביקשת טיפים ועכשיו אתה רוצה שאמציא לך תעודות הסמכה ?

פורסם

בס"ד

לגבי השאלה שלגביה פתחת את הנושא לא נותר לי מה להוסיף מעבר לכמה תגובות שנרשמו פה לפניי שהן הבדיקות שצריך לבצע לפני כל מהלך אחר שתבצע שכולל החלפה כלשהי.

תראה בחודש האחרון יצא לי להחליף קלאץ על כל המכלולים שלו ומתוך זה גם להתעסק בגיר עצמו ברכב שלי לבד בבית. (פרוייקט שהלך והסתבך מרגע לרגע וכל פעם מצאתי שצריך להחליף עוד דבר ועוד דבר וגם את החלק הזה וגם החלק ההוא.

בקיצור דוקטורט)

פג'ו 306 מנוע 1.8

אין לי ספק שלמדתי המון מהפרוייקט ואשמח לשתף אותך.

עיקרון הפעולה של גיר ידני הינו זהה בכל המשפחתיות שאני מכיר כיום.

מעליי מישהו רשם לך אולי בצורה שקצת כביכול נשמעה מתלהמת ולא מפורטת אבל נכונה בבסיסה ופה אשמח קצת להאיר ולהעיר.

מכלול הקלאץ בהסבר נורא פשטני מורכב בדרך כלל מטס לחץ, דיסקת קלאץ ומיסב לחץ (יש עוד מכלולים שקשורים כגון מזלג וכבל אבל כשמדברים על מכלול קלאץ בדרך כלל הכוונה לשלושתם)

כשאתה לוחץ את הדוושה של הקלאץ אתה מותח כבל שמושך את המזלג בתנועה סיבובית ובתוך הגיר המזלג דוחף ככה את השיניים שלו קדימה. השיניים דוחפות את מיסב הלחץ קדימה והוא יוצר לחץ על טס הלחץ שבסוף גורם להפרדה של גלגל התנופה מההילוך ישיר.

מיסב וכבל כמו כל מכלול כידוע בעלי בלאי מוגבל

ולכן בכל לחיצה על הדוושה מוגבר הבלאי על המכלולים ובעיקר על מיסב והכבל שהם כביכול המכלולים היותר "עדינים"

שכן המיסב לחוץ בכח לטס הלחץ והכבל מתוח.

אולי מורה הנהיגה שלך אותך לנהוג ככה (אגב גם אותי לימדו ככה)

אבל בוא נודה באמת מורה לנהיגה לא האמת מלמד "נהיגה" באמת אלא איך לעבור טסט ואיך להשתלב בתנועה.

אז אם אתה מעוניין לשמור על מכלול הגיר והקלאץ שלך לאורך זמן קח מספר עצות:

1. מומלץ להימנע מלחיצה מיותרת על דוושת הקלאץ כמו שרשמו לפניי

(פה המקום לציין שאין צורך להמנע מהחלפות הילוכים וכל הזמן לחשב רק איך פחות משתמשים בגיר. אין צורך לנסוע גם כמו סבתלה.

2. לא להניח את הרגל על הדוושה רק ש"תנוח" עליה

הסיבה היא שיכול להיות מבלי תשומת לב תלחץ בצורה נורא מינורית את הדוושה ותיווצר הפרדה נורא נורא חלקית של הקלאץ ועקב כך בלאי מואץ לדיסקה.

3.להימנע מלהניח את היד על ידית ההילוכים ללא צורך הדבר גם יוצר בלאי מואץ למוט

4.להמנע בתור עיקרון מנחה כמובן לנסוע בניוטרל ללא צורך (לא זה לא חוסך דלק ורק מגביר את בלאי המכלולים בגיר שכן יש שימון חלקי)

נ.ב אצלי כל הפרוייקט התחיל ממיסב לחץ גמור.

יותר מאשמח לשלוח לך תמונות של המיסב הגמור ואזור העבודה שלו על מנת להמחיש קצת יותר את הדברים.

ואם תרצה יעוץ אשמח לעזור במה שאדע.

מוזמן לפנות אליי בפרטי

מקווה שעזרתי

אמיתי נוה

פורסם

וואו אמיתי, ממש כיף לקרוא על כל הפרוייקט שלקחת על עצמך ועוד יותר כיף הוא להעשיר את הידע המועט שיש לי בנושא.

אני אשמח שתשלח את התמונות שיש לך כדי שבאמת המכלולים וסביבת העבודה יומחשו לי כאן/ בפרטי (אני בטוח שעוד אנשים שהתעניינו במה שכתבת גם ירצו לראות תמונות).

בפן האישי- לקחתי את כל הטיפים שנתתם לצומת ליבי. איישם אותם ואעדכן לגבי שיפור חווית הנהיגה שלי.

תודה רבה לכולם על העצות המחכימות.

• תוכן חדש...