Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק ש...

- המסוק ניתן במתנה על דעת מכון המחקר

- אפשר לקנות מסוק חדש

-מדבדב בא לחתום (וחתם) על הסכם סחר של 15 מליארד שקל

למה לקלקל את תאוריית הקונספירציה הנוכחית עם עובדות?

הרבה יותר כיף להתלונן על השרים המושחתים שלנו מאשר לגלות שהם עושים את תפקידם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולפי כתב צבאי ברדיו הצוללות משמשות כאופציה למכה שניה.

אסף

נראה לי שהכתב התכוון לעשרת הדיברות...מאיפה הכתב יודע ?

איזה כייף לי :)

פורסם
רק ש...

- המסוק ניתן במתנה על דעת מכון המחקר

- אפשר לקנות מסוק חדש

-מדבדב בא לחתום (וחתם) על הסכם סחר של 15 מליארד שקל

- המסוק לא ניתו על דעת המכון.

- מה זה משנה על מה מדבדב חתם?

איזו מין התנהלות זו, לתת מכונה שמשמשת גוף מקצועי בתור מתנה, ככה, בספונטניות, כאילו הרכוש הזה שייך לאבא של שר החלקאות?

זה עושים ברפובליקת בננות, לא במדינה מתוקנת.

אתה מכיר גוף ציבורי או פרטי שהמנכ"ל מחלק בו ככה ציוד שדרוש לעבודה, כי זה מצא חן בעיני מישהו?!

ההתנהלות הזו ילדותית ומגוכחת ולגמרי לא מכבדת את השר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נראה לי שהכתב התכוון לעשרת הדיברות...מאיפה הכתב יודע ?

כי לזה נועדו צוללות: להנחית "מהלומה שניה" בחשאי על יעד מרוחק. במקרה שלנו, לא קשה להבין איזשהו היעד.

זו גם הסיבה שמדינות ערב קנו צוללות כאלו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
כי לזה נועדו צוללות: להנחית "מהלומה שניה" בחשאי על יעד מרוחק. במקרה שלנו, לא קשה להבין איזשהו היעד.

מהלומה שניה בעזרת איזה חימוש ? בעזרת טילי יריחו חמושים בנשק גרעיני שגולדה כביכול חשפה במלחמת יום הכיפורים את מיקומם בפני לווינים של ארצות הברית בכדי לאותת למצרים ולרוסים שיזהרו לשגר טילי סקאד לעבר ישראל ?

אתה מנסה להוכיח שיש לנו אמצעים למהלומה שניה כאשר רק בודדים באמת יודעים מה יש למדינת ישראל והשאר זה ספקולציות.

עד היום אף אחד לא באמת יודע בוודאות או ראה את טילי יריחו חמושים בנשק גרעיני במלחמת יום הכיפורים או שזה תרגיל מתוחכם של גולדה מאיר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

האוייב מאזין הוא אפילו למד לקרוא עברית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ישה, לא נאמר כאן דבר שלא ניתן בלאו הכי להסיק אותו מחומרים הפתוחים לציבור הרחב.

אתה מנסה להוכיח שיש לנו אמצעים למהלומה שניה כאשר רק בודדים באמת יודעים מה יש למדינת ישראל והשאר זה ספקולציות.

אין הכרח שמהלומה שניה תהיה גרעינית. למדינות הערביות אין נשק גרעיני וגם הן שומרות את האופציה להנחית על הפרסים מהלומה שניה.

בכל אופן, הרושם שלי תמיד היה שעצם הנחתת המהלומה היא לא אפשרות שנשקלת ברצינות רבה מדי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
מהלומה שניה בעזרת איזה חימוש ? בעזרת טילי יריחו חמושים בנשק גרעיני שגולדה כביכול חשפה במלחמת יום הכיפורים את מיקומם בפני לווינים של ארצות הברית בכדי לאותת למצרים ולרוסים שיזהרו לשגר טילי סקאד לעבר ישראל ?

עד כמה שזכור לי ממה שקראתי, גולדה פתחה את דלתות בורות השיגור של הטילים, בבסיס המפורסם בזמן צילומי הלווינים.

הבסיס משמש עד היום, כנראה, לאותה מטרה ואפשר לראות אותו דרך צילומי האוויר של גוגל.

פורסם

נכון. זה בסיס של חיל האוויר אשר, מה מוזר, אין בו מטוסים או האנגרים....

אנשים שוכחים את ערכו של Google Earth. אפשר לבנות מפות שלמות של סוללות הגנה אווירית, אתרי שיגור של טילים בליסטיים, שדות תעופה ומתקנים - רק בעזרת המשאב הזה.

פורסם

כאיש צוות צוללות בצבא (וזה עוד בדוק הקודם) אני חייב לציין שהשייטת כ"כ ממודרת וככ חשאית שכל קשקוש של כל עיתונאי רק מסגיר את הבורות שלו.

מי זה בכלל בן כספית (או כל עיתונאי אחר) שיכול לחוות דעה עם ה 3 צוללות האלה מיותרות, או לא מיותרות? הוא מכיר את המסלולים של הצוללות? את הפטרולים? לאן מגיעים? את פרישת הכוחות בים התיכון? האדום? המפרץ הפרסי? איפה "זורקים עוגן" לחודש מול איזה חוף עלום שם ומאזינים לתשדורות?

מה הוא בכלל חושב שהוא מבין באסטרטגיית צוללות (מעבר למשחק שהיה משחק בתור ילד?)?

בקיצור, כל הדיון העיתונאי הזה על נחיצות/אי נחיצות הצוללות הוא ברווז עיתנאי ותו לא.

1. מה זה צוללות "כאלה"?

2. לאלו מדינות ערב יש צי צוללות עם יכולת שיגור טילים גרעיניים שיש בידם גם טילים גרעיניים?

מרק,

אתה עושה מעצמך צחוק.

לישראל יכולת גרעינית "מוכחת" והיכולת לשגר אותן מצוללות או מספינות היא טריוויאלית בדיוק כמו שיגור מטרה-פירמה (זה בשביל חן).

אין שום הבדל עקרוני בין צוללת שיכולה לשגר טיל בעל ראש חץ גרעיני לבין צוללת "קונבנציונאלית".

ברור שאם אתה מייעד את הצוללת מלכתחילה ליכולת שיגור טילים גרעיניים אז יהיו בה את כל מערכות האבטחה והשיגור היעודיות, אבל במידה ולא, כל טיל שמשוגר מהצמ"ט ויש לו יכולת נשיאת ראש נפץ לא קונבנציונאלי יכול להפוך צוללת (או חאסאקה) לבעלת יכולת "מכה שניה".

עפ"י מגזין ג'יינס, בצוללות מהדור הקודם (אלא שאני שרתתי עליהן), הייתה יכולת שיגור מהצינורות טורפדו של טילי סאב-הרפון וטילים אחרים בעליה ראשי חץ גרעיני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ביבי אמנם מושחת כרוב הפוליטקאים, אבל גם לו יש גבולות בנושא זה.

אני לרגע יוצא מנקודת הנחה שהמפורסם אמת ואכן גורמי הביטחון התנגדו לעסקה, ואז ההסבר הוא פשוט:

זה לא נובע משחיתות, אלא מפרנויה.

אני מאמין באמת ובתמים שהוא משוכנע שיש צורך אמיתי בהם, ואני מאמין באמת ובתמים שאם הוא החליט, הוא יעשה זאת גם אם כל הגורמים המקצועיים יטענו שזה מיותר.

הוא לא עד כדי כך מושחת, הוא פשוט עד כדי כך ראש ממשלה גרוע.

פורסם
1. מה זה צוללות "כאלה"?

2. לאלו מדינות ערב יש צי צוללות עם יכולת שיגור טילים גרעיניים שיש בידם גם טילים גרעיניים?

מצרים (ואם אינני טועה גם סעודיה) קנו את אותו דגם צוללות שנמכרו לישראל. למדינות הללו אין יכולת גרעינית וגם ציינתי את זה.

• תוכן חדש...