Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מוצג כשחיתות ברמה כזו, שאפילו אני מעדיף לקוות שהתקשורת רודפת את ביבי, מאשר לקבל את זה שעד כדי כך הכל רקוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל העיקר שמחיר הקוטג' ירד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הבוקר בן כספית פרסם טור מעניין בנוגע לצוללות. ככל הנראה, עוד פרשה תוצרת קן הקוקיה ברחוב בלפור.

http://www.maariv.co.il/news/military/Article-563727

ברצינות, יש לי בעיה עם בן כספית, כי הוא כבר מוטה לכיוון מסויים.

זה לא שאני חושב שהוא משקר, אבל אני כבר לא יודע... אני זוכר אותו ואת עמנואל רוזן מבקרים את נתניהו על כל מיני קטסטרופות שייקרו, ולא קרו.

לגבי העניין עצמו, צריך לאמר את האמת, מכיוון שאין לציבור גישה לשיקולים, אי אפשר לדעת מה כן היה ומה לא ואם צריך צוללות או לא. זה שעו"ד של נתניהו מייצג גם את המתווך בעסקת הצוללות, לכשעצמו לא אומר כלום.

ברור שצריך לבקר וצריך לבדוק, אבל לא צריך ישר לעשות פסטיבל מכל דבר.

[ושאף אחד לא יחשוד בי שאני מגן על ביבי, אני חושב שהוא קטסטרופה של ראש ממשלה].

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה הקשר בין תחלואי המדינה השונים להצטיידות בנשק אסטרטגי ממעלה ראשונה?

צוללות אכן נחשבות לאמצעי הלחימה יקר במיוחד, אבל יש להן תפקיד אסטרטגי מאוד חשוב, גם בפן ההרתעתי וגם בפן המבצעי של איסוף מודיעין וביצוע משימות מבצעיות הרחק מעבר לגבולות המדינה.

אתה מוטרד מעלות העסקה, יותר מטריד לחשוב כמה זמן יקח עד שהצוללת תכנס לשירות, עם דואר ישראל רק המשלוח שלה יכול לקחת שנים, ואז לך תמצא עמיל מכס שיהיה מוכן להתעסק עם הבירוקרטיה של לשחרר צוללת במכס....

;)

היעד העיקרי של הצוללות הוא "מהלומה שניה" כפי שכבר צוין פה. וזה, לדאבוננו, מול מדינה שככל הנראה ששום דבר לא ייעשה בעניינה בלאו הכי.

שאר חילות הים באזור מצוידים משמעותית יותר טוב מחיל הים הישראלי, ולכן התרומה של הצוללות לא כזו ״אסטרטגית״.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל מערכת גדולה עם תקציבים בסדר גודל כזה סובלת משחיתות, ומערכת הביטחון הישראלית לצערנו כנראה אינה יוצאת דופן.

החלטה אסטרטגית על הצטיידות במערכת נשק משמעותית כמו צוללות או מטוסים חמקנים תמיד תלווה גם בהתנגדויות, וכמובן שהמחנה המתנגד ידאג להדליף לתקשורת. זה עדיין לא אומר שההחלטה אינה נכונה. מעבר ליתרון של יכולות נוספות לצבא והרתעה משופרת, יש גם את נושא הזמינות: קנצלרית שעלולה להתחלף, מטוס אמריקאי שיצואו עלול להיפסק וכדומה.

לדעתי לרובנו אין שמץ של מושג לגבי מכלול השיקולים וטוב שכך (כולל אותי, אני חפ"ש).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני מבין שעניין הצוללות מעצבן את חלקכם. מה שהטריף אותי מעל הראש הוא השר חקלאות הטמבל שנתן לראש ממשלת רוסיה מסוק מחקר מתנה בשווי כ-300,000 ש״ח. זה מרגיז.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
כל מערכת גדולה עם תקציבים בסדר גודל כזה סובלת משחיתות, ומערכת הביטחון הישראלית לצערנו כנראה אינה יוצאת דופן.[...]לדעתי לרובנו אין שמץ של מושג לגבי מכלול השיקולים וטוב שכך (כולל אותי, אני חפ"ש).

קודם כל, לא מדובר בשחיתות. שחיתות היא מניע אישי. כאן מדובר על אנשים עם כוונות טובות (כן, בהקשר הזה, גם נתניהו) שפשוט ממוקדים מדי בבטחון חוץ.

לגבי השיקולים: אפשר להבין אותם בנקל. למערכות נשק, כמו כמעט לכל אמצעי טכנולוגי, יש ייעוד, לרוב די מסוים.

אם תבין את ייעודיה של המערכת ואת הצרכים של המדינה, תוכל לרוב להסיק למה היא נועדה. למשל, למה לדעתך נועדו אותן הצוללות בדיוק, אשר נקנו בידי מצרים?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהחלט החלטה תמוהה.

חיל הים ביצע (ומבצע) פרויקטים אדירים בשנים האחרונות על מנת לקלוט את הצוללות 4-5-6, ביניהן בניית בסיס חדש ייעודי לשייטת הצוללות והגדלת הסד''כ הרלוונטי פי כמה.

אף אחד מהתר''שים האלה לא כלל עוד צוללות 7-8-9 בעתיד הכל כך קרוב ולא נערכו לזה מאף בחינה. גם הדולפין 1-2-3 לא יצאו משימוש בעתיד הקרוב. בריינסטורמינג לגבי אפיון הצוללות העתידיות התחיל רק לפני שנתיים.

כל ההייפ סביב הנציג הישראלי בארץ של HDW - כנראה שגם הצוללות העתידיות היו נרכשות מגרמניה ובפרט מאותה המספנה בקיל. הצבא אוהב להשאר נאמן לספקים לאורך זמן. לחיל הים יש שם צוותים של מהנדסים שיושבים בשליחות כבר שנים ותשתית מבוססת. תחשבו על הסיבוך שכרוך באופרציה של רכישה ממדינה אחרת ומחברה אחרת.

שיקולים ויתרונות אסטרטגיים-בטחוניים אין מתוספת צוללות כרגע ואני יכול להבטיח לכם את זה(for what it's worth). לא יכול להתחייב לגבי השיקולים המדיניים של הממשלה לביצוע המהלך, ואני גם לא בקיא בפרטי העסקה החדשה.

מה שהזוי כאן זה חוסר התיאום בין הממשלה לצרכי הצבא.

פעם נתנו לי (אברהם בן שושן) הסבר פוליטי-מדיני למה לא קונים כלי שיט מארה''ב אך אני לא ממש זוכר את הסיפור לצערי.

אגב הצוללות החדשות הן דולפין AIP, ארוכות בכ-12 מטר וכוללות מערכת AIP של מימן. המטרה היא להיות מסוגלים להשאר בצלילה יותר זמן. רוב האתרים מציגים מידע מאוד לא נכון, אפילו כזה שבויקיפדיה יותר מדויק.

"צוללת גרעינית" = מונעת ע''י אנרגיה גרעינית. אלה צוללות עצומות. לנו יש צוללות דיזל.

Gesendet von meinem Nexus 6P mit Tapatalk

פורסם

אף אחד מהתר''שים האלה לא כלל עוד צוללות 7-8-9 בעתיד הכל כך קרוב

מה שהזוי כאן זה חוסר התיאום בין הממשלה לצרכי הצבא.

למתי מתוכננת קבלת הצוללות?

למה אתה חושב שלא היה תיאום עם הצבא?

פורסם

מתוך ראיון ברדיו עם ראש המל"ל הסבירו שלצוללות יש אורך חיים של 30 שנה. לצוללות הראשונות שקיבלנו נשארו בערך עוד כ 14 שנה. הזמן שלוקח לבצע מו"מ מול הגרמנים + להוציא אישורים מול הממשל הגרמני + למצוא מקור תקציבי + לייצר את הצוללות הוא בערך 10 שנים.

הצוללות שעומדים לרכוש הולכות להחליף את הצוללות הישנות שיצאו משירות.

בעיסקה הקודמת על כל 2 צוללות שרכשנו הממשלה הגרמנית סיבסדה את הצוללת השלישית.

ולפי כתב צבאי ברדיו הצוללות משמשות כאופציה למכה שניה.

אסף

פורסם (נערך)

קודם כל, לא מדובר בשחיתות. שחיתות היא מניע אישי. כאן מדובר על אנשים עם כוונות טובות (כן, בהקשר הזה, גם נתניהו) שפשוט ממוקדים מדי בבטחון חוץ.

נתניהו ממוקד מדי ?! לא יכול להיות, הרי הוא זה שבד"כ הראשון לזהות...

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

זה לא דיון על נתניהו ושחיתות "בכללי".

אין דיונים פוליטיים בעוף, להוציא שרשור אחד.

פורסם (נערך)

^ צודק, זיהיתי ראשון את הודעתך ומחקתי את התגובה המקורית שהיתה כאן :-P

ובאופן כללי, אכן יש כל כך הרבה שחיתויות במדבר כאן, בהחלט צריך שרשור נפרד לכל אחת מהן. כאן זה שרשור על השחיתות בנושא הצוללות :-D.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אני מבין שעניין הצוללות מעצבן את חלקכם. מה שהטריף אותי מעל הראש הוא השר חקלאות הטמבל שנתן לראש ממשלת רוסיה מסוק מחקר מתנה בשווי כ-300,000 ש״ח. זה מרגיז.

רק ש...

- המסוק ניתן במתנה על דעת מכון המחקר

- אפשר לקנות מסוק חדש

-מדבדב בא לחתום (וחתם) על הסכם סחר של 15 מליארד שקל

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...