Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שכבר הסברתי אין כזה דבר "צוללת בעלת יכולת שיגור גרעיני", מערכת השיגור היא מערכת עצמונית לחלוטין שלא ממש קשורה לצוללת.

אני אנסה להסביר לכם אחרת, זוכרים את המשאית זיל ששיגרו עלינו סקאדים במלחמת המפרץ?

לסקאדים האלה הייתה יכולת נשיאת ראשי קרב לא קונבנציונאלים.

להגיד צוללת עם יכולת שיגור גרעינית זה כמו להגיד זיל בעלת יכולת שיגור גרעינית.

או בפראפראזה הפוכה, בדיוק כמו על הזיל, ניתן לשגר מהים טיל שיוט גרעיני מחסאקה שגנבת מסוכת המציל.

אז ברור שבצוללות החדשות יש מערכות יעודיות, עם מערכות שליטה ובקרה ושיגור אבל ברמת העיקרון, כל מה שצריך זה שיהיה טיל עם יכולת שיגור תת ימית (שלב הזנק ראשון עם דלק מוצק) ויכולת נשיאת ראש קרב לא קונוונציונאלי שאתה זורק אותו בצמ"ט ומשגר משם.

עפ"י פרסומים זרים, בחיל הים קוראים לו פופאי טורבו submarine-launched cruise missile) SLCM ).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הצוללות שנמכרו למצרים הן אמנם על בסיס אותו דגם, אבל ההבדלים ביניהם עצומים. כמובן הכל על פי פרסומים זרים.

מהסבר די מוסמך שקיבלתי (ואני בטוח שהגרמנים הפיצו את המידע הזה במרשתת איפשהו), ההבדל ממש לא "עצום".

ההשוואה בין ישראל למצרים בתחום הים תמיד היתה מעט מביכה. היו אומרים שכלי השיט הכי קטן בחיל הים המצרי גדול יותר מהכלי הכי גדול בישראלי....:lol:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכלי מושבח מאוד (בין אם בארץ ובין אם בגרמניה) ע"י צוותים ישראלים, ההשוואה בין צוללת ישראלית לצוללת זהה לא ישראלית היא כמו ההשוואה בין F16 ישראלי ל F16 (מאותו דגם)בכל צבא ערבי אחר.

ככלי תחבורה (ימי/ אווירי) היכולות דומות מאוד.

בכל האספקטים האחרים, יכולות שונות מאוד.

פורסם

דווקא את הדוגמה של ה-F-16 אני מכיר היטב ולהגיד לך שאלו הבדלים של יום ולילה אני לא יכול.

צריך גם להבין שיש גבול לכמה אפשר "להתעסק" עם ציוד מערבי. היצרן פשוט לא מאפשר וזה חתיכת סיפור אם הוא תופס אותך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם הוא צודק, אז להדיוט מהשורה אין אפשרות לשפוט את הצורך בצוללות.

לא כמו שאפשר לקבוע ששר החקלאות חילק ציוד של מכון הוולקני ללא אישור ובאופן גחמתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ועכשיו האמריקאים מבקשים הבהרות אם היו ברחפן טכנולוגיות אמריקאיות שאסורות במכירה לרוסיה.

חשבתי שהשיא היה בתוכנית הטרנספר לחתולי ישראל...איזה אידיוט!!!

פורסם

מרק,

אתה עושה מעצמך צחוק.

לישראל יכולת גרעינית "מוכחת" והיכולת לשגר אותן מצוללות או מספינות היא טריוויאלית בדיוק כמו שיגור מטרה-פירמה (זה בשביל חן).

אין שום הבדל עקרוני בין צוללת שיכולה לשגר טיל בעל ראש חץ גרעיני לבין צוללת "קונבנציונאלית".

ברור שאם אתה מייעד את הצוללת מלכתחילה ליכולת שיגור טילים גרעיניים אז יהיו בה את כל מערכות האבטחה והשיגור היעודיות, אבל במידה ולא, כל טיל שמשוגר מהצמ"ט ויש לו יכולת נשיאת ראש נפץ לא קונבנציונאלי יכול להפוך צוללת (או חאסאקה) לבעלת יכולת "מכה שניה".

עפ"י מגזין ג'יינס, בצוללות מהדור הקודם (אלא שאני שרתתי עליהן), הייתה יכולת שיגור מהצינורות טורפדו של טילי סאב-הרפון וטילים אחרים בעליה ראשי חץ גרעיני.

יניב, אינני יודע על סמך מה אתה כותב שאני גורם לך לצחוק אבל בתור אחד שניזון וקורא את אותם מאמרים, מסמכים של ועדת אגרנט ומידע המפורסם באתרים בחו"ל אכן כולם טוענים שלמדינת ישראל קיימת יכולת גרעינית.

בתור קורא ומשתתף בפורום אני מציב סימן שאלה למידע שהופץ בעולם ובפורום מכיוון שאני מחפש הוכחות נוספות אשר מאששות את עצם קיומו של נשק כזה ובמיוחד על התיאוריות החדשות לגבי המכה השנייה ואפשרות של שימוש בנשק גרעיני.

עד היום אחרי 43 שנים מאז אותו מקרה שבו גולדה מאיר גרמה ללווינים האמריקאים לצלם את טילי היריחו בבסיסם לא אף אחד משום

מה לא הפיץ תמונה ברורה שבה ניתן לזהות טילים כאלה (אולי לא קיימים תמונות כאלה).

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אם לא הובנתי,, אתה גורם לי לצחוק כי אתה בא לקודש הקודשים עם נאיביות של ילד קטן "מה זה, למה סודות בחברה? לא אמרנו "בלי סודות"? תגלו לי גם, נו, תשתפו אותי...תגלו לי או שאני לא מאמין למה שזה לא יהיה שאתם לא מגלים לי".

יש דברים שעדיף שישארו במחשכים.

פורסם

הנאיביות אשר הפגנתי באשכול נובעת מכך שיש לי עדיין ספקות מסויימים לגבי חלק מהדברים שכביכול כולנו חושבים שהם קיימים

ואני מחפש מידע נוסף אשר ישכנע אותי.

אם זה גורם לך לצחוק הרווחת. :oops:

איזה כייף לי :)

פורסם

חן,

בין מטוסי הקרב הישראליים לאלה האמריקאים יש לא מעט הבדלים, חלקם משמעותיים מספיק כדי לשמש מעין "שובר שוויון".

מרק,

עמימות- לא צריך לפרסם צילומים של טילי יריחו, פרסום שכזה יבצע פעולה הפוכה מזו הרצויה.

חלק גדול מההרתעה הישראלית טמון בדיוק באותה עמימות, אולי יש אטום, אולי יש יריחו, ועוד הרבה אולי אחרים.

בהערת אגב, לא רואה סיבה לפקפק בקיום מערך טילי יריחו, זה לא שישראל מעולם לא פיתחה טיל בליסטי....

ולגבי עניין האטום, ממליץ על הספר ברירת שמשון (לא יודע כמה קל יהיה למצוא אותו או אם בכלל בוטל צו איסור מכירתו בישראל).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ולגבי עניין האטום, ממליץ על הספר ברירת שמשון (לא יודע כמה קל יהיה למצוא אותו או אם בכלל בוטל צו איסור מכירתו בישראל).

אכן ספר מומלץ (אם כי קצת קשה לקריאה בעמודים הראשונים). אפשר למצוא אותו מידי פעם באתרים שמפרסמים ספרי יד 2.

פורסם

לא ידוע לי על איסור מכירה שלו. בכל מקרה, יש לי אותו היכנשהו..לגבי העמימות, אני מבין את הגישה אבל לא מבין למה להתעקש על עמימות בנושא הגרעין כשיש לישראל בבירור יכולת כזו.

פורסם

עמימות יש, כי אנו בישראל.

כמו שאומרים לך כי יש צמיגים מהסוג שאתה רוצה - וכאשר אתה מגיע אומרים נגמר.

ומנסים להכניס לך מה שיש במלאי.

או כמו שיש חברת תעופה ישראלית - והיא בשביתה.

אולי יש סיכסוך בענף.. בין האחים חממה יבואני הגרעינים, למפיצים.

לכן שומרים על עמימות - זה לא לטלפון תבוא נראה, נמצא לך משהו :wink: ועם המחיר נסתדר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...