Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה באמת הקטע עם הרחפן שניתן במתנה לרוסים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקטע הוא לא עם הרחפן אלא עם החוסר מח של הדפוק שנתוו להם אותו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שאני מנסה להבין, באמת נתן להם את זה ככה על דעת עצמו בלי לשאול אף אחד או שזה סתם משהו שהקשורת ניפחה כדי למכור עיתונים? מישהו פה טען קודם שזה ניתן בהסכמת המכון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
חן,

בין מטוסי הקרב הישראליים לאלה האמריקאים יש לא מעט הבדלים, חלקם משמעותיים מספיק כדי לשמש מעין "שובר שוויון".

לא מדוייק.

מבחינה אווירונאוטית וביצועי מטוסי הקרב הישראלים הם לא שונים בשום פרמטר ממטוס קרב אמריקאי למעט התקנת מיכלי דלק גדולים יותר אבל זה נעשה גם בארה"ב.

* מתוך מקורות יודעי דבר...

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אולי זה, :wink: מתוך מקורות עלומים.

יש שינוי במערכת החשמל המחוזקת, אלטרנטור ומצברי פריקה עמוקה.

תושבות בולמי זעזועים ובלמים מחוזקים, מקוררים למסלולים קצרים.

דחיסת אויר בבנד-פס במפלטי הצנרת, כפורט מתכוון לוקטור הדוק - שינוי כיוון.

חלק מהמטוסים עם מערכות שליטה בין מטוסי המבנה ומשתפות פעולה - כמו רכב אוטונומי.

גם הצבע שונה, יותר שכבות צבע ופיזור ספיגת אותות מכ"ם, ואפשרות לדייטלינג עמוק.

כמו ציפויי ווקס הנותן מראה של מראה - השמועות אומרות כי אפשר להתגלח מול המטוס.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מה זה 'מבחינה אווירונאוטית וביצועים'?

ו

בשפה פשוטה יותר מטוסים חדשים לא עוברים בארץ שינוי חיצוני במבנה המטוס מבחינה אווירודינמית ולא משפרים או מתקינים מנוע סילון 'משופר'.

* אל תשאל מאיפה אני יודע כי אני לא אגלה לך :oops:

בקישור שצירף קודמי תוכל לקרוא מעט על הנושא או/גם בקישור המצורף.

רצוי להתחיל ללמוד את המושגים הבסיסים בקישור המצורף.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94

איזה כייף לי :)

פורסם
לא מדוייק.

מבחינה אווירונאוטית וביצועי מטוסי הקרב הישראלים הם לא שונים בשום פרמטר ממטוס קרב אמריקאי למעט התקנת מיכלי דלק גדולים יותר אבל זה נעשה גם בארה"ב.

נכון, מבחינה מבנית המטוסים שלנו זהים לאלה שבשאר הצבאות הזרים, גם המנועים לרוב אותם מנועים.

השוני מגיע במערכות המותקנות במטוסים.

ישראל היא המדינה היחידה שרוכשת מטוסים כמעט עירומים ממערכות ומתקינה בהם מערכות ישראליות.

המערכות הללו הן אלה שעושות את ההבדל ביכולות המבצעיות.

תוסיף לזה חימושים מיוחדים מפיתוח ישראלי ותבין למה יכולות מבצעיות של מטוס קרב ישראלי לא פעם גבוהה משמעותית מזו של מטוס "זהה" במדינה אחרת.

בקיץ ביקרתי בארץ ובמהלך הביקור נסעתי עם כמה מחברי הפורום לביקור בבסיס חצרים.

אחרי סיור וסקירה "אינטימית" בטייסת הסופות המשכנו לטייסת הרעמים, שם עוד בטרם נכנסנו לדת"קים הקצין שליווה אותנו ביקש\הורא לא לצלם את מטוסי הטייסת מקרוב ואת התמונות שכן צילמנו לא לשתף ברשת.

הסיבה- על חלק מהמטוסים הותקן פוד טיסה חדש ומסווג שמשדרג את יכולותיו המבצעיות.

אגב, בטייסת הסופות לא איפשרו לנו לעלות לקוקפיט כיוון שהמטוס שהיה נראה לא מחומש בדיעבד התברר כמחומש מאוד.... בחימוש ישראלי מתקדם מאוד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נכון, מבחינה מבנית המטוסים שלנו זהים לאלה שבשאר הצבאות הזרים, גם המנועים לרוב אותם מנועים.

השוני מגיע במערכות המותקנות במטוסים.

ישראל היא המדינה היחידה שרוכשת מטוסים כמעט עירומים ממערכות ומתקינה בהם מערכות ישראליות.

המערכות הללו הן אלה שעושות את ההבדל ביכולות המבצעיות.

תוסיף לזה חימושים מיוחדים מפיתוח ישראלי ותבין למה יכולות מבצעיות של מטוס קרב ישראלי לא פעם גבוהה משמעותית מזו של מטוס "זהה" במדינה אחרת.

בקיץ ביקרתי בארץ ובמהלך הביקור נסעתי עם כמה מחברי הפורום לביקור בבסיס חצרים.

אחרי סיור וסקירה "אינטימית" בטייסת הסופות המשכנו לטייסת הרעמים, שם עוד בטרם נכנסנו לדת"קים הקצין שליווה אותנו ביקש\הורא לא לצלם את מטוסי הטייסת מקרוב ואת התמונות שכן צילמנו לא לשתף ברשת.

הסיבה- על חלק מהמטוסים הותקן פוד טיסה חדש ומסווג שמשדרג את יכולותיו המבצעיות.

אגב, בטייסת הסופות לא איפשרו לנו לעלות לקוקפיט כיוון שהמטוס שהיה נראה לא מחומש בדיעבד התברר כמחומש מאוד.... בחימוש ישראלי מתקדם מאוד.

וכל זה, בשביל לשגר רקטה שעולה מיליונים על צריף במקרה הטוב, שבו נמצא מתקן שיגור שהאוייב הכין מתמרורי עצור הקרוב לאתר, וקצת איסכורית חלודה וכמה ברגים קודחים :-D שהעלות הכוללת של זה עשרים שקל בלחץ.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
הסבר תמציתי על ביצועים ואווירונאוטיקה במטוסי קרב, אין לי מושג עד כמה נכונים הפרטים אבל אני מניח שהרוב המוחלט לא רחוק מהמציאות.

אין שומדבר על אווירונאוטיקה ולא מוזכרת המילה 'ביצועים'.

בשפה פשוטה יותר מטוסים חדשים לא עוברים בארץ שינוי חיצוני במבנה המטוס מבחינה אווירודינמית ולא משפרים או מתקינים מנוע סילון 'משופר'.

למה לא?

זה בכלל משנה, עד כדי לאמר שבגלל זה אין פער איכות בין המטוסים שברשותינו לאחרים?

לפי מה שאני למד, מהמאמר שקושר ומהי אווירונאוטיקה בוויקי, זה בכלל לא חשוב, כי את הקרב מכריעה האלקטרוניקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אלקטרוניקה (או אוויוניקה) לא מכריעה את הקרב, אלא מייתרת אותו.

אין שום סיבה או יכולת להכנס לקרב אוויר מסוכן כשניתן לאתר, לזהות, לנעול ולשגר טיל א"א ממרחק של 160 ק"מ.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

כמו שכבר אמרתי לפני שני עמודים, השיפורים שישראל מכניסה לכלים אינם שיפורים בביצועי כלי התחבורה אלא ביכולותיו ההתקפיות/ הגנתיות.

להגיד על כלי טיס שהשיפורים הם גדולים/קטנים זה עוד ניחא כי רבים עובדים עליהם והסיווג הבטחוני לעובדים עליהם לא תמיד בשמיים, בצוללת מטפל/מתקן את המיכשור אך ורק אותו אחד שעובד עליו.

בנוגע לצוללות, אף אחד לא יודע על מה הוא מדבר ומי שאמר שהצוללות הישראליות והמצריות דומות הוא חרטטן צמרת (לא חו"ח חבר הפורום אלא מי שאמר לו) לא כי הוא צודק/טועה אלא פשוט כי הוא לא יודע!

להבין את רמת המידור בצוללות, אני היתי איש צוות, הינו מפליגים ל"מבצעית", 10 ימים-שבועים בים ולא היה לי (ולמרבית הצוות) שמץ מושג איפה הינו ומה עשינו.

לא היה לי מושג מה היכולות או הנתונים של מכשירים שלא אני עבדתי עליהם.

אז מישהוא חיצוני פתאום נהיה "מומחה"? ויודע לא רק מה המפרט המלא של הצוללות הישראליות אלא גם יודע מה מפרט המלא של הצוללות המצריות?

נו, באמת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בזמנך היו סוללות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...