Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם היום.

דיזל וסוללות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

סדר!

כל כלי צבאי, ובפרט כלי טיס, הוא בסיס שעליו יכולים לבוא מגוון של חימושים ומערכות אלקטרוניות שונות. לפחות בין מדינות האזור, כשארצות הברית מוכרת F-16 (נגיד) אז לכל מדינה היא נותנת כלי על מכלול שונה מעט של מערכות. כך שהמטוס שונה כבר כשהוא מגיע מהיצרן.

לפעמים ההבדל קטן, ולפעמים הוא גדול, כמו בין מצרים לישראל בגלל היעדרם של חימושים לטווח ארוך (בעיקר AIM-120) עקב הסכמי תקשורת שמצרים לא מוכנה לחתום עליהם.

כל זה, אגב, מפורסם במרשתת עד הבורג האחרון על ידי ה-DSCA כך שלבטחון שדה אין רלוונטיות לכאן.

מבחינת השבחה מקומית, הסכמי משתמש הקצה של ארצות הברית עם לקוחותיה נוקשים מאוד ולכן גם ישראל, שפוסעת על חבל דק, לא יכולה להכניס שינויים מרחיקי לכת. להגיד שהשינויים הללו משנים את המטוס מקצה לקצה - אי אפשר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אלקטרוניקה (או אוויוניקה) לא מכריעה את הקרב, אלא מייתרת אותו.

אין שום סיבה או יכולת להכנס לקרב אוויר מסוכן כשניתן לאתר, לזהות, לנעול ולשגר טיל א"א ממרחק של 160 ק"מ.

ושיגור טיל זה לא קרב, זה אקט של פיוס?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מבחינת השבחה מקומית, הסכמי משתמש הקצה של ארצות הברית עם לקוחותיה נוקשים מאוד ולכן גם ישראל, שפוסעת על חבל דק, לא יכולה להכניס שינויים מרחיקי לכת. להגיד שהשינויים הללו משנים את המטוס מקצה לקצה - אי אפשר.

כי אז המטוס לא עובר טסט?

פורסם (נערך)

משהו כזה. אל תשכח שיש כאן לא מעט ביקורי אמריקאים. לחלק מהשכנות יש בסיס אמריקני קטן בתוך הבסיס המקומי: חפש ב-Google Earth מתחם מגודר עם מגרש בייסבול בתוך שדה התעופה של פאיד.

ושיגור טיל זה לא קרב, זה אקט של פיוס?

הכוונה היא שזה לא ״קרב אוויר״ ("dog fight") אלא יירוט מטווח ארוך. בגדול, עפים בקו ישר זה לזה, והראשון שלוחץ על ההדק (ומדובר על מרחקים שבהם כלל לא רואים זה את זה) מנצח.

פורסם

גם יירוט בטווח ארוך זה "קרב אוויר"

"דוגפייט" זה קרב אוויר בטווחים קצרים.

כלומר, זה כן קרב (ולא אקט של פיוס), אבל זה לא בטווחים קצרים (דוגפייט).

פורסם (נערך)

כיום, המינוח ״קרב אוויר״ מתייחד ל-Dog Fight.

זה מעט פרוכרוניסטי בעידן ה-Super-Cruise אבל שיהיה.

אקט של פיוס זה לא, אם כי יש מקרים שמטוסים ישראלים ״נועלים״ (בעלאק ״נעילה שקטה״) על מטוס של אחד השכנים סתם כדי להבין מי ומה הוא (יש נתוני טיסה שלא ״רואים״ במצב אחר). לא נעים....

פורסם

אני לא מכיר כלל את חיל האויר ואת בקרת היצרן על הכלי, בחיל הים, הלך באחת הצוללות מנוע דיזל עם נזק קרדינלי לבלוק.

כל אדם שראה אי פעם סרט על צוללות מבין שבלוק מנוע ענק לא יוצא לא מהחור של הטורפדו, בטח לא מהצוהר של דלת מכונות ולא מהצוהר שיוצאים ממנו האנשים שרחב רק במקצת מרוחב אדם.

הביאו את המומחים מהמפעל שבנה אותן, פסקו חד משמעית, הצוללת לגריטה.

הראש הישראלי החליט אחרת, הצוללת נחתכה ל 2 , מנוע נשלף, תוקן, הוחזר למקום, הצוללת רותכה חזרה וחזרה לשרת שנים רבות בצי הצוללות המבצעי חרף התנגדות/ המלצת היצרן.

ככה נראה בערך חדר מכונות וגודל המנוע בצוללת לא ישראלית (כך שאין מה לחשוש מבטחון שדה).

119518.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טילים לא מגיעים ל-160 ק"מ והטילים ארוכי-הטווח ביותר נותרו כרגע (ככל שהם שמישים בכלל) אצל איראן, מאז שארה"ב הוציאה את ה-F-14 והפניקס אתו מהתו"ל. קרב BVR הוא לא עניין של טכנולוגיה, שקיימת, אלא עניין של הוראות פתיחה באש, שהשיקול מאחוריהן לא תמיד מבצעי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה עשור בפורום ולא למדת שסופו של כל דיון לשנות נושא? אני מתפלא איך הדיון עוד לא הגיע לאלפא ולמדיניות התמחור של סמל"ת :lol:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נכון, מבחינה מבנית המטוסים שלנו זהים לאלה שבשאר הצבאות הזרים, גם המנועים לרוב אותם מנועים.

בקיץ ביקרתי בארץ ובמהלך הביקור נסעתי עם כמה מחברי הפורום לביקור בבסיס חצרים.

אחרי סיור וסקירה "אינטימית" בטייסת הסופות המשכנו לטייסת הרעמים, שם עוד בטרם נכנסנו לדת"קים הקצין שליווה אותנו ביקש\הורא לא לצלם את מטוסי הטייסת מקרוב ואת התמונות שכן צילמנו לא לשתף ברשת.

הסיבה- על חלק מהמטוסים הותקן פוד טיסה חדש ומסווג שמשדרג את יכולותיו המבצעיות.

אגב, בטייסת הסופות לא איפשרו לנו לעלות לקוקפיט כיוון שהמטוס שהיה נראה לא מחומש בדיעבד התברר כמחומש מאוד.... בחימוש ישראלי מתקדם מאוד.

כיף לכם...

לאחר שביקרת בטייסות השונות אתה חושב שיש לך מידע חשוב או סוג של מידע שכדאי לחטוף אותך ? אני בטוח שלא.

ראית פודים שונים והתקרבת לטילים ואולי גם נתנו לך ללטף טיל אבל לאחר הביקור לדעתי אין לך שמץ של מושג מה היכולות האמיתיות או מעטפת הביצועים של החימוש או של מטוסי הקרב החמושים בסוג מסויים של חימוש.

אני בטוח שלא ביקרתם בדת"ק יירוט או בדד"מ יירוט או באיזור בבסיס שהגישה גם לכלי רכב לא מורשים אסורה. אנוכי שירת בבח"א 8 וגם בחצרים במערך הטכני בטייסות וגם במערך התחזוקה ולא הייתה לי גישה למקומות האסורים שעד היום אינני יודע מה יש שם.

האנשים היחידים שיודעים מה יכולות של חימוש מסויים המותקן על מטוס X או Y הם הטייסים אנשי ל"א וגם החמשים וכמובן הייצרן.

מה יודעת התקשורת - נעליים או רסיסי מידע שמחברים יחד ויש בז תקשורתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא חושב שהוא התיימר לדעת. מה שכן, זה כנראה באמת היה חימוש חביב, כי אדם שאני מכיר ואני יודע שמצוי בסוד העניינים מתוקף עבודתו, חייך חיוך רחב כשתיארתי לו את מה שהיה תלוי, ושתק. אם היה מדבר, זה לא היה כזה שוס. השתיקה שווה המון במקרים האלה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מהדיון עלו מספר תובנות.

א - RK היה עם עידן.

ב - אם הייתם ביחד.:wink:. עידן אלפאמופוב ה מחזיק במרצדס.

ג - מרקו ישב בצד.. והדליק בקטנה, בפועל כרגיל הוא יודע.

ויש צוללות כמו מטוס סילון קטן, הנכנסות ויוצאות מהמים ומבצעות תמרונים.

images?q=tbn:ANd9GcTLTALaeYMjSO28_5jAXxXiSwyQBhAFYxF6kvTAhox2NzIwMgXH

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...