Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי ארה"ב לא מוכרת לישראל וגם לא למדינות אשר רוכשות מהם ציוד צבאי ומטוסי קרב (למעט אולי בריטניה) את המילה האחרונה בפיתוחים על-מנת לשמור על ידע וטכנולוגיות פן ייפלו לידיים זרות לכן, מדינת ישראל צריכה בעצמה לפתח ציוד ל"א וטילים על-מנת לשמור על קידמה מול מדינות האוייב.

לא רק ארה"ב, גם ישראל נוהגת כך ולמעשה כל מדינה שמוכרת מוצר צבאי נוהגת כך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך הלך הבלוק למנוע?

איך הוא נכנס לבפנוכו של הצוללת בייצור?

לא סיפרו על הדקר שגם שם פתחנו פתח וריתכו בניגוד להמלצת היצרן?

רק יודעי דבר מתבקשים לענות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הדקר צללה למצולות (לא בצורה טובה) בהפלגת הבכורה שלה מאנגליה לישראל כך שמעולם לא הספיקה להגיע למספנות ישראל.

צוללת בונים ע"י ייצור טבעות וריתוכן אחת לשניה עם מכונת ריתוך יעודית של הייצרן. יש הבדל בין המכונה הזו לבין (בהקצנה מכוונת)מושה, תביא את הרתכת תעשה לי פה כמה פיקים...מה אכפת לי מיג, טיג, תן כמה פיקים וסגור עניין". האמת, אני עושה עוול לאנשי המספנות, מקצוענים לעילה ועילה, ההוכחה היא בזה שהצוללת חזרה להיות מבצעית לכל דבר ועניין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא עוד באנגליה בוצע הטלאי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

1. הסכום נפרס על פני 15 שנים

2. הצוללות יעזרו בהגנה על אסדות הגז הישראליות - ששוות הרבה יותר מ6 מיליאד

3. מי שמך כשמאי מחירים עבור צוללות? איזו השכלה יש לך בכדי לשפוט אם המחיר יקר או זול?

מספיק כבר ללכת נהי אחרי כל שטות פופוליסטית שהתקשורת פולטת.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
קודם היה נראה, לכאורה, לפי מקורות זרים ובלי קשר לעובדה שאין לנו פורמלית נשק גרעיני, שפיטורי יעלון היו גחמתיים.

עכשיו אפשר להבין שהיה מדובר במהלך אסטרטגי, שפינה שר ביטחון ורמטכל לשעבר מכסאו, כדי לאפשר לרוה''מ לאשר עסקה בטחונית, בניגוד לדעת משרד הביטחון והצבא.

זה מרגיע.

לנוכח העובדה שכמה כותבים כבר כתבו שטויות בלי קשר לעובדות בשרשור (שהצוללות גרעיניות, שאי אפשר לשגר מהן נשק גרעיני ועוד) , יכול להיות שגם מה שאני כתבתי מנותק מהעובדות.

זו חתיכת תאוריית קונספירציה שבנית פה.

מה שסביר הרבה יותר שקרה זה שיעלון התחיל לאיים על ביבי פוליטית, וביבי נפתר ממנו כמו שנפתר מכל איום פנימי בליכוד.

יעלון כנראה הדליף את הסיפור מיצר נקמנות (מי ששם לב, כמעט כל התחקיר של דרוקר מבוסס על שיחות עם יעלון) - והנה נוצרה לה תאוריית קונספירציה על עסקאות במחשכים.

וחייב להוסיף:

יעלון הוא אדם חסר כל חוש אסטרטגי, כאבי תאוריית "ניתן לטילים של החיזבאלה להחליד, הם לעולם לא ירו אותם" עדיף שישתוק.

פורסם (נערך)

כמובן שקיימת שחיתות שלטונית, כמו בכל מדינה.

אני לא מאמין שנתניהו פעל לרכישת 3 צוללות ב-6 מיליארד, תוך פיטורים של שר ביטחון, רק בכדי שהעו"ד שלו יזכה בקופון שהוא חמישית מקופון שעו"ד שממונה כמפרק של רשת סופרים זוכה לו.

יותר סביר בעיני שנתניהו ראה צורך ביטחוני ברכש הזה (הגנה על אסדות הגז), ובלי שום קשר פיטר את יעלון כי התחיל לצבור כח בליכוד ולאיים עליו.

יעלון אחר כך הדליך את הסיפור לתקשורת שצמאה לסיפורים על נתניהו, אשר ניפחו את הסיפור מעבר לפרופורציות.

דוגמה למה שהבאתי - המפרק של קלאב מרקט תבע שכר טרחה של 100 מיליון ש"ח! - דרך אגב הוא בעלה של לאה נס - ח"כית לשעבר מהליכוד.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294543,00.html

בלעדי: נס וטרבלסי לביהמ"ש: על פי תקנות החברות אנו זכאים לשכר טרחה בסך 100 מיליון שקל. 60% מהסכום ימומן ע"י הנושים המובטחים ו-40% על ידי הספקים
עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

פורסם (נערך)

הצוללות יעזרו בהגנה על אסדות הגז הישראליות - ששוות הרבה יותר מ6 מיליארד.

מי שמך כשמאי מחירים עבור צוללות? איזו השכלה יש לך בכדי לשפוט אם המחיר יקר או זול?

[...]יעלון הוא אדם חסר כל חוש אסטרטגי, כאבי תאוריית "ניתן לטילים של החיזבאלה להחליד, הם לעולם לא ירו אותם" עדיף שישתוק.

לא חושב שייעוד הצוללות הוא הגנה על אסדות. לכך משמשים כלי שיט ומערכות הגנה מטילים. צוללות, מעיקרן, משמשות להנחתת "מהלומה שניה" ביעדים מרוחקים, וכן לאיסוף מודיעין.

כבר ניתן הסבר שייעוד הצוללות החדשות הוא להחליף את הישנות. אם צריך או לא, ואם לא היה אפשר להשתמש בכסף למשהו יותר טוב, זו שאלה אחרת. בכל אופן, המחיר כשלעצמו - סביר. זה בערך מה שזה עולה גם לחבר'ה בשכונה (מצרים, תורכיה).

והתיאוריה של יעלון כלל לא מופרכת. לא הייתי בונה עליה תלי תלים ובמציאות הנוכחית טוב עושה ישראל שמשקיעה בהגנה מטילים בליסטיים (אגב, כמו לא מעט משכנותיה), אבל עדיין.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

2. הצוללות יעזרו בהגנה על אסדות הגז הישראליות - ששוות הרבה יותר מ6 מיליאד

אסדות הגז הן לא בדיוק ישראליות. ביבי (שוק חופשי), עשה כל שיכל כדי להפוך אותן למונופול פרטי. ואז גם החליט שהן נכס אסטרטגי ולכן המדינה צריכה להגן על חשבונה, על העסק הפרטי הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כן, אני גם לא כל כך מבין גם למה אנחנו צריכים לשלם על הגנת אסדות הגז.

שוק חופשי וכו׳ - שמי שמחזיק בהן ישלם לblackwater או כל שכיר חרב אחר, ויעזוב אותנו בשקט.

אסף אני לא יודע באיזה קופון זוכה מי. אני לא יודע איזה סכומים מגלגלים שם באמת ומה מרוויחים.

אני מאוד רוצה להאמין שלא זו היא רמת השחיתות במדינת ישראל, אבל יש יותר מדי חברים, קרובי משפחה וצרופי מקרים בכל השיט הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בואו נמשיך עם תיאוריות הקונספירציה בשקל. יעלון רצה לקנות צוללות/ציוד בטחוני אחר מספק X ממנו היה גוזר קופון באמצעות Y, ונתניהו רצה מהספק הנוכחי, ממנו הוא גוזר קופון באמצעות ב"כ. לכן נתניהו פעל לפיטורי יעלון ולכן יעלון כרגע יוצא כנגדו.

הנפצתי את זה כרגע, כמובן, אבל זה הגיוני ולגיטימי בדיוק כמו שאר התיאוריות שהועלו פה, שלא שוות יותר מההנפצה שלי, במיוחד על רקע הקמפיין התקשורתי האדיר שכולל בעיקר כותרות ושמות מפוצצים, כשבמלל הכתבה אין כלום ושום דבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבל למה תאוריות קונספירציה למה?

מתי פעם אחרונה היה לך פה ראש ממשלה - לא משנה אם משמאל או מימין - שלא היה חשוד בפלילים?

אחד יושב בכלא. בן של אחר היה בכלא (או שעדיין שם?), ואחיו כיכב ב3-4 פרשיות שונות, בהן בחר לשמור על זכות השתיקה.

עם בוז׳י, לכאורה כמובן, היה סיפור דומה גם. גם עם ברק.

אם נלך מספיק אחורה, אז נזכר שבן גוריון אולי לא היה מושחת, אבל לא היסס להשתמש במנגנוני הבטחון, כדי לרגל נגד המתחרים שלו.

אם יורדים קצת יותר למטה - מקבלים רשימה די יפה של שרים וחברי כנסת בהווה ובעבר, שישבו או יושבים בכלא או נמצאים תחת חקירה.

אם הולכים עוד יותר למטה - מקבלים מנכלים ובכירים במשק, כמו אלכס ויז׳ניצר שנעצר בחשד לשוחד (אין לי מושג אם הוא עדיין בכלא), חברו של לפיד אורי שני, שכיכב באיזו פרשה מלוכלכת בעבר גם כן, רמטכלים ומי בעצם לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...