Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 מיליארד שקל על צוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא חושב שהוא התיימר לדעת. מה שכן, זה כנראה באמת היה חימוש חביב, כי אדם שאני מכיר ואני יודע שמצוי בסוד העניינים מתוקף עבודתו, חייך חיוך רחב כשתיארתי לו את מה שהיה תלוי, ושתק. אם היה מדבר, זה לא היה כזה שוס. השתיקה שווה המון במקרים האלה.

מנסיון, את הדברים המעניינים באמת לא היו נותנים לכם לראות.

בשירות חובה עסקתי בהדרכת צ"א על מערכות כאלו בדיוק. את אלו שאסור לדבר עליהן אני מכיר בשם, אך מעולם לא הורשיתי לראות אותן או להתקרב לדת"ק בזמן שהיו בשימוש.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה השרשור שבו משווים למי יש יותר מידע סודי שאסור לכתוב עליו בפורומים במרשתת?

ביבי איש חכם שרואה את הנולד.

הזמין שלוש צוללות, כך שאם אורי אריאל ייתן אחת לרוסים, עדיין יישארו לנו שתיים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
מהדיון עלו מספר תובנות.

ג - מרקו ישב בצד.. והדליק בקטנה, בפועל כרגיל הוא יודע. - צודק !

אייל.

מנסיון, את הדברים המעניינים באמת לא היו נותנים לכם לראות.

בשירות חובה עסקתי בהדרכת צ"א על מערכות כאלו בדיוק. את אלו שאסור לדבר עליהן אני מכיר בשם, אך מעולם לא הורשיתי לראות אותן או להתקרב לדת"ק בזמן שהיו בשימוש.

זו אחת הסיבות שאני מדבר סביב וקשה לי להתווכח או לנסות להוכיח משהו מכיוון שאת המידע החשוב רק בודדים באמת יודעים (גם אני לא יודע).

בפורום תפוז יודעים הכול...:cry:

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

כפי שרומן שיער, לא התיימרתי להציג את זה כאילו אני יודע משהו מסווג, רק ציינתי שיש מספיק אלמנטים במכונות קרב האלה שיכולים לתת יתרון עצום ליכולות המכונה אל מול מכונה מקבילה של צבא זר, זאת למרות שאין שוני פיזי או ביצועי בפלטפורמה הבסיסית.

חן.ג,

אתה טועה, האלקטרוניקה יכולה לעשות (ועושה) הבדלים מאוד גדולים ביכולת של הפלטפורמה.

רוצה דוגמה מוכחת?

אמנם לא מתחום התעופה אבל כזו שעבר לא מסווגת- מערכת מעיל רוח שמותקנת על טנקים.

קח מרכבה 4 ללא המערכת ואחת עם המערכת, הטנקים ייראו זהים כמעט לחלוטין, באחד יהיה קל מאוד לפגוע עם RPG, על השני יהיה מתסכל מאוד לירות RPG.

נכון, יש שם חימוש שמקשה על הפגיעה, אבל יש שם חתיכת מוח אלקטרוני שדואג שזה יעבוד.

דברים דומים יש בתחום התעופה רק ששם זה עוד יותר מתעצם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני לא מכיר כלל את חיל האויר ואת בקרת היצרן על הכלי, בחיל הים, הלך באחת הצוללות מנוע דיזל עם נזק קרדינלי לבלוק.

כל אדם שראה אי פעם סרט על צוללות מבין שבלוק מנוע ענק לא יוצא לא מהחור של הטורפדו, בטח לא מהצוהר של דלת מכונות ולא מהצוהר שיוצאים ממנו האנשים שרחב רק במקצת מרוחב אדם.

הביאו את המומחים מהמפעל שבנה אותן, פסקו חד משמעית, הצוללת לגריטה.

הראש הישראלי החליט אחרת, הצוללת נחתכה ל 2 , מנוע נשלף, תוקן, הוחזר למקום, הצוללת רותכה חזרה וחזרה לשרת שנים רבות בצי הצוללות המבצעי חרף התנגדות/ המלצת היצרן.

ככה נראה בערך חדר מכונות וגודל המנוע בצוללת לא ישראלית (כך שאין מה לחשוש מבטחון שדה).

119518.jpg

ברור שרצו לשלוח את הצוללת לגריטה, אחרת איך יקנו מהם צוללת חדשה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
,,,

ביבי איש חכם שרואה את הנולד.

הזמין שלוש צוללות, כך שאם אורי אריאל ייתן אחת לרוסים, עדיין יישארו לנו שתיים.

גדול :grin:

לפני חודש זו הייתה בדיחה - היום אי אפשר לדעת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
גדול :grin:

לפני חודש זו הייתה בדיחה - היום אי אפשר לדעת.

אייל.

הקרדיט לאמיר שיבי (אושיית פייסבוק שמאלני)

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
אתה טועה, האלקטרוניקה יכולה לעשות (ועושה) הבדלים מאוד גדולים ביכולת של הפלטפורמה.

בהחלט יכולה לעשות וגם עושה. זה עדיין לא הבדל של יום ולילה. אפשר פשוט להשיג מפרט שונה מהאמריקנים.

אני חושב שיש בזה עניין של גאווה לאומית בתעשיה הבטחונית הישראלית יותר מאשר ראיית דברים כהוויתם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ברור שרצו לשלוח את הצוללת לגריטה, אחרת איך יקנו מהם צוללת חדשה?

זה לא שהיצרן סתם רצה לדחוף מכירה של צוללת חדשה, החיתוך והריתוך של צוללת (ועוד מבצעית) לחלוטין לא נשמע טרם והיה הראשון והיחיד מסוגו אי פעם וגרר לא מעט מרידות קטנות וגדולות (שהסתיימו בהדחות) מאנשי הצוות כולל כמה קצינים בכירים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מניח שהיו מי שסירבו לשרת בצוללת הזו?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
בהחלט יכולה לעשות וגם עושה. זה עדיין לא הבדל של יום ולילה. אפשר פשוט להשיג מפרט שונה מהאמריקנים.

אני חושב שיש בזה עניין של גאווה לאומית בתעשיה הבטחונית הישראלית יותר מאשר ראיית דברים כהוויתם.

אוודי S3 עם תוכנת מנוע ותוכנת האלדקס זה יצור עליון בכל אספקט ל S3 סטנדרטית אז למה אתה חושב ששיפורי אלקטרוניקה לא יכולים להביא לשיפורי יכולת אוירונאוטית?

על בסיס מה אתה מבסס את "אני חושב" שלך?

מה הבנתך ביכולות מבצעיות של מטוסי חיל האויר בהשוואה ליכולות מטוסי צבאות זרים הזהים?

נראה לי שאתה מתדיין ללא כל ידע לכאן או לכאן!

בהחלט!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

לשרת בכל צוללת זה לא תענוג, אתה יודע....

נראה לי שאתה מתדיין ללא כל ידע לכאן או לכאן!

קיבלתי בשעתו הסבר די ממצה מהגורמים המבינים בדבר (נגיד את זה ככה).

הרעיון שחזר ועלה היה "פוד ישראלי X הוא דומה/כמו פוד אמריקני Y" כך שבהחלט יש מקום לסברה שההבדל אינו כה גדול.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פינדר.. שמאל ימין שמאל, :wink: דבר טוב הוא טוב.

הדיון יותר ויותר מזכיר את הגשש, עם המערכון הכור בכרכור.

"האם ראיתם כבר את הכור בכרכור - מה זה כור גרעיני?

וגרעינים אני לא צריך להסביר לך"

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם הדברים שנכתבו בשורה המודגשת.

לדעתי ארה"ב לא מוכרת לישראל וגם לא למדינות אשר רוכשות מהם ציוד צבאי ומטוסי קרב (למעט אולי בריטניה) את המילה האחרונה בפיתוחים על-מנת לשמור על ידע וטכנולוגיות פן ייפלו לידיים זרות לכן, מדינת ישראל צריכה בעצמה לפתח ציוד ל"א וטילים על-מנת לשמור על קידמה מול מדינות האוייב.

איזה כייף לי :)

פורסם

התעשיות הביטחוניות מיצרות לא מעט מוצרים לפי דרישות ישראליות ייחודיות, או כיוון שאחרים לא מוכנים למכור לנו אותן. אלה מצריכים פיתוח ושימור ידע ויכולות הנדסיות, וגם להתממשק עם מערכות אחרות. זה לא ענין של גאווה לאומית, אלא עניין של צורך חיוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...