Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה יודע שהנשיא הנבחר יביא שינוי מבורך ועדיין יש לך אפשרות פעולה, למה לא לחבל?

העיקר שהוא העביר חמישה מיליארד דולרים לקליטת פליטים סורים, והמטרה היא לשכן אותם בצפון קליפורניה.... שישלח אותם לשיקגו.

Sent from my Alcatel_6055U using Tapatalk

haters will hate

פורסם
כשאתה יודע שהנשיא הנבחר יביא שינוי מבורך ועדיין יש לך אפשרות פעולה, למה לא לחבל?

ברור. כי אובמה רוצה לפגוע באמריקה. אהא. תמשיך לשתות את הקול-אייד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למי שביקש הנה התמונה שמראה איך אובמה הקפיץ את החוב הלאומי לרמה שמתקרבת לשיא שהיה בשנות ה 40.

הוא ביטל לחלוטין את כל ההשיגים של הקטנת החוב שהחלה בשנות ה 90.

us_debth.png

פורסם

מבלי להכיר את המטריה הפוליטית האמריקאית, הטבלאות האלה לא מראות כלום (שלא לדבר על האמינות שלהן שמוטלת בספק), גם אצלנו משחררים חדשות לבקרים טבלאות מונפצות שמשרתות את האינטרס של מי שמשחרר אותן (מכיר את האעלק תלוש שכר של אברך שרץ בפייסבוק?).

גם אם הנתונים נכונים, אם זה (סתם לדוגמא) בגלל שעכשיו לכל אמריקאי יש ביטוח רפואי חינם אז זו הגדלת הגרעון חורה לאנשי וול סטריט אבל מצויינת לעם האמריקאי (ועובדה שנבחר לקדנציה שניה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגלל שעכשיו לכל אמריקאי יש ביטוח רפואי חינם

מבלי להיכנס לאובמהקר, אף פעם לא הבנתי את השימוש במילה "חינם" בהקשרים האלה. זה לא חינם, מישהו מממן את זה ולרוב אלו העשירונים העליונים ומעמד הביניים שהם אלו שמשלמים את רוב המיסים שמהם נהנים אלו שכלל לא משלמים מיסים.

פורסם

לא מבין איך הצלחתם להסיט את הדיון לחוב הלאומי בלבד, כאילו זה הדבר היחידי שחשוב, כאילו זה הדבר היחידי שמאפיין את הנשיאות של אובמה וכאילו שהנשיאות של טראמפ תטפל בבעיה.

ובכל זאת, i'll bite the bullet. החוב הלאומי תפח בתקופת אובמה מהרבה סיבות: המשבר הכלכלי, הוריקנים, המלחמה בטרור ועוד. יהיה זה לחלוטין wishful thinking לחשוב שדווקא טראמפ, איש שפשט רגל בעסקיו הפרטיים לא פעם ולא פעמיים, יצליח להוציא את ארה"ב מהתנור הזה ולהפסיק את התפיחה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דווקא המדיניות הכלכלית שלו שהוא מצהיר עליה שכוללת הפחתת מיסים ורגולציה, וקיצוץ בהוצאות הממשל, לכאורה כן אמורה להשפיע על הקטנת החוב.

לא ברור לי איך זה הולך ביחד עם האיומים שלו להטיל מכסי מגן אבל יהיה מעניין לראות את זה, זה בטוח.

אגב אולי הוא פשט רגל פעם או פעמים, אבל הוא עדיין מיליארדר בזכות עצמו. לא חושב שיש מי שהגיע למימדים כאלו של הון בלי שבדרך הוא עשה טעויות ונכשל כמה פעמים. לכן זה בעיני לא הכי רלוונטי.

פורסם
החוב הלאומי תפח בתקופת אובמה מהרבה סיבות: המשבר הכלכלי, הוריקנים, המלחמה בטרור ועוד. יהיה זה לחלוטין wishful thinking לחשוב שדווקא טראמפ, איש שפשט רגל בעסקיו הפרטיים לא פעם ולא פעמיים, יצליח להוציא את ארה"ב מהתנור הזה ולהפסיק את התפיחה.

אני יותר מעריך אנשים שניסו, נכשלו, ניסו שוב, נכשלו שוב ולא ויתרו עד שהגיעו לטופ מבחינתם, מאשר כאלה שפשטו רגל וברחו ממה שיצרו או לא הצליחו ליצור.

טראמפ אולי פשט רגל כמה פעמים, אבל זה מה שהופך אותו לאיש עסקים מוצלח, שהצליח במבחן התוצאה להעמיד אימפריה ענקית למרות ועם קשיים בדרך!

השנאה הפוליטית האוטומטית מעיפה גיצים של רעל גם על עובדות כאלה.

מצחיקה אותי אגב המילה "הוריקנים", כאילו רק בתקופת אובמה היו הוריקנים ובכלל השימוש הזה כתירוץ/סיבה לחוב הלאומי...ניחא.

פורסם

זה בדיוק מה שאני חושב, לוותר זה קל.

וכבר הסברתי שפשיטת רגל זה משהו שצריך לפעמים.

Sent from my Alcatel_6055U using Tapatalk

haters will hate

פורסם (נערך)

בנצי, לגבי החוב הלאומי של ארה״ב (ובכלל ״הישגי״ אובמה) -

א. נושא החוב הלאומי מורכב יותר מסתם מספר. קודם כל הוא מורכב משני חלקים (ממשלתי וציבורי), יש להבין מאיפה כל חלק מגיע ואיך הוא משפיע על חיי האזרחים בארה״ב. בקצרה ניתן לומר שלא תמיד גדילת החוב היא דבר שלילי (לא חיובי כמובן אבל גם לא בהכרח שלילי) ולפעמים עדיף ״לשלם״ בהגדלת החוב הלאומי כדי ״להרוויח״ דברים אחרים. הטבלה שהבאת היא מאוד מגמתית בכך שהיא מסכמת רק את השלילי, בעוד שאובמה עשה לא מעט דברים חיוביים למען אזרחי ארה״ב בזמן שלטונו, כמו להוציא את כוחות ארה״ב מעיראק, התחיל להוציא אותם מאפגניסטן (הצפי ששנה הבאה יצאו כולם), העביר רפורמה בוול סטריט וחוק הגנת הצרכן, העביר את ה-stimulus מה שגרם לאחוזי האבטלה לרדת, התחיל תוכנית תמריצים לעודד את החינוך, ויש עוד הרבה דוגמאות. זה בלי להכנס לרפורמת הבריאות שלדעתי (ולדעת רבים) היא בבסיסה רעיון טוב, שהמימוש שלו כרגע בעייתי וזה בעיקר בגלל המלחמות שאובמה נאלץ לנהל עליה בסנאט הרפובליקני ברובו.

ב. אל תשכח שאובמה קיבל את ארה״ב ב-2008, ערב המשבר הפיננסי הגדול. זו לא חוכמה לשפוט אותו על תוצאות המשבר. אני אישית חושב שאילולא הרבה מהצעדים שהוא נקט המשבר היה יכול להגמר הרבה יותר גרוע (ד״א, עם חלק מהצעדים האלה, כמו למשל מימון הבנקים שכולם מבקרים עכשיו, טראמפ דווקא הסכים בזמנו). סתם כדי לתת דוגמא: כל התחזיות אומרות (ואתה רואה גם בתרשים שצרפת) שהחוב הלאומי רק יגדל ב-10 השנים הקרובות. האם תאשים בכך את טראמפ? או שתטען שהוא קיבל לידיו מצב בעייתי ולא ניתן להאשים אותו?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
דווקא המדיניות הכלכלית שלו שהוא מצהיר עליה שכוללת הפחתת מיסים ורגולציה, וקיצוץ בהוצאות הממשל, לכאורה כן אמורה להשפיע על הקטנת החוב.

לא ברור לי איך זה הולך ביחד עם האיומים שלו להטיל מכסי מגן אבל יהיה מעניין לראות את זה, זה בטוח.

אגב אולי הוא פשט רגל פעם או פעמים, אבל הוא עדיין מיליארדר בזכות עצמו. לא חושב שיש מי שהגיע למימדים כאלו של הון בלי שבדרך הוא עשה טעויות ונכשל כמה פעמים. לכן זה בעיני לא הכי רלוונטי.

מיליארדר בזכות אבא שלו.

פורסם

בוא נחכה שטראמפ יתחיל ליישם מדיניות כלשהי לפני שנחליט אם הוא באמת יכול להקטין את החוב או לא. בשלב זה אני מוכן להתערב שהוא לא יצליח. אם לפשט דברים מאוד - לציבור לא באמת אכפת מהחוב הלאומי כי זה רק מספר. הם לא באמת משלמים אותו ברגע זה (אם כי הוא בהחלט משפיע על העתיד שלהם). לציבור אכפת שיכנס להם יותר כסף לכיס עכשיו, ואני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בלי להגדיל את החוב הלאומי בארה"ב של היום.

בנוסף, טראמפ פשט רגל (יותר נכון חברות בבעלותו פשטו רגל) יותר מפעם או פעמיים. הוא גם לא מיליארדר לגמרי בזכות עצמו - אבא שלו עזר, והוא המשיך ודרס הרבה אנשים בדרך בשביל להפוך למיליארדר.

אני יותר מעריך אנשים שניסו, נכשלו, ניסו שוב, נכשלו שוב ולא ויתרו עד שהגיעו לטופ מבחינתם, מאשר כאלה שפשטו רגל וברחו ממה שיצרו או לא הצליחו ליצור.

טראמפ אולי פשט רגל כמה פעמים, אבל זה מה שהופך אותו לאיש עסקים מוצלח, שהצליח במבחן התוצאה להעמיד אימפריה ענקית למרות ועם קשיים בדרך!

השנאה הפוליטית האוטומטית מעיפה גיצים של רעל גם על עובדות כאלה.

מצחיקה אותי אגב המילה "הוריקנים", כאילו רק בתקופת אובמה היו הוריקנים ובכלל השימוש הזה כתירוץ/סיבה לחוב הלאומי...ניחא.

ההאדרה המצחיקה הזאת לטראמפ כאילו הוא "הצליח בזכות עצמו" להפוך למיליארדר, תסלחו לי, זה פשוט בדיחה.

אתם גם מאדירים את אליעזר פישמן ונוחי דנקנר באותה הצורה? או שאר הטייקונים שמוצצים את הכסף מהציבור ובסוף נשענים על הבנקים שיצילו אותם?

כי זה ב-ד-י-ו-ק טראמפ. העסקים שלו היו בחובות של בין 5 ל-9 מיליארד דולר בשנות התשעים והוא אישית היה חייב איזה מיליארד דולר לבנקים. בסוף הבנקים הצילו אותו על חשבון הציבור (באופן לא רחוק ממה שעשו פה עם פישמן, למשל) והוא לקח משכנתא שנייה ואפילו שלישית על חלק מהנכסים שלו. כך גם הוא הצליח לא לשלם מיסים במשך יותר משני עשורים. לסיום, כשאבא שלו מת הוא ירש כמה מאות מיליוני דולרים נוספים.

ובנוגע להוריקנים - ספציפית הוריקן קתרינה שהיה בזמן בוש הקפיץ משמעותית את החוב הלאומי (מאות מיליארדים) וגם אובמה "נפגע" מזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

סיכום 8 שנות אובמה

המשפט המסכם שנאמר שם יפה - אובמה הרבה דיבורים, וכמעט 0 מעשים. המעט שהוא כן עשה, עשה את זה בצורה כל כך גרועה שהביא לאסונות שייקח הרבה זמן לתקן כמו ההסכם עם איראן, הבערה של כל המזרח התיכון בסוריה, לוב, מצריים וכו.

והילארי היתה אמורה להמשיך את "מורשתו" מזל שניצלנו.

[video=youtube;wajRw7cv--c]

פורסם (נערך)
אובמה הרבה דיבורים, וכמעט 0 מעשים.

וזה מה שנקרא...(תופים בבקשה; העדפה לטייקו, בונגו, גונגים טיבטים וסט טימפאני)...שליט במדינה דמוקרטית. הכוח של שליט כזה מוגבל והוא לא מסוגל לשנות הרבה מאוד במהלך תקופת שלטונו. ככה זה.

הבערה של כל המזרח התיכון בסוריה, לוב, מצריים וכו.

אין "סוריה" ואין "לוב". אלו מרחבים גאוגרפיים - לא מדינות. בכל אופן, אובמה לא אחראי להתפרקות של המדינות שהיו שם, אלו היו תהליכים פנימיים בעולם הערבי.

דווקא בלוב יש ראיות מוצקות לסיוע אמריקני לחפתר במאבק נגד ארגוני הטרור וגם לחיסולים שהאמריקנים ביצעו על דעת עצמם.

במקרה הסורי הוא אחראי לאי הגשת סיוע לכוחות המתנגדים לבשאר, אך קשה לי להאמין ששליט אמריקני אחר היה פועל בצורה שונה.

במקרה המצרי, הוא אחראי רק לעצירה (זמנית) של הסיוע הצבאי למצרים תחת אל-סיסי, אבל חוץ מזה - ידיו נקיות בנושא הזה.

צריך לזכור שהאמריקנים מתעניינים הרבה יותר בזירה הפסיפית וכמובן במדיניות פנים אמריקנית ובבטחון הגבולות שלהם. זו הסיבה שניתוח של מדיניות אמריקנית מהפריזמה הישראלית תמיד תהיה לוקה בחסר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
סיכום 8 שנות אובמה

המשפט המסכם שנאמר שם יפה - אובמה הרבה דיבורים, וכמעט 0 מעשים. המעט שהוא כן עשה, עשה את זה בצורה כל כך גרועה שהביא לאסונות שייקח הרבה זמן לתקן כמו ההסכם עם איראן, הבערה של כל המזרח התיכון בסוריה, לוב, מצריים וכו.

והילארי היתה אמורה להמשיך את "מורשתו" מזל שניצלנו.

מעבר לכך שזו כתבה מוטית (אם כי רובן כאלו), לא נאמר שם שאת "המעט שהוא עשה הוא עשה בצורה כל כך גרועה...". בכל מקרה, זכותך לדעתך, אבל משעשע שאתה באמת חושב שניצלת ממשהו ע"י זה שקיבלת את טראמפ. אולי ניצלת מכמה דברים אבל תחטוף הרבה דברים אחרים בחזרה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...