Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

לשלוש

יש את הבדיחה שהאמריקאים מתייחסים לאירופה כאל מדינה אחת :lol:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אפשר להסתכל על GDP לאדם, או GDP ביחס לכח הקנייה

וכמובן שבחרת להביא כתבה מאתר ״השמרנים ההונגרים״ שמן הסתם הוא סוג של ערוץ 14 על סטרואידים. והם בוחרים להתייחס לתוצר לאדם, שהוא מוטה לטובת מדינות קטנות ומעוטות תושבים ויוצא לפי הגרף שלהם שהכלכלה הכי חזקה בעולם היא וושינגטון DC, על 700K התושבים שלה.

במדד של כח הכלכלה הכולל, GDP PPP, גרמניה במקום השישי בעולם (סין ראשונה וארה״ב שניה) והיא בטח לא שקולה למיסיסיפי.

לא יודע אם אירופה שוקעת או לא, אבל לפחות תביא נתונים שאומרים משהו ותפסיק לזרוק פה דובדבנים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני חייב להגיד שדווקא בנוגע למדינות, GDP לאדם זה מדד עדיף על פר מדינה. סתם לדוגמה, אם רוצים לעשות cherry picking אפשר לקחת את אינדונזיה מול הולנד ולעשות השוואה של ה GDP הכולל בין שנה X לשנה Y.

אם משחקים עם המספרים ככה, הצמיחה של אינדונזיה נראית מטורללת. אבל שזוכרים שיש שם מעל 250 מיליון איש פתאום הכל מקבל פרופורציה אחרת.

ועדיין, הגרף שהובא פה אומר כלום אחד גדול, כאמור, שמכניסים הכל לאיזשהו משחק סכום אפס אז מקומות עם צמיחה גבוהה כביכול ינגסו במקום של אלו עם צמיחה פחות מהירה, זה גרף שמוטה חזק לכיוון של מדינות מתפתחות. 

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, פינדר כתב:

וכמובן שבחרת להביא כתבה מאתר ״השמרנים ההונגרים״ שמן הסתם הוא סוג של ערוץ 14 על סטרואידים. והם בוחרים להתייחס לתוצר לאדם, שהוא מוטה לטובת מדינות קטנות ומעוטות תושבים ויוצא לפי הגרף שלהם שהכלכלה הכי חזקה בעולם היא וושינגטון DC, על 700K התושבים שלה.

במדד של כח הכלכלה הכולל, GDP PPP, גרמניה במקום השישי בעולם (סין ראשונה וארה״ב שניה) והיא בטח לא שקולה למיסיסיפי.

לא יודע אם אירופה שוקעת או לא, אבל לפחות תביא נתונים שאומרים משהו ותפסיק לזרוק פה דובדבנים.

כי הנתונים שאתה הבאת אומרים משהו?   גם צ'רי פיקינג צריך לדעת לעשות, וגם את זה כנראה שאתה לא יודע. העיקר אתה מכנה את הכתבה שאני הבאתי בשמות.

לפי המדד "שלך", הודו במקום השלישי, רוסיה ברביעי. ממש מדד אמין.

ודבר שני, זה ממש לא אומר "כח הכלכלה הכולל". כדאי לעשות שיעורי בית לפני שכותבים משהו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 20 דקות, Pika007 כתב:

ב להגיד שדווקא בנוגע למדינות, GDP לאדם זה מדד עדיף על פר מדינה

השאלה מה אתה רוצה להראות. מדד לאדם נותן אינדיקציה לרמת חיים, השכלה, יצרנות וכו׳. אבל כשרוצים להראות גודל של כלכלה והשפעה שלה על הסחר העולמי, הנתון הכולל הוא החשוב.

לפי המדד לאדם, סין במקום 70 בעולם, בזמן שברור שההשפעה שלה היא עצומה, כי במקום הראשון במדד הכולל.

לפני 2 דקות, gadik6 כתב:

כי הנתונים שאתה הבאת אומרים משהו?   גם צ'רי פיקינג צריך לדעת לעשות, וגם את זה כנראה שאתה לא יודע. העיקר אתה מכנה את הכתבה שאני הבאתי בשמות.

לפי המדד "שלך", הודו במקום השלישי, רוסיה ברביעי. ממש מדד אמין.

ודבר שני, זה ממש לא אומר "כח הכלכלה הכולל". כדאי לעשות שיעורי בית לפני שכותבים משהו.

אז אתה מודה שכתבת שטויות וקו ההגנה שלך הוא שגם אני כתבתי שטויות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

נחזור שניה לטראמפ - טראמפ "מאיים" על קנדה, לגבי הסכם הסחר, בגלל ההצהרה שלהם כי יכירו במדינה פלשתינית.

זה מצטרף לאמירה שלו כי המהלך של מקרון חסר כל משמעות.

אם למישהו עוד יש ספק מי עדיף לישראל (ולא, הקמת מדינה פלשתינית זה לא דבר טוב לישראל בשום צורה. זה אותן בעיות, רק עם סטטוס של מדינה, ואולי שדה תעופה).

פורסם
לפני 19 שעות, gadik6 כתב:

איזה נרטיב?

נרטיב ש"האיחוד האירופי זה ספינה שטובעת - אף אחד כבר לא סופר אותם". ואז כאשר לא נוח לך "ואם כבר אתה משווה, אז תשווה מדינות".

פורסם (נערך)

נו ומה הקשר בין מה שאתה כתבת לטענה שלי?   איך היקפי המסחר של ישראלים סותרים את מה שכתבתי?

בשנת 2022 טורקיה הייתה במקום החמישי ביצוא סחורות לישראל (יותר מבריטניה, יותר מקנדה, יותר מצרפת). זה אומר משהו לגבי טורקיה ברמה העולמית?

פורסם

ומה הקשר בין התגובה שלי ומה שאתה כותב? קודם השוות איחוד אירופי לזנזיבר ואז "ואם כבר אתה משווה, אז תשווה מדינות". כרגיל, כותב שטויות ובורח אחר כך. טורקיה? כן, מבחינת ישראל (ולא רק), היא מדינה חשובה.

פורסם (נערך)

מה אני כתבתי:

בתאריך 29.7.2025 בשעה 21:07, gadik6 כתב:

האיחוד האירופי זה ספינה שטובעת - אף אחד כבר לא סופר אותם, לא האמריקאים, לא הסינים וגם לא הרוסים. תוסיף לזה אוכלוסיה מזדקנת, שלא עושה מספיק ילדים, פלוס אוכלוסיה מוסלמית צעירה, עם ילודה גבוהה פי כמה, וחוסר רצון לקבל על עצמם את התרבות האירופית, פלוס רוסים על הגדר מצד אחד, וסינים וקטארים עם השפעה כלכלית/פוליטית מצד שני, פלוס התרכזות ברגולציה מוגזמת ושאר שטויות, דוגמת פקק שנשאר מחובר לבקבוק פלסטיק.

מה אתה ענית:

לפני 23 שעות, mikyl כתב:

ורק עבורנו, האיחוד האירופי הוא המקור לייבוא סחורות בפער עצום מארצות הברית (יותר מ-30 מיליארד דולר מהאיחוד האירופי מול פחות מ-15 מיליארד דולר מארצות הברית), וגם בפער מסין (19 מיליארד דולר). כמו כן, הם נמצאים במקום השני ביצוא הסחורות של ישראל, אחרי ארצות הברית. כמו שנהגו לומר בברית המועצות: "הקפיטליזם נרקב, אבל איזה ריח!"

מה הקשר בין הדברים?   לא מובן.

וזה כהמשך ישיר ל:

Screenshot 2025-07-31 092314.jpg

פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

מה הקשר בין הדברים?   לא מובן.

ברור, אני מבין ככה פועל הראש שלך. אין פה שום דבר חדש ואין לי מה להוסיף - אני לא יכול לשנות את זה. כבר נכתב רבות, גם כאן וגם בשרשור המקביל, על צורת החשיבה של ביביסטים.

פורסם (נערך)

כן כן, ברגע שאין מה לענות אז ישר עוברים לכינויי גנאי. אתה לא מצליח לקשר בין סיבה לתוצאה, או בין טענה לטענה נגדית, אז הביביסט פה הוא אתה.

כולם הבינו שאתה ליצן ברגע שכתבתי שטראמפ תקף באיראן (אחרי שהוא אשכרה תקף שם), ואתה צעקת "שקר", ושורה אחרי זה הפך ל"כן הוא תקף, אבל".

עשה לעצמך טובה ותפסיק להביך את עצמך.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 45 דקות, gadik6 כתב:

כן כן, ברגע שאין מה לענות אז ישר עוברים לכינויי גנאי.

ביביסט זה כינוי גנאי? 😂

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck

לפני 47 דקות, gadik6 כתב:

כולם הבינו שאתה ליצן ברגע שכתבתי שטראמפ תקף באיראן (אחרי שהוא אשכרה תקף שם), ואתה צעקת "שקר", ושורה אחרי זה הפך ל"כן הוא תקף, אבל".

ברור שאתה שקרן. תביא את הציטוט המלא ואז נדבר.

לפני 48 דקות, gadik6 כתב:

כולם הבינו

לך תספור בעצמך כמה פעמים כתבת כאן "אתם", לי אין כוח לזה. 😆 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, gadik6 כתב:

נחזור שניה לטראמפ - טראמפ "מאיים" על קנדה, לגבי הסכם הסחר, בגלל ההצהרה שלהם כי יכירו במדינה פלשתינית.

זה מצטרף לאמירה שלו כי המהלך של מקרון חסר כל משמעות.

אם למישהו עוד יש ספק מי עדיף לישראל (ולא, הקמת מדינה פלשתינית זה לא דבר טוב לישראל בשום צורה. זה אותן בעיות, רק עם סטטוס של מדינה, ואולי שדה תעופה).

בזמן שה"ליברלים" בעולם חוגגים מדינה פלסטינית שבה שוחטים הומואים, טראמפ מפיל עליהם סנקציות כי פנו להאג.

הוא גם אומר בצורה ברורה שהדרך המהירה לסיים את הבלאגן בעזה היא כניעת חמאס.

טראמפ המלך.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 53 דקות, יובל .מ. כתב:

בזמן שה"ליברלים" בעולם חוגגים מדינה פלסטינית שבה שוחטים הומואים

איפה זה קורה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...