Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפחות קיבלנו ארבע שנים בלי שיח של באסטיונרים במסדרונות הבית הלבן.

מצד שני, כל הסאטיריקנים שהתפרנסו מלצחוק על זה יצטרכו למצוא משהו חדש...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני שעתיים, חן ג. כתב:

לא גלובליזציה ולא בדלנות הן יותר או פחות דמוקרטיות.

אני חולק עליך כאן.

כאשר קבלת ההחלטות מרוחקת יותר, תרבותית, מהאוכלוסיה שלגביה היא קובעת, השלטון פחות דמוקרטי, במובן הזה שהוא לא מייצג את "העם" (כן, מונח אמורפי, אבל עדיין חיוני).

גלובליזיציה, בהגדרה, מתייחסת לגבולות בין מדינות, ותרבויות, כזניחות, ומקדשת שיתוף פעולה כלכלי/מעשי מעל הבדלים תרבותיים, ואת טובת כלל האוכלוסיה החברה בהתאגדות הגלובאלית, על פני האינטרסים של אוכלוסיות מתוחמות גיאוגרפית ותרבותית. זה בה מתוך תפיסה אידיאליסטית של העולם כמדינה אחת, בשאיפה, ושל האנושות כתרבות אחת, אבל זה מאוד רחוק מהמציאות האנושית, ברמה הכי בסיסית של הפסיכולוגיה של הפרט.

לפני 22 דקות, חן ג. כתב:

יותר משסבלתי מזה נהנתי לראות את העילית האינטלקטואלית מתפתלת.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

זה בה מתוך תפיסה אידיאליסטית של העולם כמדינה אחת, בשאיפה

זה ממש אוטופיסטי. אף אחד לא באמת רוצה לראות את העולם כמדינה אחת ממשית. כן רוצים לראות הגדרה פחות לאומנית (קרי, גזעית) של ה"עם", שכמו שאמרת הוא אמורפי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני 31 דקות, חן ג. כתב:

מצד שני, כל הסאטיריקנים שהתפרנסו מלצחוק על זה יצטרכו למצוא משהו חדש...

אממממ כמו למשל הבאסטיונרים בשליחות איראן שקרקרו סביב קרי בזמנו?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

כאשר קבלת ההחלטות מרוחקת יותר, תרבותית, מהאוכלוסיה שלגביה היא קובעת, השלטון פחות דמוקרטי, במובן הזה שהוא לא מייצג את "העם" (כן, מונח אמורפי, אבל עדיין חיוני).

יש לזה שני פערים, לדעתי. האחד הוא שלגלובליזציה יש לא מעט תומכים גם במדינות הלאום. זה לא באמת אליטה אנונימית פחות או יותר שמכתיבה לכולם ואף אחד לא רוצה בזה. קח את הברקיזט לדוגמא - זה היה כמעט 50-50 בהצבעה.

הפער השני הוא שלפחות אצל חלק מתומכי הכאילו בלדנות, כמו טאוב שאני נהנה להזכיר פה, עדיין יש ציפיה שמישהו ימלא את תפקיד השוטר הטוב בעולם. אבל זו בדיוק אחת מהמטרות של הסכמה בינלאומיות על עקרונות וגבולות גזרה.

(אגב מעניין איך זה הפך לעניין של ימין מול שמאל. לפני שלושים שנה ארגוני עובדים היו אלו שהפגינו נגד הגלובליזציה וגם סוציאליסטים בעולם אמצו שיח לאומי - לאומני לאורך כל המאה ה-20)

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מוזר לי איך מתייאשים מהסכמה של עם עם 6 מיליון אנשים ומצפים שתהיה הסכמה בינלאומית על עקרונות וגבולות גזרה של אוסף עמים לאומים וגזעים של 6 מיליארד איש 

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

לגבי זה שהבייבי בומרס דפקו אותם וליקקו דבש, זה לא מיוחד לה, ולא מיוחד לארהב. ואני לא יודע, לא חקרתי, אבל מכול מיני דוגמאות נראה שיש לזה איזשהו ביסוס מסויים.

אילו דוגמאות ואיזה ביסוס?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

בפעם הבאה שייבחרו שמרנים ויפטרו בעלי תפקידים פרוגרסיביים, ואז הפרוגרסיביים יצעקו שזה סוף הדמוקרטיה, תזכרו איך הדמוקרטים עוד לפני האלקטורל קולג', תחת עננה משפטית וטענות לזיופים, כבר שולף את הסכינים, אנחנו עוד נשמע על פרויקט סגירת החשבונות The Trump Accountability Project.

לי כאמור אין מושג, אבל ד"ר גיא בכור טוען שהדמוקרטים שינו בצורה לא חוקית חוקים מקומיים לגבי הצבעה בדואר, ערב הבחירות.

עוד הוא טוען שהשינויים נועדו לייצר תשתית שתאפשר זיופים בקנה מידה גדול.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • מעניין 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 58 דקות, עדי-אל כתב:

מוזר לי איך מתייאשים מהסכמה של עם עם 6 מיליון אנשים ומצפים שתהיה הסכמה בינלאומית על עקרונות וגבולות גזרה של אוסף עמים לאומים וגזעים של 6 מיליארד איש 

אישית אני לא מצפה להסכמה על עקרונות וגבולות גזרה בין כל בני האדם בעולם. ולצד השני אני גם לא מצפה מאף עם או אומה להחזיק לנצח. מדובר בסך הכל בצורות התארגנות אנושיות שאת תהליך הצירה של רובן ככולן אנחנו יודעים לסמן על ציר הזמן. ומכיוון שלא מעט צורות כאלו נעלמו בעבר או נבלעו באחרות - אין סיבה להניח שזה לא יכול לקרות או לא יקרה גם לקיימות היום. ויש לא מעט תנועות ספרטיסטיות במקומות שונים בעולם, גם במערב.

ואני רק אומר שגם בקרב אלו שכותבים כל הזמן כמה הם שונאים את האיחוד האירופאי או את בית המשפט הבינלאומי או את ארגון הבריאות העולמי יש לא מעט כאלו שעדיין רוצים שיהיה מישהו שיעשה "סדר" בעולם, ויעניש את איראן או צפון קוריאה או סוריה. 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@David32 כפרה עליך למה לא חשבת על מיליון דולר?

הנה שני חברי כנסת (מהליכוד!) מניחים הצעת חוק לנסות לצמצם את הזיופים אצלנו

במקביל הפלשתיני והאיראני כבר מעלים את הבליינד כדי שהאמריקאים יוכלו לשבת איתם בשולחן.

הם יודעים למה? רוחאני בטוח, מכיר את ביידן מתקופתו כסגן של אובמה. אל עג'רמי לא בעל תפקיד כבר מעל לעשור ככה שהוא התראיין בתור מקורב, לא בטוח שהוא דורש מה שביידן מוכן לספק.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 59 דקות, RK כתב:

אילו דוגמאות ואיזה ביסוס?

כפרה עליך רומן אתה לא יודע כמה חשבתי לשלוח לך הודעות בנושא הבחירות האלה וכו' ובסוף לא עשיתי זאת.

אבל מכול הדברים דווקא לזה נתפסת?

אנחנו בשני תדרים שונים, אתה אוהב את התפיסה הזאת שיש סנואופלייקס וכולם בכיינים, אני קצת פחות.

במקרה המצב של דור ה Y/X בארהב (או בכלליות) פחות מעניין אותי כדי שאוכל לתת לך תשובה טובה עם רפרנסים, אבל יש כול מיני אנקדוטות למשל על יכולת קניית נדלן כיום מול 60 שנה אחורה, או רכישת השכלה. בכלליות המצב בארהב לצעירים די חרבנא, אלא אם כן נולדת סבבה או שאתה עילוי.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

@David32 כפרה עליך למה לא חשבת על מיליון דולר?

אתה מבין???? אתה מבין???? סעמק, אשמח למיליון אירו.

יאללה שיהיה בהצלחה, שיעבירו חוק שימנע זיופים או וואטאבר, אני רק בעד, כול עוד זה לא פוגע באזרחים. 

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לי כאמור אין מושג, אבל ד"ר גיא בכור טוען שהדמוקרטים שינו בצורה לא חוקית חוקים מקומיים לגבי הצבעה בדואר, ערב הבחירות.

עוד הוא טוען שהשינויים נועדו לייצר תשתית שתאפשר זיופים בקנה מידה גדול.

אתה בד"כ מביא טיעונים יותר מוצלחים, גם אם לא תמיד אני מסכים איתם.

ד"ר גיא בכור הוא פשוט בדיחה. לפני שנים הערכתי אותו, אבל אחרי שקראתי, כמה פעמים, ניתוחים שלו שהיו בגדר פנטזיה נטולת אחיזה במציאות, הפסקתי להתייחס אליו כאל מקור אמין.

----

איך אף אחד עוד לא התייחס להזיה שנראית כאילו התסריטאים של VEEP כתבו אותה (וגם אותם היו מאשימים שהם מגזימים)?

טראמפ תיכנן לשאת נאום במלון היוקרתי four seasons.

במקום זה העוזרים שלו קבעו את הנאום מול חנות גננות שנקראת Four Seasons Total Landscaping.

image.thumb.png.6452fd2166bee1bda100b386fc4a8ce8.png

• מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 46 דקות, David32 כתב:

אתה מבין???? אתה מבין???? סעמק, אשמח למיליון אירו.

יאללה שיהיה בהצלחה, שיעבירו חוק שימנע זיופים או וואטאבר, אני רק בעד, כול עוד זה לא פוגע באזרחים. 

מה עם אחוזים לאחיך?

ונראה לך באמת שזה יעבוד? מזכיר שגם הליכוד נחשד באי אלו זיופי בחירות

לפני 23 דקות, פינדר כתב:

אתה בד"כ מביא טיעונים יותר מוצלחים, גם אם לא תמיד אני מסכים איתם.

ד"ר גיא בכור הוא פשוט בדיחה. לפני שנים הערכתי אותו, אבל אחרי שקראתי, כמה פעמים, ניתוחים שלו שהיו בגדר פנטזיה נטולת אחיזה במציאות, הפסקתי להתייחס אליו כאל מקור אמין.

כי בד"כ אני מביא טיעונים מנושאים שאני מכיר. כאמור הזהרתי בתחילת המשפט, לא יודע, לא מכיר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ונראה לך באמת שזה יעבוד? מזכיר שגם הליכוד נחשד באי אלו זיופי בחירות

לא.

אבל ברמת העיקרון בחירות הגונות (יעני ללא זיופים) הן די הבסיס למערכת הדמוקרטית שקיימת בארץ. (ובכלל, אבל בארץ מאוד חשוב, וגם אנחנו מדינה קטנה)

ככה שאני בעד בחירות ללא זיופים, גם אם זה שם מועמד שאני לא רוצה בשלטון.

וקח כמה אחוזים, יאללה.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...