Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 בדיקות פשוטות כאשר הרכב קר:

א.לבדוק מפלס שמן כאשר הרכב על משטח ישר ולראות את כמותו וצבעו,במקביל לפתוח גם פקק שמן ולראות שאין עליו קצף לבן כמו טחינה.

אם צבע השמן תקין- מצויין.

ב.לבדוק מפלס נוזל קירור ברדיאטור -אם לא חסר מצויין.

אם יש איבוד של נוזל קירור במקביל,יש ככל הנראה פריצת אטם ראש מנוע.

אם לא חסר נוזל קירור אבל יש חוסר שמן ככל הנראה בסבירות גבוהה שיש צריכת שמן בגלל גומיות שסתומים בלויות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא יודע איזה שנה הבלנו הזו,

אבל בעבר הייתה בבעלותי סוזוקי גרנד ויטארה 1.6 (אחח געגועים:cry:) שחולקת עם בלנו את אותו המנוע (אצלי היה G16B).

בכל מקרה התופעה שאתה מתאר הייתה אצלי הרבה זמן ולוותה באכילת שמן קלה מאוד.

אחרי הרבה דאגות (עשן לבן לרוב מבשר רעות), וכחלק מטיפול גדול שביצעתי במוסך המרכזי בפתח-תקווה,

הם בדקו וטענו שזה גומיות שסתומים, ושהם מסוגלים להחליף אותם בלי להרים ראש מנוע (נכנסים עם איזה כלי דרך פתח הפלאג ומחליפים את הגומיה על השסתום בזמן שהוא מורכב).

להגיד לך שהאמנתי לזה במקום? ממש לא.

אבל בגלל שגם ככה היה צריך להחליף משאבת מים ורצועת טיימינג וגם ככה חצי מנוע מפורק, הם לקחו לי תשלום רק על הגומיות (16 גומיות כפול 18 שקל לגומיה למיטב זכרוני).

להפתעתי זה פתר את זה לחלוטין.

גם את אכילת השמן.

פורסם

שים לב, ייתכן והעשן שאתה רואה הם אדים מהלחות שמצטברת במהלך הלילה ולכן כדאי תחילה לבדוק מהי צריכת שמן המנוע . כמו כן שים לב ביציאות מרמזורים למשל אם אתה מזהה ענן עשן מאחורה שהמנוע כבר חם. לאחר בדיקות אלו נוכל לתת כיוון מדוייק יותר אם אכן מדובר בגומיות שסתומים.

אין שום בעיה להחליף גומיות שסתומים ללא הורדה של ראש מנוע ואם אני זוכר נכון אפילו טיימינג לא צריך לפרק. מסירים את הפסנתר ויש גישה לשסתומים עם הכלים הנכונים כמובן.

דרך תבריג הפלאג מכניסים לחץ אויר כדי שהשסתום יישאר סגור.

פורסם

אם יש איבוד שמן ולו הקל ביותר בין הטיפולים ללא אובדן של נוזל קירור ושימנים אחרים יש כאן רק מסקנה אחת-גומיות שסתומים יבשות ובלויות-לגבי עלות הגומיות כבר נכתב ולגבי עלות העבודה-מעט יקרה (כמה מאות ש"ח) אבל התוצאות מוכיחות את עצמן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובות.

מאור לגבי העשן, אין עשן לאורך כל היום וגם לא לאחר עמידה ברמזורים (לפחות לא משהו שנראה מתוך הרכב) בבוקר אחרי שהמנוע עומד קר כל הלילה יש הרבה מאוד עשן.

לגבי האיבוד שמן יש איבוד שמן בין טיפול לטיפול עכשיו עשיתי טיפול לאחר 10 אלף ק''מ וירד מהמקסימום למינימום בין הטיפול הראשון לשני.

אם אפשרי להחליף לבד את הגומיות הנ''ל אשמח לקבל את עזרת החברים בפורום להסבר איך לעשות זאת ואיזה כלים צריך בשביל זה.

פורסם

קשה לפספס ריח של שמן שרוף,מיד מריחים בבוקר.

לא יודע מה הידע שלך אבל זו לא עבודה למתחילים.

את הכלי שהם משתמשים בו אפשר להחליף במכווץ קפיצים אם זה מתאים מבחינת המקום בראש,באיביי יש הרבה אופציות לשניהם.

פורסם
תודה על התגובות.

מאור לגבי העשן, אין עשן לאורך כל היום וגם לא לאחר עמידה ברמזורים (לפחות לא משהו שנראה מתוך הרכב) בבוקר אחרי שהמנוע עומד קר כל הלילה יש הרבה מאוד עשן.

לגבי האיבוד שמן יש איבוד שמן בין טיפול לטיפול עכשיו עשיתי טיפול לאחר 10 אלף ק''מ וירד מהמקסימום למינימום בין הטיפול הראשון לשני.

אם אפשרי להחליף לבד את הגומיות הנ''ל אשמח לקבל את עזרת החברים בפורום להסבר איך לעשות זאת ואיזה כלים צריך בשביל זה.

מצטרף לשאלה אם זה "גומיות שסתומים" איך העשן לא מופיע במהלך היום אלא רק בבוקר?

• תוכן חדש...