Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

היה לי קומפוננט GTO 608C והחלפתי ל GTO 609C

בהתחלה הכל היה מצוין בימים הראשונים ואחר כך התחילו להופיע דפיקות מכיוון הצד הימיני של המערכת, לא יודע אם זה הטוויטר או הוופר עצמו אבל דפיקות כאילו שדופקים על דלת. (ככל הנראה בא מהוופר, לא נשמע כמו טוויטר)

חייב לציין שבוויליום נמוך הכל נשמע מצויין, דוגמה אני שם ווליום 58 מתחיל לשמוע דפיקות, מוריד 55 ומטה אין דפיקות.

ולפעמים שומע על 58 קבוע והכל נשמע מצוין.

מגבר - JVC KS-AX3205D 5-Channel 1000W

רדיו דיסק - DEH-X6600BT

* בקומפוננט הקודם לא היה בכלל, בקומפוננט החדש לא היה בשבוע הראשון -> ואז התחילו הדפיקות.

לא יודע אם תוכלו לעזור לי בעניין הזה אבל תודה רבה בכל מקרה!

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם ב-58 יש רעש וב-55 אין, אז אל תגביר את הווליום כל כך גבוה. יתכן ואתה מגיע לנקודת העיוות, מה שלא עוזרת לכלום.

ואם לפעמים ב-58 זה בסדר, אז אולי המוזיקה שונה (פשוט אחרת, הקלטה באיכות שונה וכד').

בנוסף ניתן לבדוק אם ניתן לפתוח מעט את הגיין (צירפת לי בזמנו תמונה בפרטי, שנראה לי העידה שהוא מכוון בסדר, ובכל זאת).

כמו כן, יתכן ומשהו משוחרר מעט בדלת (או השתחרר במהלך ההתקנה המחודשת), ויש לבדוק בדיוק מה מקור הבעיה (למשל, האם הבעיה קיימת גם כאשר הדיפון מוסר). ובכל מקרה, אולי הגיע הזמן לבצע מעט בידוד/איטום, לפחות נקודתי, כדי לשפר מעט את ההיענות של המידבאסים ולמנוע רעשים אחרים/נוספים.

פורסם (נערך)
אם ב-58 יש רעש וב-55 אין, אז אל תגביר את הווליום כל כך גבוה. יתכן ואתה מגיע לנקודת העיוות, מה שלא עוזרת לכלום.

ואם לפעמים ב-58 זה בסדר, אז אולי המוזיקה שונה (פשוט אחרת, הקלטה באיכות שונה וכד').

בנוסף ניתן לבדוק אם ניתן לפתוח מעט את הגיין (צירפת לי בזמנו תמונה בפרטי, שנראה לי העידה שהוא מכוון בסדר, ובכל זאת).

כמו כן, יתכן ומשהו משוחרר מעט בדלת (או השתחרר במהלך ההתקנה המחודשת), ויש לבדוק בדיוק מה מקור הבעיה (למשל, האם הבעיה קיימת גם כאשר הדיפון מוסר). ובכל מקרה, אולי הגיע הזמן לבצע מעט בידוד/איטום, לפחות נקודתי, כדי לשפר מעט את ההיענות של המידבאסים ולמנוע רעשים אחרים/נוספים.

שמתי לב למשהו אחר אולי זה קשור למשהו, לאחר התקנת הקומפוננט החדש שמתי לב שלפעמים (מה שלא היה בשבוע הראשון) בזמן שיר גם על 55 הקומפוננט פשוט מגביר ווליום בעצמו (לא מראה לי שום דבר על הרדיו דיסק) פשוט אני מרגיש שהווליום עולה ואז יש תקתוקים ולאחר כמה שניות הווליום חוזר להיות רגיל ואין שום תקתוקים.

לאחר בדיקה אין קשר לווליום שאני שם 55 ומטה \ 58, הקומפוננט פשוט מגביר ווליום בעצמו לכמה שניות~דקה ואז חוזר להיות רגיל - לא תמיד, פעם ב...

* בדקתי עם אותו שיר, פעם הכל עובד חלק ואז אני נוסע שוב פתאום הווליום בצד ימין עולה בעצמו ויש תקתוקים לדקה בערך ואז חוזר לרגיל ואז שוב פעם מגביר את עצמו באותה נסיעה.

יש אולי תשובה לדבר הזה? והתקתוקים מגיעים רק מצד ימין (מצד של נהג הכל נשמע לי בסדר בלי שום תקתוקים\הגברת ווליום) רק מצד ימין הקומפוננט מגביר את עצמו משום מה, אולי משהו בכבלים שמחוברים לקרוס אובר? או שהכבלים שבאים מהמגבר לא איכותיים?

ובקשר לאיטום -> כן, חייב אבל הבנתי שזה נושא קצת יקר, לא? (אם כבר לעשות אז אני אעשה רק 2 דלתות קדמיות איפה שנמצא הקומפוננט)

פורסם

בעיות מגעים למיניהם תמיד יכולות להוות פתח לבעיות.

כבל תקין בפני עצמו לא יגרום לתופעה כזו לדעתי.

תזכיר לי רגע, האם המגבר מחובר בשני הערוצים האחוריים לרמקולים אחרים (או שמא בגישור לקיימים)?

אם התשובה שלילית, אפשר לנסות להעביר את ההגברה לזוג הערוצים האחר ולראות אם התופעה חוזרת על עצמה.

זה אומר להחליף בין כניסות ה-RCA במגבר, לכוון את המגבר בהתאם, וכן להעביר את החיווט של הרמקולים ליציאות המתאימות.

לגבי איטום, בצע חיפוש. נידון הרבה, גם בשנה האחרונה.

ישנם חומרים תחליפיים או כאלו שאינם ממותגים שיכולים להוזיל את ההוצאה ועדין לתת תמורה נאותה.

ובתור שלב ראשוני, דלתות קדמיות בהחלט מספיק. וגם שם, אתה לא חייב להשתולל.

פורסם
בעיות מגעים למיניהם תמיד יכולות להוות פתח לבעיות.

כבל תקין בפני עצמו לא יגרום לתופעה כזו לדעתי.

תזכיר לי רגע, האם המגבר מחובר בשני הערוצים האחוריים לרמקולים אחרים (או שמא בגישור לקיימים)?

אם התשובה שלילית, אפשר לנסות להעביר את ההגברה לזוג הערוצים האחר ולראות אם התופעה חוזרת על עצמה.

זה אומר להחליף בין כניסות ה-RCA במגבר, לכוון את המגבר בהתאם, וכן להעביר את החיווט של הרמקולים ליציאות המתאימות.

לגבי איטום, בצע חיפוש. נידון הרבה, גם בשנה האחרונה.

ישנם חומרים תחליפיים או כאלו שאינם ממותגים שיכולים להוזיל את ההוצאה ועדין לתת תמורה נאותה.

ובתור שלב ראשוני, דלתות קדמיות בהחלט מספיק. וגם שם, אתה לא חייב להשתולל.

יש לי קומפוננט, סאב ורמקולים 6X9 מאחורה שכולם מחוברים למגבר אחד - איך בדיוק מחוברים אני לא יודע כל כך להגיד.

בקשר למה שאמרת על RCA אין לי מושג ואני לא רוצה להתעסק בעניין הזה בלי ידע... שאני לא יהרוס שם משהו >

מקסימום אני אסע למבין בעניין ואבקש שיעשה את מה שאמרת.

הבעיה העיקרית כרגע בקומפוננט החדש זה שהוא פשוט מגביר את עצמו מדי פעם וכתוצאה מכך השיר נהיה מעוות ומגיעים התקתוקים ולאחר כמה שניות~דקה הוא פשוט חוזר לווליום הרגיל.

פורסם

הקומפוננט לא מגביר את עצמו.

יש כנראה בעיה במגבר או בר"ד. או בעיית מגעים כלשהי שגורמת לתופעה.

תעלה לכאן תמונה עדכנית של הכיוונים במגבר (ואולי על הדרך גם את הצד של החיבורים לרמקולים). נראה אם יש משהו פשוט שתוכל אולי לנסות. בכל אופן, נזכרתי שיש לך רק 2 יציאות בר"ד, אז צריך לבדוק איך אם בכלל מבוצע פיצול שם, ואולי שם גם מקור הבעיות שלך.

ומזכיר, בבקשה, הימנע מציטוט הודעה אחת מעליך.

פורסם (נערך)

תמונה של מגבר כיוונים:

http://prntscr.com/cse75l

תמונה של מגבר חיבורים:

http://prntscr.com/cse8rd

תמונה של מגבר חיבורים2:

http://prntscr.com/cse9a1

תמונה של מגבר חיבורים3:

http://prntscr.com/cse9t1

תמונה של קומפוננט צד ימין:

http://prntscr.com/cseaco

תמונה של קומפוננט צד שמאל:

http://prntscr.com/cseazk

תבדוק אולי באמת משהו שם לא בסדר וגורם להפרעה למרות שזה לא היה פעם בכלל, החיבורים נשארו אותו דבר רק החליף לי קומפוננט המתקין וזהו.

היום בדקתי שוב, נסעתי עם 58 הכל מעולה, יצאתי מהרכב לכמה סידורים וחזרתי לנסיעה שם 58 פתאום נשמע מעוות קצת ותקתוקים וכשאני מוריד ל 55 נשמע בסדר.

פעם בסדר פעם לא בסדר ב 58 ועם אותו שיר, לא מבין מה קורה שם.

אולי באמת לא צריך לשים 58 אבל זה לא תמיד נהיה מעוות עם תקתוקים, אם יש בעיה כלשהי שאתה מזהה אשמח לדעת איך לתקן אותה.

תודה!

פורסם

יש לי מספר הערות/הצעות (בסדר לא מחייב), שאיני בטוח קשורות לבעיות שלך, אבל אולי.

הצעות שדורשות ניתוק/חיבור/חיזוק של דברים, בצע כאשר המערכת כבויה לחלוטין והמפתח מחוץ לסוויץ'.

• האם ה-RCA התכלת שמתחברים למגבר הם למעשה פיצולי Y מה-RCA הכחול כהה? אם כן, נתק אותם וחבר את הכחול הכהה ישירות לערוצים האחוריים ובהתאם העבר את כפתור Input Mode ל-4CH. שים לב שזה נכון לעשות במידה והיציאות האחוריות בר"ד מוגדרות כיציאות פול ריינג' ולא ייעודיות לסאבוופר (שאז זה אומר שגם ה-6X9 שלך מקבלים רק תדרים נמוכים).
  • עבור בעדינות על הברגים שמחברים כבלי רמקולים בצד המגבר והקרוס, וודא שמחוזקים. לא צריך להשתגע, רק לראות שיושב טוב. כמו כן, סובב קצת את ה-RCAים במקום, שמא יש קצת בעיית מגעים.
  • וודא שאין שום דבר שלוחץ על לוגו ה-GTO בקרוסים. מדובר בכפתור שמאפשר להגביר את הטוויטרים ב-3dB (כאשר לחוץ).
  • קצת חבל שלא העבירו את הכבלים החדשים מהמגבר עד לקרוסים אלא השתמשו בחוטים המקוריים בתוך הדלת.
  • המחסור ביריעת ניילון שאוטמת קצת את הפתחים בדלת שמאל, עשוי להתגלות כבעייתי בתקופת החורף גם לנוכח מיקומו של הקרוס. אם אתה לא מתכוון לבצע קצת בידוד/איטום בקרוב שגם יסגור את הפתחים הטכניים, שקול למצוא דרך אחרת לעשות זאת או העבר את הקרוסים לפנים הרכב.
  • עם ובלי קשר יש כנראה מקום לעבור על ההגדרות בר"ד ו/או לכייל את הכיוונים במגבר בצורה אידיאלית יותר (אולי נדון בכך בהמשך).

בתור התחלה. :-)

פורסם

בקשר לנושא ראשון ושני אני אבדוק את זה בזמן הקרוב.

רק לא הבנתי את הזה:

"

שים לב שזה נכון לעשות במידה והיציאות האחוריות בר"ד מוגדרות כיציאות פול ריינג' ולא ייעודיות לסאבוופר (שאז זה אומר שגם ה-6X9 שלך מקבלים רק תדרים "

איך אני יודע אם מוגדר או לא לאן אני נכנס ברדיו דיסק?

בקשר לנושא שלישי עם הלוגו אז שניהם לחוצים, ללחוץ עליהם שוב פעם שלא יגבירו את הטווטרים?

* הם היו לחוצים לאחר התקנה.

פעם אחת כיביתי אותם ושמעתי את האיכות קצת אחרת אז לחצתי עליהם בחזרה והאיכות השתנתה למה שהיתה לאחר ההתקנה.

אם אתה אומר שהם לא אמורים להיות לחוצים אז אני אפתח את הדלתות היום ואבטל את הלחיצה.

פורסם

העזר בחוברת ההפעלה. ראה עמ' 13, 14, 16.

ציין מה ההגדרות הנוכחיות (בדגש על HPF ,SUB.W CTRL ,SUB.W, SP-P/O MODE) ונמשיך משם.

לגבי "כפתור הלוגו", לא כתבתי שהם לא צריכים להיות לחוצים. זה ענין של טעם אישי ו/או חלק ממסגרת כיוון המערכת.

התכוונתי שתבדוק שאין משהו שלוחץ עליהם בדלת בטעות, כך שהם מופעלים או מנותקים או משהו באמצע, תוך כדי שאתה משתמש ברכב.

פורסם

טוב בדקתי עכשיו את מה שרשמת ואלה האפשרויות שיש לי ברדיו דיסק,

EQ Settings

תמונה למה שעומד אצלי שם (מאז הרכבת המערכת בכלל: סאב מגבר וכו'..): http://prntscr.com/csg1pj

Loudness - OFF

Bass Boost - 0

HPF Settings - 0

FADER & BALACNE

עומדים על - CENTER 00

* היו עוד אפשרויות כמו SUB.W \ SUB.W CTR אבל הם נעלמו ברגע שחיברו לי את הרמקולים 6X9.

SP-P/O MODE - גם לא מצאתי ברדיו דיסק, נראה לי שנעלם ביחד עם ה SUB.W.

* יש עוד אפשרות אם זה קשור אז S,RTRV עומד על 2.

בקשר ל RCA:

יש לי כבל כחול כהה אחד שמתפצל ל - 2, בכבל האחד יש יציאה של RCA תכלת שגם כן מתפצל ומתחבר למגבר באפשרות SUB INPUT

בכבל הכחול הכהה השני מתחבר עוד כבל RCA תכלת שמתפצל ומתחבר למגבר באפשרות REAR INPUT

כמו שאפשר לראות פה:

http://prnt.sc/cse9t1

ככה שאם אני מנתק אותם אין לי איך לחבר את הכחול כהה, אני צריך שם 4 יציאות או שלא הבנתי ותוכל להסביר לי איך לעשות את זה.

* עוד לא יצא לי לראות (אולי יותר מאוחר) אם שום דבר לא לוחץ על הלוגו GTO אבל אני חושב שהכל בסדר שם בכל מקרה נבדוק בהמשך היום כנראה.

פורסם (נערך)

EQ Custom 1 מאפשר לך לשנות אינדיבידואלית 5 באנדים של תדרים. ראה בחוברת (עמ' 14 שמאל למעלה) כיצד לבצע זאת.

ההבדל בין 1 ל-2 במקרה זה, הוא שאת 1 ניתן לכוון באופן שונה עבור כל מקור ו-2 משותף לכולם.

את S.RTRV תעביר ל-OFF. אין שום סיבה להשתמש בו בעת שימוש בקבצי סאונד נורמלים.

לגבי ה-SP-P/O MODE, קרא היטב בעמוד 16 החל מ-Initial Menu. הגישה היא כשהמכשיר כבוי בכלל.

יחד עם זאת, כנראה שהוא מכוון בסדר, משום שאתה רוצה שהוא יהיה על REAR/REAR, ובמצב הזה ההגדרות של הסאב אכן לא אמורות להופיע.

לגבי ענין כבלי ה-RCA, ובהתאם להגדרות שציינת, אפשר כאמור לדעתי לנתק את הפיצולים האלו ולחבר את הכחול הכהה ישירות לכניסת ה-REAR במגבר. בהתאם יש להעביר את כפתור Input Mode ל-4CH. זה ידאג לסכום את האות עבור הסאב ואין צורך בפיצולים האלו לכניסת הסאב. כל הכיוונים שלו דרך המגבר עדין אמורים להיות פעילים. רק צריך לראות אם הקצה של הכבל הכחול הכהה הוא זכר ולא נקבה.

בצע זאת כמובן כשהכל כבוי ומפתח בחוץ. בדוק לאחר מכן גם שחיברת נכון מבחינת ימין-שמאל.

שלב הבא יהיה מספר כיוונים במגבר.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

ראה הצעתי לכיוונים במגבר:

1.jpg

• בהתאם לשינוי עם כבלי ה-RCA לעיל, העברה ל-4CH.
  • הפעלת HPF עבור רמקולים קדמיים ואחוריים, כאשר: לקדמיים בין ה-70 ל-100 הרץ לפי השמיעה (מומלץ לנתק סאב ואחוריים לצורך כיוון זה). את האחוריים הייתי חותך קצת יותר גבוה כדי שיפריעו כמה שפחות לסאב וישמשו רק כמילוי אחורי.
  • כיוון ה-LPF של הסאב לאזור המסומן לפי שמיעה והעדפה אישית שלך.
  • בכל מה שנוגע לכיוון הגיינים, מציע לעשות זאת מחדש (כשכל אלמנט מופעל בנפרד תחילה). הקדמיים הכי קרובים לדעתי למצב הנכון. האחוריים קצת נמוכים, וזה בסדר לדעתי כדי שרק קצת ישלימו נפח, והסאב לא ברור אם סגור לגמרי או שמא פתוח הרבה מעבר למה שצריך. אחרי הכיוון הנפרד, לראות איך נשמע ביחד ולבצע התאמות.

פורסם

"אפשר כאמור לדעתי לנתק את הפיצולים האלו ולחבר את הכחול הכהה ישירות לכניסת ה-REAR במגבר"

או שאני לא הסברתי טוב או שאני לא מצליח להבין אותך בקשר ל RCA.

יש לי כבל כחול כהה אחד שמגיע מהרדיו דיסק, הוא עובר בכל הרכב עד למגבר - תמונה:

http://prntscr.com/csgows

אם תשים לב ככל שהוא יותר קרוב לסוף המגבר יש באמצע הכבל סוגר כזה שמפצל את הכחול כהה ל 2 יציאות (שני כחולים כהים).

לכל RCA כחול כהה מתחבר RCA תכלת שמתפצל לשתי כניסות במגבר,

אחד מהם לסאב, אחד מהם לרמקולים אחוריים (REAR).

ברגע שאני מנתק את ה RCA התכלת זאת אומרת ששתי הכניסות של SUB & REAR במגבר יהיו ריקות (זאת אומרת 4 כניסות - 4 כבלים, כל כניסה זה 2 כבלים)

2 תמונות של העניין:

http://prntscr.com/csgra4

http://prntscr.com/csgrmi

ואני נשאר עם 2 כחולים כהים, לאן אני אחבר אותם? שניהם ל - REAR? ומה עם 2 כניסות של ה SUB ישארו ריקות?

בקשר לזכל או נקבה לא יודע איך לדעת את זה אבל אם תראה פה: http://prntscr.com/csgsyj

אז הכבל תכלת נכנס לתוך הכבל הכחול כהה, אם ככה לא חושב שהכחול כהה יכנס לכניסה שנמצאת במגבר.

מצטער שאני משגע אותך, לאט לאט אני לומד מה קורה שם עם המערכת ואיך הכל מחובר.

• תוכן חדש...