Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק.

הפיצול הכחול הכהה הוא פיצול בין ערוץ ימין לערוץ שמאל (שים לב לטבעת אדומה ולבנה בקצוות שלו).

לפי התמונות הנוספות שצירפת נראה כי כעת גם הערוצים האחוריים מקבלים רק ערוץ אחד, כלומר למעשה האחוריים מנגנים רק את ערוץ שמאל או ימין והסאב את האחר.

נתק ביניהם ואז נראה. אם מדובר בחיבור נקבה מצד הכחול כהה, אז קונים שני מתאמי זכר-זכר ומחברים כמו שאמרתי (או שמחליפים כבל, אבל זה יותר עבודה).

ואז אכן הכניסות לסאב יהיו ריקות. אבל זה לא משנה כי המגבר יודע (כשהכפתור INPUT על 4CH) לקחת את הסאונד לסאב מהערוצים האחרים ולסכום אותם לאות מתאים.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב עשיתי את זה.

טבעת לבנה היתה של הסאב וטבעת אדומה היתה של האחוריים.

ניתקתי אותם וחיברתי את ה rca הכחול כהה (שמאל וימין) לאפשרות rear.

אפשרות sub ריקה אין כבלים והעברתי מ ערוץ 5 לערוץ 4,

מה עכשיו? לבדוק אם המערכת עובדת? או קודם לעשות את הכיוונים במגבר כמו שהראת לי?

פורסם

יכול לבצע הכיוונים לפני או אחרי, למעט הגיינים שוודא לפני שמפעיל שהם לא יותר מ-2V כרגע (בכיוון השעון, או המספרים הנמוכים יותר).

כמו כן, פשוט הפעל את המערכת בווליום נמוך ואל תרוץ לגבוהים לפני שאתה מכוון כמו שצריך.

בדוק כעת גם שחיברת את שמאל וימין בצורה נכונה (העבר פיידר אחורה ושחק עם הבאלנס).

פורסם (נערך)

בקשר לגיינים זה מה שעכשיו אצלי לא נגעתי בכלום: http://prnt.sc/cse75l

FRONT - 2

REAR - 3

באפשרות סאב (INPUT SENS) זה 5V אם אני לא טועה, זה מכוון ל 5V.

לשנות משהו?

לפני שאני ממשיך תגיד לי אם זה בסדר ולזה התכוונת.

20161011_153211.jpg20161011_153226.jpg

20161011_153206.jpg

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

כן, זה בסדר גמור.

אם יש לך ספק לאן הגיין מכוון, סובב אותו נגד כיוון השעון עד הסוף כדי לזהות איזה חריץ מצביע על הכיוון הפועל.

5V יהיה נמוך עבור הסאב, אבל בתור נקודת פתיחה זה בסדר גמור.

תזכיר לי, מה דגם הסאב אצלך?

פורסם (נערך)

אין עליו יותר מדי פרטים, TSUNAMI 1000W

אמרו לי זו חברה אמריקאית בזמן הקנייה של כל המערכת.

אני אנסה לצלם את החלק האחורי שלו עכשיו, איפה שהפרטים אולי פספסתי משהו.

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

לדעתי יותר בכיוון של איזשהו מותג מדבקה, אבל ניחא.

מאמין שהוא יצליח להחזיק מעמד עם הכ-200W שהמגבר מספק ב-4 אוהם, בבוא העת.

בכל אופן, הכל עובד כשורה כרגע?

(השינויים שביצענו עד כה לא קשורים לבעיה המקורית).

פורסם

הכל עובד, קדימה אחורה וסאב נשמע בסדר גמור.

כמובן לפני כל עניין הכיוונים שאני אעשה בקרוב.

Srtrv שמתי על off.

מה עוד אתה מציע לבדוק/לשנות?

פורסם

ימינה ושמאלה גם תקין?

אין לי כרגע רעיונות נוספים ספציפים מעבר לכל מה שכתבתי עד כה וטרם בוצע.

מניח שתצטרך לעשות הפסקה עם הכיוונים בקרוב, לאור קיומו של יום כיפור. אלא אם אין לך שכנים. :wink:

פורסם

מה הכוונה ימינה ושמאלה?

בקומפוננט? אם כן אז ב5 דקות ששמעתי מוזיקה לא היתה לי את הבעיה שתיארתי בתחילת האשכול.

וכן אני אצטרך לעשות הפסקה חח.

בכל מקרה מאוד עזרתה לי היום בכל העניין של כיוון המערכת, ולמדתי כמה דברים :)

אני עם הזמן אכוון את הגיינים לפי איך שאתה הראת לי ואחרי כיפור אני אעשה כמה נסיעות ואחזור לפה עם תוצאות.

שוב פעם תודה ענקית על כל העזרה והסבלנות, גמר חתימה טובה :)

פורסם

הכוונה שצד ימין מנגן את ערוץ ימין וצד שמאל את ערוץ שמאל.

כמו שכתבתי קודם, שחק עם הבאלאנס ובדוק שזז לצד הנכון, גם בקומפוננטים וגם ב-6X9.

לגבי הגיינים, נתתי כיוון כללי בהתאם למתח המוצא המקסימלי של הר"ד (2V). זו אינה הדרך הנכונה או האידיאלית לבצע זאת.

יכול לראות כאן מספר שיטות לביצוע הכיוון. יש גם הצעה לביצוע בחוברת ההפעלה של המגבר (עמ' 2 תחת Input sens).

אפשר להעזר בחבר עם אוזן קשובה בזמן שאתה מכוון או להיפך (ואז חבר עם יד עדינה).

אין בעד מה. גמר חתימה טובה. :-)

פורסם

הבנתי, אקרא את האשכול בזמני הפנוי.

רק שאלה אחת, איך שהכיוונים עכשיו אצלי: http://prnt.sc/cse75l

ואיך שאני אעשה אותם לפי הצעתך: http://prntscr.com/csihm3

מה ההבדל בין הכיוונים? יותר מתאים ממה שעכשיו מכוון אצלי?

פשוט עכשיו לקרוא ולהבין יקח לי הרבה זמן ויהיו הרבה שאלות חח, אני מעדיף שתראה לי כיוון נכון שאפשר לעשות אצלי במגבר (כמו שהראית לי עם הסימונים) ושהאיכות תהיה טובה, לא פחות טובה ממה שהיה לי.

אם התמונה עם הסימונים שלך זה כיוון בסדר ולא פחות טוב ממה שהיה לי אז הכל בסדר, אני לא אסתבך יותר מדי לקרוא עכשיו וכו'.

פורסם (נערך)

אתה לא חייב לקרוא את כל האשכול שם, רק את ההודעה שצירפתי. או להסתפק בתיאור בחוברת ההפעלה. או לחפש את עשרות הדיונים האחרים בנושא בפורום.

מה שסימנתי לך הינם קווים כלליים וקרובים ל"כיוון נכון". ובוודאי שמדובר ב"כיוון בטוח".

למה במרכאות? כי לכל אחד יש טעם קצת שונה, שמיעה שונה ואין כיוון אבסולוטי שיהיה נכון.

במקרה הגרוע תמיד תוכל לחזור לאחור (למעט ענין ה-4CH).

אבל, כדאי ורצוי להגביל לרמקולים תדרים שאינם בנויים/מסוגלים לנגן (HPF), כדי להקל על עבודתם (והמגבר) בניגון שאר התדרים.

באופן דומה, גם את הסאב, להתאים פחות או יותר לאותה נקודת חיתוך הנ"ל של הקדמיים.

בכל הנוגע לגיין, הרעיון הוא להתאים בין מתח המוצא של הר"ד לכניסה של המגבר, על מנת להוציא את ההספק המירבי (או שלא, מבחירה) של המגבר מבלי להכניס עיוותים לסאונד שיגרמו לו להישמע רע וגם עשויים להוביל לנזק פיזי לרמקולים.

בהתחשב שאות המוצא המקסימלי של הר"ד מוצהר ב-2V, כיוון המגבר באופן תואם או נמוך מכך (כלומר לכיוון ה-5V. "הגיון הפוך") יהיה כיוון בטוח. אבל מאחר והאות המקסימלי מושג כנראה רק בנקודת ווליום מסויימת (לפני המקסימלית) ורק עם הקלטה קרוב ל או ב-0dB (כלומר ללא הנחתות), וגם אז זה נכון אולי בעיקר עם אות סינוס (ולא מוזיקה דינמית), יתכן ויהיה ניתן לעלות מעט יותר בגיין לשימוש יומיומי, כך שתקבל קצת יותר עוצמה שמיעה בסה"כ (ולהסתפק בווליום נמוך יותר בר"ד, מבחינה מספרית).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הבנתי.

הסתכלתי עכשיו יותר לעומק על התמונה: http://prnt.sc/csihm3

ויש לי קצת שאלות:

קודם כל בקשר ל FRONT מה ההבדל בין 70 ל 100? הבנתי לפי טעם שלי אבל בכללי מה זה מביא ה HZ הזה (כרגע עומד על 50)

עכשיו בקשר ל REAR עשית קו על 100 ועל 200HZ זה גם לפי טעם שלי לבחור? ושוב מה ההבדל בינהם בחלק האחורי? או שאותו דבר כמו שמקדימה.

(כרגע מאחור כמו מקדימה עומד על 50)

ואין קשר אם נגיד אני שם מקדימה 70 ומאחורה 100, לא תהיה שום הפרעה?

ובקשר לסאב LPF איזה איזור סימנת שם בנוסף ל 120? 70 או 100? פשוט הקו נראה לי על 70 או שבינהם, והבנתי שזה גם לפי טעם שלי אבל בכללי מה ההבדל בינהם? מה זה עושה LPF?

זהו כל השאר הבנתי מה לעשות, תודה.

• תוכן חדש...