Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב עדכון, מסתבר שאני קרוב לשנתיים נוסע עם חיבור קומפוננט הפוך עוד מאז שהתקינו לי את המערכת בכלל.

בדקתי את מה שאמרת עם FADER & BALACNE מה שעשיתי היום עם הרמקולים האחוריים הכל בסדר, שמאל זה שמאל וימין זה ימין.

אבל הופתעתי לגלות שהקומפוננט מחובר הפוך, אני מעביר ל LEFT ושומע בצד ימין, מעביר ל RIGHT ושומע בצד שמאל.

בכל מקרה סידרתי החלפתי את הכבלים במגבר ועכשיו הכל בסדר.

הכיוונים בגיינים שעשיתי במגבר בנתיים:

FRONT

INPUT SENS נשאר על - 2 כמו שהיה.

הפעלתי HPF

העברתי את ה HZ באפשרות קרוסאובר ל - 70.

REAR

INPUT SENS נשאר על - 3 כמו שכיוונתי בפעם הקודמת שהסברת לי בפרטי.

הפעלתי HPF

העברתי את ה HZ באפשרות קרוסאובר ל - 100.

SUB

INPUT SENS שמתי על - 2 (לא יודע איפה הוא עמד קודם אבל כשסיבבתי נגד כיוון השעון זה עשה לי קרוב לסיבוב שלם עד שהגיע עד הסוף, מסתבר שלא היה על 5, עבר את ה 0.5 אני חושב לא כל כך שמתי לב).

BASS BOOST עמד ונשאר על 0db (ניסיתי לסובב נגד כיוון השעון וזה עד הסוף)

LPF שמתי בנתיים על - 70 עד שתענה לי על ההודעה הקודמת ששלחתי (הודעה מספר 30).

זהו חוץ מזה, מחר בערב אחרי כיפור אני אצא לסיבוב ואבדוק איך הכל נשמע.

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טווח תדרים שמיע לבני אדם (תאורטי) - 20-20000 הרץ.

מספר נמוך יותר מעיד על צליל נמוך יותר (לכיוון הבאס).

ככלל אצבע, ככל שהרמקול גדול יותר, כך ידע לנגן נמוך יותר. ולהיפך. אבל לכל רמקול יש גם מגבלות.

LPF - מאפשר מעבר של תדרים נמוכים מהנקבע.

HPF - מאפשר מעבר תדרים גבוהים מהנקבע.

בשני המקרים לא מדובר על חיתוך מיידי, אלא על הנחתה הדרגתית (סלופ, slope).

למידע נוסף, המשך לעיין במדריך של אדי שצירפתי קודם או בצע חיפוש בפורום/גוגל/יוטיוב.

במקרה שלך, אנחנו (או לפחות אני) מנסים לייצר הפרדה בין המידבאסים של הקומפוננט לבין הסאב. לרמקולים האחוריים אתייחס אח"כ.

מספר "קסם" שאנחנו נוהגים להזכיר בפורום הינו 80 הרץ. כנקודת פתיחה לחיתוך בין השניים הנ"ל. מאחר והוא נמצא בין 70 ל-100 וגם לא בטוח שהסימון יהיה מדויק מבחינת התוצאה בפועל, סימנתי לך טווח. לסאב נתתי קצת יותר מרווח למעלה משום שלפעמים הוא נותן עוד קצת פאנץ' בתדרים הגבוהים יותר שהקומפוננט לא מסוגל לו, וכאן יש ענין של טעם אישי מעבר ליכולות הסאב.

במצב שבו יש פער בין נקודות החיתוך, למשל HPF לרמקולים על 120 ו-LPF לסאב על 50, עשוי להיווצר בור תדרים (תלוי מה גודל המרווח ועוד כמה משתנים).

במצב הפוך שבו יש חפיפה בין נקודות חיתוך, למשל HPF לרמקולים על 70 ו-LPF לסאב על 120, תהיה הגברה נוספת לתחום.

אבל הנ"ל, פלוס דוגמאות אחרות בין לבין, עשויות להניב תוצאות שונות בהתאם למשתנים מגוונים (שאין טעם להיכנס אליהם כאן לדעתי). ולכן, כיוון גם לפי האוזן חשוב.

לגבי הרמקולים האחוריים, אמרתי קודם שהיחס שלי כלפיהם הוא כהשלמה בלבד.

ולכן בראייתי הם יכולים להיות מוגבלים יותר מבחינת תדרים (ולכן טווח גבוה יותר), וגם חלשים יותר (ולכן גיין נמוך יותר).

אם אתה מעדיף אחרת, אז השוואה פחות או יותר לכיוון ברמקולים הקדמיים תהיה בסדר. ועדין הייתי ממליץ לחתוך אותם קצת גבוה יותר משום שהם חולקים את אותו נפח כמו הסאב (תא המטען).

אם נרד קצת לרמה פרטנית יותר, הקומפוננט שלך מוצהר עם טווח תדרים 53-21000 הרץ ובעל תדר רזוננס של 69.1 הרץ.

למעשה בקרבה לתדר הרזוננס ישנה הנחתה טבעית של העוצמה הנשמעת בשל עליה בהתנגדות (אבל גם קצת יותר עיוותים), ולכן נרצה לחתוך בעיקרון גבוה ממנו. כמה גבוה? יש הממליצים על פי 2 (

). אבל לדעתי אפשר קצת יותר נמוך, וצריך לראות איך הדברים נשמעים (כאמור, נסה לבודד כל רמקול/סט בנפרד בעת הכיוונים).

מקווה שזה קצת עוזר ולא רק מסבך את הדברים עוד מבחינתך.

---------------------

בהתחשב בחיבור שעשו לך עם הפיצולים שם, אני לא מופתע מהחיבור ההפוך מקדימה. :roll:

על הדרך אולי "הרווחת" דרך לאבחן את מקור הבעיה המקורית. שכן, אם היא תעבור גם צד, ניתן יהיה לבודד את הבעיה בין הר"ד למגבר ולשלול בעיה ברמקולים.

יהיה מענין לשמוע ממך אילו הבדלים אתה מרגיש והאם חל מבחינתך שיפור או שלאו.

פורסם (נערך)

את האמת הסתבכתי קצת, אולי אני אקרא את זה כמה פעמים ואבין חח, אבל תודה רבה לך שאתה מנסה ומסביר באמת כל הכבוד!

זה מה שעשיתי בנתיים:

FRONT

INPUT SENS נשאר על - 2 כמו שהיה.

הפעלתי HPF

העברתי את ה HZ באפשרות קרוסאובר ל - 70.

REAR

INPUT SENS

נשאר על - 3 כמו שכיוונתי בפעם הקודמת שהסברת לי בפרטי.

הפעלתי

HPF

העברתי את ה HZ באפשרות קרוסאובר ל - 100.

SUB

INPUT SENS

שמתי על - 2 (לא יודע איפה הוא עמד קודם אבל כשסיבבתי נגד כיוון השעון זה עשה לי קרוב לסיבוב שלם עד שהגיע עד הסוף, מסתבר שלא היה על 5, עבר את ה 0.5 אני חושב לא כל כך שמתי לב).

BASS BOOST

עמד ונשאר על 0db (ניסיתי לסובב נגד כיוון השעון וזה עד הסוף)

LPF

שמתי בנתיים על - 70.

- - - - -

אם אפשר בצורה פשוטה מאוד להסביר לי,

את ה LPF בסאב לשים בין 70 ל 100? או לעלות בכלל ל 120? הבאת לי 2 סימונים בתמונה (מה אתה הייתה שם?).

מה הכוונה לחתוך את האחוריים גבוה, אם דוגמה אצלי עכשיו על 3 לשים על 4?

או שאתה מתכוון ל HZ? לשים על 100 או 200 כמו שסימנת לי? (אם כן על מה בדיוק)

ובאפשרות קרוסאובר ב FRONT מה אתה הייתה שם? 70 או 100?

תודה :)

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

לא היית צריך לצטט את עצמך. קראתי את ההודעה הקודמת.

שב תקרא כל מה שכתבתי ואז אולי תבין ותחזור עם תובנות.

לדעתי עניתי על שאלותיך.

פורסם

לאחר קריאה של כמה פעמים התחלתי להבין שכן ענית על השאלות שלי והכל מוסבר.

אם הבנתי נכון,

טווח של רמקולים קידמיים אני אשים בין 70 ל 100

LPF בסאב אני אשים גם בין 70 ל 100 ויעלה ל 120 בזמן שאני מקשיב למוזיקה לבדוק מה מתאים בשבילי.

טווח של רמקולים אחוריים אני אעלה ל 200 ואת הגיין אני יוריד נמוך יותר מ 3, אולי ל 4 אני אעשה את הבדיקה בזמן העבודה של המערכת.

פורסם

טוב עדכון, פשוט ואו!

המערכת נשמעת הרבה יותר טוב, אין תקתוקים, שמאל זה שמאל וימין זה מימין.

אחוריים העלתי ל 200 והואדתי ל 4, עכשיו שומעים אותם פחות ויותר מרגישים את הסאב, אבל האחוריים כמובן מורגשים קצת...ממלאים מקום ריק.

עכשיו כמה שאלה קטנה,

1. סאב שמתי על 120, נשמע חלש בין 70 ל 100 ועכשיו הוא נשמע טוב ורועד מאוד... לא יתפוצץ במקרה? או שהמגבר יודע לשמור עליו?

פורסם

אה ועוד דבר אחד,

עכשיו אני מגיע למצב שהווליום על 60-62 זאת אומרת המקסימום שהרדיו מביא (כי 58 נשמע לי פתאום "חלש")

זה בסדר? או שעדיף להוריד ווליום?

הכתיבה שלי לא כל כך מדויקת כי אני מהפלא עכשיו אז מצטער...

פורסם

קודם כל אני שמח שהתוצאה בגדול לטעמך. :-)

אני לא ממליץ לך להגיע לווליום מקסימלי. גם כשעוקפים את ההגברה הפנימית של הר"ד, עדין יש עיוות רק שהוא מגיע קרוב יותר לקצה הסקאלה.

זה בדיוק המקום לבצע כיוון גיין נכון יותר ולא רק להעריך איפה הוא צריך להיות. אחרי שזה יבוצע, אם עדין לא תהיה מסופק מהעוצמה, כנראה שזה המקום לשדרוג (אם כי אולי כיוון מערכת מתקדם יותר יוכל להפיק עוד קצת).

כמו כן, אולי אם תגביר מעט בחזרה את האחוריים זה יפצה קצת על העוצמה החסרה, אבל לא יותר מדי כדי לא למשוך את הבמה אחורה.

אין לסאב בעיה עקרונית לנגן בתדר 120. השאלה לאור חוסר הנתונים המדויקים על הסאב, היא עמידות בפני הספק גבוה.

אבל בעקרון, דווקא התחום הנמוך יותר זה האזור "הבעייתי" בהקשר זה. כך שאני מניח ומקווה שלא תיתקל בבעיה בנושא, אבל צריך להקשיב טוב אם אתה מצליח לשמוע עיוותים או "פלוצים" מהסאב וזה סימן שהוא מוגבר יתר על המידה.

פורסם

טוב בעקרון הבנתי קצת את העניין הזה, אני פשוט צריך למצוא את הכיוון המדויק בשבילי.

וכן אתה צודק ברגע שאני שם 62 מקס ברדיו יש עיוות בקטנה.

בקשר לסאב אני הקשבתי לו אתמול ולא שמעתי משהו כזה, עבד בצוריה נקייה חוץ מזה שכל תא המטען שלי רעד.

יש עוד דבר אחד שאני רציתי להתייעץ איתך, יכול להיות שהמגבר שלי לא איכותי?

אני כבר הרבה זמן חושב על זה ואולי סאב + קומפוננט ו 6x9 על מגבר אחד זה לא הכי חכם.

כמובן שעכשיו אני לא מחליף אבל אם בעתיד אני אביא את הסאב של jbl

דגם: gt5 1204BR

(או שיש לך המלצה על סאב אחר בתקציב?)

אתה ממליץ לי להביא מונובלוק לסאב ולהשאיר את המגבר jvc לקומפוננט ו 6x9

או שבכלל להעיף את ה jvc ולהביא מגבר 4 ערוצים

איכותי?

ואם אני לא קונה מונובלוק (אני רואה שהם יקרים - רוצה רק חדש) ומשאיר הכל על מגבר 5 ערוצים (גם אם יהיה סאב חדש) אתה ממליץ לי להביא מגבר יותר איכותי? אם כן אשמח לדעת איזה דגם נחשב לאיכותי.

פורסם

אני מאמין שהעיוות מגיע כבר באזור המספרים שציינת בתחילת השרשור, בתחום שנע סביב ה-90% מהמקסימום.

בכל אופן, מוטב יהיה שמישהו שיודע כיצד לכוון ומה להאזין לו, יסדר קצת את העניינים אם בכוונתך לשמור על רף גבוה של ווליום.

המגבר שלך לא חזק מאוד (בעיקר בערוצים הרגילים) וגם לא ממש נופל לקטגוריית היי-אנד, אבל עושה רושם שהוא מעניק תמורה יפה לעלותו, והוא גם מקבל ביקורות חיוביות בהתאם (ראה סקירה יפה כאן). ובהתאם לשאר הציוד שיש לך כרגע לא בטוח שהייתי ממהר להחליף אותו.

האם יהיה עדיף מגבר 4 ערוצים+מונובלוק? יכול להיות. אבל שדרוג כזה (וכל כזה אחר) עשוי לחשוף נקודות תורפה אחרות.

אל תהיה צר אופקים לגבי מגברים מיד שניה. הבלאי נמוך מאוד במוצר כזה וניתן להשיג תמורה גבוהה יותר ביחס להוצאה.

לגבי סאב, אם הנוכחי מספק אותך ו"מרעיד" מספיק, אז מה מקור הצורך להחלפה?

בכל אופן, המגבר מותקן ורץ. בשעת הצורך ובמידת האפשר, אפשר יהיה פשוט להתנסות בסאבים אחרים.

מומלץ להגיע למפגשים, לשמוע ציוד נוסף, לראות אם מתאפשר לבדוק סאב כזה או אחר אצלך, לשאול מראש אם למישהו יש ציוד כיוון קצת יותר מתקדם ולהעזר בהם וכד'.

פורסם

הבנתי, אז אין טעם להחליף עכשיו כלום, הכל עובד טוב רק אני צריך למצוא את הכיוון המדויק או להגיע למישהו מקצועי בעניין הזה.

יש לי עוד משהו אחד לשאול אותך וזהו בנתיים, אני נסעתי פעם ב... ברכבים של חברים ואצלם על 10-15 כבר שומעים מצוין וחזק.

איך זה אצלי שאני צריך להרים ל 50 + כדי להגיע לרמה שיש אצל אחרים בווליום 10-15?

פורסם

א', יכול וסביר שאצל החברים יש ציוד אחר. אותו ציוד אולי מגיע לאותן עוצמות כבר בווליום נמוך באופן יחסי.

ב', יכול להיות שאצל החברים הדברים לא מכוונים כראוי והגיין גבוה מאוד, מה שאומר שאולי זה נשמע חזק בווליום נמוך, אבל אם יגבירו עוד קצת יגיעו מהר מאוד לעיוותים ויגרמו לנזק לציוד. זו "בעיה מוכרת" בתחום, מאחר ואנשים לא מנוסים מתייחסים לגיין כאילו הוא שולט על הווליום, והדבר אינו נכון.

ג', וכהמשך ישיר ל-ב', גם אצלך כאמור יתכן וניתן לפתוח עוד מעט את הגיין ובכך להגיע לתפוקה מלאה (ונקיה) של המגבר ומיקסום היכולת הנוכחית, מה שבהתאם יוביל לצורך מופחת להגביר את הווליום.

בכל אופן, אין בעיה עקרונית עם הצורך להגביר את הווליום גבוה, כל עוד אתה לא חוצה את הנקודה בה מתחילים להיכנס עיוותים/קליפינג מורגשים לסיגנל.

פורסם

לא יודע מה קורה עם המערכת הזאת כבר...

פתאום הבאס מכל הרמקולים נעלם, גם בסאב אין באס, הלדים שם עובדים אבל אין באס בשום רמקול ולא בסאב עצמו.

איכות מגעילה של רמקולים פשוטים... מה הסיבה לכך? משהו נשרף? פיוז או משהו?

• תוכן חדש...