Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Hpf settings?

על off.

זה קרה פתאום באמצע נסיעה, אני נוסע יש באסים הכל טוב פתאום אני מרגיש שהם חסרים... בודק קדימה ואחורה אין באס בכלל, סאב עובד גם בלי באס רק לדים מהבהבים.

אני כבר שעה ככה :/

ניסיתי לנתק כבלים במגבר ולהחזיר ... שום דבר.

כיביתי תרכב הדלקתי ... שום דבר.

ניתקתי תסאב והחזרתי ... כלום.

אם אין לך מושג מה זה יכול להיות אז לא רוצה סתם להציק לך, תודה בכל מקרה שעזרת עד עכשיו.

אם המערכת לא תחזור לפעולה בקרוב מבחינת הסאב מקסימום מחר אני אסע למתקין אחד בעיר שלי.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אין לי רעיונות חכמים במיוחד. :|

- בדוק שהפיוזים במגבר שלמים, תקינים ויושבים טוב.

- בדוק שהכפתורים למיניהם במגבר, מצויים בקצה המהלך שלהם ולא תקועים חלקית באמצע או משהו בסגנון.

- אם יש לך אפשרות לחבר למגבר נגן חיצוני שאיננו הר"ד (כבל מיציאת אוזניות ל-RCA) לבדוק אם אז שומעים באס, אז נסה זאת.

אולי הסאב בכל זאת החליט להחזיר נשמתו לבורא, ובגלל שהוא לא תקין כעת, נשמע לך שחסר באס מכל הרמקולים כי הפעלנו HPF דרך המגבר. נסה בערוצים האחוריים להוריד את ה-HPF ל-50 או כבה אותו בכלל וראה אם ה-6X9 נותנים באס טוב (יחסית).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הורדתי hpf במגבר לקדימה ואחורה, מרגישים שינוי יש באס אבל ריקני כזה עלוב... אבל הרבה יותר טוב מהזבל שהתנגן לי קודם חח.

עוד משהו שהרגשתי עכשיו אולי אתה יודע מה זה, נסעתי עכשיו על גבהה קטנה בכביש והרכב רעד ולרגע שמעתי באס כמו שצריך להיות ואז שום פעם הפסיק, יכול להיות משהו איפשהו מפריע לעבודה תקינה של המערכת או הסאב?

הסאב "עובד" הלדים מהבהבים אבל אין את הבומים האלה שצריכים להיות בסאב.

פורסם

מציע להחזיר את ה-HPF לקדמיים.

לאחוריים או שתשאיר כבר ככה, או תחזיר ותסובב למינימום.

מתגבר לי החשד שיש בעיה בסאב. אולי חוט בתוך התיבה שהתנתק או בסאב עצמו.

למעגל של הלדים אין קשר ישיר לסאב.

פורסם (נערך)

נזכרתי למה רציתי להחליף את הסאב, זאת לא פעם ראשונה שהוא מתנתק ככה.

היו עוד פעמיים לפני חצי שנה בערך אבל אז זה היה אולי ל 5-10 דקות ואז פתאום חזר לעבוד,

היום הוא ניסה לחזור לעבוד אבל התנתק שוב.

טוב מחר נראה מה קורה ואעדכן אותך, מקווה שלא יקחו הרבה כסף על הבדיקה של הסאב ועל הדרך אני רוצה לבקש שיכוון לי את המערכת, אם יעשה אז מעולה... אני אצלם ואעלה תמונה לפה שתראה אם זה נחשב לכיוון טוב ולא משהו שהורס.

תודה :)

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם (נערך)

טוב אז ככה, אתה צדקת באמת חוט השתחרר בתוך התיבה של הסאב אבל אני החלטתי שאני לא מעוניין להמשיך לעבוד עם הסאב הזה.

הבאתי לו את הסאב והוא עשה לי קצת הנחה על סאב חדש.

הסאב החדש שקניתי הוא: Alpine 1224BP

בנוסף לכך גם כיוון לי את המערכת.

האיכות שאני שמעתי ברכב היום לא שמעתי במשך שנתיים שהמערכת אצלי,

איכות פשוט מצוינת! אולי הסאב דופק קצת יותר מדי חזק לטעמי (או שעוד לא התרגלתי לסאב איכותי) אבל בהחלט עושה את העבודה, ההבדל בין הסאב הישן פשוט ענק!

בגדול לא עשה הרבה מבחינת כיוון אבל לפי מה ששמתי לב אז:

מקדימה העלה את הגיין ל 0.5

מאחורה העלה את הגיין בין 1 ל 2

והעלה טיפה את ה BASS BOOST

כל השאר אמר בסדר (מה שאתה אמרת לי לעשות), במה אחורית לא מפריעה לבמה קידמית, כשיושבים מאחורה באמת מורגש שהם ממלאים מקום ריק אבל לא בהגזמה.

עכשיו אני מגיע לווליום 45... גג 48 תלוי באיכות השיר וזה מספיק בהחלט, בלי שום עיוותים.

בשבילי נשמע מעולה! אבל כמו שאמרתי אני אעלה תמונה ואשמח לדעת מה דעתך בנושא, מאוד חשוב לי :)

1.jpg2.jpg

פורסם

תתחדש. :-)

הסאב הוא עם סליל של 2 אוהם, כך שאתה סוחט קצת יותר מהמגבר.

תעיף את הבאס בוסט, ואם הסאב עדין חזק לך אז תסגור לו קצת את הגיין.

בעיקר בהתחשב שהמגבר מספק כ-300W במצב הנוכחי והסאב מוצהר על 250W.

אני לא בטוח שהגיין לקדמיים נמצא במקום בטוח, אבל זו התרשמות "כתובה" שלי.

עדיף לסגור גיין ולעלות גבוה יותר בווליום בר"ד. אבל לא לרמה של 58+. נגיד עד 55 זה סבבה.

יכול להיות שכדי לשמור על האיזון שנוצר כרגע בין שאר המרכיבים, תצטרך להנמיך גם את השאר קצת.

זו דעתי בכל אופן.

פורסם (נערך)

תודה רבה :)

שאלה אחת ואחרונה, אם אני נשאר בנתיים עם הכיוון שהוא עשה לי אז משהו יכול להתקלקל בהמשך? או שיש משהו חשוב שצריך לשנות עכשיו?

פשוט בנתיים לא רוצה להתעסק עם כיוונים אבל בהחלט רשמתי לעצמי את ההצעה שלך ונראה מה קורה בהמשך.

פורסם

אם הגיין בפועל גבוה ממה שצריך ונכנסים עיוותים/קליפינג, בהחלט יכול להיגרם נזק לרמקולים.

תלוי כמה הם ממשיים וממושכים. וכאן טמון בין השאר ההבדל בין דעה כתובה דרך מסך לבין בדיקה במציאות באמצעים המתאימים.

גם הבאס בוסט יכול להוביל לכניסת עיוותים שכן מדובר בהגברת תדר מסוים.

בהתחשב שאמרת שהסאב חזק לך, לא רואה בעיה פשוט להוריד אותו לגמרי.

אולי אפשר עכשיו יהיה גם להוריד לו את נקודת החיתוך (LPF).

פורסם

הורדתי את ה BASS BOOST ל 0, עוצמת הבאס ירדה קצת.

אבל היום גיליתי עוד בעיה... זה לא נגמר :\, באתי לכבות את הרכב עצרתי את השיר ואני שומע זמזום מהרמקולים האחוריים רק מהאחוריים זמזום כלשהו וכשאני לוחץ על הגז הזמזום הזה הופך להיות מהיר עוזב את הגז חוזר לזמזום רגיל.

ברגע שהוצאתי את ה - USB מהרדיו דיסק הזמזום פשוט נעלם, לוחץ גז הכל בסדר, אבל כשיש USB ברדיו ואין שיר ברקע אז יש זמזום, אני לא יודע בוודאות אם הזמזום מתקיים גם בזמן שיר (אני חושב שכן) אם כן אז לא שומעים אותו מעוצמת השיר, אבל ברגע שעוצרים את השיר יש זמזום מהרמקולים 6X9 והזמזום משנה קצב ברגע שלוחצים על הגז.

יש לך אולי פתרון לזה?

פורסם

רעש שמשתנה עם הלחיצה של הגז מוכר כ"רעש אלטרנטור". יש שפע דיונים בנושא.

אם אכן מדובר ברעש שנשמע בלעדית כאשר אתה מחבר דיסק און קי/טלפון לחיבור ה-USB, הדבר היחיד שעולה לי כרגע לראש, זה שבגלל הדרישה המוגברת בזרם מצד הר"ד נחשפת איזושהי נקודת תורפה שקשורה לחיבורי המינוס של הר"ד או המגבר.

מציע לבדוק תקינותן ו"לשפר עמדות" אם יש צורך.

מאחר ואתה מציין כי זה גם מופיע רק באחוריים, בדוק ליתר בטחון שהחיבורים אליהם גם תקינים.

פורסם

אני אבדוק את החיבורים של האחוריים, רק דבר אחד לא כל כך הבנתי:

"

זה שבגלל הדרישה המוגברת בזרם מצד הר"ד נחשפת איזושהי נקודת תורפה שקשורה לחיבורי המינוס של הר"ד או המגבר"

אם אפשר לדעת איפה בדיוק נמצא מינוס של רדיו דיסק ומגבר בשביל לבדוק את העניין, וכן הזמזום רק באחוריים ורק כשיש USB.

בקשר לאלטרנטור אני אעבור על הדיונים שיש בפורום,

תודה.

פורסם

של הר"ד, במקום כלשהו מאחוריו. צריך לעקוב אחר החוט הרלוונטי (שחור) שיוצא מהצמה.

של המגבר, להיכן שהולך כבל המינוס שיוצא ממנו (יש על החיבור שלו במגבר heat shrink שחור באחת התמונות שצירפת קודם).

ושוב, מדובר רק בהשערה גסה שלי לסיבה.

פורסם (נערך)

הייתי אצל המתקין היום אמרתי לו בקשר לזמזומים האלה והוא שמע אותם, לפי מה שהוא אמר זה כנראה משהו במגבר.

בקשר לבדיקת מינוס מגבר ורדיו דיסק אני לא יודע להוציא את הרדיו דיסק ואין לי כרגע זמן וכסף כדי שהמתקין יתעסק עם זה.

מה שהוא עשה היום זה הוריד קצת טווח תדרים באחוריים (היה 200 הוא הוריד טיפה) ועכשיו שומעים את הזמזומים הרבה פחות באחוריים, אבל כשבאתי הביתה אני התחלתי לשמוע את הזמזומים עכשיו מקדימה, מה אתה אומר על זה? (בזמן שיר לא מפריע ולא מורגש בכלל)

*לאחר בדיקה זה גם ברדיו ככה בלי USB.

* אם החלפת מגבר למשהו יותר איכותי מה JVC שיש לי עכשיו יהיה פתרון לבעיית הזמזומים?

אם כן אתה יכול לתת לי דוגמה למגבר איכותי שיחזיק את המערכת שלי?

שאלתי את המתקין לגבי מגבר איכותי הוא הציע לי מגבר של סרוין וגה 5 ערוצים - דיגיטלי (זה מגבר קטן כזה) לא יודע דגם מדויק.

מכיר את המגבר? אם כן מה אומר עליו?

המגבר לא זול, ומה זה בדיוק מגבר דיגטלי? האם אני צריך את זה או שאפשר להסתפק במשהו אחר?

תודה!

• תוכן חדש...