Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני היחיד שהיו לו בוסים שאם הייתי מתקשר להודיע שאני חולה היו מגיבים כאילו מינימום רצחתי את המשפחה שלהם?

כל מיני תגובות בסגנון ״לא מעניין אותי, אתה מגיע״ ואז דיון שהופך לריב שבסופו הוא נאלץ להשלים עם העובדה שאני לא מגיע.

אתה לא היחיד זה בסדר...

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שנאמר פה - כל מקום שראיתי שמתקטנן על ימי המחלה והכיסוי מהיום הראשון - ראיתי מקבל לא מעט חופשות מחלה של 5 ימים.

כל המקומות שעבדתי בהם ששילמו מהיום הראשון ובלי הגבלות וכו - ראיתי ניצול מינימאלי של העניין.

(אגב - במקום עבודה הנוכחי שלי יש גם ימי חופשה ללא הגבלה - צריך רק לתאם עם שאר הצוות - אף אחד לא מנצל את זה לרעה.)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הערה קטנה לגבי מורים - אין להם ימי חופש מחוץ לחופשות הרשמיות, וגם בתוך החופשות הם עובדים לא מעט. לכן כל שטות שבמקום אחר היית לוקח בגללה חצי יום או יום חופש הופכת לשני ימי הצהרה. זה נכון גם לגבי מורים עם מוסר עבודה גבוה - פשוט אין להם דרך אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בהתחשב בכך שרוב האנשים מחלימים תוך 3 ימים, מקבלים מצב שעדיף לקחת חל"ת במקום לצאת למחלה. ואז השאלה היא "אתה יכול להרשות לעצמך להפסיד כסף של יומיים - שלושה עבודה (10% - 20% מהמשכורת)?"

רוב הפעמים שזה קרה לי, התשובה היתה לא - אני מעדיף לעבוד ולקבל את הכסף, אפילו שאני מרגיש חרא. וגם לסכן את חבריי לעבודה בלהדביק אותם.

+1

במקום העבודה הנוכחי שלי משלמים עפ"י חוק ולא מכירים בעבודה מהבית, למרות שאין להם בעיה להתקשר לחולים ולהעסיק אותם בטלפונים אינסופיים, ולכן אני אגיע לעבודה גם חולה/עם חום (בתנאי, כמובן, שאני מסוגל פיזית לנהוג לעבודה) גם אם זה יהיה ביעילות נמוכה וסתם "כדי לדפוק שעון".

במקומות קודמים, שהכירו מהיום הראשון ב 100% ו/או איפשרו עבודה מהבית, מעולם לא התחליתי "סתם", ואני לא זוכר שהיה ניצול לרעה של ימי מחלה.

פורסם (נערך)

תסלחו לי, להגיע או לדרוש להגיע לעבודה חולה, וכולם יודעים מתי הם באמת חולים - חום, תשישות כאבי שרירים וכו, כשהרופא נותן לך ימי מחלה ואומר לך שב בבית, זה פשוט טמטום.

גם ככה אתה לא תהיה פרודקטיבי ומרוכז וסביר מאוד להניח שתדביק אחרים.

אצלנו שני ימי מחלה ראשונים כלל לא בודקים אישור (ז"א עד שניים בשבוע כלל לא צריך להביא אישור) ושוב - אין ניצול של זה לרעה.

בוסים ש"כועסים" בגלל ימי מחלה ?! Dear god.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
לרוב מה שנתקלתי זה כשמעסיק משלם על פי חוק ימי מחלה (ראשון 0, שני 50%) אז כשעובד מוציא מחלה שהוא חולה בפועל יום אחד הוא מנצל למשל את כל ה5 ימים שהרופא נתן למרות שלא היה זקוק להם.

כשמעסיק משלם 100% מהיום הראשון אז אותו עובד לרוב ינצל רק נטו הימים שהוא היה חולה (1-2 ואולי 3) ולמרות שיש לו "זכות" להשאר עוד כמה ימים בבית.

סוג של עין תחת עין.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עובד שעושה למעסיק סוג של עין תחת עין זה אותו עובד שיחגוג על ימי מחלה בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

ממש לא. זו תגובה טבעית. מרבית המעסיקים פשוט לא מבינים את נפש האדם והולכים לפי החוק היבש.

רוב השכירים אינם אנשים חרא, ואם לא תתקטנן איתם (החוק היבש מתקטנן מאוד במקרה הזה) הם יעשו עבודה טובה וימזערו את ניצולי המחלה.

ראיתי את זה בכמה מקומות ששינו מ-100% ליום ראשון ל"חוק היבש".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

בוסים ש"כועסים" בגלל ימי מחלה ?! Dear god.

חדש לך? לא חסר בוסים שחושבים שאם משלמים לך משכורת,מבחינתם קנו אותך כמו רכוש,עד שתתפטר\תפוטר.

עובד שעושה למעסיק סוג של עין תחת עין זה אותו עובד שיחגוג על ימי מחלה בלי לחשוב פעמיים.

אל תהיה נאיבי\יותר צדיק מהאפיפיור.

madcat הסביר זאת מצוין,ובאמת יותר מדי בוסים מתייחסים לעובדים שלהם נטו לפי חוק יבש,בלי טיפת התחשבות.

אז כן,מותר "להחזיר" להם באותו מטבע,כי אין אופציה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אצלינו בעבודה (חברת היי טק קטנה שהיא חברת בת של חברת לואו טק גדולה) היה נהוג פעם תשלום 100% מהיום הראשון,

אחרי זה בחברה הגדולה החליטו על קיצוצים וזה אחד מהדברים הראשונים שקיצצו-

אחרי זה כשכבר המצב השתפר לא החזירו את זה, כי ראו שלפני זה הרבה עובדים (בחברה הגדולה) עשו לזה abuse.

עכשיו, כמה שנים אחרי, עומדים להחזיר את ה100% החל מהיום הראשון.

וחזרה לנושא- אצלינו לרוב עובדים בהתאם למצב הפרוייקט (ובהתאם לטיב המחלה כמובן)- אם רגוע אז לא באים ולא עובדים, אם לקראת סוף פרוייקט לחוץ אז עובדים מהבית, ואם ממש לחוץ ונמצאים על מסלול קריטי אז באים ועובדים אבל עד עכשיו יצא לי לראות את זה קורה פעם אחת בלבד ב4 שנים שאני שם.

כמוכן ההחלטה היא נטו של העובד, לא יצא לי לראות מנהל ש"דורש" מעובד להגיע בזמן מחלה.

פורסם

בעבר היה לי בוס שלא עניין אותו החולי שלי ואני צריך לעבוד, אני זרמתי איתו בטענה של "אין לי בעיה להגיע ולהדביק כאן את כולם אז בכיף" הגעתי, ואחרי כמה רגעים שהבינו את המצב שלי כמה עובדים התלוננו ואמרו לבוס או שאני הולך הבייתה או הם. הוא הבין את הטעות, ושלח אותי לבית (שכן הלכתי לרופא להוציא מחלה).

כיום המצב הוא שאם אני קצת לא מרגיש טוב רצוי שאשאר בבית,ולא זה לא 100% יום עבודה אלא מחלה רגילה.

בגדול אם זה חום, שיעול מטריד אז נשאר בבית.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אחד התופעות המטרידות ביותר היא להיות בעבודה ולגלות שהקולגה שלך מגיע לפגישה איתך כולו מצונן עם אף

שהטישו מחובר באופן קבוע אליו, והוא מתעטש (ומתעקש ללחוץ לך יד עוד לשלום)

שאלתי כמה כאלה למה? התשובה שקיבלתי - משעמם להם בבית אז הם באים להדביק את כולם.

מי שחולה ויכול להדביק שישאר בבית - נ ק ו ד ה

קובי

:-)

פורסם
ח

אל תהיה נאיבי\יותר צדיק מהאפיפיור.

madcat הסביר זאת מצוין,ובאמת יותר מדי בוסים מתייחסים לעובדים שלהם נטו לפי חוק יבש,בלי טיפת התחשבות.

אני ממליץ למעסיקים לפעול רק לפי החוק היבש.

פורסם

עדיף מעסיק שמתייחס אליך לפי חוק יבש, על כזה שמנסה להיות לחבר שלך, ומנצל אותך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אחד התופעות המטרידות ביותר היא להיות בעבודה ולגלות שהקולגה שלך מגיע לפגישה איתך כולו מצונן עם אף

שהטישו מחובר באופן קבוע אליו, והוא מתעטש (ומתעקש ללחוץ לך יד עוד לשלום)

שאלתי כמה כאלה למה? התשובה שקיבלתי - משעמם להם בבית אז הם באים להדביק את כולם.

מי שחולה ויכול להדביק שישאר בבית - נ ק ו ד ה

אמן

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...