Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי כשאתה כמעסיק עושה מעבר למה שאתה צריך, יכול להיות שתיפול על עובד מסריח שיחזיר רעה תחת טובה. ואם תעשה פחות ממה שדורש החוק, יתבעו אותך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה ההבדל בין חוק יבש לחוק רטוב והאם יש חוק לח?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בתקופת ה-SARS חזרתי מאיזה כנס מקצועי ובמטוס ישבה אשה שלא חדלה להשתעל. יכולים להבין כמה זה נחמד לשבת קרוב לגברת כזו בצינור האטום בתקופה של איזה מגפה מפחידה.

לא קרה לי כלום.

אבל האמת היא שלחיצת יד בהחלט נוטה להעביר מחלות. גם שאיפה של התרסיס היוצא מהאף בעיטוש, כאשר הוא מכיל נגיפים. ויש דרך שלישית, הרבה פחותמוכרת אבל נפוצה מאד בארצנו: נישוק מזוזות!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
כי כשאתה כמעסיק עושה מעבר למה שאתה צריך, יכול להיות שתיפול על עובד מסריח שיחזיר רעה תחת טובה. ואם תעשה פחות ממה שדורש החוק, יתבעו אותך.

בדיוק. דיני עבודה מוטים לטובת העובדים. אני לא רואה סיבה לתת אקסטרה שתעלה למעסיק הרבה מאוד כסף. ממילא רוב העובדים לא מבינים ולא מעריכים.

שימו לב אני מדבר על דיני עבודה ולא על תנאים נלווים כגון ארוחות, טיולים, איכות המשרד וכו'.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אתם חולים. לא משהו היסטרי. שפעת/צינון.

יש לכם עבודה. לא פרוייקט שאם לא תגידו מחר החברה קורסת. עומס סטנדרטי.

הולכים? או יושבים בבית?

מצד אחד - אתה הולך חולה לעבודה - אתה משקיען/מחוייב - כל הכבוד לך.

מצד שני - יש סיכוי שתדביק חברים/לקוחות. שהתפוקה שלך תרד וכמובן - מה איתך? אתה מרגיש חרא.

אז מה אתם הייתם עושים?

אישית זה אף פעם לא מנע ממני ללכת לעבודה.

אני רק, מתנהג ביותר זהירות, לא מתעטש בפני אנשים, שומר מרחק, משתמש בטישו מיוחד..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אין שום רע מבחינת מעסיק בעסק קטן או בינוני-קטן לתת ימי מחלה על פי חוק, אך כשעובד *טוב* חולה באמת זה נחמד כפליים שפשוט לא יושבים לו על הוריד כל יום "מה קורה מחר?" וכשהוא חוזר לא באמת לנכות לו את היומיים הראשונים מהשכר/חופשה, אך תמיד להשאיר את האפשרות שהעובדים יבינו שזה החוק.

מצד שני בעסק יותר גדול גם אפשר לעבוד ככה אבל מראש לתת לעובדים ואפילו לציין זאת בהסכם שניתנים להם כהתחשבות 2 ימי מחלה (או יותר) בשנה שהם לא צריכים להמציא להם כל אישור ולא משנה הסיבה (חולה/ילד חולה/אישה חולה/הנגאובר אחרי סילבסטר), זה רק יחסוך תיזוז של העובד שפשוט יום אחד הוא לא קם לבוקר מוצלח ובאמת ינוח בבית ויחזור עם אויר במפרשים ויותר הערכה למקום העבודה

פורסם

אני רק אגלה לכם בסוד שיש מקומות שאת הימי מחלה וחופשה לא מחשבים לפי השכר אלא יש להם איזשהו סכום ליום מחלה/חופשה שנמוך משמעותית מהשכר של העובד.

לכן גם אם יש לך ימי מחלה/חופשה בתלוש. במידה ותצא לחופש. תפסיד כסף.

פורסם
בדיוק. דיני עבודה מוטים לטובת העובדים. אני לא רואה סיבה לתת אקסטרה שתעלה למעסיק הרבה מאוד כסף. ממילא רוב העובדים לא מבינים ולא מעריכים.

שימו לב אני מדבר על דיני עבודה ולא על תנאים נלווים כגון ארוחות, טיולים, איכות המשרד וכו'.

דיני עבודה "מוטים" לטובת העובדים, מאחר ויש כאן חוסר שוויון בכוחות בין המעסיק לבין העובד -> לכן יוצאים מנקודת הנחה שמעסיק לא מהסס לנצל את כוחו כנגד העובד.

בדבריך אלו - אתה רק מוכיח את ההיגיון שעומד מאחורי דיני עבודה...

בתקופת ה-SARS חזרתי מאיזה כנס מקצועי ובמטוס ישבה אשה שלא חדלה להשתעל. יכולים להבין כמה זה נחמד לשבת קרוב לגברת כזו בצינור האטום בתקופה של איזה מגפה מפחידה.

לא קרה לי כלום.

אבל האמת היא שלחיצת יד בהחלט נוטה להעביר מחלות. גם שאיפה של התרסיס היוצא מהאף בעיטוש, כאשר הוא מכיל נגיפים. ויש דרך שלישית, הרבה פחותמוכרת אבל נפוצה מאד בארצנו: נישוק מזוזות!

ישנם הרבה דרכי העברה של מחלות. לכל חיידק/ וירוס/ טפיל יש את דרכי ההעברה הספציפיים ש"מתאימים" לו.

מה שמתאים למיקרואורגניזם אחד לא בהכרח מתאים לשני.

אפרופו נישוק מזוזות - כל שימוש משותף באביזרים הוא דרך להעברת מחלות (בלשון מקצועית נקרא העברה ע"י פומיטים - fomites) - ידית כניסה של דלת, לחצן חשמלי, ברזים וכו' - גם כן דרכים להעברת מיקרואורגניזמים.

והשיטה הכי "אהובה" בשיעורי מיקרוביולוגיה רפואית - צואה פה. :-)

פורסם

נישוק מזוזות? מה עם העמודים באוטובוס? משענות יד.

מצד שני - חוק ה3 שניות.

פורסם (נערך)

כל הדרכים שציינתם קימות.

משום מה היה מי שבדק ספציפית את המזוזות. אולי כיון שיש כאן קישור ישיר לפה, שהוא גן חיות רציני מאד, ולדרכי הנשימה עם ההפצה הטיפתית. וכמובן שמדובר במשהו ייחודי לישראל.

נתקלתי היום בכתבה על מחקרים שנעשו על התנהגות צוות רפואי. מתברר כי הדרכה ופיקוח הביאו לתוצרה הרצויה, שהתבטאה בעליה בצריכת הסבון והכפפות בבית החולים. אני לא בטוח עד כמה הקהל הרחב מודע לחשיבות רחיצת הידים במניעת הםפצת מחלות. לאחרונה שני קרובי משפחה שלי שהיו מאושפזים ובכל פינה היו חומרי חיטוי לשימוש הקהל הרחב. יש מדינות הן יש גם תרבות של שימוש במסכות על הפה והאף במרחב הציבורי, כדי לצמצם הפצת מחלות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...