Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסרת שיעבוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני לקנות רכב שמשועבד ללאומי קארד. לבעל הרכב אין את הכסף הדרוש בשביל להסיר את השיעבוד ולכן אין אפשרות לעשות העברת בעלות. בעל הרכב הציע שאשלם עבור הרכב, הוא יסיר את השיעבוד וכעבור יומיים (שיתעדכן שהשיעבוד הוסר) נעביר בעלות. בזמן זה בנתיים הרכב והמפתחות ימסרו לי.

הרכב יד ראשונה מאדם שנראה על פניו אמין. אבל האם יש דרך יותר בטוחה לעשות את התהליך?

תודה

פורסם

כן, הוא יכול לעשות הלוואת גישור ולסגור אותה אחרי כמה ימים עם הכסף שיקבל ממך.

זה יעלה לו קצת כסף אבל זה יהיה בטוח יותר מבחינתך שכן לא תעביר לו כסף ותכסה את החוב שלו לפני ביצוע העברת בעלות.

פורסם (נערך)

אלא אם כן יסע בעצמו לרשם המשכונות האיזורי , הסרת השעבוד לוקחת בפועל כשלושה שבועות עד שהשעבוד מוסר במחשבי הרשם כשכל הזמן הזה תהיה חשוף משפטית .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
שלום רב,

ברצוני לקנות רכב שמשועבד ללאומי קארד. לבעל הרכב אין את הכסף הדרוש בשביל להסיר את השיעבוד ולכן אין אפשרות לעשות העברת בעלות. בעל הרכב הציע שאשלם עבור הרכב, הוא יסיר את השיעבוד וכעבור יומיים (שיתעדכן שהשיעבוד הוסר) נעביר בעלות. בזמן זה בנתיים הרכב והמפתחות ימסרו לי.

הרכב יד ראשונה מאדם שנראה על פניו אמין. אבל האם יש דרך יותר בטוחה לעשות את התהליך?

תודה

אם לא מדובר על רכב נדיר לא הייתי עושה זאת.

אבל אם תתעקש על הרכב הייתי עושה זאת בצורה הבאה:

א. חותם על זכרון דברים ברור עם צילומי ת"ז, וחתימות.

ב. מעביר את הכסף ישירות ללאומי קארד ולא לחשבון האישי של המוכר.

ג. לוקח את המפתחות באותו הרגע שם את הרכב בחניה ולא נוגע בו עד שמסיים להעביר בעלות.

ד. יום אחרי הולך לדואר להעביר בעלות.

ה. לוקח את המכתב להסרת המשכון מלאומי קארד והולך פיסית עם בעל הרכב לרשם המשכונות להסיר את המשכון.

ו. עושה ביטוח ונוסע לשלום

אלא אם כן יסע בעצמו לרשם המשכונות האיזורי , הסרת השעבוד לוקחת בפועל כשלושה שבועות עד שהשעבוד מוסר במחשבי הרשם כשכל הזמן הזה תהיה חשוף משפטית .

נעמיד דברים על דיוקם.

א. הסרת שיעבוד - לוקחת -24-48 שעות מרגע העברת הכסף תלוי בחברה/בנק המשעבדת. הסרת שיעבוד מתבצעת במחשבים. לאחר מכן אתה יכול כבר להעביר בעלות בדואר.

ב. הסרת משכון לוקחת כ-3 שבועות רק בגלל שיש מכתב שנשלח לרשם המשכונות, אם אתה הולך עם המכתב ביד לרשם המשכונות הם מסירים את המשכון באותו רגע. -

רכב ממושכן אינו פוגע ביכולת לבצע העברת בעלות.

ברכב משועבד אי אפשר להעביר בעלות

עריכה אחרונה על ידי eliran769
פורסם
הצעתי לו כמובן, הוא אומר שהוא חנוק והבנק לא יתן לו. (בנתיים ויתרתי על העיסקה ,למרות שנראת משתלמת)

אז אם הוא חנוק והבנק שמכיר אותו לא סומך עליו, אז שאתה תסמוך עליו?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש לך מושג מהו גובה החוב של המוכר כלפי לאומי קארד?

האם החוב של המוכר כלפי לאומי קארד נוצר עקב הלוואה לרכישת רכב?

ייתכן מצב שלבעל הרכב יש חוב בסך 100,000 ש"ח והרכב לצורך העניין שווה "רק" 50,000 ש"ח (מחירון) ואתם בכלל סיכמתם על מכר תמורת 35,000 ש"ח. נראה לך שלאומי קארד יסכימו להסיר את השעבוד במצב כזה?

אני הייתי הולך יחד עם המוכר אל לאומי קארד, מברר את הפרטים המלאים: מקבל מהם אישור על גובה החוב, או לחילופין הצהרה כי הם מתחייבים להסיר את השעבוד כנגד תשלום בסך... (סכום המכר המוסכם) ורק אז פועל להסרת השעבוד. אם המוכר יסרב לפרוצדורה הזו- נפלת על נוכל.

לסיכום- מאחר ובעלותו של מוכר הרכב כפופה לזכויות של לאומי קארד ברכב, אזי לאומי קארד הם הכתובת במקרה זה ולכן כל עסקה שתתבצע מול המוכר בלבד, לא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו.

פורסם

לאומי קארד יכולים לשלוח מכתב שבו הם מתחייבים להסיר את השעבוד ברגע שיקבלו את הכסף (והם רושמים את הסכום המדוייק על האגורה להסיר את השעבוד) והם נותנים לך מס' חשבון בנק אליו להעביר את הכסף (של לאומי קארד).

(לך הכוונה לבעל הרכב, לא לך כקונה)

אם בכל זאת תחליט ללכת על זה הייתי ממליץ לך לעשות שיחת ועידה עם המוכר ונציג של לאומי קארד על הקו לקבל את כל הפרטים.

• תוכן חדש...