Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניגוד לבורסה שם יש סם על רווחים...

פרויד היה עושה מזה מטעמים...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 206
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחד הכשלים בחוק הזה, הוא שלא ניתן פטור ממס שבח למי שכן ירצה למכור את הדירה השלישית.

אם המטרה היא להעשיר את קופת המדינה - זה משהו אחר.

אבל אם המטרה היא לשחרר כמה שיותר דירות לשוק, המינימום המתבקש הוא לתת תקופת פטור ממס שבח.

זה וודאי יוציא הרבה יותר דירות לשוק, כי בהצעה הנוכחית רבים יעדיפו לספוג 1500 בחודש ולא עשרות או מאות אלפי שקלים בבת אחת.

גם מוסרית, לא הוגן לשנות את כללי המשחק במהלכו.

אנשים עוש חישובים, השקיעו כספים [במקרים רבים כספים שאין להם - קרי משכנתאות לשנים ארוכות מתוך מחשבה שההכנסות יתחילו בפנסיה ואז יוכלו לחיות "בכבוד" מ4000 ש"ח...], וכעת אתה גוזר עליהם קופון שמן שלא היה ידוע מראש.

לדעתי, זה אכן לא יעבור את מבחן בג"ץ, אם וכאשר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אחד הכשלים בחוק הזה, הוא שלא ניתן פטור ממס שבח למי שכן ירצה למכור את הדירה השלישית.

מס שבח משלמים על הרווח, כלומר רק על הפער בין מחיר המכירה למחיר הקנייה. אם קנית דירה להשקעה ומכרת אותה באותו המחיר - אתה לא משלם מס שבח כי אין שבח.

אנשים עוש חישובים, השקיעו כספים [במקרים רבים כספים שאין להם - קרי משכנתאות לשנים ארוכות מתוך מחשבה שההכנסות יתחילו בפנסיה ואז יוכלו לחיות "בכבוד" מ4000 ש"ח...], וכעת אתה גוזר עליהם קופון שמן שלא היה ידוע מראש.

כלומר מה שאתה מתאר זה מישהו שרכש שתי דירות להשקעה וזה מכניס לו 4000 ש"ח בחודש אחרי שהוא גמר לשלם משכנתא. נשמע בלתי סביר.

אני לא בעד החוק הזה, אבל זה היה צפוי כבר כמה שנים שהמדינה תבצע צעדים שירחיקו את המשקיעים מהשוק ככה שכל הטענות המופתעות נשמעות כמו זעקות של קוזאקים נגזלים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה הקשר בין מה שענית לי לבין מה שכתבתי?

אני יודע היטב שמס שבח משלמים על הרווח.

אבל, אנשים לא ימהרו להוציא החוצה דירה, כי יאלצו לשלם המון כסף כמס שבח.

ברגע שיחולו פטור, אפילו זמני, רק למקרים אלה, השיקולים ישתנו ובפועל הרבה יותר דירות יצאו לשוק.

ומה שתיארתי עם ה4000 ש"ח, זה דוגמא קלאסית לכאלה שקנו 2 דירות זולות בצפת דימונה או שדרות, וזו ההכנסה משתיהן יחד, אחרי שיגמרו תשלומי המשכנתא.

אותם אתה רוצה לנסות?

בבקשה. אבל תפטור אותם ממס שבח, כי שינית להם את הכללים באמצע.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ושום קוזאקים נגזלים. בושה בכלל לכתוב את זה.

לגיטימי להשקיע בנדלן בדיוק כמו בבורסה או בעסק.

לגיטימי גם למסות את זה.

אבל תן לאנשים להתפטר מהדירות קודם.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זו העמדה של המדינה:

1. כדי להניא אנשים מלרכוש דירות להשקעה העלו את מס הקניה.

2. אם רכשת דירה להשקעה בעבר במחיר נמוך ועכשיו היא שווה יותר, הרי שהרווחת ואין לך מה להתלונן - שלם מס שבח ועדיין תצא מרווח.

3. כדי להוציא את המשקיעים הקיימים מהשוק הוסיפו את מס ריבוי הרכוש. הם כנראה מעונינים שמשקיעים ילכו על סעיף 2 וימכרו את הדירות כדי להמנע מתשלום המס.

להערכתי כל מי שמחזיק יותר משתי דירות יתבקש בהמשך להגיש דו"חות שנתיים למס הכנסה, מה שיקטין עוד יותר את הרצון להשקיע בדירות.

אני לא רואה איפה המשקיעים מפסידים פה. כל מה שאני רואה זה משקיעים שכבר הרויחו יפה מאוד (עובדה שיש שבח וגם הרבה ממנו) ועכשיו בוכים שאין להם פנסיה. זו בדיוק ההגדרה של קוזאקות נגזלת.

פורסם

סלח לי שאני מתעקש. על פי רוב אני משתדל להביע דעתי פעם אחת. מי שהבין / הסכים, מה טוב. מי שלא, זכותו כמובן.

אבל, הנקודה הזו שאתה מעלה שוב ושוב מקוממת אותי, בלי קשר לגוף הנושא. סתם הבנה בסיסית מה זה בכלל "קוזאק נגזל".

האם בעלי הדירות האלה גזלו אותם? לא.

האם כשרכשו אותם המדינה הכניסה להם עמוק עמוק את היד לכיס וגבתה מהם מס רכישה? כן.

אז בוא נסכם רק את הנקודה הזאת:

קוזאק נגזל - לא קשור לפה. זה רק עניין לטקבקיסטים מתלהמים בטמקא.

ועכשיו לגופו של עניין:

אתה מתאר כאן באופן מקסים את "העמדה של המדינה", אבל מתעלם משני כשלים מרכזיים. האחד פרקטי והשני מוסרי.

הפרקטי: אם אדם יודע שיש לפניו 2 אפשרויות: 1 למכור את הדירה ולשלם מס שבח. 2. להמשיך להחזיק בדירה ולשלם מס כחלון.

אז במקרים רבים הוא יאמר לעצמו "בין בה ובה יבקשו ממני מס על זה. בוא נחזיק בדירה וננסה לגלגל על השוכר".

אבל, אם במקביל להטלת מס כחלון תוריד את מס השבח לאותם אנשים - זה כבר מערכת שיקולים אחרת לגמרי לאותו אדם, ויש סיכויים רבים שיעדיף למכור את הדירה [הי, זו המטרה שלך, נכון?]

המוסרי:

אחרי שאדם הגיע למסקנה שמשתלם לו לרכוש דירה נוספת, על ף כל ה"חמוצים" מסביב [מס רכישה, עו"ד, תיווך, אולי שיפוץ לדירות שנות ה50 האלה, אולי הדירה ריקה פה ושם...]

אתה לא יכול, למפרע, להתערב בגסות בכוחות השוק שהובילו אותו להחלטה לרכוש את הדירה, ולמסות אותו באופן כזה נחרץ - בלי שאתה נותן לו את האפשרות לצאת מזה!

אם אתה הולך להטיל מס מעתה והלאה - סבבה. לך על זה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
ושום קוזאקים נגזלים. בושה בכלל לכתוב את זה.

לגיטימי להשקיע בנדלן בדיוק כמו בבורסה או בעסק.

לגיטימי גם למסות את זה.

אבל תן לאנשים להתפטר מהדירות קודם.

למה למסות אם אין לך אפיק השקעה חלופי?

מישהו מהאוצר בדק בכלל את העניין הזה?

הפקידים באוצר החליטו לתקוע לנו את המס הזה, כי הם חושבים שלא תהיה לכך השפעה על השוק.

בדיוק כמו שחשבו ונזכרו שיש גרעון של 40 מיליארד שקל וצריך להעלות מיסים לפני כמה שנים.

המס הזה מראה כמה האנשים באוצר מנותקים ממה שקורה במדינה.

כחלון הפך לבובה על חוט של פקידי האוצר.

אגב, מי שניער שם חזק את המערכת היה לפיד, שדפק על השולחן, וביקש מפקידי האוצר לחשוב על האזרחים, לפני שהם חושבים על מיסוי.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000962946

פורסם

אי מתן הפטור ממס שבח מייתר את כל מהלך המיסוי הזה.

נגיד שיש לי 3 דירות:

תרחיש א - רק על אחת מהם מרגע מעבר החוק אני אצתרך לשלם כ 1000 ש"ח לחודש שאת חלקו/ מרבית/ כל הסכום הזה אני מגלגל על השוכר.

תרחיש ב' -אני מחליט למכור את הדירה, קניתי אותה לפני 10 שנים ב 500K ש"ח. שווה היום 1200K ש"ח ולכן אני צריך לשלם מס שבח על 700K ש"ח.

עכשיו תגידו לי, מה יעשה האדם הממוצע? באיזה מהאופציות יבחר? יש בכלל מי שימכור דירה בגלל החוק הזה?

לאדון "קוזאקים נגזלים",

הודעתך נובעת מבורות, מירמור ובכיינות נטו.

חבל שאתה לא מבין שהרבה מאוד מבעלי 3 הדירות הן כמוני-כמוך ולא מהמילייה של תשובה-אריסון.

זאת הפנסיה שלי.

אבל אולי תשנה את דעתך אם המדינה מחר תחליט למסות לך את כספי הפנסיה שאתה חוסך גרוש לגרוש, מה שנקרא גרוש לבן ליום שחור (ולא שהיא לא עשתה את זה, אבל אולי צעד כמו הלאמת 20% מהכספים החסוכים יצליח להבהיר לך את המצב).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מאנשים שנכנסו לחובות/זקוקים לסכום גדול דחוף או עוזבים את המדינה, אף אחד לא ימכור דירה. מה יעשו עם הכסף במקום? ישקיעו במה בדיוק?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבל אולי תשנה את דעתך אם המדינה מחר תחליט למסות לך את כספי הפנסיה שאתה חוסך גרוש לגרוש, מה שנקרא גרוש לבן ליום שחור (ולא שהיא לא עשתה את זה, אבל אולי צעד כמו הלאמת 20% מהכספים החסוכים יצליח להבהיר לך את המצב).

זה בדיוק מה שהיא עשתה (לינק):

מגזירות תקציב 2017: פיצויי הפיטורין של עובדים רבים צפויים להינזק בעקבות הטלת מס על הכנסות של למעלה מ-30 אלף שקל לחודש, כלומר פי 3 מהשכר הממוצע במשק.

כלומר, מדובר כאן על כפל מס בו ממסים גם את ההפקדה לפנסיה וגם את המשיכה מאותה קרן הפנסיה שכבר מוסתה.

אני, אגב, לא נגדכם וחושב שמס ריבוי הדירות בהחלט מרגיז וגם כתבתי את זה. הנקודה שלי היא שהמדינה תמיד מוצאת את הערוצים האלה וממסה אותם, וזה היה צפוי כבר כמה שנים במיוחד לאור מחאת הדיור שיצרה לחץ נוסף.

אם נמשיך את הדוגמה שנתת, מי שעשה רווח של 700 אלף ש"ח על דירה שיחק אותה (ולכן הוא קוזאק), עשה תשואה מדהימה על הכסף שלו ואין לו הרבה מה להתלונן על כך שהוא נדרש לשלם מס על זה (ומכאן נגזל) כי עדין תשאר לו תשואה מאוד יפה גם אחרי המס, בטח אם משווים את זה למה שקרנות הפנסיה עשו באותה התקופה. אני לא אומר שזה צודק, אבל כשהמדינה מעורבת בסיפור צדק זה כוכב ולא יותר.

פורסם

חלק מהאוכלוסיה בישראל (ואותך אני רואה בניהם) התרשמה בצורה לקויה מהמחאה החברתית ויורה לכל כיוון מתוך מחשבה שכל מי שמרוויח כסף (כמובן כל עוד זה לא הם) הוא נוכל וחזיר וקוזאק שנגזל.

חבל שזה ככה, חבל שככה אתה רואה ושופט אנשים עובדים שחוסכים גרוש לגרוש בכדי לדאוג לפנסיה.

אגב, במה כבודו עובד (וחסר לך עכשיו שתגיד שאתה עובד בחברת חשמל)?

פורסם

דבר אחד אני לא ממש מבין, מה זה כל ההתפלפלויות והשגעונות האלה של דירה שלישית וכו', למה לא פשוט להכריז על השכרת דירה כהכנסה שחייבת במס כבר מהשקל הקראשון וכך לפשט מאוד את כל העניין וכמובן, להכניס הרבה כסף לקופת המדינה?

פורסם

בדיוק. כמו מס על רווחים בבורסה, לא רואה סיבה שזה יהיה שונה. לא כל מני מיסים מטופשים שבספק רב אם ישחררו דירות לשוק.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

• תוכן חדש...