Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במהלך שיכול תוך 2-3 שנים להוציא לשוק עשרות אלפי דירות באזורי ביקוש. במקביל פרויקטים מחיר מטרה, מחיר למשתכן והסכמי גג יתחילו להבשיל והשוק פשוט יוצף בדירות.

צריך לראות אם הוא יצליח להעביר את המס החדש. החוק יתקל בהתנגדות עזה מאוד מצד השכבות המבוססות והמקושרות במדינה.

• תגובות 206
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המציאות השתנתה דרסטית ב-10 השנים האחרונות. היום יש מעמד של אנשים שיש להם דירה ומעמד של אנשים שאין להם דירה. פוליטיקאים נמצאים במציאות לא פשוטה כי מצד אחד הם רוצים לשמור על נכסים, מצד שני הם רוצים לשמור על הכיסא ומצד שלישי הם מבינים שבלי הכיסא אין להם שום סיכוי להמשיך לשמור על נכסים. יהיה לנו סוג של "משחקי הכס".

פורסם

מס הזוי, לא יודע גם עד כמה ישפיע. יש סברה שזה יגרום לאנשים לזרוק דירות זולות בפריפריה ולקנות 2 דירות יקרות יותר במרכז.

אבל אם יש לי 3 דירות בפריפריה שמכניסות 4.5% תשואה, ואחרי המס אקבל מאחת מהם רק 3.5%, עדיין לא משתלם לי לזרוק את הדירות ולקנות 2 במרכז. התשואה הממוצעת על 3 דירות בפריפריה תהפוך ל- 4.17%, עדיין טוב יותר מ-2 דירות יקרות יותר במרכז שיתנו 3-3.5%.

גם אם אנשים יתחילו לזרוק דירות קטנות ולקנות גדולות, מחיר הקטנות ירד והגדולות יעלה במקצת, וזה יוריד מעט את התשואה בגדולות ויגדיל בקטנות, עוד פחות ישתלמו הגדולות למשקיעים. אני מדבר כמובן על משקיעים שמחפשים תשואה, ולא כאלה שמהמרים על המשך עליות מחירים.

זה נראה לי פשוט מס לשם מס, והעובדה ששמו תקרה בכלל הזויה לטעמי. זה מיסוי מוזר לחלוטין.

פורסם

כל המחקרים שמעשו מראים ששלטון לא יכול להתערב בשוק הפתוח וכשהוא מתערב הוא רק מזיק המס הזה יגולגל במלואו או רובו על השוכרים

לפני שרצים לחוקק חוקים צריך להבין מה הבעיה שקיימת ואז לנסות לפתור אותה, "המשקיעים" המושמצים יכולים להיות כל אחד מאיתנו, כיום קל יותר מתמיד להשיג אשראי בכל מקום וכבר ראיתי אנשים שגייסו מאות אלפים דרך בנקים בתוך שבוע ימים , כך שמי שרוצה לעשות קצת כסף מהכסף שלו (ואין בושה בזה) במדיניות של 0 ריבית בבורסה ובבנקים ירוץ לקנות דירה בפריפריה עם 6% תשואה שנתית.

רוצים לחסום את המשקיעים? בבקשה הגבילו את המשכנתא לכל מטרה ל 25% ואז יצטרכו להביא יותר הון מהבית והנה חסמתם 50% אם לא יותר מהמשקיעים.

כי אנחנו חיים בבועה שאנשים מקבלים הרבה יותר כסף מהערך האמיתי של הבית שלהם.

תבינו מי שרכש דירה לפני 15 שנה עשה עליה ברוב האזורים 100% עכשיו, יש לו משכנתא של 300 א' ש"ח והדירה שווה מיליון אז יאללה נמשכן אותה שוב נקבל 300 א' ש"ח , נמשכן את הדירה הנרכשת נקבל עוד 500 והנה יש לנו דירה שמשלמת את המשכנתא

בנק ישראל מבין טוב מאוד את הבעיה והוא פוחד שהבנקים בישראל יקרסו אם מחירי הדירות ירדו באופן דרסטי.

לרעיה, הוא מתנגד נחרצות לתכנית הגרנדיוזית של מר כחלון , בנוסף מי שנמצא במערכת בוודאי שמע על ייקור המשכנתאות בשבועות האחרונים מכיוון שבנק ישראל יצא באזהרה שהבנקים רווים במשכנתאות, במילים אחרות חבר'ה אנחנו בבעיה ולא למדנו כלום ממה שקרה בארה"ב

אז תבינו לא יהיה שום מהלך דרסטי של כחלון לא כי הוא לא רוצה, הוא פשוט לא יכול , הוא ימוטט את הבנקים ואת כל המדינה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
זה בטוח... כבר בכתבה שפתחה את הנשוא, ראיתי מלאי של קשקושים שמראה שלמישהו הרגליים משקשקות...

אשמח לדעת מהם הקשקושים ואיך הגעת למסקנה שלמישהו הרגליים משקשקות.

מדובר ב-2 בעלי מקצוע מהטובים בתחומם בארץ.

הקביעה שלך שכל כך נחרצת - חסרת כל בסיס.

פורסם
מהלך מבריק שיתן לשוק הנדל"ן את הזעזוע האמיתי הראשון מאז שהתחיל טירוף. התחזיות שהמס יגוגל על שוכרים מנותקות מהמציאות. למה היום בעל הדירה לא מעלה את מחיר השכירות בחודשית ב-1,500 ש"ח? כי הוא נדיב? לא, שכירות משלמים במזומן ולא בהלוואה. בסופו של דבר יש גבול כמה אנשים יכולים לשלם ובעלי דירות שיגלגלו את המס על השוכרים פשוט ישארו עם נכס ריק או יקח להם הרבה מאוד זמן למצוא שוכרים.

אני מבטיח לך חגיגית שזו בדיוק התשובה שהיית נותן לי לפני 5-10 שנים אם הייתי אומר לך שדמי השכירות יוכפלו בחמש השנים הקרובות.

אין שום גבול לדמי השכירות, אנשים יאלצו לעבור לדירות קטנות יותר, ישנות יותר, באזורים טובים פחות כמו שקורה, לצערי הרב, בכל העולם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אנשים כבר הבינו לא לסמוך על הפנסיה במדינה.

לחלק מהאנשים ריבוי דירות הינו הבטחה לפנסיה.

עכשיו גם את זה רוצים לחסל.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

זה דווקא לא ממש "הבטחה".

דירות נשחקות, מתיישנות, דורשות אחזקה, ומהוות סיכון הון.

במיוחד שמסתכלים על טווח ארוך, זה הימור לחלוטין.

אבל כן, הגל האחרון גרם להרבה אנשים לחשוב כך ולעשות זאת.

אלה בדר"כ אנשים שלא ימותו מרעב בפנסיה.

לגביי החוק, במידה וכחלון וחבריו היו רוצים, המחירים היו יורדים דרסטית, נראה שאף אחד לא רוצה בכך, מדובר בבייצי זהב.

למשל, התלת מס רכישה חזק הדרגתי תלוי כמות דירות, היה פותר את הבעיה מהר ודרסטי.

בכל אופן, בטווח הארוך, קשה להעריך מה יהיה. מה שבטוח שלא מובטח שהמחירים לא ירדו כפי שאנשים אוהבים להצהיר היום.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

תראה איך נראות רוב הדירות ותבין שלבעלי הדירות ממש לא אכפת מה מצב הדירה, עושים תיקונים זמניים ומכוערים העיקר שהפרה תמשיך לתת חלב

ותתפלא הרבה מהאנשים שרכשו דירות הם אנשים שקיבלו את פיצויי הפרישה שלהם והבינו שהם הולכים לקבל 5000 ש''ח בפנסיה

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני מבין שרוב הכותבים כאן מאיזור המרכז תל אביב שם אולי בעלי הדירות מצטיירים כמפלצות ושכר הדירה בשמיים אבל מדינת ישראל משתרעת גם דרומית לראשון וצפונית להרצליה.. אני "בעל דירה", משופצת ויפה, שכר הדירה אצלי גם נמוך וגם לא הועלה מזה 6 שנים ומלתחילה היה סביר ורגיל. אני מממן כל נזק ותקלה בדירה, אני משלם אלפי שקלים לביטוח עבור הדירה שמכסה גם את השוכרים, אני משלם לכל התיקונים בבנין, זיפות הגג, החלפת צנרת וכיו"ב, את המקלחון אני מחליף, את המקרר אני מחליף, את תנור האפייה/גז אני מחליף, מי ששילם משכנתא על הדירה זה אני, מי ששילם מס הכנסה, רכישה וכיו"ב על כל הכספים ששימשו לדירה זה אני, כשאמכור אותה (כי צריך לממן את בית האבות/ההשתלה/הטיפולים/סיעוד/כל צרה אחרת) יקרעו לי את הצורה במס שבח ומיסים אחרים אז תעשו לי טובה...חוץ מזה, היה כאן מי ששמח לאידם של "בעלי ההון", בולשיט הבל ורעות רוח, הוריו של אדם עובדים 50 שנים, הורסים את בריאותם וקונים "עוד דירה" כדי ש"יהיה לילדים" כי הרי אתם יודעים שבלי זה, קשה מאד להתקדם למשהו ואני מדבר על מעמד ביניים, היום אין יותר פנסיות תקציביות, אני עברתי את גיל 50, בגלל כל מיני סיבות, אני חוסך בקרן הפנסיה שלי מזה 16 שנים ונכון להיום צפויה לי גמלה הפחותה מ-3000 ש"ח... משנה לשנה מרעים את תנאי הפנסיה, משנים את המקדם, שוק ההון והצפי לכלכלה העולמית והישראלית רחוק מלהיות ורוד ובסופו של דבר אני צפוי אחרי לא מעט שנות עבודה לחיות בקושי, למה זה מגיע לי? אז אם ירשתי דירה אחת שעבורה עבדו הורי כל החיים וקניתי בזיעת אפי ובעמל ידי ובמשכנתא נכבדה דירה נוספת "להשקעה" מעבר לדירת מגוריי כדי שיהיה לי ממה לחיות בגיל פרישה או אם חלילה איאלץ להפסיק לעבוד האם אני נחשב "בעל הון" ש"לא צריך לדאוג לו" ומותר למצוץ את דמו במס נוסף? עם כל הכבוד למדינה, מה היא נותנת לאנשים עם פרישתם? גיל הפרישה גבוה מדי, אין פנסיה ממשלתית ויש קצבת זיקנה שלא מכסה חשמל+מים+כבלים+לחם וחלב.אז אם כל הכבוד לשר כחלון שאני מחבב כאדם אך חושב שלא יוכל לקדם בהרבה את האג'נדה שלו, הטלת המס על דירה שלישית פוגעת בדיוק במי שהוא רוצה להגן עליו, באלו שעובדים קשה מאד כדי להתקיים, להתקדם, להבטיח שלא יפלו לנטל על המדינה או ילדיהם.אולי היה ניתן לחשוב שהטלת המס הוגנת במקרה שמדובר בבעלות במספר דירות כזה שמעיד על עושר מופלג אבל פגיעה במעמד הביניים, זה שמחזיק את המדינה באמת היא פגיעה לא הוגנת ובעיקר מזיקה ואין זה פלא שמיטב בנינו, אלו שאמורים היו להישאר כאן ולבנות דור המשך למעמד ביניים מבוסס רק חולמים לעוף מפה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אני מבטיח לך חגיגית שזו בדיוק התשובה שהיית נותן לי לפני 5-10 שנים אם הייתי אומר לך שדמי השכירות יוכפלו בחמש השנים הקרובות.

אין שום גבול לדמי השכירות, אנשים יאלצו לעבור לדירות קטנות יותר, ישנות יותר, באזורים טובים פחות כמו שקורה, לצערי הרב, בכל העולם.

הפוך, הוכחת את הטענה שלי שיש גבול לדמי שכירות. אנשים יעברו לדירות מרוחקות מהמרכז ובעלי הדירות במרכז יתקשו מאוד למצוא את הטמבל שיסכים לשלם 5,000 ש"ח על דירת 2 חדרים מחולקת בראשון לציון.

אני מבטיח לך שעוד 2-3 שנים נגלה שכל נבואות הזעם על טרגדיה ועלייה דרסטית במחירי השכירות לא התגשמו.

פורסם

אני באמת לא מבין את המטרה, משתי סיבות עיקריות:

1. נניח שהמס הזה יעבור ונניח אפילו שאף אחד לא "ירמה" - לא דירות על שם בני משפחה, לא העלמת מס ולא שום דרך אחרת שאפילו עוד לא חשבנו עליה. מה יקרה? חלק מהמשכירים ימשיכו כרגיל וישלמו את המס. גם אלה שלא ישיתו אותו בכלל על השוכרים בהתחלה, כן יהיו מעוניינים להעלות את שרק הדירה לאט לאט, פשוט כי יש להם יותר הוצאות. משכירים אחרים יחליטו למכור את הדירות, שזה בעצם מה שכחלון רוצה. אם נניח שהרבה דירות יצאו לשוק אז בהחלט ייתכן שזה יוריד את המחירים של הדירות למכירה. אבל מה יקרה עם מחירי הדירות להשכרה? פתאום יש היצע הרבה יותר נמוך - מחירי הדירות להשכרה יעלו. מה גם שבעקבות המצב החדש אותם משכירים שלא מכרו את הדירות יכולים גם הם להעלות מחיר. אז באידיאל, הורדנו את מחירי הדירות למכירה והעלינו את מחירי הדירות להשכרה. כל המס הזה ייצור "שיווי משקל" חדש בשוק, שבו התשואה מדירה תהיה גבוהה יותר (באחוזים ממחירה), מה שעלול לדחוף שוב אנשים לקנות דירות, מה שימתן את ה"שיווי משקל" הזה, ובסוף כל השינוי הוא מינורי (באחוזי תשואה) ומשמעותי במחירי השכירות. אז שוב דפקנו את דפני ליף המסכנה.

2. בנוסף לאפקט מספר 1, אני חושב שהמס הזה הוא סקנדל, מכיוון שבמקביל המדינה מעודדת טייקונים לבנות דירות להשכרה (דרך פרוייקט "דירה להשכיר", לדוגמה). אז המדינה מסבסדת טייקונים כדי שיבנו דירות להשכרה ובאותו זמן מענישה אנשים שעבדו כל החיים וקנו 3-4 דירות בתור פנסיה. על הדרך הם מספקים בדיוק את אותו "שירות" לשוק שהטייקונים מסובסדים עכשיו די לספק. ממש חברתי כחלון, כל הכבוד.

פורסם

^^

מחירי הדירות יירדו אז כל השוכרים יירכשו דירות.

זה החלום הקלקלי של התוכנית.

הייתי צוחק אם זה לא היה רציני מדי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...