Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מחזיר אותך לתגובה שלי, מספר 127.

החוק הזה ועוד מספר חוקים שנחקקו ויחוקקו הם תוצאה של ניסיון נואש לעצור את כדור השלג.

הדירה היחידה שרכשתי ומכרתי בחיים עלתה ב-24% ב-4 שנים, 6% בשנה, 7500 ש"ח בחודש.

הדירה אומנם נמצאת בגוש דן אבל ממש לא קרוב לת"א. הייתי מגדיר אותה כתור דירה ממוצעת.

כלומר ב-4 השנים האחרונות כל מי שאין בבעלותו דירה היה צריך לחסוך 7500 ש"ח כל חודש רק בשביל להדביק את קצב עליית הנדלן.

כלומר כל מי שלא עומד בקצב הזה רק מתרחק מהדירה. גם מי שחוסך כל חודש את הסכום הזה לא באמת מתקרב לדירה אלא רק דורך במקום ולא גורם לחלום הדירה להתרחק ממנו.

אני מסכים שזה לא המס הכי הוגן שיש אבל כל מה שיגרום לעלייה המטורפת הזו להעצר, אני בעד.

אני בטוח שכל מי שמתלונן על החוק בבעלותו לפחות דירה אחת. זה מאוד קל לדבר לאחר שכבר עליתם על הרכבת.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 206
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שושני

אני בעד כל החוקים , רובם לא ממלאים את מטרתם.

ומיטב הראשים המקצועיים מחפשים איך למקסם את החוקים לטובת שולחיהם.

במקרה של עליית מחירי הנדל"ן אלה לא הצעדים שיפתרו את הבעיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני מחזיר אותך לתגובה שלי, מספר 127.

החוק הזה ועוד מספר חוקים שנחקקו ויחוקקו הם תוצאה של ניסיון נואש לעצור את כדור השלג.

הדירה היחידה שרכשתי ומכרתי בחיים עלתה ב-24% ב-4 שנים, 6% בשנה, 7500 ש"ח בחודש.

הדירה אומנם נמצאת בגוש דן אבל ממש לא קרוב לת"א. הייתי מגדיר אותה כתור דירה ממוצעת.

כלומר ב-4 השנים האחרונות כל מי שאין בבעלותו דירה היה צריך לחסוך 7500 ש"ח כל חודש רק בשביל להדביק את קצב עליית הנדלן.

כלומר כל מי שלא עומד בקצב הזה רק מתרחק מהדירה. גם מי שחוסך כל חודש את הסכום הזה לא באמת מתקרב לדירה אלא רק דורך במקום ולא גורם לחלום הדירה להתרחק ממנו.

אני מסכים שזה לא המס הכי הוגן שיש אבל כל מה שיגרום לעלייה המטורפת הזו להעצר, אני בעד.

אני בטוח שכל מי שמתלונן על החוק בבעלותו לפחות דירה אחת. זה מאוד קל לדבר לאחר שכבר עליתם על הרכבת.

אם כך, למה לעצור בזה? אפשר להלאים את כל הנכסים של האנשים מלבד דירה אחת ולמכור בשוק החופשי. בטח יעיל יותר בהורדת מחיר הדיור.

אפשר גם לעשות נוסחה, לכל אדם מגיע שטח מסויים של מטר רבוע, וכל מי שבבעלותו נכס גדול יותר, הנכס יוחרם ויוחלף באחד קטן יותר.

ולמה נעצור בדירות, זו דרך מצויינת לפתור את בעיית חוסר השוויון. כל מי שבידיו מזומנים או פקדונות מעל שווי מסויים, יוטל על החזקתם מס. את הכסף נחלק מחדש בדמות מס הכנסה שלילי לכל מי שמרוויח פחות.

ברור לך לאן כל זה מוביל, כן?

הדרך לפתור את משבר הדיור היא..... פשוט לבנות עוד דירות. זוהי הדרך המקובלת לפתור בעיות הנובעות מהיצע נמוך. לראיה, בשנות ה-90 הצליחו לבנות מספיק דירות כדי להכיל את כל העלייה הרוסית האדירה בלי זינוק במחירים.

ואילו המס הזה, הוא פשוט סתם עוד מס, להעשיר את קופת המדינה וניסיון נואש להראות כי מר כחלון עושה משהו לכאורה בנידון.

פורסם (נערך)

נמסיס, חבל שאתה מסיט את הדיון לכיוונים לא רצויים.

תקרא שוב בבקשה את התגובה שרשמתי בדגש על העניין של לעצור את העלייה ולא להוריד את המחירים.

להגיד את המשפט פשוט לבנות עוד דירות, זה קל לרשום וקשה לבצע. צריך עוד ועדות, עובדים, כלים, חומרי גלם, מימון ומינוף של חברות בניה וכו'. כבר היום הקבלנים מאחרים במסירת פרויקטים בין חצי שנה לשנה בממוצע, מה נראה לך יקרה אם לאותה חברת בניה יהיו עוד פרויקטים?

לגבי הקליטה של שנות ה-90, יש הרבה ביקורת על חלק מהפתרונות והמדינה ממשיכה לשלם על הפרויקטים האלה עד היום.

ישה, בסופו של דבר כל חוק מעט מתמסמס בגלל העיקרון הזה, שכל הגופים המעורבים רוצים להרוויח קצת בתמורה להעברת החוק.

אף אחד לא שם לנגד עיניו את המטרה לשרת את הציבור.

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם

כל התערבות ממשלתית באמצעות מיסוי או דרכים אחרות, בלי לטפל באמת בגוף הבעיה שזה בניית דירות נוספות, דינה להכשל.

איך כתבת? "קל לרשום וקשה לבצע..."

נו ו?

אז מה אם קשה לבצע?

אז לא מבצעים, או גרוע מכך מבצעים שטויות, רק משום שאותם "קל לבצע"?

עוד וועדות...

הפוך. הפוך!!!

צריך:

א. לפשט את הליכי התכנון והבניה. יותר מדי ביזור סמכויות. וועדה מקומית וועדה מחוזית וועדת חריגים וועדת ערר ועוד ועוד בורקסים ודיאט קולה.

ב. להפסיק לספסר בקרקעות מדינה, ולתת אותם ליזמים שיבנו מהר והרבה, בחינם!

ג. לבנות, לבנות, ושוב לבנות.

זהו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

תקרא שוב בבקשה את התגובה שרשמתי בדגש על העניין של לעצור את העלייה ולא להוריד את המחירים.

האם אחרי שלפיד הורידה את הפטור ממס שבח אחרי 4 שנים, עצרה את העליה? לא

האם אחרי שכחלון העלה את המס רכישה ל8%, עצרה את העליה? לא

האם כחלון חושב שהמס מעל 3 דירות כן יעשה משהו? לא

אז מה בדיוק הוא רוצה? מיסים-כסף

עריכה אחרונה על ידי סאמי
פורסם

סמי, מחזיר אותך לתגובה הקודמת שלי:

ברור לי שהתוכנית הזו לא תעשה מהפכה. בדיוק כמו שאר היוזמות שקדמו לה.

אבל אני חושב שהתשתיות שלפיד התחיל להניח, בשילוב עם החוק הזה שבא לטפל במשקיעים, עם הניסיון לחוקק חוק שיגן על השוכרים ואולי בעתיד גם יטפלו בעזרת חקיקה בדירות הרפאים.

רק שילוב של הכל ביחד יתחיל להזיז אותנו בכיוון הנכון.

מי שחושב שהנה התוכנית הזו תשנה את פני הדברים, פשוט הוזה.

בשביל שיהיה פה שינוי צריך עוד חבילה של חוקים מסביב ודרך ארוכה עוד לפנינו.

כל חוק יפגע במשהו, אין דבר כזה בכלכלה לבצע שינוי ללא השפעה על גורמים מסביב.

אם היו שמים את כחלון בחדר סגור עם דף ועט, ללא אנשים שלוחשים לו באוזן, מבקשים ממנו לתאר את החוק לפי ראות עיניו, אתה חושב שהוא היה מתאר את החוק בדיוק כפי שהוא מוצע היום או אחרת?

פורסם (נערך)

לתת אדמות מדינה בחינם זה לא פתרון חכם, הרי אלו חלק מהכנסות המדינה. אולי להציב תנאי לקבלנים שהם עצמם לא יצטרכו לשלם עבור האדמה אלא הקונים ישלמו ישירות למדינה (בהסדר תשלומים) בתנאי שהם מסיימים את הפרוייקט תוך שנה (אני זורק שנה, כי אין לי מושג כמה זמן לוקח לסיים פרוייקט).

בנוסף, צריך לראות מי רכש אדמות לבניה אך אינו בונה, עד שעליית המחירים תגיע לx מסויים ופשוט לקנוס אותו עבור כל פרק זמן שבו לא התחילה הבניה. במקרה של עיריות/רשויות מקומיות ששומרות על אדמות בצורה זהה, המדינה פשוט צריכה להפקיע אותן (או לפחות לאיים בהפקעה).

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

להגיד את המשפט פשוט לבנות עוד דירות, זה קל לרשום וקשה לבצע. צריך עוד ועדות, עובדים, כלים, חומרי גלם, מימון ומינוף של חברות בניה וכו'. כבר היום הקבלנים מאחרים במסירת פרויקטים בין חצי שנה לשנה בממוצע, מה נראה לך יקרה אם לאותה חברת בניה יהיו עוד פרויקטים?

זה דווקא החלק הכי קל.

נתחיל מזה שמשרד השיכון יהיה היזם ויוציא מכרזים לא לרכישת הקרקע אלא לתכנון לחוד וביצוע לחוד. כך יחסכו את הרווח היזמי שהוא לא מבוטל ויוכלו לקצץ בהוצאות הפרסום (תחשוב על עלויות פרסום אם פרוייקט של 120 דירות בפריפריה טורח לפרסם בפריים טיים בערוצים המסחריים).

אחר כך נשארנו עם מחסור בידיים עובדות אבל את זה ניתן לפתור יחסית בקלות על ידי עידוד עבודה במקצעות הבנייה יחד עם סיוע ותמריצים במעבר לבנייה מתועשת.

הנקודה היא שלא רוצים שהמחירים ירדו בקצב מהיר מידי כי ירידה של יותר מ 2-3% בשנה תביא להתמוטטות ומשבר גדול הן בענף הבנייה והן בענף הבנקאות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כל התערבות ממשלתית באמצעות מיסוי או דרכים אחרות, בלי לטפל באמת בגוף הבעיה שזה בניית דירות נוספות, דינה להכשל.

איך כתבת? "קל לרשום וקשה לבצע..."

נו ו?

אז מה אם קשה לבצע?

אז לא מבצעים, או גרוע מכך מבצעים שטויות, רק משום שאותם "קל לבצע"?

עוד וועדות...

הפוך. הפוך!!!

צריך:

א. לפשט את הליכי התכנון והבניה. יותר מדי ביזור סמכויות. וועדה מקומית וועדה מחוזית וועדת חריגים וועדת ערר ועוד ועוד בורקסים ודיאט קולה.

ב. להפסיק לספסר בקרקעות מדינה, ולתת אותם ליזמים שיבנו מהר והרבה, בחינם!

אם היזם ייקבל את הקרקע בחינם, הוא פשוט יגדיל לעצמו את הרווח. אני לא רואה שום מצב שבו בגלל שהם קיבלו קרקע בחינם, מחירי הדירות יוזלו. אני גם לא אפול מהכסא אם הם ימשיכו לעלות.

ג. לבנות, לבנות, ושוב לבנות.

זהו.

אדום...

פורסם

נו באמת

לא פרסתי פה תוכנית שלמה של פיקוח וולידציה שההנחה תגיע ליעדה.

אבל ממש לא בעיה לעשות זאת.

נורא קל לפלח כיצד מתחלקת כיום העוגה של מחיר הדירה בין כלל המעורבים, כולל מיסוי / עלות קרקע / עלות בניה / רווח יזמי.

כיום המצב הוא שהמדינה ממקסמת רווחים על נכסי הציבור קרי הקרקעות.

הדבר הזה מוכרח להפסק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
זה דווקא החלק הכי קל.

נתחיל מזה שמשרד השיכון יהיה היזם ויוציא מכרזים לא לרכישת הקרקע אלא לתכנון לחוד וביצוע לחוד. כך יחסכו את הרווח היזמי שהוא לא מבוטל ויוכלו לקצץ בהוצאות הפרסום (תחשוב על עלויות פרסום אם פרוייקט של 120 דירות בפריפריה טורח לפרסם בפריים טיים בערוצים המסחריים).

אחר כך נשארנו עם מחסור בידיים עובדות אבל את זה ניתן לפתור יחסית בקלות על ידי עידוד עבודה במקצעות הבנייה יחד עם סיוע ותמריצים במעבר לבנייה מתועשת.

הנקודה היא שלא רוצים שהמחירים ירדו בקצב מהיר מידי כי ירידה של יותר מ 2-3% בשנה תביא להתמוטטות ומשבר גדול הן בענף הבנייה והן בענף הבנקאות.

עניין החסכון בעלויות הפרסום מתקיים כיום בכל המכרזים של מגוון התוכניות של מגוון שרי הכלכלה האחרונים.

עידוד עבודה במקצועות הבנייה קיים כיום ועשו גם כתבות על זה בערוצי הפריים טיים.

ועדיין אתה רואה פה איזשהו סוג של האטה?

אתה רץ לפני שהתחלת לזחול. מדבר על האטה כאשר לא מצליחים אפילו למתן את העלייה.

• תוכן חדש...