Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
זה דווקא לא ממש "הבטחה".

דירות נשחקות, מתיישנות, דורשות אחזקה, ומהוות סיכון הון.

במיוחד שמסתכלים על טווח ארוך, זה הימור לחלוטין.

צחקתי בקול :lol:

אם להמר על משהו, זה על נדל"ן. כל עוד לא הולכים להרים בבת אחת איזה 30K דירות, אפילו החורבה הכי מסריחה בארץ תמשיך לעלות בשוויה כל עוד היא לא ממוקמת באיזה חור מבודד מציביליזציה.

מגורים זה לא משהו שיש לו תחליף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 206
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אתה מנהל ויכוח עקר, המציאות ולא תאוריות, מוכיחות שאתה טועה.

רוצה להראות לי דירות ריקות בתל אביב כי הדירה יקרה מידי כי המחירים עלו ב 72% בכמה שנים?

וכל זה נכון למועד כתיבת הכתבה ב 2014, מאז הם רק נסקו עוד ועוד.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4606589,00.html

rent_israel.jpg

rent_telaviv.jpg

לא מדובר בכמה שנים אלא כמעט בעשור. השכירות עלתה בשיעור הרבה, הרבה, הרבה יותר נמוך ביחס למחיר הדירה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מה זה אומר

שהתשואה לבעל הדירה ירדה, שהוא לא חזיר

וגם שאולי הוא לא יוכל לעלות את מחיר השכירות, כפי שאתם צופים.

השאלה הנשאלת היא , האם זה ישחרר דירות לשוק.

ונגיד שאתה מתגורר באותה דירה ובעל הבית אומר לך עוף מדירתי, אני מוכר אותה .

לאן תעוף.

האם תוכל לרכוש את הדירה שלו? גם במחיר מופחת.

האם תרצה לקנות את החורבה הזו בת 50-60 שנה מצחינה ומתפוררת, כפי שהתבטאו כאן ובשרשור הקודם שוכרים רבים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בקיצור:

אם אכן המס יגרום לדירות של משקיעים להשתחרר לשוק, וכל דירה כזאת תירכש ע"י שוכר נוכחי, כי תהיה הוזלה כ"כ גדולה ש"פתאום" הוא יוכל להרשות לעצמו לרכוש דירה שמחירה ירד - אז החוק הזה יעשה טוב לצעירים [נגיד].

אבל, אם גם אחרי שיחרור של דירות לשוק עדיין שוכרים נוכחיים לא יצליחו לרכוש אותן, זה אומר שמי שיקנה הם משקיעים, שיבקשו יותר כסף על שכירות.

הבעיה עם אופציה א', שכדי שזה יקרה ההוזלה צריכה להיות כ"כ גדולה, וזה מאוד רחוק מהמציאות. מה גם שברגע שתהיה הוזלה מסויימת, תיווצר "ציפיה" להוזלות נוספות, ואז השוכרים ימשיכו לשבת על הגדר ולא לרכוש, אלא לשכור. ןתנחשו ממי הם ישכרו דירות?

וכמה זה יעלה להם הפעם?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מה זה אומר

שהתשואה לבעל הדירה ירדה, שהוא לא חזיר

וגם שאולי הוא לא יוכל לעלות את מחיר השכירות, כפי שאתם צופים.

השאלה הנשאלת היא , האם זה ישחרר דירות לשוק.

ונגיד שאתה מתגורר באותה דירה ובעל הבית אומר לך עוף מדירתי, אני מוכר אותה .

לאן תעוף.

האם תוכל לרכוש את הדירה שלו? גם במחיר מופחת.

האם תרצה לקנות את החורבה הזו בת 50-60 שנה מצחינה ומתפוררת, כפי שהתבטאו כאן ובשרשור הקודם שוכרים רבים.

זה רק אומר שבעל הדירה מקבל יותר כסף. הוא לא סופר את ה"תשואה" שלו.

ב-2007 הוא הרוויח עליה שכירות של 2500 שקל והיום הוא מרוויח עליה 3500 שקל. 1000 שקל אקסטרה- אחלה למדי.

אם אתה חושב שהוא עושה חשבון שבשנת תרפפו הוא קנה אותה ב100 שקל והיום היא עולה מיליון וחצי, ועל פי זה הוא חושב לעצמו "אוו, העלתי את השכירות רק ב-60 אחוז, אבל ערך הנכס קפץ ב-200 אחוז, איזה גבר אני", אז אתה טועה מאוד.

אף אחד לא הולך מהמהלך הזה למכור את הדירות שלו. למה למכור? כרגע אותו X מרוויח 3500 מהשכירות ובעתיד הוא ירוויח 2500 מאותה שכירות. 2500 זה עדיין כסף שהוא מקבל מלא לעשות כלום. הרי בבנקים עדיין לא מביאים כלום כי הריבית ברצפה ובבורסה צריך להבין וגם לשלם מס 25 אחוז. איפה יש לו להשקיע? מתחת לבלטות?

המטרה של המהלך הזה, זה לצנן את השוק. להתחיל לגרום למשקיעים הללו לחשוב על האם כדאי להם לקנות עוד דירה במיליון וחצי, או שאולי כדאי לחשוב על אפיקים אחרים, יותר סולידים. כי כרגע אנשים קונים וקונים רק בגלל הפחד שבעתיד המחיר יעלה, והוא אכן עולה כי אנשים קונים. מעין נבועה שמגשימה את עצמה, או במילים אחרות - בועה.

האם זה יספיק בשביל להוריד מחירים? לא יודע.

פורסם

כנראה שהחוק החדש יגרום למשקיעים עם שלוש דירות למכור דירה אחת לבעלי דירה אחת שרוצים להפוך למשקיעים. אני לא רואה את החוק מוזיל משמעותית את הדירות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
זה רק אומר שבעל הדירה מקבל יותר כסף. הוא לא סופר את ה"תשואה" שלו.

ב-2007 הוא הרוויח עליה שכירות של 2500 שקל והיום הוא מרוויח עליה 3500 שקל. 1000 שקל אקסטרה- אחלה למדי.

אם אתה חושב שהוא עושה חשבון שבשנת תרפפו הוא קנה אותה ב100 שקל והיום היא עולה מיליון וחצי, ועל פי זה הוא חושב לעצמו "אוו, העלתי את השכירות רק ב-60 אחוז, אבל ערך הנכס קפץ ב-200 אחוז, איזה גבר אני", אז אתה טועה מאוד.

אף אחד לא הולך מהמהלך הזה למכור את הדירות שלו. למה למכור? כרגע אותו X מרוויח 3500 מהשכירות ובעתיד הוא ירוויח 2500 מאותה שכירות. 2500 זה עדיין כסף שהוא מקבל מלא לעשות כלום. הרי בבנקים עדיין לא מביאים כלום כי הריבית ברצפה ובבורסה צריך להבין וגם לשלם מס 25 אחוז. איפה יש לו להשקיע? מתחת לבלטות?

המטרה של המהלך הזה, זה לצנן את השוק. להתחיל לגרום למשקיעים הללו לחשוב על האם כדאי להם לקנות עוד דירה במיליון וחצי, או שאולי כדאי לחשוב על אפיקים אחרים, יותר סולידים. כי כרגע אנשים קונים וקונים רק בגלל הפחד שבעתיד המחיר יעלה, והוא אכן עולה כי אנשים קונים. מעין נבועה שמגשימה את עצמה, או במילים אחרות - בועה.

האם זה יספיק בשביל להוריד מחירים? לא יודע.

אתה בעל דירות?

אתה יודע מה בעל דירות חושב?

בפעם האחרונה שהמדינה החליטה לעודד משקיעים למכור 2 דירות בפטור עשיתי זאת

מכרתי לא' וקניתי ממנו את שלו.

ככה מחיר הדירה שלי מחר למכירה הוא לא 100 לירות אלא 1.5 מליון ש"ח מבחינת שלטונות המס.

בוננזה.

ירדו המחירים אני מוכר בהפסד מבחינת שלטונות המס.

יעלו אשלם מס רק על הפער בין המחיר החדש ל1.5 מיליון ש"ח

בוננזה.

אהה וזה לא שיחרר דירה אחת לשוק שזו הייתה מטרת התוכנית.

בוא נראה את תכנוני המס של עם ישראל כאשר החוק החדש ייצא אם ייצא.

לגבי המואדם

אתה לא מבין את הפרדוקס שבו.

אם אין לו היכן להשקיע אז הוא ישקיע בדירה גם אם היא פחות רווחית, כי היא עדיין יותר רווחית מאפיקים אחרים.

אז לא מתחת לבלטות אלא בבלטות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בסביבת ריבית אפס, החוק הזה לדעתי יכול להרחיק רק משקיעים שהדירות שלהם ממושכנות בכבדות, ובתוספת המס הם מתחילים לקבל תזרים מזומנים שלילי.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם (נערך)

בפעם האחרונה שהמדינה החליטה לעודד משקיעים למכור 2 דירות בפטור עשיתי זאת

מכרתי לא' וקניתי ממנו את שלו.

ככה מחיר הדירה שלי מחר למכירה הוא לא 100 לירות אלא 1.5 מליון ש"ח מבחינת שלטונות המס.

בוננזה.

ירדו המחירים אני מוכר בהפסד מבחינת שלטונות המס.

יעלו אשלם מס רק על הפער בין המחיר החדש ל1.5 מיליון ש"ח

בוננזה.

אין ספק שמדובר בחסכון אבל אני מניח שמס הרכישה ששילמת נגס לך ביס גדול מהחסכון הזה. בזמנו היה מדובר על 5% וזה כמובן מתוך העלות, דהיינו 75,000 ש"ח. השבח כידוע הוא מהרווח הריאלי כלומר עד שבח ריאלי של 300,000 לא חסכת דבר. או במילים אחרות, שילמת מס על "שבח" של 300,000 בדמות מס רכישה.

האמת שעדיין ניתן לעשות את התרגיל הזה שכן החלק היחסי מתחילת שנת 2014 ועד היום הוא עדיין מינורי בקשר לנכסים שנרכשו באמצע/סוף המאה הקודמת רק שהיום מס הרכישה כבר טיפס ל 8% ולכן זה עוד פחות משתלם.

פתרון אפשרי הוא לקנות בחזרה את הנכס בשם קרוב משפחה שאין בבעלותו דירה ואז אין מס רכישה. רבים נרתעים מכך מסיבות מוצדקות לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי A.E.M
פורסם

בתקופה של ביצוע העיסקאות הללו לא היה חישוב מס לינארי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
במקרה כזה אני בבעיה מאוד קשה. אם בעקבות המהלך מחירי הדיור לא ירדו עשרות אלפי בני אדם שנאלצים לגור בשכירות יפגעו קשה.

המטרה של המדינה היא שלא תגור בשכירות. המטרה שלה שתרכוש נכס.

למה? מיסים.

אני ממליץ לך לקרוא על עניין השכירות המפוקחת מטעם המדינה, מדוע זה לא יוצא לפועל ומדוע "מדברים" רק על 500-1000 יח"ד.

אגב, האג'נדה של ערן ניצן, סגן הממונה בתקציבים באוצר והאחראי על הותמ"ל, היא שלא תגור בשכירות והוא דוחף למוסס בכל מחיר את השכירות המפוקחת מטעם המדינה, על מנת להגדיל את הכנסות המדינה ממיסים.

פורסם

אני תמיד הייתי בעד מיסוי הכנסות שכירות אבל התעלול החדש הזה של כחלון הוא רע מאוד.

להיות שותף של האזרח ברווחים שלו (משכורת, הכנסות מעסק, הכנסת פאסיביות) זה דבר אחד. להיות שותף של אדם בנכסים שלו זה דבר אחר לגמרי וזו התערבות גסה מידי לדעתי של המדינה באזרחיה.

כחלון לא הצליח ולא יצליח כנראה להוריד את מחירי הדיור. המס החדש הזה מטרתו המוצהרת היא אולי לצנן את שוק הדיור אבל בפועל מדובר במהלך שימלא את קופת המדינה בעוד כסף ובזה זה ייגמר. 1% בשנה לא יגרום לאנשים לשחרר דירות כמו שההעלאה של מס רכישה מ- 5% ל- 8% לא באמת עצרה אף אחד מלרכוש דירות. זה רק העשיר את קופת המדינה.

פורסם
כנראה שהחוק החדש יגרום למשקיעים עם שלוש דירות למכור דירה אחת לבעלי דירה אחת שרוצים להפוך למשקיעים. אני לא רואה את החוק מוזיל משמעותית את הדירות.

גדול!! :-D

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...