Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אבא שלי טיפל ברכבו (מונית) אתמול אצל המכונאי שלו, נתתי לו שמן של קסטרול במיכל של 5 ליטר. לפי ספר הרכב, יש למלא במנוע 4.3 ליטר, המכונאי רוקן את כל המיכל "קומפלט" לתוך המנוע.

דיברתי היום עם המכונאי שלו, הוא טוען שבגלל שמדובר במונית שמטבע הדברים נוסעת הרבה יותר מרכב פרטי, הם ממלאים מעט יותר שמן כדי שלא יהיה צורך להוסיף שמן עד לטיפול הבא. הוא טוען שהדבר לא אמור לגרום נזק כלשהו. עיינתי בספר הרכב, שם כתוב שמילוי שמן יתר על המידה עלול להסב נזק לממיר הקטליטי.

מה דעתכם? אני כמובן מעדיף שימלאו כמה שצריך לפי הספר, ובמידה ויחסר בעוד פרק זמן מסויים, להוסיף.

השאלה אם זה אקוטי במידה שכדאי להטריח את אבי ולשלוח אותו למוסך כדי שישאב לו 0.7 ליטר שמן שמולאו יתר על המידה.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אם אכן יתגלה כי קיים עודף שמן אין צורך לחזור למוסך, ניתן לשאוב מעט דרך פתח המדיד עם משאבת סבון ידיים וצינורית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תבדוק לפי המדיד אם יש עודף וכמה.

יצרנים לפעמים מציימים במפרטים כמות שמספיקה למילוי עד 1/2 גובה במדיד ולא עד למקסימום.

לדוגמא בפיז'ו/סיטרואן 1.6 דיזל יצרן רושם במפרט כמות שמן 3.75 ליטר כולל פליטר. בפעול כשממלאים את הכמות הזו, מפלס במדיד עמוד על 1/2 בערך.

כדי שיהיה עד למקסימום צריך למלא 4.3 ליטר.

אולי זה גם בפולקסווגן ככה, אז לא אמור להיות עודף רציני.

פורסם

נמאס כבר לשמוע על כל המקרים האלה.

למה לא לשים כמות מדוייקת במנוע ולשים את המיכל בבגאז', ולתת ללקוח להוסיף בין טיפולים?

תחזור אליו, שהוא יישאב את העודף.

Stay Dirty

פורסם

עוד מקרה בו המוסכניק מבין יותר טוב מהמהנדס שתכנן את הרכב. אני הייתי מתעקש לקיים את ההוראות כלשונן, במיוחד כשיש אזהרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה לכולם, אבא שלי מחר יגש למוסך כדי שישאב את הכמות העודפת.

buki, בדקנו את המדיד, כמות השמן עוברת את ה-max.

פורסם (נערך)

זה המון לרכבי וואג, תשאב החוצה כמו שצויין כבר , עם מזרק וצינורית, יש לי במשפחה אוקטביה דיזל (לא מונית) ורשום באדום ובגדול שעודף שמן יפגע בממיר הקטליטי , היה לי אותו סיפור במוסך צ'מפיון, הם מילאו חצי ליטר מיל המקסימום.

פשוט לא היה לי כח להתווכח איתם ושאבתי עם מזרק.

עריכה אחרונה על ידי dimblaster

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

היות ומדובר ברכב של עבודה, אני מעדיף לא להתעסק עם כל מיני אילתורים.

אם זה היה הרכב שלי, בכיף. (מצד שני, אם זה היה רכב שלי אז אני הייתי עושה בעצמי את הטיפול ואז השרשור לא היה נפתח מלכתחילה.) :roll:

פורסם
0.5 ס"מ מעל ל-max.

רוב הסיכויים שלא יקרה שום נזק, אבל בשביל השקט הנפשי שלך ובשביל ללכת כל בטוח, תרוקן את העודף.

תדאג לרוקן לכלי נקי, למקרה ותרוקן יותר מיד תוכל להחזיר חלק ממה שרוקנת חזרה.

פורסם

בתור פדנט חסר תקנה, העדפתתי בשביל השקט הנפשי לבקש מהמוסך לרוקן 0.7 ליטר, אני אוהב שהכל מטופל בדיוק לפי הספר.

הריקון בוצע והסדר שב למקומו!

• תוכן חדש...