Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן איתוראן היא לא הבעייה הראשית כאן, אלא היבואניות.

למרות זאת, אישית, נראה לי שאבטחת המידע שם עדיין לא ברמה של חברת סלולר אפילו, כך ששמירת המידע על ידם נראית לי עניין נזיל משהו.

אישית, לא לוקח סיכון שלמרות בקשתי שלא להעביר מידע, כן יעבירו מידע ליבואנית והלאה... ולכן אנתק את האיתורן מידית עם קבלת הרכב.

לעניין היבואנית, היבואנית משלמת על המכשיר ומשלמת גם מנוי בשנה הראשונה, כך שהם "מעין בעלים"...

אמנם לא בטוח שיתן להם זכות ישירה כלשהי, אבל הם לא ממש צריכים אותה, כי יש להם חתימה שלך, אם כמובן אתה רוצה לקחת את המכשיר חינם עם הרכב...

מעבר לזה, יופי שאמרו באיתוראן שלא מוסרים מידע, אבל בעובדה זה לא נכון!

עובדה שמישהו באיזשהו מוקד יודע שעברת תאונה והיכן אתה ומתקשר אליך...

עובדה שמישהו אצל היבואנית יודע כמה ק"מ נסעת ומתקשר להזכיר לך להכנס למוסך...

עובדה שיש חברות (חברת) ביטוח שגם מתחברות למכשיר (באישור כמובן - תמורת הנחה בפרמיה) ומנתרות את אופן הנסיעה שלך...

בכל מקרה עדכון: הצלחתי לעשות קצת בלגן ולקבל אישור ("בחצי פה") להתקנה של קודן אצל המתקין המורשה של היבואנית וכך מקווה לעשות, שכן מבחינת חברת הביטוח זה מספיק כרגע עם דגש על כרגע...

אני תקווה שביום שזו תיהיה הנחייה גם של חברות הביטוח, תתעורר יותר התנגדות לכך בציבור, מאשר אני רואה בשירשור כאן.

אשמח עם איזשהו עיתונאי ירים את הכפפה ויפעל הנושא.

שימו לב איזה רעש יש בדיוק בימים אלה, כשה-FBI מבקש מ"אפל" פרטים על מכשיר סלולרי של מחבל! ואפל מסרבים לפחות בגלוי... לספק (הם אמרו במפורש שהם מסרבים, כי הפנייה נעשתה אליהם בגלוי ולא בשקט... על כל המשתמע מכך).

ברגע שתנתק את האיתוראן עם קבלת הרכב, הדבר מועבר לחברת הביטוח שלך, במקרה של גניבת הרכב יש סיכוי גבוה שלא תקבל אגורה מחברת הביטוח

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לחושבים שיש כאן חדירה לפרטיות. אבל אם נבדוק איפה עוד חודרים לפרטיות שלנו, ספק אם נמצא איפה לא. אבל, אבל גדול בענין האיתוראן, יש בחיי נהגים מקרים שלא נדע, שקיומו של איתוראן פעיל הופך מחטטן למציל נפשות ורכוש. ככל הנראה רמות החיטוט בקורה בחיינו הפרטיים יגיע לשיאים חדשים, מצער אבל לדעתי אין אופציה אלא להתרגל גם אם זה מבאס וקשה.

פורסם

אני רוצה להזכיר לכם, שאנחנו מדברים כאן על רכב ועל הגנה מפני גניבה שלו.

במקרה זה, אין ולא אמור להיות קשר ל"אח הגדול".

די להוריד את הראש.

הרכב שלך? תגן עליו איך שאתה רוצה ואם אתה בכלל רוצה...

שחברות הביטוח יתאימו תעריף לפי ההגנה או אי ההגנה שבחרת.

שיבואן הרכב יתמקד ברכב ולא יבחר לי הגנה.

פורסם

את יבואן הרכב ממש לא מעניין איזה הגנה יש ברכב שלך מצידו שלא יהיה כלום. אבל הוא עושה תרגיל שמכניס לו עוד כסף וזה בדמות איתוראן/פוינטר. (כל הצדדים מרוצים: היבואן וחברת האיתור).

פורסם

זה מסוג הדברים שבודקים לפני שחותמים.

מתחילים בבדיקה ב2-3 חברות ביטוח (לא בהכרח הישירות - בודקים דרך הסוכן שעובד עם כמה חברות) מה המיגון הנדרש לדגם המבוקש.

לפעמים אפשר לבטח ללא מיגון בכלל מעבר לאימובלייזר המובנה בתוך המפתח (במיוחד במכוניות זולות)

אם הדגם חייב במערכת איתור - אז או שמסכימים או שמוותרים על הדגם.

אם הדגם בר-ביטוח עם קודנית אבל לא בלי כלום - אז שמים קודנית.

כל יבואן שפוי יסכים להתקנת קודנית במקום מערכת האיתור אם זה תנאי לעסקה.

אם היבואן לא מוכן - אז יש עוד יבואנים בארץ. זה לא האוטו האחרון למכירה.

מערכת איתור זה בלבול מוח וגם עלויות נוספות בשנים הבאות, שאין לך שליטה עליהן.

תמיד אפשר להתנתק אבל אז לך תתקין קודנית, תעבור אישור מחדש של חברת הביטוח וכו' והכל על חשבונך.

ולגבי הקונה העתידי של הרכב - לחלוטין לא רלוונטי. אם הרכב בר ביטוח בלי איתוראן כשהוא חדש אז לבעלים הבא בטח שלא תהיה בעיה לבטח אותו בעוד כמה שנים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כמובן שנבדק מראש. אולי לא הבנת את הפואנטה וגם לא הגבת לעניין המרכזי...

בכל זאת בהתיחסות למה שכתבת:

במקרה ספציפי זה, סוג הרכב זה נתון לא משתנה, נקודה.

לדעתי בכל מקרה סוג הגנה זה לא מה שיקבע אם לקנות דגם ספציפי...

כפי שכתבתי כבר, חברת הביטוח שלי לא מבקשת לדגם הספציפי מערכת איתור ומסתפקת בקודן.

היבואנית במקרה ספציפי זה, לא מתעסקת יותר עם קודניות בכלל, כל הדגמים שלהם!!! באים כיום עם איתוראן או פוינטר.

יתרה מזאת, הם נגד קודן. כאמור, מאיימים בביטול אחריות...

את מערכת האיתור, שכלולה במחיר הרכב כולל הפעלה שלה בשנה הראשונה (לפחות במקרה שלי), אתה יכול לקחת או לא לקחת.

אם לקחת, תחתום.

אישית, החלטתי כאמור לקחת, אבל עם קבלת הרכב אנתק או אפרק אותה ואשאיר אותה אצלי.

המתקין המורשה שלהם, שהתקין להם קודניות בעבר, התאים את עצמו וגם הוא מפסיק לעבוד עם קודניות - נותרו לו בוודאי שאריות, שמהן אתקין אני בסופו של דבר אחת.

בדברי בהתחלה הדגשתי שהכוון היום הוא, שבעתיד הלא רחוק, כל היבואניות יעברו למערכות איתור במקום קודניות וכל חברות הביטוח יהפכו את זה בהתאמה לדרישה.

להדגיש, שיש היום מערכות איתור בכמה רמות וכאן תיהיה בוודאי חלוקה לפי עלות הרכב.

לכן שאלתי את השאלות המשפטיות (שלא נענתי עליהן כאן. בהחלט יתכן שאין תשובות ברורות כרגע... כי הנושא חדש).

הערה - שימו לב שבלינק לכתבה שנתתי קודם, אפילו הלקוחה עצמה, בעלת הרכב והאיתוראן, הייתה צריכה להפעיל משטרה כדי לקבל מידע מחברת איתוראן לגבי מיקום הרכב שלה...

להדגיש, שכל הבעייה שאני מצביע עליה כאן, היא לא לגבי לקוח שרוצה או צריך מערכת איתור, לא על לקוח שרוצה לקבל טלפון "מה שלומך" במקרה תאונה, לא על לקוח שמעוניין שידעו כמה ק"מ הוא נוסע בשנה. הבעייה היא עם מי שלא מעוניין, שלא ניתנת לו חלופה ושמקשים עליו אפילו יותר - עם איומים בביטול אחריות.

ועוד מידע חדש:

בברור שערכתי בחברת האיתור, הם לא הכירו את הסעיף עליו התבקשתי לחתום אצל היבואנית ולפיו אני מאשר שמידע יועבר מהיבואן אליהם ומידע מהם יועבר ליבואן.

הם ביקשו העתק...

בקיצור, אני כנראה לא היחיד שהסיפור הזה נראה לו הזוי!

פורסם

לא ברור מדוע אתה מספק פרטים בצורה כל כך אפלולית.

כרגע אני חושד שמדובר ברכב של כלמוביל (מיצובישי/יונדאי)

הקודנים שלהם הותקנו אצל גיל-קאר, שהיה מתקין את אותם הקודנים גם ברכבי פיאט וטויוטה. קשה לי להאמין שהם "כבר כמעט ולא מחזיקים באותן קודניות".

ה"מידע החדש" שהשגת הוא פשוט נציג/ה שמטבע הדברים מעולם לא ראתה אף מסמך כזה, כי לא מתפקידם להתעסק בכך.

אני אומר לך בוודאות שבהתקנת איתוראן UBI הלקוח חותם על סעיף כלשהו שאומר שחב' איתוראן תעביר את המידע לצד שלישי אם יהיה צורך. מניח שהחוזה שלך הוא לא הנפצה של היבואן כמו שאולי אתה מניח.

בעניין רמת שמירת המידע של איתוראן, אפילו מתקין שרוצה לבדוק אם המערכת נקלטת בצורה תקינה לא מקבל את המידע על מיקום הרכב, גם כשהנציגה רואה בפירוש שהרכב נמצא בתחנת השירות ממנה התקשר המתקין.

המתקין אומר שהוא רוצה לבדוק מיקום, הנציגה שואלת היכן הרכב אמור להימצא, המתקין אומר את המיקום והנציגה מאשרת או שוללת.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כי לא רלוונטי לשאלותי מי היבואן ומי המתקין. בקרוב כנראה אלה יהיו כולם...

כל שציינתי אלו עובדות!

המתקין - לא הבין למה לי קודן וטען שזה כבר לא קיים...

נציגת חברת האיתור - אכן היא לא ידעה. היא הנציגה שלהם... היא גם שאלה מנהל שלא ידע.

בעובדה, ביקשו לראות את זה כתוב ובוודאי זה יגיע לדרג שכן מכיר ויודע. לזה אני עדיין ממתין...

לעניין המידע - המתקין לא מקבל פרטים כדבריך. נהדר... אבל היבואן כן יקבל ואת זה אני לא אקבל.

פורסם

זה שאתה לא מבין מדוע זה רלוונטי, לא הופך את זה ללא רלוונטי.

אתה שואל שאלות בנוגע לדרישות מיגון של חברות ביטוח ומימוש אחריות.

יש רכבים שכל חברות הביטוח דורשות בהן את אותו המיגון, יש יבואנים שיותר הדוקים במימוש האחריות.

כמו כל המתחכמים שחושבים שאם זו שאלה "ספציפית" על החלפת רדיו פלאגים או קודן אז לא צריך לציין באיזה רכב מדובר.

אתה מונע מעצמך תשובות מפורטות.

נראה לי שאתה פשוט מחכה שיבוא מישהו שיחתום את הודעתו כעו"ד ויגיד שיש בעיה בהתנהלות היבואן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...