Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון להיום קיים עסק בתחום חיי הלילה עם קונספט קצת שונה מהמתחרים שמבוסס בעיקר על עבודה באמצע שבוע וסופי שבוע הם בונוס, קיימים עד היום סניף ראשון קטן שהיה בחיתוליו עד לביסוס הקונספט (סגור בסופי שבוע) ואחריו בא סניף שני מושקע וגדול יותר בעיר תוססת יותר (פתוח גם בסופי שבוע) ושניהם עובדים טוב, בימים הקרובים יפתח סניף שלישי בינוני באזור יחסית מתפתח כמו הסניף הראשון (יהיה סגור בסופי שבוע). בכל הסניפים מכר שלי הוא שותף עם ידע וניסיון בתחום של כ-10 שנים. מפה לשם, דיברנו בינינו על פתיחת סניף בעיר תוססת כמו הסניף השני ואולי גדול יותר (כי העיר מרכזית וגדולה יותר) עם קצת שיפורים ונעבוד גם בסופי שבוע. זה בגדול הרקע, מקווה שהבנתם אותי.

בגדול נקודת הפתיחה שלנו היא שאני משקיע 60% והוא 40%.

בשבילי זה אמור להיות עסק ראשון בכלל, עסק בשותפות.

אשמח אם בעלי ניסיון ישפכו כאן קצת אור לגבי על הסיפור.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

יש פתגם שאומר שאם שותף היה דבר טוב, גם לאלהים היה שותף. מכאן תחשוב טוב טוב למה אתה צריך את השותף, שאתה הולך לראות אותו יותר מזוגתך וילדיך (אם יש, או לכשיהיו) ושתהיה תלוי בו יותר מהם. אם אתה צריך אותו רק לכסף, תיקח מקור מימון אחר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממש לא צריך אותו בגלל הכסף, אלא בגלל הניסיון והידע שלו אחרת לא הייתי חושב בכלל.

אני די מאמין בקונספט ואני מנסה לראות מעבר - איך הסניף הזה הוא חלק ממשהו גדול מאוד.

הוא מבחינתו טוען שכן צריך אותי בגלל הכסף, גם הוא לא יכול לפתוח לבד כי הוא שותף בשאר וגם כי קשה למצוא שותף רציני בכל מקרה.

Just daily

פורסם

אני לרוב סקפטי במקרים כאלה. אם הוא צריך אותך רק בגלל הכסף אז יש ביניכם פערי מידע עצומים וזה כבר מצב לא בריא.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא אמרתי שהוא צריך אותי רק בגלל הכסף, הוא חושב יותר קדימה ובסניפים הבאים כבר למכור זכיינות.

Just daily

פורסם

תעשו הסכם שותפות טוב, שיהיה ברור ממנו מה קורה לכסף ומה קורה לעסק במקרה שנפרדים. יותר מזה זה כבר לייעוץ משפטי פרטני, שאני מאד ממליץ לך לקבל מעו"ד שאתה סומך עליו ושהוא לא מטעמו של שותפך לעתיד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ברור שיהיה הסכם שותפות, אופציה לקניית החלק שלי או שלו אחרי זמן מסוים ללא התחייבות וכו'.

אחת הדילמות שלי היא שהולכים לעו"ד איך אני יודע שהוא לא עושה משהו לצד שלו, אולי כדאי עו"ד נוסף?

התחום האפור שיכול לצוץ בעתיד ושלא בדיוק חושבים עליו בהקמה זה בעיקר מה שמטריד אותי.

אני מבקש כאן לשפוך קצת אור לגבי פתיחת עסק בכלל ושותפות בפרט, רצוי מבעלי ניסיון.

Just daily

פורסם

נקודת פתיחה קצת בעייתית כי כל הידע אצל השותף ולכן יש לו יותר כח והשפעה למרות שהוא משקיע פחות.

מה לגבי האפשרות שאתה תקים את העסק במימון מלא שלך בהתבסס על הידע שלו ואתה תשלם לו אחוז מסויים מתוך הרווח?

אני פשוט בדעה שאם כבר שותף אז כמה שיותר רדום וחסר יכולת השפעה על העסק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש המון המון מה לכתוב ולהגיד על עסק ושותפות.

עסק הופך להיות מוקד החיים שלך, אתה צריך ללמוד המון תחומים שלא נגעת אליהם בעבר. חשבונות, רשויות, גביה, ספקים, בנקים, שיווק ועוד ועוד ועוד.

אומרים ששותף עסקי זה יותר חשוב מאשה, כי אם יש ויכוח בינך לבין האישה מי מוריד את הזבל, אז בסוף מישהו ישבר כי ימאס לו מהסירחון.

בעסק, אם יש חיכוכים (ונעזוב לרגע את החברות שלכם) אז ההפסד הוא של העסק ובסוף תוכלו להפסיד הכל ולצאת עם חובות אדירים.

ראיתי כמה מקרים של שותפים, לאחד הייאוש הוא עצום עד כדי שלא יכול לישון בלילה.

מצד שני אם אתם משדרים על אותו הגל, מבינים טוב מאוד אחד את השני, מה כל אחד מביא לשולחן, מה כל אחד לוקח, זה יכול לצאת מוצלח.

בסופו של יום, אין משהו שיכול להכין אותך לעסק, זה עולם אחר לגמרי ממה שאתה מכיר, המון התעסקות, כשזה כיף זה כיף אבל כשזה קשה זה קשה!

פורסם
מה לגבי האפשרות שאתה תקים את העסק במימון מלא שלך בהתבסס על הידע שלו ואתה תשלם לו אחוז מסויים מתוך הרווח?

יותר מדי כסף שאין יהיה בסיכון, כרגע מדובר על 120K-150K ממני, חצי מהחשבון וחצי בהלוואה.

אגב לגבי הלוואה, משיחה קצרה עם הבנק נותנים 80K ש"ח בריבית פריים פלוס 4% ל-5 שנים, זה לא הרבה?

Just daily

פורסם (נערך)

שאלה.. ואני רוצה שתשאל את עצמך אותה.

למה לעזאזל הוא צריך אותך?

הלוואה הוא יכול לקחת לבד, ואם לא אז דרשני.

אתה לא '' מביא כסף'' אתה מביא קצת כסף והרבה התחייבות.

בפן המעשי יותר, אם אתה עדיין חושב שמודבר ברעיון טוב,, יש המון עמותות שיעזרו לך בהקמת עסק, בין אם זה בהלוואות, או תכנון עיסקי נכון וליווי.

מאד ממליץ לך לשבת לדבר אם מישהו '' מקצועי '' לפני שאתה עושה החלטות פיזיזות.

עריכה אחרונה על ידי Nightstalker

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
למה לעזאזל הוא צריך אותך?

הלוואה הוא יכול לקחת לבד, ואם לא אז דרשני.

מדובר בעסק כמו דרינק פוינט, אני לא מאמין שהוא יכול לקחת הלוואה להקמת 10 סניפים וגם לנהל את כולם לבד.

העסק כרגע עובד טוב ב-2 ערים + 1 יפתח בעיר נוספת בעוד כשבועיים, אנחנו עכשיו חושבים על הרביעי.

הוא עצמו שותף בכל סניף, מבחינתו אין בעיה שאני אהיה באותו העסק ללא שותפותו. הוא מחפש להיות רשת סניפים.

Just daily

פורסם

אני הייתי שותף עם אחי בעסק במשך כמעט 3 שנים. הסתדרנו מצויין - אבל אחרי קרוב ל-3 שנים למדתי על בשרי והבנתי שאנחנו אנשים שונים מידי.

אי אפשר לכוון את העסק לכייוון אחד ספציפי עם יש בו 2 אנשים שחושבים אחרת על העתיד שלו ומתנהלים באופן שונה אחד מהשני. דברים כאלה יכולים ליצור בעיות (למשל) בסידור יומן (עבודות, חופשים וכד') ועוד ועוד. שותפות כזאת יכולה להצליח אם 2 השותפים הם דומים כ-2 טיפות מים אחד לשני בקו המחשבה שלהם - ואז יש הרמוניה כי הכל זורם לכיוון אחד שמוסכם על שני הצדדים.

בין היתר הבנתי, במרוצת הזמן, כאשר אני כבר מעל שנתיים לבד זה שאם אתה מצליח בעסק שלך, אין שום סיבה שתצרף אליו שותף - גם לא בשביל מימון.

במקרה שלך, מדובר בעסק של חיי לילה. מן הסתם בכל עסק צריך שיהיה לך גם ניסיון בשביל להצליח, אבל למען האמת היא שאין דרך אחת בלבד להצליח. גם אתה יכול להצליח אפילו שכרגע אתה לא יודע כלום. אתה צריך להתייעץ, לחשוב (לא תמיד לחשוב יותר מידי זה טוב) והכי חשוב - להעיז. מי שמעיז בסופו של דבר גם מצליח, זו התורה. יכול להיות שהוא חושב שהעסק יצליח אם יהיו בו X Y ו-Z, ואחרת הוא יכשל. מאידך, יכול להיות שהעסק יכול להצליח גם ב C D ו-E אבל הוא אף פעם לא ניסה כי הוא בטוח שזה יכשל.

הקונספט עצמו של שותפים, ברוב המקרים, לא תמיד נגמר בטוב. הסטטיסטיקה לא לטובתו. כישראלים, אנחנו אוהבים לגרוף את ההצלחה לעצמנו, לעיתים אנחנו לא בוטחים באף אחד (או שבוטחים בהתחלה ואז זה מתחיל להיסדק) ויש עוד אלף ואחת סיבות למה זה לא מצליח (אבל יש גם מקרים שזה מצליח).

הבעיה בכל הסיפור של שותפים זה הסטטוס שהופך מ"שכיר" ל"עצמאי". זה עניין פסיכולוגי בחלקו.

בראש, משהו מתחיל להשתנות. פתאום אתה מבין שאתה אדון לעצמך כי אתה "עצמאי", אבל מצד שני פתאום יש לך שותף, יש לך מחוייבות, אולי הוא פתאום מחלק לך "הוראות" ואתה לא אוהב את זה ?.

כל זה ממשיך הלאה לסיפורים אחרים: פתאום מגיע איזה חג מגניב ואתה רוצה לצאת לחופש עם המשפחה שלך.

ופתאום גם הוא רוצה.....ואז אתה שואל את עצמך איזה מין עצמאי אתה, אם בכלל. מה עושים ? פתאום שניכם רוצים לצאת לחופש ואי אפשר, מישהו צריך לוותר כי צריך מישהו שישאר לנהל.... האישה לוחצת, הילדים גם, מצד שני העסק והשותף...פתאום אתה מבין שאתה בפלונטר. לא קל.

אלו היו נקודות למחשבה בשבילך, נקודות אמיתיות מסיפורים אמיתיים שאת חלקם חוויתי ואת חלקם ראיתי אצל מכרים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה די ברור איציק והאמת שכרגע אני גם ממשיך בעבודה הרגילה שלי כשכיר,

למרות שאני גם לא רואה את העתיד שלי בעבודה הזאת עקב שינויים מלמעה.

מבחינה טכנית, אם אנחנו מתחילים משהו - יש צורך בהסכם מסוים שסוגר לנו את כל הדברים מהפתיחה ועד לסגירה.

מקריאה קצרה באינטרנט יש צורך בהסכם מייסדים - האם אפשר למצוא עו"ד שיכול לסגור את הפינה בשווה ל-2 הצדדים?

כלומר כל אחד מאיתנו יספר את הסיפור שלו והעו"ד ידע לנסח הכל בכתב להסכם כך שיהיה ברור לנו ומקובל עלינו באמת.

Just daily

• תוכן חדש...