Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב בלי בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצעתי חוץ מחתימה על זכרון דברים שהקונה מצא את האוטו לשביעות רצונו וכל עבירת תנועה מרגע זה על אחריותו

לא לקבל המחאה שלו אלא אך ורק המחאה בנקאית או העברת זהב .

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולא לשכוח להעביר בעלות במעמד התשלום ! (ללא דחיה. כבר היו "חכמים" כאלה ששוכנעו לא להעביר בעלות ואח"כ רצו אחרי הקונה)

(אח"כ אתה יודע כבר למי יגיעו הדו"חות והקנסות).

alfa 156 2.5.

פורסם

3 פעמים מכרתי רכב בלי בדיקה.

פעם ראשונה - המוסכניק שלי הביא חבר. אחרי שנה נפגשנו במקרה בכביש והוא שאל אם יש לי עוד רכב כזה למכור לו.

פעם שניה - זה היה סוחר. אחרי כמה ימים התקשר אלי והתחיל לאיים שמצא משהו לא תקין ושאחזיר לו סכום מסויים. מכיוון שהחתמתי אותו על מסמך מתאים, הוא יכל לקפוץ מבחינתי. סתם שיטת מצליח.

פעם שלישית - הרוכש קיבל תעוד טיפולים מושלם וביקש להקשיב למוקדן הביטוח שמאשר שלא הגשתי תביעות. כמובן חתם על מסמך מתאים.

לא עושים מכירה בלי הסכם שמגן עליך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה נשמע לי כמו פתח לטענות עתידיות ופגישות מיותרות בבתי משפט.

אם הוא נורא להוט על הרכב, עד כדי כל שהוא מוותר על בדיקה, תחתים אותו על טופס שאומר שמסרת לו את כל המידע האפשרי על הרכב ושהקונה מצא את הרכב מתאים לצרכיו ולא יוכל לבוא אליך בטענות/תלונות בעתיד.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

מה אתם כולכם בפאניקה? דו"חות, תביעות, רדיפות...

תחתים אותו על זכרון דברים, העברת בעלות, צ'ק בנקאי (שהוא מוציא במעמדך כדי למנוע זיוף) וסלאמת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

איזה תשובות הזויות, יש אנשים שיש להם דברים טובים יותר לעשות עם 500 שח מאשר לתרום אותם למכון בדיקות לפני קנייה.

בקיצור קנייה/מכירה בלי בדיקה לגיטימי לגמריי, וזה לא ממש משנה למוכר מבחינה משפטית כמו שמנסים להגיד פה.

עשה כמו שspire הציע.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם (נערך)

גם ממני רצו לרכוש רכב בלי בדיקה, ובמחירון.

למעשה התעקשתי שכן יבדקו.

תבינו שלא כולם עכברי מכוניות.

יש כאלה שלא מבינים יותר מדי, רואים רכב שנראה טוב, עשה ק״מ סביר והבעלים נראה אמין - ומחליטים לקנות.

הרי בינינו, יש גם הרבה שכן בודקים אבל בסוף קונים בכל מקרה למרות שהתגלו כמה פאקים קטנים (בטענה שזה ״כסת״ח״).

אז יש כאלה שמדלגים על זה אם מצאו רכב שעשה להם את זה.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם
גם ממני רצו לרכוש רכב בלי בדיקה, ובמחירון.

למעשה התעקשתי שכן יבדקו.

תבינו שלא כולם עכברי מכוניות.

יש כאלה שלא מבינים יותר מדי, רואים רכב שנראה טוב, עשה ק״מ סביר והבעלים נראה אמין - ומחליטים לקנות.

הרי בינינו, יש גם הרבה שכן בודקים אבל בסוף קונים בכל מקרה למרות שהתגלו כמה פאקים קטנים (בטענה שזה ״כסת״ח״).

אז יש כאלה שמדלגים על זה אם מצאו רכב שעשה להם את זה.

מה הפריע לך שיקנו ממך את הרכב בלי בדיקה? זה נשמע לי מאוד קטנוני...

פורסם

תחתים אותו על חוזה מכר של רכב. יש מלא כאלה ברשת!

אחד הסעיפים של שהקונה בדק את הרכב ולא יהיו לו שום טענות אחרי זה

פורסם
הצעתי חוץ מחתימה על זכרון דברים שהקונה מצא את האוטו לשביעות רצונו וכל עבירת תנועה מרגע זה על אחריותו

לא לקבל המחאה שלו אלא אך ורק המחאה בנקאית או העברת זהב .

חשוב מאוד גם נושא התשלום. ממליץ על העברת זהב.

פורסם

לא נסחפתם בכלל. העברת זה''ב ביקשתי רק פעם אחת. כשמכרתי רכב ב300 אלף שקל. ביתר המקרים הסתפקתי בצ'ק בנקאי. גם מזומן לא לקחתי בחיים כי זה פתח לצרות.

פורסם

חשבתי שאני מוזר אבל במהלך השרשור התברר שאני לא לבד. קניתי FRV במחיר די גבוה מיד שניה, לקחנו אותו לידיד שהוא מוסכניק שרק העלה על הליפט והציץ על הרכב, ואני נהנה מכל רגע עם האוטו כבר 4 שנים (כעת מוכר). לא מבין למה לשלם 500 שקל למכון שיכתוב לי כל מיני קשקושים לא רלוונטיים ככסת"ח.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

בתור מוכר אין לי בעיה למכור בלי זכרון דברים ובלי שום דבר. בטח רכב במחיר כזה.

היכולת של קונה להצליח בתביעה נגד מוכר נמוכה מאוד גם בלי חתימה על מסמך. המסמך אולי עוזר אבל זה די שולי. לא הייתי מתעקש על זה.

ייתכן שהוא רק עושה מהלך לקראת הורדת מחיר. מנסה להראות כמו קונה נהדר ובפועל לא יעמוד בהבטחתו לקנות במקום ובמזומן.

פורסם

את כל הרכבים הזולים שלי רכשתי ללא בדיקה במכון.

חלקם בבדיקה שלי, חלקם לקחתי למוסך.

את היקרים יותר לקחתי למכון שלא גילה יותר מדי אלא בעיקר עזר להוריד מחיר רכישה.

גם במכירה - את מרבית הרכבים מכרתי ללא בדיקה. הקטנה בא עם מישהו ״מבין״ ובדק, למרות שלא הייתה לי התנגדות שייקחו אף רכב לבדיקה בכל מקום בגבולות הסביר מבחינה גיאוגרפית.

• תוכן חדש...