Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פתחתי פוסט לפני כמה זמן לגבי מאזדה 6 או סקודה סופרב

כנרא שירדנו מהם ונלך על המאזדה 3שנת 2014 מנוע 2000 דגם סיפירט הייתי רוצה לדעת עלייה פרטים מתחרות? אחזקה ? צריכת דלק אמיתית? חזקה?

ויש לי שאלה קטנה שאין לי עלייה תשובה. למה אנשים קונים רכבים חדשים מהחברה ? הרי המכיר יורד אחרי 4 שנים למחיר האמיתי של הרכב. (בערך)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קונה רכבים חדשים בגלל החוויה,ההרגשה שאתה יד ראשונה, בלי קומבינות,אין כאבי ראש לחפש רכבים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי, אנשים קונים חדש משלוש סיבות עיקריות:

1. (סוגשל)כלכלית: הרכב החדש תחת אחריות יצרן למשך X שנים, ולכן כל מיני בעיות מפחידות יכולות לקבל טיפול תחת מעטפת הבטחון של אותה אחריות

2. מימונית: רכבים חדשים ניתן לרכוש בתשלומים (ליסינג, מימון), לא צריך להתמודד עם ההשלכות של ההוצאה הגדולה במכה ואפשר למשוך אותה over time

3. רגשית: ריח של ניילונים, רכב בתולי שאף אחד לא נגע בו חוץ ממך, ושאר ירקות

קרוב לוודאי שהרבה אנשים לא יסכימו איתי, אבל אני סבור שחלק הארי נמצא בסעיף 3, ובכלליות שסעיפים 2 ובטח ש-1 קשורים אליו בקשר הדוק. רכב חדש 'חוטף' איבוד ערך גבוה מאוד (איבוד ערך זה לא גרף לינארי(!)), ומימון אפשר בתכלס לקבל גם על רכב יד 2 (ואם הבנק לא מאשר לך מימון בתנאים טובים על עסקה שכזו, ייתכן מאוד שאתה לא צריך לקחת מימון מלכתחילה...).

בלי להכנס לגרפים כספיים שמשווים בין ההסתברות לחטוף תקלה כפול העלות של אותה תקלה, כהשוואה להפרש באובדן הערך של רכב חדש מול רכב ישן - יש הסבר שיותר מניח את הדעת מבחינתי בנוגע לשיווי משקל שווקי שאמור להוכיח בצורה מאוד כללית ולא מדוייקת ('נפנופי ידיים') למה רכישת רכב חדש זוהי אינה החלטה כלכלית נבונה -

עבור רכב X, אם רכישת הרכב מהיבואן היא החלטה כלכלית חכמה יותר מאשר רכישת אותו הרכב יד2, אף אחד לא ירכוש רכב יד2. המצב הזה יגרור ירידת מחירים בשוק היד2 (פחות ביקוש), עד לנקודה בה נגיע למצב בו ההחלטה הכלכלית היא רכישת הרכב המשומש, שמאוזנת ע"י השיקולים המימוניים/רגשיים.

ובשביל להקדים תרופה למכה: שים לב שאני לא מדבר על איזה שיקול הוא הכי חשוב(!!) ייתכן מאוד שהשיקול הרגשי יהיה חשוב יותר מהשיקול הכלכלי, מה גם שהשיקול הרגשי הוא פסאודו כלכלי (לדוגמא: הזמן שלוקח לך למצוא רכב יד2, שווה כסף, אז הרצון שלך 'שלא להתעסק' ברכישת רכב משומש הוא לא רק רגשי אלא גם כלכלי).

אני אגב, תמיד מעדיף את שוק המשומשים (לא רק ברכב, גם באופניים, נדלן וכו') - הפיתוי לקבל יותר תמורה לכסף גדול מדי מבחינתי, למרות שיש לי את היכולת הכלכלית לרכוש רכב חדש בלי שאצטרך לקפוץ מעל הפופיק.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קצת טריוויאלי לא?

כדי לקבל מוצר חדש ללא היסטוריה שעומדת בסימן שאלה.

כדי להנות מאחריות מלאה לשנים הקרובות.

כדי לדעת שיש לך את המוצר העדכני ביותר.

והכי חשוב- בשביל הראש השקט.

מה הסיבה היחידה לקנות רכב משומש? לחסוך כסף. וחיסכון בכסף זה לא מה שעומד בראש סדר העדיפויות אצל כולם. יש את אלה שמוכנים להוסיף את ההפרש בשביל לקבל את כל היתרונות שרשמתי למעלה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)

עוד סיבה גיא, היא לקבל "יותר רכב" עבור אותו סכום כסף. תבדוק איזה רכב חדש אתה קונה ב120 אש"ח, ואיזה רכב משומש...

זו מעין איטרציה על 'לחסוך כסף', אבל לא בדיוק. אם ברשותי 120 אש"ח ואני לא מעוניין לקחת הלוואה, אני באמת יכול לרכוש ג'ולי תלתן חדשה - למרות שאני יכול בכיף למצוא משומשת במצב טוב.

לצורך העניין, במחיר שאני רכשתי את הרכב שלי + יישור קו + שיפורים, אתה לא רוכש קיה פיקנטו. מבחינתי אין בכלל שאלה מה מהנה יותר, אבל ברור לי שיש אנשים שיעדיפו ריח של ניילונים וסיכוך של ביטוח על יכולת דינאמית ופינוק פנימי.

קיצר, תדייק.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
למה כלב מלקק את הביצים שלו?? - כי הוא יכול !!!

נכון, אבל ההקבלה מחורבנת - יעידו על כך מגרשי ההוצאה לפועל... אנשים בישראל הרבה פעמים נכנסים להתחייבויות בלי להבין לגמרי את ההשלכות הכלכליות שלהן (קרי: קונים רכב חדש לא בגלל יכולת, אלא בגלל פיתוי או חוסר-הבנה-כלכלית [בניסוח זהיר...])

פורסם

התופעה של כניסה להתחייבויות מבלי להבין את ההשלכות הכלכליות שלהן אינה יחודית לישראל.

מסכים שהשוק נמצא בשיווי משקל בו משתלם לחלק מהרוכשים לרכוש רכב חדש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כמובן שלא, גם תרבות ה'שופוני' אינה ייחודית לישראל - ועם זאת, אני סבור ששתי התופעות (שיש ביניהן גם קשר מסויים) קורות אצלנו בתדירות גבוהה מן הממוצע. אבל זה יותר עניין של תחושה ונסיון חיים, ולא בדקתי את זה סטטיסטית - אז ייתכן שאני טועה.

פורסם
עוד סיבה גיא, היא לקבל "יותר רכב" עבור אותו סכום כסף. תבדוק איזה רכב חדש אתה קונה ב120 אש"ח, ואיזה רכב משומש...

זו מעין איטרציה על 'לחסוך כסף', אבל לא בדיוק. אם ברשותי 120 אש"ח ואני לא מעוניין לקחת הלוואה, אני באמת יכול לרכוש ג'ולי תלתן חדשה - למרות שאני יכול בכיף למצוא משומשת במצב טוב.

לצורך העניין, במחיר שאני רכשתי את הרכב שלי + יישור קו + שיפורים, אתה לא רוכש קיה פיקנטו. מבחינתי אין בכלל שאלה מה מהנה יותר, אבל ברור לי שיש אנשים שיעדיפו ריח של ניילונים וסיכוך של ביטוח על יכולת דינאמית ופינוק פנימי.

קיצר, תדייק.

נתת דוגמא ל"לחסוך כסף", זה לא אומר שלא דייקתי.

נניח שאני רוצה לרכוש סיויק. אני מסתכל על חדשה מהיבואן- 135K.

אבל יש לי רק 100K ביד. אז מה אעשה? ארד בשנתון ואקנה סיויק בתקציב במקום לקנות רכב חדש ב100K (נגיד קליאו).

הדוגמא הזו (המחשה למה שכתבת) היא דוגמא אחת ללחסוך בכסף (ודרך אגב, זו שגרמה לי לכתוב את המקרה הכללי בהודעתי הראשונה).

קיצר, מקווה שדייקתי הפעם. אפילו הוספתי דוגמא קונקרטית! ממש מהחיים האמיתיים. אחת כזו שיכולה להתרחש בכל רגע לכל אחד עם תקציב של 100K שרוצה הונדה סיויק אך מגלה שהסכום לא מספיק. ואז קופצת לו פרסומת של קליאו טורבו 1.2 (לא 0.9. שלא תגיד שאני לא מדייק).

אה שיט. המחירים שכתבתי הם לא בדיוק המחירים של הרכבים.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לא ניתן להעביר טון באמצעות כתיבה. לכן, קראתי את התגובה שלך כעקיצה/ ביטול מה שכתבתי, כנראה שזו לא הייתה הכוונה שלך.

קבל את התנצלותי

פורסם

חלילה, לא עקיצה, אני דווקא מסכים איתך (ולכן רשמתי

זו מעין איטרציה על 'לחסוך כסף'

)

גם מיקי כעס על טורקיש בהתחלה, בסוף הם סיימו חברים טובים :mm_yeah:.

• תוכן חדש...