Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פורש, לא הבנתי מה הקשר בין דוגמת הדירה לעניין המדובר, ואם למדת אחוזים בכיתה ד' אז כל הכבוד למורה שלך.

הדוגמא שלך עם המיני לא רלוונטית, מדובר על רכבים מסגמנט אחר, אני יכול לומר לך שבמקום מיני אפשר לקנות אופניים וזה יהיה יותר זול... so what?

לצורך העניין, אשתמש בי בתור דוגמא:

הרכב הבא שלי כנראה יהיה האצ'בק ספורטיבי, GTI ג'ולייטה וכו'.

אני אצטרך לבחור בין 2 אופציות עיקריות: רכישת רכב חדש, או רכישת רכב משומש בן 3~ במחיר זול יותר + יישור קו.

אני לא ארכוש טויוטה קורולה משומשת, למרות שהיא תהיה יותר זולה (טוב, במקרה של טויוטה אולי לא... אז נניח יונדאי;)), כי זה פשוט לא רלוונטי לצרכים הבסיסיים שאני מגדיר (4 דלתות, פרקטית, ספורטיבית).

אני אומר לך כבר עכשיו - אין לי עדיין החלטה מה לעשות. צא מהמגננה - אני לא נגדך ולא נגד ההעדפות שלך (כנ"ל גיא), יש סיכוי סביר שאני בעצמי ארכוש לראשונה רכב חדש.

אבל כשאני אבצע זאת, אני אבצע זאת באופן צלול, אני אבצע השוואות בין ההפרש בירידת הערך, לעומת שקלול יישור קו חיצוני+פנימי+מכאני, וכסף לבלת"מים כפול ההסתברות למקרים כאלו, ואחליט האם ההפרש (שיהיה לטובת הרכב המשומש, אחרת לא תהיה שום סיבה לרכוש אותו ואז שיווי משקל וכו' וכו') הוא כדאי עבורי.

מה שאני לא אעשה, זה להשתמש בסיסמאות (כמו ששומעים מכל מיני אנשים: רק עשירים יכולים להרשות לעצמם לבזבז כסף על רכב חדש! / כל רכב מאבד ערך אז מה זה משנה חדש או משומש העיקר אחריות!), מספרים זה יותר מעניין ופחות מוטה דעה ורגש.

הערת צד: מה נסגר, למה כל פעם שמציגים דעה שונה באופן ענייני מתפתח ויכוח במקום דיון?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הערת צד: מה נסגר, למה כל פעם שמציגים דעה שונה באופן ענייני מתפתח ויכוח במקום דיון?

כן, הבחנתי בתופעה המעניינת הזו בעצמי. התאוריה שלי היא (1) שיכולת הבנת הנקרא של רבים מחברי הפורום לוקה בחסר ו-(2) אנשים מעדיפים ויכוחים כי זה יותר מעניין.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שוגי, זה כי בישראל יש ריכוז גבוה של אנשים שאוהבים להתווכח... (you see what i did there?)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פות"ש, אני אנסה להיות עדין:

הכותרת של השרשור היא 'למה אנשים קונים רכב חדש'

אם השאלה החשובה באמת היא איך המזדה 3, והכותרת שבחרת היא 'למה אנשים קונים רכב חדש', אז.... אהממ, כן, איכות תהליך קבלת ההחלטות שלך נמצא איפשהו על הציר בין אנשים ששולחים וידאו שלהם לאודישנים של האח הגדול, לבין אנשים שקונים דברים מערוץ הקניות.

או במילים אחרות - אם אתה רוצה שרשור על מזדה, ממליץ לך קודם כל לחפש כאן בפורום (יש המון מידע), או לפתוח שרשור על מזדה עם כותרת שתבהיר שהשרשור על מזדה.

פורסם

אסביר למה אני קונה רכב חדש:

החיפוש הרבה יותר פשוט. לא צריך להסתובב בין אורן ממן מחיפה לאורן ממן מנתניה.

יש אחריות.

סיכוי טוב שאפשר יהיה להחזיק ברכב 7-10 שנים עם טיפולים שוטפים בלבד. אחד הסיכונים ברכישת רכב מיד שניה הוא שחיקה לא ידועה, בעוד שאת הנבלה הפרטית שלך אתה מכיר, ויודע מה עבר עליה מיומה הראשון על הכביש.

נגזר מהחזקת הרכב שנים רבות - פחות התעסקות עם קניה ומכירה.

אם נשקלל בעלות החזקת הרכב גם את עלות הזמן המושקע במכירה וקניה של רכב משומש, עלות הבדיקות במכוני הרישוי (עם הסתברות ש-500 ש"ח ילכו לפח, ואולי גם מכפלות של סכום זה) והזמן שנחסך במוסך בטיפולים המפתיעים של רכב משומש ההפרש בין רכב חדש למשומש על פני תקופה קבועה - נניח 10 שנים - יצטמצם אם לא ייעלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...