Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי ששואל למה אנשים קונים רכב חדש. ממי תקנו רכב משומש אם אנשים לא יקנו חדש? או שאתם רוצים שיהיה פה כמו בקובה (לא הסיגרים והסקס, המכוניות)?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קניתי רכב חדש בגלל האחריות.

ובגלל שאני "טמבל" שקל לעבוד עליו ולמכור לו את הבונבונירה.

ודרך אגב אני לא מזהה ריח של רכב חדש (אולי אני תתרן ברמה כל שהיא).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם באמת היה ריח ברכב חדש, אבל זה היה ריח מסריח כזה של שמן וגריז, זיעה של פועלים ועור מעובד שעמד בשמש.

היום במפעל היצור מרססים בכל רכב ניחוח מהונדס של "רכב חדש", כי זה חלק מהחוויה כמו צליל טריקת הדלת ורעש המנוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בהתחלה הם יורדים הרבה,אבל לא לכולם זה איכפת,אותי אישית זה לא מעניין,לא בודק מחירון כול חודש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אבל הירידת מחיר של הרכבים בארץ שהם חדשים היא גדולה מאוד ביחס לאחרי כמה שניים לא?

להערכתי רכב מאבד מערכו כ-50% כל שלוש שנים. יתכן שרכב בן יותר מ-10 שנים מאבד פחות מערכו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בגדול זה בערך 15% בשנה. יש כאלה שיותר, יש כאלה שפחות. אך ממה ששמתי לב זה נע סביב ה15%.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לשאלה העיקרית לגבי המאזדה 3 בבקשה אחזקה תקלות דברים שאני צריך לדעת עלייה לפני ? מנוע 2000 דגם סיפריט מגיע עם כיסויי עור? אם אני רוצה לעשות לה כיסויי עור כמה זה בערך עולה? חוות דעת ממישהו שנסע עלייה ?

פורסם

וראיתי שיש כמה מודעות ביד 2 מאנשים פרטיים שמוכרים בקילומטרים די נמוכים שנת 2014 15-30 קילומטרים צריך לחשוש?

פורסם

רגע אתה בטח מאלו שחושבים שהם מתחמנים את המערכת כי הם קונים רכב בין שנה.

צר לי לבשר לך גם אתה תספוג ירידת ערך עצומה ולא שונה בהרבה מרכב חדש.

רכב זה מוצר צריכה וככזה הוא סופג ירידת ערך עם השימוש בו, זאת לא תוכנית חיסכון ולא קרן פנסיה, זה רכב.

בדיוק כמו שאתה לא עושה חשבון שאתה קונה טלוויזיה חדשה או מכשיר סלולרי, למה שם כן חדש? הרי זה גם מפסיד הרבה מהערך שלו (באחוזים הרבה יותר מרכב).

בממוצע רכב מאבד מערכו בין 40-50 אחוז ב-3 בערך, לא משנה חדש או משומש.

רוצה לא להיות פריאר? תקנה רכב ב-3000 ש"ח, זה בערך הסף התחתון שרכבים (במצב נסיעה) מגיעים אליו, שם בטוח לא תפסיד כסף (לפחות לא על ירידת ערך, תיקונים זה עניין אחר).

פורסם (נערך)

וזה מה שקורא כשמסתכלים על אחוזים בתור ערך אבסולוטי במקום ערך רלטיבי, אומרים דברים שהם נכונים מילולית אבל לא מוכיחים (או אפילו מוכיחים את ההיפך) את הרעיון של הכותב.

פורש, שים לב שלאבד 50% מ300,000 ש"ח, זה *קצת* שונה מאשר לאבד 50% מ150,000 ש"ח, זה גם אמור להבהיר לך מדוע ההקבלה שלך לטלויזיות היא אולי נכונה מילולית אבל שוב, לא ממש עוזרת לטיעון שלך.

השאלה המרכזית היא האם ההפרש במחיר אחזקה חודשית (משוקלל עם אובדן ערך בלת"מים וכו') שווה את היתרונות הרגשיים שיש לרכב חדש, ולזה אין תשובה חד משמעית - אלא תשובה שונה לכל אדם ואדם. לדוגמא אדם X יהיה מוכן לשלם עבור הידיעה שאף אחד לא ישב על הריפוד של הרכב שלו קודם, בעוד שאדם Y יסתפק בניקוי פנימי יסודי (או שיתעלם מכך לגמרי).

מה שכן אמור להיות ברור באופן כמעט משמעי, לדעתי לפחות (ונימקתי אותה מקודם), זה שרכישת רכב חדש זו לא החלטה כלכלית עדיפה במקרה הגנרי, בכל מקרה אחר שוק המשומשות היה חייב לאזן את עצמו בהתאם ולייצר שיווי משקל, במיוחד בארץ בה יש תרבות צריכה שמתעדפת מוצרים חדשים בהפרש ניכר.

מה שכן צריך לציין, זה שהריבית הנמוכה במשק + תנאי מימון נוחים, גרמו להנגשת האופציה של רכישת רכב חדש וצמצמו משמעותית את הפער בכדאיות הכלכלית של ביצוע עסקה שכזו. זו כנראה אחת הסיבות (אולי העיקרית) שיש ריבוי מסירת רכבים חדשים במשק לאחרונה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לריבית הנמוכה יש את ההשפעה הגדולה ביותר. זה דבר מדיד וניתן לראות מתאם ברור בין גובה הריבית לצריכה.

לגבי "תרבות צריכה שמתעדפת מוצרים חדשים בהיקף ניכר" - למיטב ידיעתי זה לא מדיד ונופל בקטגוריה של דברים שנראים לנו יחודיים במדינה בה אנו גרים, כמו למשל "במדינה שלנו הפוליטיקאים הכי מושחתים", "במדינה שלנו עובדי הציבור הכי בטלנים" וכמובן "במדינה שלנו הנשים הכי סנוביות" הקלאסי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
וזה מה שקורא כשמסתכלים על אחוזים בתור ערך אבסולוטי במקום ערך רלטיבי, אומרים דברים שהם נכונים מילולית אבל לא מוכיחים (או אפילו מוכיחים את ההיפך) את הרעיון של הכותב.

פורש, שים לב שלאבד 50% מ300,000 ש"ח, זה *קצת* שונה מאשר לאבד 50% מ150,000 ש"ח, זה גם אמור להבהיר לך מדוע ההקבלה שלך לטלויזיות היא אולי נכונה מילולית אבל שוב, לא ממש עוזרת לטיעון שלך.

.

האמן לי שלחשב אחוזים אני יודע (סיימתי כיתה ד' בהצלחה), חוץ מזה זאת רק דוגמה. קח זוג צעיר שכעת רכשו דירה (ריקה מתכולה) ורוצים לרהט ולאבזר אותה בשלל מוצרי הצריכה (רהיטים ושלל מוצרי חשמל) תאמין לי שתגיע דיי קלות למחיר של מכונית מיני חדשה לפחות ומה אז? תנסה למכור את המוצרי צריכה האלו אפילו אחרי שנה ותראה שיהיה לך המון מזל אם מישהו יתן לך חצי ממה שזה עלה לך.

אגב מה שאתה טוען קיים גם לגבי רכבים, בגלל זה אם תרכוש רכב משומש לדוגמה ב-150 אלף ש"ח או מיני חדשה ב-60 אלף ש"ח אתה תפסיד הרבה יותר ברכב המשומש, על אף היותו משומש.

• תוכן חדש...