Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי לדים מיוחדים,ואני רוצה לחבר אותם ליציאת הרמקולים ברכב לשם יופי.(זה לא לד רגיל)

(לרמקולים קדמיים פיוניר 160/אחוריים פיוניר 9*6 260W)

שאלתי:

1. כמה וולט נותן יציאת רמקול? (עובד את ה-3?)

2. האם הדבר יהרוס לי משהו בצליל? זה יקח "כח" ויבזבז את הכח הזה לרמקול?

3. אם הדבר אפשרי,לאן לחבר אותם?למערכת במקביל?

תגובות בברכה...

I30 CW

פורסם

וווואאאאאוווווו איזה בלאגן יש פה . . .

יציאה של רמקולים לא מוציאה חשמל !!!!

עם כזה ידע אני ממליץ לך ללכת למתקין כי אתה יכול להרוס את כל מערכת החשמל באוטו שלך !!! צריך להעביר כבלי חשמל מהמצבר וכמובן לא לשכוח פיוזים, בקיצר כזאת עבודה אני לא ממליץ לעשות לבד עם הידע שיש לך, לך לכל מתקין אזעקות או חשמל לרכב ותן לו כמה מאות שקלים שיעשה לך את העבודה, זה עדיף על הנזק שתגרום למערכת חשמל שלך שיכול להסתכם באלפי שקלים של החלפה . . . .

אחי סליחה על השאלה אבל אני לא יודע מה זה בדיוק לדים?

לדים זה מעיין מנורות קטנות, אני לא זוכר בדיוק את ההגדרה אבל זה נקרא לדים (LED) ולא מנורות מכיוון שזה לא עובד כמו מנורה רגילה על חוט להט . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אז ככה:

1. אני מבין טוב מאוד באלקטרוניקה.

2. תחבר לד לרמקול שלך, ותראה איך הוא נדלק לפי הבס

3. תבוא לספר לנו איך זה עובד וכמה שזה נחמד.(כמובן לפי טעם)

(שוב אני אבהיר,זה לא לד רגיל כמו שאתה מכיר,אדום או ירוק,אלא לד מיוחד בצבע כחול שזוג כאלה עולה 60 ש"ח)

I30 CW

פורסם

אני נוטה לא לרשום כאן אבל במקרה יצא לי לראות את השטויות המופלצות שהולכות כאן.

דבר ראשון

יציאה של רמקולים לא מוציאה חשמל
מה לדעתך מוציאה יציאת הרמקול? היא פולטת קול ואומרת לרמקול תעשה ככה וככה? זה די מובן שלרמקול מגיעים מתחים.

דבר שני LED היא דיודה הפולטת אור (Light Emitting Diode), אני לא אכנס ליתרונות על חוט הלהט.

(שוב אני אבהיר,זה לא לד רגיל כמו שאתה מכיר,אדום או ירוק,אלא לד מיוחד בצבע כחול שזוג כאלה עולה 60 ש"ח)

מה לעזאזל? אתה מדבר על הלדים המכוערים שהילדים המפגרים (סליחה על הביטוי) שמים במקום השפריצרים?

ועוד דבר מה הקשר "זה לא לד רגיל אדום או ירוק, זה לד מיוחד יוקרתי הוא כחול" איזה שטויות אתה מדבר, אין שום קשר לצבע, כל הקטע במחיר הזה הוא שהן פולטות אור חזק יותר בשביל שילדים מסכנים ימשכו תשומת לב, הן לא מיוחדות ולא בטיח.

יובל.

פורסם
וווואאאאאוווווו איזה בלאגן יש פה . . .

יציאה של רמקולים לא מוציאה חשמל !!!!

עם כזה ידע אני ממליץ לך ללכת למתקין כי אתה יכול להרוס את כל מערכת החשמל באוטו שלך !!! צריך להעביר כבלי חשמל מהמצבר וכמובן לא לשכוח פיוזים, בקיצר כזאת עבודה אני לא ממליץ לעשות לבד עם הידע שיש לך, לך לכל מתקין אזעקות או חשמל לרכב ותן לו כמה מאות שקלים שיעשה לך את העבודה, זה עדיף על הנזק שתגרום למערכת חשמל שלך שיכול להסתכם באלפי שקלים של החלפה . . . .

אחי סליחה על השאלה אבל אני לא יודע מה זה בדיוק לדים?

לדים זה מעיין מנורות קטנות, אני לא זוכר בדיוק את ההגדרה אבל זה נקרא לדים (LED) ולא מנורות מכיוון שזה לא עובד כמו מנורה רגילה על חוט להט . . .

לא,לא,לא עם כזה ידע תלך אתה למתקין :!: רמקול ועוד איך פועל על חשמל, גם רגישות של רמקולים נמדדת במתח (DB זה בעצם מתח רק מאוד נמוך).חוץ מזה, ישנם רמקולים עם לדים מוכנים, אז איך הם פועלים מאנרגיית השמש ?!

פורסם

אם אתה רוצה שהלד ידלוק באופן קבוע אל תחבר אותו ליציאת המגבר. אם תחבר אותו ליציאת המגבר הוא יהבהב בגלל שהדינמיקה של המוסיקה גורמת למתח ביציאת המגבר להשתנות כל הזמן.

דרך אחת היא אם יש לך אור בבגז' תמשוך משם חוטי חשמל. אם אין לך אתה צריך להשתמש בRELAY עם כפתור NORMALLY CLOSED ו-NORMALLY OPEN כדי שתוכל בלחיצת כפתור לסגור את המעגל ולהדליק את הלד ובלחיצה לכבות.

תיגש לחשמלאי רכב, תגיד לו מה אתה רוצה והוא כבר יגיד לך איך לחבר.

פורסם

איזה שטויות אתם מדברים...!!!

אני יגיב על כל מיני כאלה שראיתי פה:

1. בכניסה לרמקול יש מתח, והוא יכול להפעיל לד.(מי שלא מאמין-שיבדוק ויחזור לפה).

2. אני לא רוצה שהלד ידלק באופן קבוע,אלא לפי קצב הבס (אחרת מה הקטע שלו? המנורה של האזעקה תהיה יותר יפה...)

3. אם בכל זאת (רק "אם") אני ירצה שידלק קבוע, למה לעזעזל למשוך חוטים מהמנורה בבגאז'??? חסרים לי חוטים בלוח השעונים או תאורת מצית?

4. לזה שהגיב על הלד הכחול- לא אמרתי שבגלל שהוא כחול הוא יוקרתי.פשוט אמרתי שהוא זרחני יותר מלד רגיל, יקר פי כמה,ויחסית קשה להשגה (אם תשיג לי עוד -אני קונה.תנסה ותראה...). דבר שני,אני מכיר את הלדים ששמים בשפריצים,ונכון,זה של ערסים וגועל נפש.

*כל מה שרשמתי לא נועד ליצור מעין ריב,אלא התייחסות לכל מה שכתבתם.אז קחו את זה בכוונה חיובית.

I30 CW

פורסם

ראיתי את הלד שאתה מדבר עליו והוא ממש יפה, יש לו גם עוצמה ממש חזקה

חבל רק שקשה להשיג אותו בארץ....

פורסם
ראיתי את הלד שאתה מדבר עליו והוא ממש יפה, יש לו גם עוצמה ממש חזקה

חבל רק שקשה להשיג אותו בארץ....

לא כ"כ קשה להשיג אותו בארץ, אני בטוח שיש אותו בכל חנות שיפורים, בקשר למחיר זה כבר בעיה שלך . . .

פורסם

2. אני לא רוצה שהלד ידלק באופן קבוע,אלא לפי קצב הבס (אחרת מה הקטע שלו? המנורה של האזעקה תהיה יותר יפה...)

3. אם בכל זאת (רק "אם") אני ירצה שידלק קבוע, למה לעזעזל למשוך חוטים מהמנורה בבגאז'??? חסרים לי חוטים בלוח השעונים או תאורת מצית?

4. לזה שהגיב על הלד הכחול- לא אמרתי שבגלל שהוא כחול הוא יוקרתי.פשוט אמרתי שהוא זרחני יותר מלד רגיל, יקר פי כמה,ויחסית קשה להשגה (אם תשיג לי עוד -אני קונה.תנסה ותראה...). דבר שני,אני מכיר את הלדים ששמים בשפריצים,ונכון,זה של ערסים וגועל נפש.

*כל מה שרשמתי לא נועד ליצור מעין ריב,אלא התייחסות לכל מה שכתבתם.אז קחו את זה בכוונה חיובית.

תקשיב חמוד, דבר ראשון אם אתה יודע טוב יותר מכולם ורושמים פה שטויות אז למה אתה שואל פה?

דבר שני על כך שיש ביציאת הרמקולים במגבר מתח כולם מלבד רדרוז הסכימו.

דבר שלישי תתפלא אבל יש אנשים ששמים ניאונים שדולקים באופן קבוע, אפילו הרוב שמים שזה דולק באופן קבוע ופחות שזה ידלק לפי הבאס.

למה אתה צריך ממנורה מהבגז'?! בגלל שאתה לא צריך שזה ידלוק בצורה קבועה ואם תמשוך חוטים מהמצית/לוח השעונים או כל מקום אחר של עליסה בארץ הפלאות שעליו חשבת, הלד ידלוק באופן תמידי גם שהבגז' סגור. לעומת זאת, אם יש לך אור בבגז' אז מן הסתם הוא נדלק כאשר אתה פותח אותו (לפחות ככה זה אצלי בכל המכוניות שיש בבית) ואז אם תיקח משם את החשמל אז הלד ידלק רק כאשר אתה פותח את הבגז' ולא כל הזמן, עכשיו הבנת למה!!

פורסם

תקשיב חמוד, דבר ראשון אם אתה יודע טוב יותר מכולם ורושמים פה שטויות אז למה אתה שואל פה?

דבר שני על כך שיש ביציאת הרמקולים במגבר מתח כולם מלבד רדרוז הסכימו.

דבר שלישי תתפלא אבל יש אנשים ששמים ניאונים שדולקים באופן קבוע, אפילו הרוב שמים שזה דולק באופן קבוע ופחות שזה ידלק לפי הבאס.

למה אתה צריך ממנורה מהבגז'?! בגלל שאתה לא צריך שזה ידלוק בצורה קבועה ואם תמשוך חוטים מהמצית/לוח השעונים או כל מקום אחר של עליסה בארץ הפלאות שעליו חשבת, הלד ידלוק באופן תמידי גם שהבגז' סגור. לעומת זאת, אם יש לך אור בבגז' אז מן הסתם הוא נדלק כאשר אתה פותח אותו (לפחות ככה זה אצלי בכל המכוניות שיש בבית) ואז אם תיקח משם את החשמל אז הלד ידלק רק כאשר אתה פותח את הבגז' ולא כל הזמן, עכשיו הבנת למה!!

רדרוז מודה בטעות שלו :oops: . . .

פורסם

נקודה נוספת למחשבה ... הלדים צורכים מתח מהרמקולים עצמם ובעצם משטחים את גל הקול שמגיע אליהם.

במידה ואמרת שהם זרחניים במיוחד הם יכולים לצרוך לא מעט מתח בפיק, השאלה היא האם זה לא יפגע באיכות המוזיקה.

נקודה שנייה למחשבה ... הלדים מיועדים ל 12V ובוודאי יכולים לעמוד עד 16V אולם במידה ויש לך מגבר חזק במיוחד , פיק של 100W RMS יתורגם למתח יציאה של כ 20V

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...