Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Engine Overall

CaRReRa
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מנוע 1.8 של Vw, והרכב הוא קוראדו מודל 1991.

המנוע די חלש, שורף שמן ועבר 209K ושיפוץ הוא התהליך הבא.

יש לי כמה שאלות על אוברול ואני אשמח אם למישהו פה יהיו תשובות מאחר ואף פעם לא התנסתי בזה.

אז ככה, בגדול עומדות בפני 2 אפשרויות:

א. אוברול:

האם לאחר האוברול המנוע מגיע למצב כמו חדש? או קרוב לזה לפחות ?

כמובן שמדובר באוברול הכי טוב שאפשר לעשות לכל המנוע, כולל החלפת כ-ל החלקים הכי קטנים.

מה העלויות של אוברול בערך? והיכן אני יכול לבצע את זה..?

אני מחפש מכונאי פדנט שלא יחתוך פינות, אני באמת רוצה עבודה מושלמת ואין לי מושג לאן לפנות.

ב. ייבוא מנוע:

האם כדאי לשקול ייבוא של מנוע G60 חדש ?

אם כן, מה העלויות של דבר כזה (בגדול...) והיכן אפשר לברר על ייבוא מנועים כאלו?

ב-2 המקרים הייתי מעוניין לקבל פרטים על התהליך, מה שמסביב לו, המחירים, המקומות שאפשר לעשות בהם את זה וכל מה שאתם יודעים...

אני מודה לכולם על העזרה

שיהיה סופ"ש נעים,

סהר.

פורסם

שלום סהר - אובראול מנוע אכן מביא את המנוע למצב דומה למצב של מנוע חדש (בתנאי שטיפלת בהכל!!!). אולם טיפול שכזה הוא בדר"כ יקר .

ייבוא מנוע מחול (לדעתי ניתן לייבא מנוע מפירוק - רק תדרוש אחריות ותייבא ממקור מוסמך) הוא הפיתרון הזול והיעיל לדעתי. הוא גם הפיתרון המהיר ביותר - סע על המנוע שלך עד להגעת המנוע החדש ואז באותו היום בצע החלפה - אובראול ייקח לבטח יותר מיום . לגבי מקורות ייבוא - ערוך חיפוש באינטרנט אני מאמין שתמצא מספר מקורות כאלו.

מעבר לכך - האם אתה בטוח שהמנוע שלך אינו תקין - 209K לפולקסואגן לא נישמע לי הרבה!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לגבי מנוע מיבוא ברר אצל "חלפי ד.ל אזולאי", טל' 03-6390095, בקש את דודי.

יש להם במקום גם מוסך לביצוע ההחלפה. אם אין לו מנוע במלאי ברר אם הוא יכול ליבא עבורך.

גם במנוע מפרוקי רכב יש להחליף חלקי תזמון (רצועה,מותחנים ומיסבים) וכמובן מסנן שמן מנוע ושמן.

בהצלחה - רפי לין :-)

פורסם

יש עוד צד שלא חשבו עליו:

במקום להחליף מנוע לא יותר כדאי לעשות אוברול ובאותה הזדמנות להחליף חלקים במנוע

ע''מ לשפר אותו.

תנו לי להסביר:

נניח שהבחור שלנו הלך והביא מנוע מפירוק משומש במצב טוב

אבל מתי שהוא גם המנוע הזה ילך ואת החלק הטוב הוא כבר עבר, ואתה בחיים לא יכול לדעת

אם טיפלו במנוע בזמן, ואם עשו הרצה כמו שצריך, ואם לא יהיו בעיות בעתיד

לכן אני חושב שהכי טוב לעשות אוברול למנוע הקיים, ובאותה הזדמנות כבר להחליף חלקים כמו:

בוכנות, טלטלים, קאמשאפט, שסתומים.

ככה גם תשפר את המנוע וגם תקבל מנוע כמעט חדש שתוכל לעשות לו הרצה ותהיה מרוצה ממנו

עד השמיים, ובנוסף אם תרצה לשפר את הרכב בעתיד לא תצטרך לפתוח את המנוע בשביל להתאים אותו

להספקים גבוהים יותר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
יש עוד צד שלא חשבו עליו:

במקום להחליף מנוע לא יותר כדאי לעשות אוברול ובאותה הזדמנות להחליף חלקים במנוע

ע''מ לשפר אותו.

תנו לי להסביר:

נניח שהבחור שלנו הלך והביא מנוע מפירוק משומש במצב טוב

אבל מתי שהוא גם המנוע הזה ילך ואת החלק הטוב הוא כבר עבר, ואתה בחיים לא יכול לדעת

אם טיפלו במנוע בזמן, ואם עשו הרצה כמו שצריך, ואם לא יהיו בעיות בעתיד

לכן אני חושב שהכי טוב לעשות אוברול למנוע הקיים, ובאותה הזדמנות כבר להחליף חלקים כמו:

בוכנות, טלטלים, קאמשאפט, שסתומים.

ככה גם תשפר את המנוע וגם תקבל מנוע כמעט חדש שתוכל לעשות לו הרצה ותהיה מרוצה ממנו

עד השמיים, ובנוסף אם תרצה לשפר את הרכב בעתיד לא תצטרך לפתוח את המנוע בשביל להתאים אותו

להספקים גבוהים יותר.

כדאי שתקרא בעיון את תגובתו של ירון פ. לפני שתגיב!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לדעתי, הכי טוב זה לייבא G60.

אני מכיר בחור שמייבא חלקים מפרוקיות בגרמניה, ואפשר להזמין שידחוף למכולה גם G60 לך, לקבלת פרטים פנה בה"פ.

משכנתא זה קל

פורסם

עדיין נראה כי אובראול יותר עדיף...(אני נמצא באותה בעיה עם אסטרה GSI ).

ייבוא מנוע יעלה סכום מסויים בו תקבל מנוע שעשה כמה עשרות אלפי ק"מ -במקרה הטוב והנדיר

וכמובן מחירו בהתאם, אובראול יקח יותר זמן וכסף אך התוצאה טובה בהרבה (בתנאי שהעבודה טובה)

מקבלים מנוע כמעט חדש! , הבנתי שמנוע מייבוא יעלה כ-5,6 זואת אומרת שאובראול כ-8,9 ?

לא כולל עבודה?

תודה.

:screwy:
פורסם

נקודה נוספת - במקרה בו מבוצע אובראול מלא - תמיד קיים סיכוי קטן כלשהו שהאובראול לא יצליח (טעות מסויימת בהרכבת המנוע או בחריטה ואפילו בחלק חדש אך פגום). מה גם שאם אינך עומד על יד מי שמבצע את האובראול אינך יודע בדיוק עד כמה הקפיד בביצועו.

מנוע מפירוק אומנם נסע קילומטראז' מסויים - אולם זהו גם היתרון שלו!!!

בכל מקרה אובראול מלא כמעט תמיד יעלה הרבה, הרבה יותר ממנוע משומש מפירוק, וכדאי לבצעו במכוניות שקשה/לא ניתן להשיג להן חלקים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

חוק אצבע אומר שאם עלות האוברול מגיעה לחצי מעלות רכישת מנוע

אז עדיף לקנות מלתקן.בהסתמך על מספר רב של מיקרים מהיכרות אישית עם אלו שבחרו לשפץ

עוד לא מצאתי אחד שהיה מאושר מהתוצאה הסופית

מנוע אפשר לבדוק לפני קניה (אם יש למוכר ג'יג) ניתן לבצע נפילת לחץ

ו 4 גזים (אני קצת מסופק לגבי הזמינות פה)

רוב היבואנים נותנים 3 חודשי אחריות כדאי לבדוק טוב את ההסכם

ראיתי כבר מקרה של מנוע סקסו VTS שהושתל ב VTR ואחרי זמן קצר השסתומים התעקמו

'בכר' עמד באחריות וסיפק מנוע/ראש אחר

מצד שני המחירים שלו גבוהים מידי לטעמי

.I'm a blocked user

פורסם
נקודה נוספת - במקרה בו מבוצע אובראול מלא - תמיד קיים סיכוי קטן כלשהו שהאובראול לא יצליח (טעות מסויימת בהרכבת המנוע או בחריטה ואפילו בחלק חדש אך פגום). מה גם שאם אינך עומד על יד מי שמבצע את האובראול אינך יודע בדיוק עד כמה הקפיד בביצועו.

מנוע מפירוק אומנם נסע קילומטראז' מסויים - אולם זהו גם היתרון שלו!!!

בכל מקרה אובראול מלא כמעט תמיד יעלה הרבה, הרבה יותר ממנוע משומש מפירוק, וכדאי לבצעו במכוניות שקשה/לא ניתן להשיג להן חלקים.

יש צדק בדבריך, נראה לי יותר ברור עכשיו.

הבנתי שייבוא מנוע טורבו של קאליברה יעלה כ-9000 ש"ח...-מקראתי בפורמים...

כמה יכול לעלות מנוע בשבילי ל-GSI (ללא עבודה )?

ד"א -מצטער על התעלקות על השרשור!

:screwy:
פורסם

זה רק אני , או שאומרים OVERHAUL ?

אגב - אוברול שמבוצע בתנאי מוסך ממוצע לעולם לא יהיה באיכות מנוע שנסגר במפעל.

היה על זה דיון מעמיק עם LEVIL , שהעלה הרבה נקודות בגנות האוברול הממוצע (ולמרות זאת , אף על פי שכל נקודה נכונה בפני עצמה , באופן כולל , לטעמי ,אין לפסול ביצוע אוברול רק בגלל שאין את המכשור המלא , אלא לקחת בחשבון שהמנוע יהיה 98.5 אחוז ולא 100 אחוז כמו מנוע חדש).

הדבר היחיד שמתקרב הינו מנוע שמשופץ במפעל (נדמה לי שמנועי בית שאן משפצים מנועי סובארו ,לדוגמא).

בשורה התחתונה - אם ניתן להביא מנוע מפירוק (הכוונה לייבוא , לא מקומי) שנראה תקין (ואפשר לדעת את זה , תלוי בנסיון שיש למי שבוחר/מרכיב את המנוע) - זו אופציה עדיפה לדעתי. אם המנוע במלאי זמן ההשבתה קטן יותר , ורוב הסיכויים שהמנוע ימשיך לעבוד כאילו נולד ברכב בו הושתל.

פורסם
זה רק אני , או שאומרים OVERHAUL ?

אגב - אוברול שמבוצע בתנאי מוסך ממוצע לעולם לא יהיה באיכות מנוע שנסגר במפעל.

היה על זה דיון מעמיק עם LEVIL , שהעלה הרבה נקודות בגנות האוברול הממוצע (ולמרות זאת , אף על פי שכל נקודה נכונה בפני עצמה , באופן כולל , לטעמי ,אין לפסול ביצוע אוברול רק בגלל שאין את המכשור המלא , אלא לקחת בחשבון שהמנוע יהיה 98.5 אחוז ולא 100 אחוז כמו מנוע חדש).

הדבר היחיד שמתקרב הינו מנוע שמשופץ במפעל (נדמה לי שמנועי בית שאן משפצים מנועי סובארו ,לדוגמא).

בשורה התחתונה - אם ניתן להביא מנוע מפירוק (הכוונה לייבוא , לא מקומי) שנראה תקין (ואפשר לדעת את זה , תלוי בנסיון שיש למי שבוחר/מרכיב את המנוע) - זו אופציה עדיפה לדעתי. אם המנוע במלאי זמן ההשבתה קטן יותר , ורוב הסיכויים שהמנוע ימשיך לעבוד כאילו נולד ברכב בו הושתל.

שלום.

אני לא מסכים איתך!!!

תלוי מי עושה ובאילו תנאים...

מתוך נסיון מנועי VW מיבוא הם לא כול כך מוצלחים.

היה לי מקרא ששלחו לי 6 מנועים אחד אחרי השני לאודי ואת כולם פסלתי. בסופו של דבר

שיפצתי את המנוע המקורי ויצא כמו חדש...

כאשר בעל מקצוע מיומן וותיק וקפדן משפץ מנוע הוא יוצא כמו חדש!!!

מה שנאמר "אין יודע כבעל נסיון"

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...