Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 246
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם המחיר 235,000 ש"ח כולל פן חינם?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
באמת סליחה שאני אומר לכם את זה אבל לא רק שאתם טוחנים מים, אתם גם מדברים שטויות.

מה הקשר הקלוש בכלל בין יבואן ישראלי שבדחילו ורחימו אישרו לו 20 יחידות והוא משלם עליהן מחירון כמעט מלא לבין היבואן הבריטי שיש לו כח מכירה של כמה אלפי מיאטות והוא בא לשולחן הדיונים עם מזדה בצורה אחרת לחלוטין?

שום קשר!

בנוסף לזה מתעלמים לגמרי מהעובדה שמיסוי על רכב שמיובא מיפן גבוה ממיסוי על רכב שמיובא מארה"ב ואירופה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
באמת סליחה שאני אומר לכם את זה אבל לא רק שאתם טוחנים מים, אתם גם מדברים שטויות.

מה הקשר הקלוש בכלל בין יבואן ישראלי שבדחילו ורחימו אישרו לו 20 יחידות והוא משלם עליהן מחירון כמעט מלא לבין היבואן הבריטי שיש לו כח מכירה של כמה אלפי מיאטות והוא בא לשולחן הדיונים עם מזדה בצורה אחרת לחלוטין?

שום קשר!

שאלוהים יסלח לך. אבל אתה גם תסלח לי עוד יותר - אתה לא דובר אמת! אנשים לפעמים מצדיקים את כל החרא שקורה בתחום הרכב כאן בכך שהיבואן שלנו מסכן, אין לא כח מול היצרן ואנחנו בסך הכל מדינה קטנה ושוק זעיר וכולם שמים עלינו... הגיע זמן להתעורר - הלו, בוקר טוב, אנחנו כבר לא קטנים! מה הבדל בגודל אוכלוסיה של ישראל ואוסטריה? שוויץ? הולנד? נורווגיה? ומה ההבדל בשוק הרכב העלוב שלנו ושל מדינות האלה? שם אתה יכול לקנות גם רכב נדיר, לא פופולארי, לא משתלם כביכול ליבואן במחיר סביר. שם אתה רואה מגוון, כאן - אפור ומחירים הזויים. אנחנו מדינה של כלכלה ריכוזית, עם מונופלים ותחרות חלשה מאוד ברוב התחומים - ובשוק הרכב במיוחד. אני כבר לא מדבר על זה ששוק ישראלי חשוב לחברה קטנה כמו מאזדה.

פורסם
יבגני, צר לי לאכזב אותך אבל אם להסתמך על ממוצע המכירות השנתי של ה-NC בישראל, 20 יחידות זה כ-50% מהסך הכולל שלהן. מה שאני מנסה לומר הוא ש-20 היחידות הללו הן לא מן גישוש או ניסוי שלאחריו תמוצב אסטרטגיית מכירות מאסיבית (יחסית), אלא זה הסיפור עצמו.

בקיצור, אם אתה הולך על זה לבסוף אשמח לקבל ה"פ על האוטו שלך בסגנון "יד ראשונה, מהיסטוריון". ;)

כנראה שבשלב הזה, אני אהייה זה שמחפש מודעות ביד2 מהסוג הזה :\

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
שאלוהים יסלח לך. אבל אתה גם תסלח לי עוד יותר - אתה לא דובר אמת! אנשים לפעמים מצדיקים את כל החרא שקורה בתחום הרכב כאן בכך שהיבואן שלנו מסכן, אין לא כח מול היצרן ואנחנו בסך הכל מדינה קטנה ושוק זעיר וכולם שמים עלינו... הגיע זמן להתעורר - הלו, בוקר טוב, אנחנו כבר לא קטנים! מה הבדל בגודל אוכלוסיה של ישראל ואוסטריה? שוויץ? הולנד? נורווגיה? ומה ההבדל בשוק הרכב העלוב שלנו ושל מדינות האלה? שם אתה יכול לקנות גם רכב נדיר, לא פופולארי, לא משתלם כביכול ליבואן במחיר סביר. שם אתה רואה מגוון, כאן - אפור ומחירים הזויים. אנחנו מדינה של כלכלה ריכוזית, עם מונופלים ותחרות חלשה מאוד ברוב התחומים - ובשוק הרכב במיוחד. אני כבר לא מדבר על זה ששוק ישראלי חשוב לחברה קטנה כמו מאזדה.

1. אני מסביר את מצב העניינים כמו שהם לאשורם בעניין המיאטה.

אתה לוקח את דבריי, מסלף אותם וקובע שהשלכתי על כל שוק הרכב, מה שלא עשיתי. אני דיברתי על המיאטה בלבד.

2. מעבר לדמגוגיה בשקל, לעיתים מה שאתה אומר נכון ביחס לשוק הרכב ולעיתים לא.

במקרה של המיאטה, לא!

3. כולנו, או לפחות רובנו בעד הורדת יוקר המחיה, בעד צמצום קפיטליזם חזירי ובעד עוד ועוד שלל סיסמואות. הבעיה העיקרית היא שרוב הסיסמאות האלה, נראות נהדר על הפלקטים, נראות קצת פחות טוב כשהן קורות במציאות. "צמצום נטל המגזר הציבורי" זה פיטורי אלפי אנשים שהם השכנים שלי ושלך וכו'.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
1. אני מסביר את מצב העניינים כמו שהם לאשורם בעניין המיאטה.

אתה לוקח את דבריי, מסלף אותם וקובע שהשלכתי על כל שוק הרכב, מה שלא עשיתי. אני דיברתי על המיאטה בלבד.

2. מעבר לדמגוגיה בשקל, לעיתים מה שאתה אומר נכון ביחס לשוק הרכב ולעיתים לא.

במקרה של המיאטה, לא!

3. כולנו, או לפחות רובנו בעד הורדת יוקר המחיה, בעד צמצום קפיטליזם חזירי ובעד עוד ועוד שלל סיסמואות. הבעיה העיקרית היא שרוב הסיסמאות האלה, נראות נהדר על הפלקטים, נראות קצת פחות טוב כשהן קורות במציאות. "צמצום נטל המגזר הציבורי" זה פיטורי אלפי אנשים שהם השכנים שלי ושלך וכו'.

1. קודם כל תודה שלא קראת לי "אידיוט" ורק הסתפקת ב"דמגוגיה בשקל" - אני רואה שרמה תרבותית ואנושית של הפורום הזה עולה מול העיניים.

2. תבדוק בבקשה מה קורה עם המיאטות בשווקים שציינתי, שהם דומים בנפח לשוק ישראלי ותגלה שמוכרים שם מיאטה מדגם יוצא וימכרו גם מדגם חדש במחיר סביר. כי אלה מדינות מפותחות.

3. לא היתה לי שום כוונה לפטר מעבודה שכנים שלך מהמגזר הציבורי - לא תמצא אף מילה על זה. לא כתבתי אף מילה על יוקר המחייה ודרכים לצמצומה. לא אמרתי מילה אפילו על קפיטליזם החזירי. רק כתבתי שאין מספיק תחרות. אתה הגבת בנעום פוליטי מרגש - אז מי מסלף דברים?

אתה אוהב לחלק ציונים לאחרים? אתה מסתכל לפעמים במראה? אתה אוהב את מה שאתה רואה שם?

עריכה אחרונה על ידי baget
פורסם

לקחת את תגובתי מאוד מאוד אישית על כדי כך שאפילו דמיינת שעוד שניה אני קורא לך אדיוט, מה שמעולם לא היה ולא נברא!!!

כל שאמרתי הוא שאתה לוקח סיסמאות ומשליך אותן על מקרה קיצון של תמחור (ללא ספק גבוהה), רק שבכלל לא בטוח שבגלל הסיבות שנקבת.

פורסם

מה הקשר למדינות מפותחות.

אם דלק היו מביאים את הדגם עם ה 1.5 , מתמחרים אותו כמו שצריך (נגיד 155 אלף) ויוצאים בקמפיינים פירסומיים הם יכול לפתח פה את הנישה של המיאטה ולגרום לזה שבשנים הבאות (או אולי בדגם הבא) כבר תיהיה כמות מכירות יפה (ולא 20 רכבים כדי שיגידו שעשינו). אבל... לא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

זאת כבר בהחלט טענה לגיטימית!

פורסם
לקחת את תגובתי מאוד מאוד אישית על כדי כך שאפילו דמיינת שעוד שניה אני קורא לך אדיוט, מה שמעולם לא היה ולא נברא!!!

כל שאמרתי הוא שאתה לוקח סיסמאות ומשליך אותן על מקרה קיצון של תמחור (ללא ספק גבוהה), רק שבכלל לא בטוח שבגלל הסיבות שנקבת.

לגבי אידיוט זה לא קשור אליך, היו פה אינטליגנטים שזרקו הגדרות כאלה בעבר הלא רחוק. אני גם לא לוקח שום דבר אישי, אני יודע שאתה דואג למדינה.

התברר שאתה יודע לכתוב בצורה רגועה ומכובדת, זה דבר חיובי. דבר שלילי - תן לי דוגמה בבקשה ל"סיסמאות" שלי?

מקרה של מיאטה - זה רק משל, זה לא משהו חריג, יש עוד הרבה דוגמאות כאלה. זה לא בעיה של "תמחור" של דגם זה או אחר, פחות אכפת לי מהמחיר - אכפת לי שלא תיהיה פה מיאטה. אחרי שנה שלא תצליח למכור אפילו יחידות בודדות, דלק מוטורס תפסיק את היבוא. להזכיר לך מה קרה ל GT86? לעוד דגמי "נישה"? ולמה זה לא קורה במדינות אחרות? בכל אופן אני לא הולך לפתח פה דיון ארוך על הנושא. פשוט מאוד - אתה התחלת מזה שאנשים כותבים פה שטויות. בדרך כלל מי שכותב ככה - הוא לא חכם גדול. יכול להיות שבמקרה שלך זה אחרת.

פורסם

נתת דוגמא מעולה, גם ה GT86/BRZ וגם המיאטה סובלות מאותן בעיות:

1. הקצאה מינימלית של רכבים בהנחה יחסית נמוכה של היצרן ליבואן.

2. ניצול הזדמנות ומכירת רכבי נישה ברווח גבוהה מהרווחים על רכבי "לחם וחמאה" כמו מזדה 3/6/5.

השאלה אם כשמייבאים 20 רכבים ודורשים רווח שהוא מעל הפרופורציונלי על רכבי הלחם חמאה, אם זה "קפיטליזם חזירי כתוצאה מחוסר רגולציה" או אולי למשל נפילת כל הוצאות תקינת הרכב והערכות היבואן לקראת יבוא סדיר (הכשרת מכונאים ומחסנאים, ייבוא חלפים וכו') על 20 רכבים לשנה ולא על 1000 רכבים לחודש.

פורסם
מה הקשר הקלוש בכלל בין יבואן ישראלי... לבין היבואן הבריטי

שום קשר!

אני חושב שהדוגמא שלי מסבירה את עצמה.

1. דלק מייבאים גם מזדה וגם ב.מ.וו.

2. מיאטה 2.0 ו-118i עולות בערך אותו דבר באירופה. 118i מאובזרות מאוד, אפילו יותר.

3. שתיהן לא יככבו בראש טבלת המסירות.

4. ישראל היא שוק מאוד חשוב למאזדה, בניגוד לב.מ.וו.

בכל זאת, מעל ל-50K הפרש.

אם הזכרנו BRZ, גם היא זולה הרבה יותר מהמיאטה, למרות מחיר זהה באירופה.

אגב, יש פרטים לגבי הבקרות במיאטה? מתנתקות לחלוטין או שחוזרות במצבי קיצון כמו ב-BRZ?

פורסם

אנחנו לא יכולים לדעת בוודאות (אני לפחות) מה קורה בין יצרן ליבואן ובטוח לא נפתור את הבעיות האלה. אבל ברור דבר אחד - השיטה שעובדת פה בשוק הרכב - היא שיטה פגומה. לגבי GT86 גם אנשי יבואן שדיברתי איתם אמרו שהתמחור היה שגוי. האם זאת היתה טעות או כוונה לא להתעסק עם דגם קצה - אני לא יודע. אני רק יודע דבר אחד - אם לובואן יש בלעדיות ל 3 יצרנים - זה נקראה לא קפיטליזם, אלה סוציאלזם מסריח. כי קפיטליזם - זה שוק פתוח ותחרותי.

פורסם

אז מסתבר שרוקפלר היה סוציאליסט.

לא קשור לשרשר, אבל מפתיע אותי כל פעם לגלות את צורת החשיבה - "אם יש ריכוזיות במשק אזי סוציאליזם".

מעבר לזה, יכול להיות שאתה צודק לחלוטין.

האמת, הסיבות בכלל לא מעניינות. מעניינת העובדה הסופית - מיאטה בישראל היא לא רכב ספורט עממי ונגיש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...