Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מסתבר שרוקפלר היה סוציאליסט.

לא קשור לשרשר, אבל מפתיע אותי כל פעם לגלות את צורת החשיבה - "אם יש ריכוזיות במשק אזי סוציאליזם".

מעבר לזה, יכול להיות שאתה צודק לחלוטין.

האמת, הסיבות בכלל לא מעניינות. מעניינת העובדה הסופית - מיאטה בישראל היא לא רכב ספורט עממי ונגיש.

קרוב לודאי אני לא צודק, אבל כפי שאמרת - זה לא חשוב איך לקרוא לזה - אנחנו לא נראה פה רכבים ספורטיבים עממים. תודה ליבואן סובארו שכנראה עוד לא ויתר על BRZ.

• תגובות 246
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתוך פורום מועדון הרודסטרים:

http://www.roadster.co.il/forums/viewtopic.php?f=1&t=10325

"אני שמח לבשר שהND הראשונה הוזמנה היום ע"י חבר מועדון...

הדגם שמגיע לארץ זה מפרט אירופאי ברמת הגימור האמצעית מה שאומר SE-L שכוללת דיפ' מוגבל. צפי למסירה - אוגוסט."

ובהמשך:

"נאמר לו שהרכב מגיע עם מושבי עור מחוממים וחיישן סטיה מנתיב. לפי הלינק שאבי צירף אני רואה שזה מגיע ברמת הגימור הגבוה - ספורט."

פורסם
אני חושב שהדוגמא שלי מסבירה את עצמה.

1. דלק מייבאים גם מזדה וגם ב.מ.וו.

2. מיאטה 2.0 ו-118i עולות בערך אותו דבר באירופה. 118i מאובזרות מאוד, אפילו יותר.

3. שתיהן לא יככבו בראש טבלת המסירות.

4. ישראל היא שוק מאוד חשוב למאזדה, בניגוד לב.מ.וו.

בכל זאת, מעל ל-50K הפרש.

אם הזכרנו BRZ, גם היא זולה הרבה יותר מהמיאטה, למרות מחיר זהה באירופה.

אגב, יש פרטים לגבי הבקרות במיאטה? מתנתקות לחלוטין או שחוזרות במצבי קיצון כמו ב-BRZ?

כשאתה כותב 118, האם כוונתך לגרסת ה-170 כ"ס? אם כן, תלוי אבזור, היא עולה אף יותר מהמיאטה (בארץ).

בכל אופן, אנחנו לא השוק הבריטי - שם באופן מסורתי ומסיבות ברורות תמיד יהיה שוק גדול למאזדה מיאטה.

למרות זאת, התמחור כאן בהחלט גבוה ואני אישית מצטרף לטענה של david32 - דלק יכולים בקלות לייבא גם את הגרסה החלשה יותר ולהעלות כמויות נאות של כלל דגמי המיאטה ובכך להוריד את המחיר פר יח'. מה הסיכוי שזה יקרה בעתיד? אני סקפטי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כשאני כותב 118i, אני מתכוון ל-118i. מנוע 1.6 טורבו 136 כ"ס (177 כ"ס יש ל-120i. ל-118i הקודמת היו 170 כ"ס).

118i ברמת האבזור הבסיסית ביותר ועם התיבה האוטומטית, עולה 22,325 פאונד. כמו המיאטה האירופאית המאובזרת ביותר (ספורט).

בארץ, האוטו' הבסיסית (עם חבילת אבזור ספורטליין), עולה 181,500 ש"ח.

אגב, ה-120 לקשורי האוטו' עולה 229,000. עדיין פחות מהמיאטה, למרות שבאנגליה היא יקרה ממנה בהרבה.

אם ברז ידנית בסיסית מתומחרת ב-227,500 (ונמכרת בפועל ב-10-15 אלף פחות), למרות מחיר גבוה ב-3K פאונד מהמיאטה 2.0 הבסיסית, אותה מיאטה 2.0 SE-L תהיה יקרה מדי גם ב-200K. אבל את זה לפחות אפשר לבלוע.

ברור שהשוק שלנו שונה מהשוק הבריטי בענייני מיאטה. אבל הוא גם לא בדיוק זהה בענייני סדרה 1.

פורסם

הדגם שמגיע לארץ זה מפרט אירופאי ברמת הגימור האמצעית מה שאומר SE-L שכוללת דיפ' מוגבל. צפי למסירה - אוגוסט."

ובהמשך:

"נאמר לו שהרכב מגיע עם מושבי עור מחוממים וחיישן סטיה מנתיב. לפי הלינק שאבי צירף אני רואה שזה מגיע ברמת הגימור הגבוה - ספורט."

נותר רק לחכות לאוגוסט וללכת למפגש של המועדון לראות את הכלה :)

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

נניח שהמחיר היה 180 שח, נניח. כמה מכוניות היו נמכרות ? כמה מכוניות היו נמכרות יותר מאשר ב-230 ?

מדובר לצערי על שוק נישתי מאוד והיבואן יודע זאת. יותר מכך מדובר על שוק captive שבו מי שרוצה יכול להרשות לעצמו יקנה גם במחיר גבוה ב-50% מהמחיר שיכל להיות לרכב.

פורסם

ובהמשך:

גם לחמור מגיע מזל טוב. מפתיע שהמועדון לא ארגן חרם צרכנים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
נניח שהמחיר היה 180 שח, נניח. כמה מכוניות היו נמכרות ? כמה מכוניות היו נמכרות יותר מאשר ב-230 ?

מדובר לצערי על שוק נישתי מאוד והיבואן יודע זאת. יותר מכך מדובר על שוק captive שבו מי שרוצה יכול להרשות לעצמו יקנה גם במחיר גבוה ב-50% מהמחיר שיכל להיות לרכב.

אני רוצה, ב-180 אני יכול להרשות לעצמי, ב-235 לא.

פורסם
אני רוצה, ב-180 אני יכול להרשות לעצמי, ב-235 לא.

כמה כמוך יש בכל שנה ? 10 ? 20 ? שלא רק לא יכולים ב-180 ולא יכולים ב-235, אלא גם יבצעו את הרכישה. לדעתי יותר קרוב ל-10 מאשר ל-20.

לא בטוח שליבואן זה כדאי כלכלית.

פורסם

10 רכבים בשנה זו תוספת של עשרות אחוזים מסך המכירות של רכב נישה כזה.

מה יותר כלכלי ליבואן? אין לי מושג...

הנקודה היא שיש הבדל בין 180 ל-235, הבדל גדול, והמחיר כן משחק תפקיד, נישה או לא נישה.

פורסם

במיוחד היום, עם כל ההלוואות והבלונים וההחזרים שניתן לקבל בקלות מהבנקים וחברות הרכב, החלום של חובב הרכב הממוצע למיאטה בתור רכב שני או שלישי בבית קרוב מאי פעם. אם הייתה מגיעה ה-1.5 הפשוטה במחיר כניסה, עם תנאי מימון נוחים, ואסטרטגיית שיווק נכונה, לפי דעתי היינו רואים ממנה כמויות יפות על הכביש, בהתאם לסגמנט כמובן.

ככה היבואן היה מרוויח, חובבי הנהיגה היו מרוויחים, וכולנו היינו מרוויחים עוד מכוניות שוברות שגרה על הכבישים.

אולי אי אפשר להפיל את האשמה המלאה על דלק מוטורס, כי המלאי שלהם כרגע הוא רק 20 יחידות. אני עדיין מחזיק אצבעות שישווקו פה בעתיד גרסת כניסה מוזלת ולא יעשו ל-ND את תרגיל הGT86.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא יודע לאיזה עשירון אתה משתייך אבל רכב שני או אפילו שלישי בבית ועוד רכב נישתי לחלוטין, אפילו במחיר הזול של 185K ש"ח הוא לוקסוס שמעטים ביותר יכולים להרשות לעצמם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בדיוק מה שרציתי לכתוב, לרוב המכרים שלי הרכב "הראשון" בבית הוא בערך בשווי הזה. אז שלישי?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
גם לחמור מגיע מזל טוב. מפתיע שהמועדון לא ארגן חרם צרכנים.

מה חרם צרכנים היה מקדם? מבחינת מאזדה ישראל הם היו יכולים בקלות לוותר על ההרפתקאה הספק רווחית הזאת. מדובר על 20 רכבים גם ככה, שבשבילם הם צריכים לספוג את כל ה-Overhead של מלאי חלקים, הכשרה של מוסכניקים וכד'. זה הרי טיפה בים ביחס לכל הלחם וחמאה שלהם (2, 3, 6, CX5, CX3) ולא באמת יהיה בעל השפעה על השורה התחתונה שלהם. רק היה חסר חרם צרכנים כדי שהמספר ירד מ-20 ול-0 ואז כולם היו מפסידים.

צריך להפנים שהבעיה העיקרית בארץ זה עניין המיסים של המדינה, גם אם היבואן היה גוף ללא מטרות רווח, כנראה שלא היו פה במדינה רכבי ספורט שהם באמת "עממיים" רק בגלל עניין המס.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תוכן חדש...