Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרכז כובד נמוך יותר

באמת רשמת שלרכב עם גג, חלון קדמי גדול יותר וחלון אחורי מזכוכית יהיה מרכז כובד נמוך יותר? לא רק שאין לך נתונים על זה בשום מקום, זו גם האפשרות הפחות סבירה.

רוצה מרכז כובד נמוך באמת? פנה לטסלה או אחת מ3 ההיפרהיברידיות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 246
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אז אתה אומר שסמל"ת מוכרים במחירי הפסד?

לא, הוא אומר שהתמחור שלהם נכון יותר. הוגן יותר.

(ה500 נלקחה כאן סתם בתור דוגמא...)

זה מן הסתם פונקציה של כמות רכבים שהיבואן קונה מהיצרן. אבל במקרה הזה זה פשוט מוגזם מידי. מה שמשאיר את ההנחה שדלק פשוט מתמחירם גבוה מאוד. מאוד.

העניין הוא שאנחנו לא מצפים שהמחיר בארץ יהיה כמו בחו"ל, ולכן למיסוי אין קשר לדיון הזה.

מה שאנחנו כן מצפים הוא שההפרש ישמר פחות או יותר, בין שני רכבים דומים (מהבחינה של ספורטיבי/נישה במקרה הזה)

אם נלך לפי הקו הזה, המחיר הריאלי של המיאטה 2 ליטר, צריך להיות משהו כמו 180 מחיר התחלתי. ואני לוקח בחשבון שנניח פער של 1000 דולר תופח באחוזים הרבה לכדי רווח גבוה ליבואן בארץ.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם (נערך)

זה מן הסתם פונקציה של כמות רכבים שהיבואן קונה מהיצרן. אבל במקרה הזה זה פשוט מוגזם מידי. מה שמשאיר את ההנחה שדלק פשוט מתמחירם גבוה מאוד. מאוד.

אני מסכים עם מה שאתה אומר במיליון אחוז, אבל זה לא מה שפלוקסטר אמר...

מה שאנחנו כן מצפים הוא שההפרש ישמר פחות או יותר, בין שני רכבים דומים (מהבחינה של ספורטיבי/נישה במקרה הזה)

אם נלך לפי הקו הזה, המחיר הריאלי של המיאטה 2 ליטר, צריך להיות משהו כמו 180 מחיר התחלתי. ואני לוקח בחשבון שנניח פער של 1000 דולר תופח באחוזים הרבה לכדי רווח גבוה ליבואן בארץ.

דומים הם לא.

גם פה אני מסכים לגבי התימחור, אולי לא 180 אלא לגרד את ה 200 מלמטה.

שוב, אני חושב שהמחיר מגעיל, על העובדה שדלק מוטורס לא עושים כלום כדי למכור מיאטות אני מדבר כבר הרבה זמן עם חברי הקרובים אבל זה היבואן ואין מה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אבארט 500

עולה כ-22,495 דולר בארה"ב (86,790 ש"ח)

אם מכפילים ב-2 מקבלים מחיר בש"ח של: 173,580.

בפועל האבארט נמכרת ב-155,900 ש"ח.

מיאטה (גראנד טורינג – מה שמגיע לארץ)

עולה כ- 30,885 דולר בארה"ב (119,273 ש"ח)

אם מכפילים ב-2 מקבלים מחיר בש"ח של: 238,546.

בפועל המיאטה הולכת להימכר ב-235,000 ש"ח.

בנוסף המיאטה חדשה לחלוטין והיבואן ככל הנראה מוגבל מאוד בכמות היחידות שהוא יכול להביא, והאבראט הוצגה ב-2008 (לפני 7 שנים!) ואינה מוגבלת בכמות היחידות.

סה"כ שתיהן לא רחוקות ביחס מחירים כמו שהוצג למעלה, לא מבין על מה הרעש?

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

טוב נו, זה מצדיק את הדיבדנד של גיל אגמון בשווי 153 מיליון ש"ח.

:?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הייפר ווייפר,

הלכתי לאיבוד בין הגרסאות. ראיתי באתרים האמריקאים שהמחירים מתחילים בכ23 אלף. מה זה גראנד טיורינג? יש פירוט איפשהו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

גראנד טורינג זו רמת האבזור הגבוהה ביותר במיאטה שבארה"ב (ללא LSD). ה-Launch Edition מבוססת על הגראנד טורינג אך משלבת פנים בגוון בהיר וצבע מרכב אדום. ויש גם את גרסאת ה-Club Edition שמגיעה עם תוספות של בלמי ברמבו, ספויילרים ודיפ מוגבל החלקה.

ויש את הגרסאת הבסיס שמתחילה מ-26,000 דולר.

תוכל לקרוא כאן

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

צריך לבדוק מה המחיר של הגרסא הזו באירופה. הסיבה היא שההפחתה במחירון האמריקאי (מ-30 לאזור 20 פלוס), לא בהכרח משקפת פרופורציה דומה בשוק האירופאי. אירופה היא ההשוואה כשמדובר בשנויים שהם "פנימיים" לדגם (אם כי על ארה"ב אפשר להיסמך כשמדובר בהסתכלות רוחבית ו"חוצת דגמים" על השוק, ששומר על עקביות כמו באירופה).

:idea:
פורסם

היחס בין האבארט הכי פשוטה באנגליה למיאטה 2 ליטר הכי פשוטה באנגליה דומה מאוד למה שבארהב (המחיר של ה אבארט זהה למה שHV רשם, של המיאטה קטן ממה שHV רשם ב 5.5 אלף שח).

מספק אותך?

- By lifting money bags

פורסם
הייפר ווייפר,

הלכתי לאיבוד בין הגרסאות. ראיתי באתרים האמריקאים שהמחירים מתחילים בכ23 אלף. מה זה גראנד טיורינג? יש פירוט איפשהו?

ספורט (בסיסית) 24,915 דולר:

* ג'אנט 16"

* תיבה ידנית

* קרוז קונטרול

* תאורת לד קדימה + אחורה

* בלוטות

* הגה עור

* נעילה אוטומטית

* אופציות: תיבה אוטומטית וכניסה ללא מפתח

קלאב (יותר ספורטיבית) 28,600 דולר:

* כל מה שיש בספורט ובנוסף...

* ג'אנט 17" + צמיגים יותר איכותיים

* כונס אוויר משופר

* ליפ לספויילר אחורי

* כל מיני גימורים קטנים למראות ולמגינים מאוחרי הראש

* מסך מגע 7" (גדול יותר מהמסך בגרסאת ספורט)

* מערכת 9 רמקולים של באוס

* בולמים משופרים של בילשטיין

* Shock tower brace

* אופציות: ג'אנט של BBS, בלמים קדמיים של ברמבו + צביעה לאחוריים, חצאיות צד, חצאית אחורית

גראד טורינג (יותר מהודרת) 30,195 דולר:

* כל מה שיש בספורט ובנוסף...

* ג'אנט 17" מהודר יותר

* מושבי עור

* בקרת אקלים

* גלגל שליטה במסך כמו מה שיש בבמוו

* מסך מגע 7" (גדול יותר מהמסך בגרסאת ספורט)

* מערכת 9 רמקולים של באוס

* פותח אונברסלי לדלתות גראג'

* חיישני גשם

* תאורה קדמית אדפטיבית (לפניות)

* גלאי שטח מת

* גלאי חריגה מנתיב

* עוד איזה גלאי: read cross-traffic alert

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

לא ברור אם ב"הכי פשוטה" אתה מתכוון ל-GT או לא.. אם לא, אז אין לנו מה לצפות למחיר נמוך יותר בשלב מאוחר יותר (כלומר, המחיר גבוה לא בגלל שזו גרסאת GT יקרה ואקסקלוסיבית, אלא כי התמחור הישראלי בעייתי במיוחד).

:idea:
פורסם
גראנד טורינג זו רמת האבזור הגבוהה ביותר במיאטה שבארה"ב (ללא LSD). ה-Launch Edition מבוססת על הגראנד טורינג אך משלבת פנים בגוון בהיר וצבע מרכב אדום. ויש גם את גרסאת ה-Club Edition שמגיעה עם תוספות של בלמי ברמבו, ספויילרים ודיפ מוגבל החלקה.

ויש את הגרסאת הבסיס שמתחילה מ-26,000 דולר.

תוכל לקרוא כאן

מגניב, תודה! והייפר ווייפר, תודהעל הפירוט.

מניח שאפשר לחכות עוד חודש - חודשיים כדי להבין מה יביאו לכאן אחרי ה-20 הראשונות, ואז באמת לבדוק אופציות ייבוא אישי, גם אם של לא חדשה מהניילון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אבארט 500

עולה כ-22,495 דולר בארה"ב (86,790 ש"ח)

אם מכפילים ב-2 מקבלים מחיר בש"ח של: 173,580.

בפועל האבארט נמכרת ב-155,900 ש"ח.

מיאטה (גראנד טורינג – מה שמגיע לארץ)

עולה כ- 30,885 דולר בארה"ב (119,273 ש"ח)

אם מכפילים ב-2 מקבלים מחיר בש"ח של: 238,546.

בפועל המיאטה הולכת להימכר ב-235,000 ש"ח.

בנוסף המיאטה חדשה לחלוטין והיבואן ככל הנראה מוגבל מאוד בכמות היחידות שהוא יכול להביא, והאבראט הוצגה ב-2008 (לפני 7 שנים!) ואינה מוגבלת בכמות היחידות.

סה"כ שתיהן לא רחוקות ביחס מחירים כמו שהוצג למעלה, לא מבין על מה הרעש?

שני דברים,

1. זה לא בדיוק "כפול 2", אחרת הכל בארץ צריך להיות יקר ממה שהוא עכשיו פחות או יותר. מניח שחישוב המיסוי זה מהמחיר שהיבואן משלם ליצרן או משהו כזה.
  2. על מה הרעש? איך פער של 8000 דולר (30 אלף ש"ח) במחירים האמריקאים, תורגם לפער של 75 אלף ש"ח במחירי ישראל? (שוב, סתם כי לקחנו לדוגמא את ה500). מאיפה הגיעו עוד 35 אלף שקל תוספת?

שוב, כמובן שזה לא שחור ולבן. אבל התמחור הזה פשוט גבוה מידי. יש כאן תחושה חזקה מאוד של "אנחנו יכולים למקסם רווח על כל רכב, אז אנחנו עושים את זה".

!AWDSOME

פורסם
באמת רשמת שלרכב עם גג, חלון קדמי גדול יותר וחלון אחורי מזכוכית יהיה מרכז כובד נמוך יותר? לא רק שאין לך נתונים על זה בשום מקום, זו גם האפשרות הפחות סבירה..

אני מניח שהוא התכוון למרכז הכובד הנמוך משמעותית של מנוע הבוקסר, רק הוא שכח שיש גם את הבדל הגג והחלונות :wink:

בנוגע לויכוח בהשוואה ל 500 אבארט, אפשר אולי כבר להפסיק את הדיון המופרך הזה על רכבים שממש לא קשורים בשום צורה או דרך שנמשך 9 עמודים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1. על מה הרעש? איך פער של 8000 דולר (30 אלף ש"ח) במחירים האמריקאים, תורגם לפער של 75 אלף ש"ח במחירי ישראל? (שוב, סתם כי לקחנו לדוגמא את ה500). מאיפה הגיעו עוד 35 אלף שקל תוספת?

שוב, כמובן שזה לא שחור ולבן. אבל התמחור הזה פשוט גבוה מידי. יש כאן תחושה חזקה מאוד של "אנחנו יכולים למקסם רווח על כל רכב, אז אנחנו עושים את זה".

30 אלף כפול 2 = 60 אלף שח, ככה שהפער הוא 15 אלף שח, זה כאילו האלמנט ש(כנראה)דלק מוסיפים למחיר .

לי יש תחושה של "לא בא לנו לגרום למחלקת שיווק שלנו לעבוד כדי לגרום למכירות, לא בא לנו גם להביא את הגרסא הזולה יותר (1.5) כי זה גם ימכר, ומה נעשה אז???"

- By lifting money bags

• תוכן חדש...