Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לא מעט דיסאינפורמציה בשרשור הזה...

שיטת שני הדליים - לא נועדה רק למי שאין לו מקור מים לשטיפה. הרעיון המקורי של השיטה הוא שבדלי אחד יש שמפו לרכב (שאותו צריך לשטוף עם מקור מים), ובדלי שני מים נקיים שבו שוטפים את הכפפה המלוכלכת. מאוחר יותר כשהגיע ONR ועוד סוגי שטיפות שהם Rinseless, אנשים התחילו לשים את הONR בדלי הסבון, ובמקרה הזה באמת לא צריך לשטוף (אבל ממש רצוי לעשות pre soak).

בנוסף, 2 דליים היא לא שיטה רק למקרים קיצוניים. השיטה הזו בהחלט עדיפה על שיטת Rinseless כשמדובר במקרים מלוכלכים מאד, אבל היא מצויינת גם במקרים מלוכלכים בינוני, ומלוכלכים קל. למעשה, כל גורואי הדיטיילינג שאני עוקב אחריהם וקורא שנים את המאמרים שלהם עדיין ממליצים על השיטה הזו לשטיפת הרכב ובהם מייק פיליפס, טוד קופריידר, ג'ו מ-Superior shine ועוד ועוד.

ורק כדי להבהיר, אני לרגע לא אומר שצריך אך ורק לשטוף בשיטת שני הדליים. יש עניין של זמינות, העדפה אישית וכו'. יש עוד שיטות בטוחות.

שיטת הגרניק, המקציף והדלי האחד - כן, היא אפשרית. יש לה יתרונות, אבל שים לב לחסרונות - בפעם השנייה שמתיזים קצף על האוטו, או שהסבון מצליח להישאר על כל פאנל עד שאתה מגיע אליו.. או שלא. ואז לך תדע אם אתה מעביר את הסבון על כל הפאנל או שלא, אם אתה מנקה אותו כמו שצריך, ואם אתה לא גורר מים עם לכלוך על הצבע. נכון, לא הסיכוי הכי גבוה שזה יקרה. חיסרון אחר - צריך לשים לב היטב לריכוז השמפו. לפעמים ריכוז מסויים שבטוח לשכבות ההגנה שקיימות על הרכב לא מוציא מספיק קצף, ואז רוצים להוסיף עוד שמפו - אבל אז מחלישים יותר את ההגנה. יש סיכוי לא קטן כאן שאתה תחליש את ההגנה הקיימת על הרכב בקצב מהיר יותר.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקלאבין היקר, הוצאת דברים מהקשרם.

לא טענתי שהשיטה נועדה רק למי שאין גישה למקור מים, אלא לרוב עם דגש על לרוב מי שמשתמש בה הם אנשים ללא זרימה של מקור מים, כן kerios אני יודע שיש לך מקום מים זמין ואתה משתמש בשיטה.

דבר שני, השטיפה עם הגרניק היא לא פרופסורה בשטיפה, התהליך מאוד פשוט אפילו פשוט יותר משיטת 2 הדליים.

פורסם

shlomifr, אתה כתבת שהשיטה נועדה למי שאין מקור מים. איך בדיוק הוצאתי דברים מהקשרם?

והטענה שלרוב, האנשים המשתמשים בה הם אנשים ללא מקור מים - תוכל להגיד לי על מה אתה מסתמך? לא לי, ואני מניח שגם לא לך, יש נתונים על כיצד אנשים שוטפים את האוטו. ההתרשמות שלי מקריאת הפורומים השונים היא שדווקא המצב הוא הפוך.

לגבי פרופסורה בשטיפה - אני דווקא שמח שהשתמשת במונח הזה. כשאני עונה לחבר פורום בניסיון לעזור לו, אני משתדל לענות כשאני מבין את ההיגיון שעומד מאחורי התשובה שלי, ולרוב גם מסביר אותו. בנוסף, כשיש לכך מקום, אני משתדל להציג הסתייגות שדבריי אינם איזו אמת מוחלטת, ושיש אופציות נוספות. כך אני מאמין שאפשר באמת להעביר ידע הלאה, ובמקרים הבאים כשלאותו משתמש יהיו עוד שאלות, הוא גם יוכל להבין לבדו דברים רבים כי הוא יבין טוב יותר את ההיגיון מאחורי כל תהליך הדיטיילינג.

אני רואה הרבה פעמים אנשים כותבים כל מיני דעות באופן חד משמעי, כשבמקרים רבים הם נותנים תשובות רצופות באי דיוקים, כשהם פשוט לא מבינים את הסיבה (ולדוגמה, עד לפני כמה שנים בפורום הזה, עוד לפני שהיה פורום דיטיילינג, היו ממליצים על שטיפה קבועה של האוטו עם סבון כלים, מה פתאום עם שני דליים, עם נייר עיתון וג'ילדה, וכו' וכו', כשהם עוד לא שמעו בכלל על המושג סווירלים).

אגב - אני מסכים ששטיפה עם גרניק, מקציף ודלי אחד היא פשוטה יותר משני הדליים, לא אמרתי אחרת. אני כן חושב שהיא שיטה פחות בטוחה. כל אחד ומה שמתאים לו.

פורסם

טוב.

לגבי השאלה של פות"ש אני משתמש בlavor ninja, לא הצלחתי להשיג מקציף ללאבור בארץ, הזמנתי מאליאקספרס, אני מרוצה ממנו עושה עבודה טובה, לא נשאר לי על פאנלים, לא פוגע לי בשכבות הגנה קיימות וקיימות ולא נעלי בובה.

אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא להתרשם.

פורסם

אתה מדבר על פחות בטיחותי, בכל שטיפה זה יכול לקרוא הבטיחותיות שציינת, הכל תלוי בסוג השמפו ובדילול לגבי כל סוגי השטיפות.

תגיד זה לא בטיחותי כי זה שילוב של חשמל ומים, ניחא.

לא בטיחותי בגלל שצריך לדעת איך לעבוד עם הגרניק בשביל לא לגרום נזק ללכה ולצבע בגלל הלחץ של המים , מקובל.

פורסם

שילוב של חשמל ומים, נזק מלחץ המים לצבע - דברים רלוונטיים, אבל אני דיברתי על כך שזאת שיטה פחות בטוחה לצבע (בהשוואה לשיטת שני הדליים) מבחינת יצירת סווירלים ומבחינת החלשת שכבות ההגנה. עד כמה פחות בטוחה? יכול להיות שההבדל הוא מזערי, יכול להיות שלא. אפשר לדון על זה, אפשר לא להסכים, בשביל זה קיים הפורום. עם זאת, מההתנסחות שלך זה נשמע שאתה מנפנף את הדברים שלי בלי בסיס, ועוד קובע מה נכון להחשיב לא בטוח.

ברור שבכל סוג של שטיפה אתה יכול להגביר סיכון לסווירלים והחלשת שכבות ההגנה עם טכניקה לא נכונה ודילול לא נכון של שמפו. אבל יש שיטות יותר בטוחות ויש כאלה שפחות, במיוחד בידיים פחות מיומנות. אני ניסיתי לשתף מהניסיון והידע שלי כדי לעזור לפות"ש לקבל את ההחלטה לגבי השיטה שהכי מתאימה לו.

אגב, אתה אומר שהשיטה לא פוגעת לך בשכבות ההגנה. אחלה. לא אומר שלא. אבל האם עשית השוואה פעם בין כמה זמן שכבת הגנה החזיקה לך תחת שיטת שני הדליים לעומת תחת השיטה האחרת?

פורסם

שלומי אין לי מושג על מה אתה מתווכח איתו.

הוא אומר שהשיטה של גרניק ודלי אחד פחות בטוחה מבחינת הגנות, זה אמור להיות ברור מאליו. זה לא אומר שהיא לא בטוחה, אלא פחות בטוחה (בטח למשתמש הממוצע, בטח ובטח למשתמש חדש שמבקש ייעוץ כאן בפורום).

זו לא שאלה של דעה או טעם אישי, זה כאמור די ברור מאליו - השימוש בדלי אחד זו הורדה של 'דרגת חופש' מהמשוואה (לא יודע מה הביטוי הלא מתמטי המקביל).

אני לא נגד אף שיטה, כן ממליץ למתחילים להתחיל מ2 דליים, ומשם להתקדם לאן שהרוח נושבת. הסיבה שאני ממליץ להתחיל עם 2 דליים היא שהשיטה הזו היא הנפוצה ביותר, המומלצת ביותר, הפשוטה ביותר (מבין המומלצות) ושדורשת הכי פחות כלים מהשיטות המומלצות (לעומת שיטה שדורשת גרניק, לדוגמא).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שיטת 2 הדליים נועדה לנקות את הכפפה מהלכלוך שהורדנו מהרכב על מנת לצמצם ככל האפשר שאיזה גרגיר נחמד החליט להשאר על הכפפה ואז חגיגה,אני לא מסכים עם זה שהשיטה נועדה רק למי שאין מים זורמים.

שיפוצים..

פורסם

לחץ המים לא גורם נזק לרכב.

בכל אופן, עם גרניק ומקציף צריך לחכות שהקצף ירד מהרכב ולא לעבור עם כפפה על הרכב, אחרת אתם מפספסים את כל הפואנטה של המקציף.

השיטה הכי בטוחה היא גרניק ומקציף, ואז עם שני דליים.

הגרניק הוא רק כלי להורדת הלכלוך לפני מעבר עם כפפה על הצבע.

ההליך שלי הוא שטיפה של הרכב עם גרניק, הקצפה, שטיפה של הסבון, 2 דליים ויבוש.

עוד דבר, ההקצפה עם הגרניק היא בטוחה להגנה, בדיוק כמו שיטת 2 הדליים, גם פה וגם פה אתה יכול להשתמש ביותר מידי שמפו ולהוריד את שכבת ההגנה.

בכל אופן צריך לדעת כמה לדלל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
טוב.

לגבי השאלה של פות"ש אני משתמש בlavor ninja, לא הצלחתי להשיג מקציף ללאבור בארץ, הזמנתי מאליאקספרס, אני מרוצה ממנו עושה עבודה טובה, לא נשאר לי על פאנלים, לא פוגע לי בשכבות הגנה קיימות וקיימות ולא נעלי בובה.

אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא להתרשם.

יש בארץ אחד של כימקל גייז , אבל המחיר שלו מטורף ולא מוסבר - 450 ש"ח.

אבדוק מחר עם אוטוסטור על עוד אופציות , לא בא לי לחכות עכשיו למשלוח מסין.

אשמח גם אם תראה לי איזה מקציף קנית...(לינק?...) והאם היה צורך בעוד אביזר?

עריכה אחרונה על ידי winnerm
פורסם
לחץ המים לא גורם נזק לרכב.

בכל אופן, עם גרניק ומקציף צריך לחכות שהקצף ירד מהרכב ולא לעבור עם כפפה על הרכב, אחרת אתם מפספסים את כל הפואנטה של המקציף.

השיטה הכי בטוחה היא גרניק ומקציף, ואז עם שני דליים.

הגרניק הוא רק כלי להורדת הלכלוך לפני מעבר עם כפפה על הצבע.

ההליך שלי הוא שטיפה של הרכב עם גרניק, הקצפה, שטיפה של הסבון, 2 דליים ויבוש.

עוד דבר, ההקצפה עם הגרניק היא בטוחה להגנה, בדיוק כמו שיטת 2 הדליים, גם פה וגם פה אתה יכול להשתמש ביותר מידי שמפו ולהוריד את שכבת ההגנה.

בכל אופן צריך לדעת כמה לדלל.

מחזק ומוסיף את הורדת ההקצפה מהרכב אני מבצע עם צינור רגיל עם פיית rinsing ולא עם הגרניק.

• תוכן חדש...