Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מבין שכל מי שכתב מעלי נרדם בשיערי סטטיסטיקה כשדיברו על מאורעים בלתי תלויים.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי הם היו עסוקים דוקא במאורעות בלתי תלויים?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

צר לי לנפץ לך את האשליה אבל חסר לך ידע במשמעות של מספרים רנדומליים ומה שאתה שואף לעשות נדון לכישלון מראש. אנסה להסביר:

1. מספרי הלוטו מוגרלים ראנדומלית באופן בלתי ניתן לחיזוי. המכונה שמגרילה אותם היא TRNG מכאני לכל דבר ועניין.

2. למרות שבכל שפת תכנות שתבחר כותבים תוכנה כפי שאתה מבקש (לכאורה) בכמה דקות, אין במספרים שלקבל שום דבר אקראי. קשה מאד למצות מידע אקראי אמיתי (בעל אנטרופיה גבוהה) היות ומחשב הוא לא מכונה רנדומאלית.

שני אלו יגרמו לכך שלמערכת שתבנה אין שום ערך...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אולי הם היו עסוקים דוקא במאורעות בלתי תלויים?

אתה כמובן צודק, פאדיחה :oops:

פורסם (נערך)

ניסיתי גם בעבר בזמן הלימודים (פקולטה למתמטיקה) להוכיח שהסטטיסטיקה לזכיה מאד נמוכה- עם כח מחשוב רציני ביותר, ועדיין לא הצלחנו. (התחשבנו גם במשקל של הכדורים)

יותר מידי משתנים עם רנדומליות של כל אחד מהם - בנינו בסיס נתונים של יותר משנה של כל ההגרלות ולא יצא כלום :)

אז הוכחנו שלזכות הסיכויים נמוכים וזה הראה לי כמה נכון שאני לא מאמין ולא ממלא לוטו או משתמש בפייס.

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

כאשר למדתי XL זכור לי שניתן לעשות מספרים רנדומלים

בקלות, ואף השתעשענו לנו עם הרעיון הזה של הלוטו.

8)

פורסם

שוב חזרה על אותה הטעות- מחשב לא מייצר מספרים ראנדומליים - כדאי שתכניסו את זה טוב טוב לראש. מספרים שמחשב מייצר ניתנים לחיזוי ולכן אפילו שהם בעלי מאפיינים סטטיסטים של מספרים ראנדומליים הם אינם כאלה.

פורסם
כאשר למדתי XL זכור לי שניתן לעשות מספרים רנדומלים

בקלות, ואף השתעשענו לנו עם הרעיון הזה של הלוטו.

8)

כמו הפרסומת של H&O - זה רק נראה רנדומלי.

למעשה מספר "רנדומלי" של המחשב הוא פעולה מתמטית על איזשהו מספר (שסופר למעשה את מספר השניות שעברו מאז 1/1/1970) - כך שזה אמור להיות רנדומלי, אבל בפועל זה לא ממש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן לא רנדומלי טהור, זה תלוי באיזשהו פרמטר.

אם אתה רוצה רנדומליות אמיתית, תצתרך לעשות זאת בדרך הרגילה.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

בשיטה שהזכרתי למעלה, השלב המכריע היה לבחור את 12 המספרים, שבהם יכללו ששת המספרים הזוכים. אף פעם לא הצלחנו לזהות את כל השש. המכסימום היה חמישה מספרים.

מכאן, לכתוב תוכנית (שאין לה שום קשר למספרים רנדומליים) שתדפיס את כל הרצפים האפשריים של שישה מספרים מתוך ה-12, ללא כפילויות, לא הייתה בעיה.

תעשו חשבון כמה טפסים היינו (4 חבר'ה) צריכים למלא כל שבוע, וכמה זה עלה לנו.

לא החזרנו את ההשקעה, אבל האש בערה בעיניים במשך למעלה מחודש.

פורסם
בשיטה שהזכרתי למעלה, השלב המכריע היה לבחור את 12 המספרים, שבהם יכללו ששת המספרים הזוכים. אף פעם לא הצלחנו לזהות את כל השש. המכסימום היה חמישה מספרים.

מכאן, לכתוב תוכנית (שאין לה שום קשר למספרים רנדומליים) שתדפיס את כל הרצפים האפשריים של שישה מספרים מתוך ה-12, ללא כפילויות, לא הייתה בעיה.

התכוננתם טוב ללג בעומר :)

קובי

:-)

פורסם

כבר רשמו זאת קודם, אבל שוב:

הבעיה כאן שאתה מדבר על מערכת שהיא fully random, או במילים אחרות: העתיד אינו מושפע מהעבר.

זה שסטטיסטית X Y Z נבחרו יותר פעמים מ A B C בשנה האחרונה, לא אומר כלום על השנה הבאה, אלא אם אתה מאמין כי ל X Y Z יש נניח משקל שונה משאר הכדורים, או איזשהו גורם שובר-שוויון שגורם להסתברות לבחור בהם לגדול.

אבל היות והלוטו זה מכונה משומנת שמתעסקת במליוני שקלים, אני בספק שזה המצב....

אם כבר לשחק ברנדומיות, הייתי הולך על טוטו. המערכת שם פחות רנדומלית מאשר לוטו כי יש שם גורמים אנושיים וכו' וכו'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תקרא שוב את מה שכתבתי.

במידה וניחשת נכון 12 מספרים, שבתוכם יש את שש המספרים שעלו בגורל. התוכנית מוציאה את כל האפשרויות הקיימות של שישה מספרים, למעט מספרים כפולים.

בשוטה שכתבתי למעלה אין ראנדומליות.

יש כאן מזל בניחוש הכולל, ואז, את ההשקעה הכספית והזמן למלא בטפסים את כל הרשימה שהתוכנית הוציאה.

• תוכן חדש...