Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח חברים יקרים ,

לאחרונה רכשתי הונדה סיוויק 2005 , לאחר הקנייה והבדיקה עשיתי לה טיפול שמנים ופילטרים מקוריים כמובן במוסך , במוסך התחלתי להתווכח עם המוסכניק לגבי סוג השמן , בספר רכב רשום סינטטי מלא 5W40 והבחור טען שלרוב הסיוויקים שמים חצי סינטטי 10W40 ואין הרבה הבדל , בסופו של דבר שמתי 10W40 של וולבוליין בקבוק בצבע כחול כזה .

עכשיו בעיה אחרת , מילינו 3.7L שמן ואחרי הטיפול היה נראה כאילו השמן במקום הנכון , לא קצת ולא הרבה .

לאחר כשבועיים שבדקתי שמן סתם בבדיקה שגרתית גיליתי שהיה לי קצת מעל ה MAX

551eb0df12aec.jpg

מסתבר שנסעתי כך במשך שבועיים בערך .. חזרתי למוסך ובדקנו ואכן היה קצת עודף , העודף נוקז וזה יוצא 400-500 מיליגרם של שמן וכעת הסימון של השמן על הנקודה העליונה .

אני בודק תמיד את עניין הנזילות ואין שום דבר נראה לעין השאלה אם יכול היה להגרם נזק מעודף כזה של שמן ?

אבקש להתייחס גם לסוגיית השמן , תודה.

פורסם (נערך)

אכן קיבולת השמן במנוע הזה היא 3.2 ליטר.

אין סיבה להשתמש ב-10W40 כל עוד המנוע תקין. בטיפול הבא תחזור ל 5W40 סינטטי מלא.

כנראה שלא נגרם נזק, אבל בטיפול הבא זכור והזכר למכונאי את כמות השמן.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אני פדנט משוגע בכל הנוגע לרכבים , אם זה יכול לגרום לפעילות מנוע לא סדירה אני ילך ליחליף לסינטטי מלא ... או שאפשר לנסוע כך את שארית ה 9 אלף קילומטרים ?

פורסם

אין שום בעייה עם השמן שהוכנס ובתנאי שמלבד עניין הצמיגות הוא גם עומד בתקן אותו דורש היצרן (מה שאני מאמין שבסדר). סע לשלום.

מעבר לשמן סינטטי מלא 5W40 הוא אכן מהלך מומלץ שיעשה רק טוב למנוע, אך תיתכן עלייה בתצרוכת השמן ובמקרים של מנועים עייפים תיתכן גם הרעה בביצועים, בצריכת הדלק וגם המנוע עלול להישמע רועש יותר. אם זה יהיה המצב חזור ל 10W40 חצי סינטטי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממה שאני יודע וראיתי בספר הטיפולים (שטופל במורשה כמובן עד 150K) שלאורך כל חייו של המנוע הוא טופל עם סינטטי מלא , עכב כך אני מודאג מהמעבר לחצי סינטטי.

שאלה נוספת , כחלק מישור הקו רציתי להחליף שמן גיר / רענון חלקית כמו שאומרים , אני רוצה לעשות זאת במורה ונתנו לי הצעת מחיר של 389 ש"ח כולל מע"מ ועובדה , המחיר נשמע סביר? הגיר מתפקד 100% עכשיו ואני מודאג שלאחר הטיפול לא יתחילו כל מיני החלקות ורעשים , המלצות ?

פורסם (נערך)

שוב כמו שאמרתי וכמו שאמר איתמר, אין לך מה לדאוג, צמיגות 10W40 מאושרת באוטודאטה, רק בטיפול הבא תחזור לסינטטי מלא 5W40, זה רק יעשה טוב.

אם בכל זאת תרצה רק בשביל להיות בראש שקט, אשמח לעזור לך אחרי שתקנה שמן ופילטר (על הפילטר אפשר אולי לוותר כי כמות השמן בו זניחה יחסית) .

http://www.justmotor.co.il/products/694058/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-EUROL-PLX-5W40

http://www.justmotor.co.il/products/715734/%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%99%D7%A7-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%92%27%D7%90%D7%96

שמן גיר מחליפים כל 60K. חשוב להשתמש בשמן מקורי של הונדה:

http://www.justmotor.co.il/products/672255/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-HONDA-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99

אתה צריך 3 בקבוקים כאלה.

ידוע לך אם הוחלף שמן גיר בחייו של הרכב?

מאיפה אתה בארץ ?

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אני אשקלוני , ידוע לי שהוחלף שמן גיר ברכב ב 120K ואני עומד היום עד 182 בערך ... כבר הייתי בביקור ב"בני את דוד " מורשה יבואן של הונדה אצלנו וזה המחיר שקיבלתי וגם הכמות שהוא אמר לי היא זהה , הדאגה היחידה שלי שהכל יסתדר כמו שצריך שאני לא ירגיש שינוי בעבודת הגיר לאחר רענון השמן, יש לציין שהגיר מתפקד מצוין , מעביר חלק והעברה בין R ל D חלקה גם כן .

אגב איך אני משיג גישה ל AUTO DATA?

פורסם

לגבי הונדה סיווןק-מידע באוטודטה לא לגמרי תואם את מה שרשום בספר יצרן:

יצרן לא אומר אם השמן צריך להיות סינטטי, מינראלי או חצי סינטטי.

מה שהיצרן אומר זה:

Always use fuel-efficient that says "API service SG, SH or SJ"

צמיגות מותרת:

בטמפרטורות של הארץ מותר להשתמש ב:

0W-20, 0W-30, 0W-40

5W-30, 5W-40

10W-30, 10W-40

15W-40

מעשית, כל מה שמופיע בשתי שורות אמצעיות יעשה את העבודה מצויין.

• תוכן חדש...