Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי אצלם, אמרו לי ישר שאין אופציה וזה לא אפשרי.. חבל שככה הם עוזרים ללקוחות.

ששאלתי את הבחור אם עשו את זה פעם הוא אמר לי בלי לחשוב פעמיים שלא.

מעבר לזה בפעם הראשונה שבאתי אליהם נציג שירות אחר אמר לי שעשו את זה פעם.

צמפיון לא אוהבים ללעזור ללקוח.. חבל

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

רותם, באיזה מוסך ביקרת או דיברתם?

בנוסף, אני לא ממליץ לך להתחיל להתעסק עם זה לבד או עם מוסך לא מורשה מכיוון שאחרי זה הם יוכלו להתנער מאחריות על כל מערכות החשמל ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם

ביקרתי במוסך צמפיון המרכזי בחיפה.

אני לא יתעסק עם זה לבד כמובן.

הם די דופקים אותי כי חוץ מהם אני לא יכול לסדר את זה באף מוסך אחר.

הם לא בסדר חבל שזה ככה

פורסם

תנסה להתקשר למוסך המרכזי של צ׳מפיון, בבני-ברק, אני יודע שזה לא מאזור שלך אבל תנסה לדבר עם יועץ שירות שלהם בטלפון ולראות אם הם יכולים לעשות את זה אם כן אז יש לך 2 אפציות:

1. לנוסע למרכז.

2. לנסות לקשר בין המוסכים שיבצעו לך מה שאתה מעוניין...

אם לא אז כנראה שההליך הוא בעייתי ויש מצב גם שהיצרן לא מאשר לעשות את זה.

מניסיון שלי איתם בבני-ברק הם אדיבים ומקצועיים.

פורסם

רעיון טוב, אני ינסה להיתקשר למוסך המרכזי

במידה והם יגידו שהם מוכנים לעשות זאת

אני יבקש מהם לבקש מהמוסך בצפון לעשות זאת.

ממש מפריע לי הקטע הזה עם האורות.

פורסם (נערך)

ברוב הרכבים שמצויידים באור סקנדינבי (שזה בעצם ה-DRL) , מותקנים אורות יעודיים לזה , לדים , שצורכים מעט מאוד חשמל , לא מתחממים ולא יפגעו בפנסים ובתצרוכת הדלק , וזה הגיוני שאלו יהיו לדים כי האורות האלו דולקים כל הזמן , בשביל זה המציאו אותם . באיביזה החליטה , טוב נו , ברכב אין אורות יעודיים לזה , אז בואו נעשה קומבינה , נפעיל אורות רגילים שידלקו קבוע כאורות יום .

לדעתי , לא בא בחשבון ! , אין לדים , אז אין גם אור יום , המקסימום שאפשר לעשות מצידי , זה שאורות החנייה יפעלו תמיד ולא שום אור דרך , נקודה .

נכון שאור יום ייעודי הוא לד חסכוני, אבל הקדמתם את הביצה לתרנגולת: אור יום ייעודי הוא תחלופה זולה להדלקת אורות מעבר, ולא להיפך!

לכן, ברכב שבו אין אורות יום מדליקים את אור המעבר (ולא את אור החניה!) וזה שיצרנים שונים, ובפרט יצרן ספרדי, עושים זאת - אומר דרשני.

אתם יודעים, זה לא חוכמה לנהוג בצורה בטיחותית כשזה לא עולה כסף. השאלה היא מה כל אחד מאיתנו מוכן להשקיע כדי לשפר את בטיחותו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נכון שאור יום ייעודי הוא לד חסכוני, אבל הקדמתם את הביצה לתרנגולת: אור יום ייעודי הוא תחלופה זולה להדלקת אורות מעבר, ולא להיפך!

לכן, ברכב שבו אין אורות יום מדליקים את אור המעבר (ולא את אור החניה!) וזה שיצרנים שונים, ובפרט יצרן ספרדי, עושים זאת - אומר דרשני.

אתם יודעים, זה לא חוכמה לנהוג בצורה בטיחותית כשזה לא עולה כסף. השאלה היא מה כל אחד מאיתנו מוכן להשקיע כדי לשפר את בטיחותו.

ברכב הזה קיימות 2 סוגי תאורה,{חוץ מפנסי הערפל שאינם שייכים לדיון, ונדלקים לבד שניהם ביחד בנסיעה אחורנית}:

1-אור חנייה, מנורות קדמיות של 5W +אורות פנסים אחוריים+אור לוחית. המנורות הללו נראות היטב באור יום גם.{לא 4 מאותתים, שהם לחרום, !}

2-בנוסף לסעיף "1", + אורות דרך קדמיים מלאים{הלוגן}, שניתנים להחלפה בידית לאור גבוה.

הדיון עוסק בהדלקת אורות דרך מלאים, כל הזמן, באופן אוטומטי, כשהמפסק במצב "0".

אז למה התכוונת ב"אורות מעבר", בבקשה?

פורסם (נערך)

אוף , אתה עקשן כמו קיר עם הבטיחות שלך , דיי מספיק , הבנו , למעשה כולם פה מבינים מה זה אור יום , למה הוא הומצא ובשביל מה , אבל אתה כנראה לא רוצה להבין איך הוא אמור לעבוד ועם איזה נורות .

תבין , אצל הבחור באיביזה עשו קומבינה , נקודה . זה לא תקין שנורות של אור דרך נמוך או גבוה יפעלו ויבצעו פונקצייה של אור יום , מה לא ברור בזה ?

אור יום הומצא בשל סיבות בטיחות ביום , בגלל זה הוא נקרא ככה , אבל עקב היותו פעול כל היום בזמן תפעול הרכב , אם לא מדליקים לבד אור דרך נמוך או גבוה , בגלל זה החליטו שאור יום אמור להיות מלדים או נורות הלוגן נפרדות אשר פחות זללניות בחשמל ופולטות פחות חום בכדי לא לגרום גם נזקים לפנסים שזה מתייחס בעיקר למדינות החמות כמו שלנו ובכלל בכללי . ובטוח לא נורות הלוגן חזקות של אור דרך נמוך או גבוה שיבצעו את עבודת האור יום .

אצל הבחור המצב הוא לא כמו שצריך להיות ומובן שזה לא תקין וצריך לסדר את זה .

לאור יום בכלל צריכה להיות נורה יעודית עבור זה בתוך הפנס , או לדים , אם אין כאלו , אז גם אין אור יום ברכב , בגלל זה מה שאצלו , לדעתי זאת קומבינה לא נכונה .

לדוגמה , אצלי ברכב , בכל פנס יש 5 נורות :

1 - אור דרך גבוה

2 - אור דרך נמוך

3 - איתות

4 - אור חנייה

5 - נורת הלוגן קטנה של אור יום (נורה יעודית לתאורה הזאת , או לדים , תלוי ביצרן)

כעקרון זהו מבנה הפנסים והנורות לרכבים שמצויידים באור יום , נורה או לדים נפרדים , אם אין ובמקום זה דולק משהו אחר שמבצע שתי פונקציות - לא מתקבל .

עריכה אחרונה על ידי JentuS12
עריכה

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

רותם..תסובב במפסק על הסימן של האורות הירוקים, וזה ידליק לך קבוע רק את האורות חנייה (או תאורת יום) שמגיע הלילה תעביר לאוטומטי וזהו.

פורסם (נערך)

אתם חושבים משום מה שאני מציע הדלקת אורות מעבר (מה שאתם קוראים לו בטעות "אור דרך") כתחליף להדלקת אורות יום. בפועל, אורות יום הומצאו כתחליף להדלקת אור מעבר, ולא להיפך.

במחקרים נמצא כי הדלקת אור המעבר מפחיתה התנגשויות. כדי שניתן יהיה ליישם זאת בקנה מידה עולמי בלי להגביר את זיהום האוויר בצורה ניכרת, המציאו אורות יום חסכוניים יותר.

לכן, ברכב שאין בו אורות יום מדליקים את אור המעבר. זה מה שאני עושה, וזה מה שיעשה כל אדם שיש לו מודעות, ולו קטנה, לנושא הקטל בדרכים.

פורסם

חן,

בכנות, אני מנסה להבין אותך אבל לא מצליח. ייתכן באמת שאתה צודק, אבל אנא הסבר לנו בבקשה למה אתה מתכוון.

ברכב שלי, איביזה רפרנס 2014, קיימות הרבה סוגי תאורה אני מתייחס רק לחלק הקדמי כרגע:

1-אורות חנייה {5W}.

2-אור דרך נמוך {מנורת הלוגן}, שנדלק ביחד עם אורות החנייה.

3-אור דרך גבוה {מנורת הלוגן} שנדלק גם ביחד עם אורות החנייה.

4-פנסי ערפל{הלוגן}.

5-איתות ימנה שמאלה.

איזה מן האופציות הללו אתה מכנה ​"אורות מעבר?"

פורסם

תסלחו לי,

למה אתם חושבים שהנורות גורמות לפלסטיק לדהות?

החיפוי הקדמי (הפלסטיק שאתם מתכוונים אליו) עשוי מפוליקרבונט-פלסטיק הדוהה בגלל השמש והכימיקלים באוויר, לא בגלל הנורות.

פורסם (נערך)

זה זניח.

אם יש רכב שבו הייתי חושב פעמיים לפני שאני מדליק אורות מעבר (מה שאתה, יוסי, קורא לו בטעות "אור דרך נמוך") הרי שזה באיזו קורבט ישנה עם פנסים נשלפים שמוסיפים גם קצת גרר אווירודינמי.

אבל גם אז הייתי מדליק...

• תוכן חדש...