Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חן,

בכנות, אני מנסה להבין אותך אבל לא מצליח. ייתכן באמת שאתה צודק, אבל אנא הסבר לנו בבקשה למה אתה מתכוון.

ברכב שלי, איביזה רפרנס 2014, קיימות הרבה סוגי תאורה אני מתייחס רק לחלק הקדמי כרגע:

1-אורות חנייה {5W}.

2-אור דרך נמוך {מנורת הלוגן}, שנדלק ביחד עם אורות החנייה.

3-אור דרך גבוה {מנורת הלוגן} שנדלק גם ביחד עם אורות החנייה.

4-פנסי ערפל{הלוגן}.

5-איתות ימנה שמאלה.

איזה מן האופציות הללו אתה מכנה ​"אורות מעבר?"

מספר 2 כמובן. כמו שמופיע בכל החוקים והתקנות בישראל.

מספר 3 הוא זה שקרוי בשפה המקצועית ובלשון החוק אור דרך.

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משחקי מילים. בחוברת אינה מוזכרת המילה:"אורות מעבר" אלה אורות דרך, נמוכים או גבוהים".[ציטוט].

הכוונה של ROTEM הייתה על אורות דרך, מלכתחילה. כאן באילת, בשיא הקיץ אתה לא יכול לגעת אפילו באוטו. תתאר לך פנס דולק עם מנורת הלוגן + תוספת חום איומה מבחוץ. תחשוב בעצמך לבד מה קורה בכל מכלול הפנס המסכן, שתוכנן כ"פיתרון למדינות צפוניות".

פורסם

בעיה גדולה הסיפור הזה.

עוד שאלה חשובה היא

אם מנתקים את החוט שאמורים לנתק הירוק צהוב זה לא משפיע על מערכת החשמל.

משהוא שגם צריך לקחת בחשבון אפילו אם המוסך המרכזי עושה זאת.

פורסם
משחקי מילים. בחוברת אינה מוזכרת המילה:"אורות מעבר" אלה אורות דרך, נמוכים או גבוהים".[ציטוט].

הכוונה של ROTEM הייתה על אורות דרך, מלכתחילה. כאן באילת, בשיא הקיץ אתה לא יכול לגעת אפילו באוטו. תתאר לך פנס דולק עם מנורת הלוגן + תוספת חום איומה מבחוץ. תחשוב בעצמך לבד מה קורה בכל מכלול הפנס המסכן, שתוכנן כ"פיתרון למדינות צפוניות".

אני אילתי. חייתי באילת 25 שנה למעשה, עד לפני מס' חודשים.

חשבתי בעצמי, והגעתי למסקנה שאתה מבלבל את המוח. עשר מעלות לכאן או לשם בטמפ' הסביבה לא משפיעות על מכלול הפנס, שגם ככה עובד בטמפ' גבוהות בסדרי גודל.

תראה לי פנס אחד, שנמס עקב כך שדלק בתנאי החום האילתי, ותקבל סט פנסים חדש לאיביזה שלך. נכון, השמש הקופחת מחבלת בפלסטיק כשהרכב חונה, אין קשר בין הדברים

פורסם

OFF-ROAD

הפנס אינו "נמס", אלה מייצר סדקים קטנים רבים בחלקו הפנימי דווקא, שנראים היטב במיוחד בלילה.

ואם חיית כאן, ולא ידעת שהחום והמזג אוויר כאן הורס צמיגים מהר, כל סוגי הפלסטיקים, גורם לקילופי לקה של צבע, מייבש מגבים, גורם נזק לפנסים, מזגנים של רכבים חדשים אפילו, קשה להם מאוד לקרר וגם יש מצבים שהם פשוט אינם יעילים בכלל, ועוד כאלה, כנראה שנסעת באוטובוסים.

אז כשמדובר ב- 10-15 מעלות יותר ולפעמים הרבה יותר מזה, התהליך הזה מהיר בהרבה ממה שאתה חושב.

הרכב שלי חונה בחנייה מקורה תת קרקעית, ואני ממש לא צריך את "מתנות" שלך.

ולהבא לא יזיק לך לקרוא קצת על טמפרטורה, קרינה, וההשפעות שלהם.{הצעה מועילה}.

פורסם

למה נראה לך שחום המנורה על משטח הפלסטיק (מהצד הפנימי) משפיע בכלל כשמדובר בחום השמש האילתי?

בארה"ב במדינות חמות הרבה יותר, נוסעים עם אורות דולקים, אף אחד איננו מתלונן על נזקים לפנסים.

נשמע לי מגוחך עד מאד לטעון שהדלקת הנורות ביום חם גורם לנזק נוסף.

הסדקים הינם חיצוניים, כתוצאה מאי טיפוח הפנס, אפשר לעשות פוליש ולצפות מחדש.

פורסם (נערך)

זה אולי יהיה נחוץ בפעם הבאה שהולך רגל, רוכב אופניים או חיה (מחק את המיותר) שחוצים את דרכך יחכו כי בגלל האורות תיראה להם קרוב יותר ממה שאתה באמת.

זה אולי יהיה נחוץ בפעם הבאה שרכב (מכל סוג ובכל מרחק) יחצה את דרכך בצומת בנסיעה ישר או שמאלה, בפעם הבאה שרכב יתשלב לפניך, יבצע עקיפה מולך או יתחיל לסטות קלות לנתיבך בעיקול (מחק את המיותר) מאותה סיבה בדיוק.

לא פתרון קסמים אך בהחלט שיטה זולה (גם בהתחשב בבלאי לנורות, לפנסים, לרפלקטורים ומה לא) ופשוטה להפחתת התנגשויות כמעט מכל סוג ובכל רכב וסביבת נהיגה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
OFF-ROAD

הפנס אינו "נמס", אלה מייצר סדקים קטנים רבים בחלקו הפנימי דווקא, שנראים היטב במיוחד בלילה.

ואם חיית כאן, ולא ידעת שהחום והמזג אוויר כאן הורס צמיגים מהר, כל סוגי הפלסטיקים, גורם לקילופי לקה של צבע, מייבש מגבים, גורם נזק לפנסים, מזגנים של רכבים חדשים אפילו, קשה להם מאוד לקרר וגם יש מצבים שהם פשוט אינם יעילים בכלל, ועוד כאלה, כנראה שנסעת באוטובוסים.

אז כשמדובר ב- 10-15 מעלות יותר ולפעמים הרבה יותר מזה, התהליך הזה מהיר בהרבה ממה שאתה חושב.

הרכב שלי חונה בחנייה מקורה תת קרקעית, ואני ממש לא צריך את "מתנות" שלך.

ולהבא לא יזיק לך לקרוא קצת על טמפרטורה, קרינה, וההשפעות שלהם.{הצעה מועילה}.

איך אתה משווה בין גומי שבא במגע עם אספלט שמגיע ל80 מעלות בכיף, ומגב שרוב השנה משתזף באויר הכי יבש בארץ ולא משתמשים בו, לפלסטיק שמיועד לעבוד בטמפרטורות גבוהות שמפיקה הנורה??

ואתה לא רוצה להיכנס איתי לדיון על טמפרטורה וקרינה. אתה תצא אידיוט. לא שאתה צריך אותי בשביל זה, כי אתה מסתדר נהדר עם לשמור על הסטיגמה של תושבי העיר, אבל עזוב, ברגע שהדיון הזה יהפוך מדעי אתה תפסיד בנוק אאוט.

שורה תחתונה, אין שום הבדל בין רכב שנוסע עם אורות דרך ביום באילת לרכב שנוסע עם אורות דרך ביום בבאר שבע. ואתה מוזמן להמשיך "לחשוב" מה שאתה רוצה ולהסתמך על "הניסיון" הרב שלך. שבוע טוב.

פורסם (נערך)

נראה לי מצאתי פתרון פשוט.. ניתוק פיוז

השאלה אם יש ואיפה הוא

עריכה אחרונה על ידי rotem1322
פורסם

עולה שאלה מעניינת:

האם במקרה של תאונה (חלילה), בהנחה שניתן להוכיח שהתאונה היתה נמנעת אם ברכב היו דולקים האורות (הוצאת פיוז ברכב שמגיע מהחברה עם אורות דולקים ביום, בניגוד להוראות היבואן והיצרן), הנהג ישא באשמה?

פורסם (נערך)

לא נראה לי. לבוחני התאונות יש יכולת לקבוע שאחד המעורבים לא שם לב לנוכחותו של האחר בדרכו למרות שהוא מצוי בשדה הראיה שלו. עם זאת, קשה לי לתאר מצב שבו ניתן יהיה לתלות את האשמה דווקא באי-הדלקת אורות. כמובן כל עוד מדובר באור יום בהיר.

אמנם אנו מחויבים בתנאים מסוימים להדליק אורות ביום, אך החוק אינו מחייב את הנהג לנקוט באמצעי זהירות "פרו-אקטיביים" כמו הדלקת אורות יום (שלא בתנאים הנקובים בחוק) או ניהול התנועה לאחור ולכן נהג כזה לא יהיה אחראי לגרימת ההתנגשות מבחינה פלילית גרידא.

מבחינה תעבורתית טהורה זה דבר אחר, וייתכן שגם מבחינה אקוטארית (ביטוחית) זה יהיה אחרת...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אין שום חוק בישראל שמחייב על הדלקת אורות ביום.

מעבר לזה אני יודע שפעם צמפיון בחיפה היו עושים זאת ומציינים זאת בתיק של הרכב.

פורסם

ברור שיש חוק המחייב להדליק אורות, בחורף, מתאריך מסויים עד סוף מרץ אם אני זוכר נכון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
ברור שיש חוק המחייב להדליק אורות, בחורף, מתאריך מסויים עד סוף מרץ אם אני זוכר נכון.

שכחת את ההמשך: בכבישים בינעירוניים.

ROTEM

גש למוסך מורשה צימפיון עם החוברת, ותראה להם שלפי ההסבר בחוברת, עדיין לא ניתן לנתק את הפונקצייה הזו. הם ייצרו קשר עם המוסך המרכזי, יקבלו אישור ויבצעו את העבודה הזו. 5 דקות בדיוק. אצל חבר שלי גם היה אותו דבר, הוא ניגש עם החוברת וניתקו לו את זה. אני כשיהיה לי קצת זמן לזה, גם אבצע את הניתוק.

אין מה לעשות. באיביזות הללו חסכו ב-DRL ייעודי ומשתמשים במקום זה באורות רגילים. גם יכלו לשים נגד הספק קטן, כדי להוריד ב-40% את עוצמת הפנס, אך לצערי גם בזה חסכו.

לפחות הרכב לא כל כך יקר...

• תוכן חדש...