Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השקעתי בכסף ממיטב כספי, אני מטפח אותו במו ידי ומשקיע בו זמן רב.

אני לא מעונין בהיוצרות סדקים לחינם בתוך הפנס.

מכיר מקרה זהה שגרם לסדקים בפנס

מאוד מכער את הרכב

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה שוב ממשיך בשלך, לא יהיו לך סדקים אם תטפח את הפנס עם מוצרי טיפוח יעודיים (אתה טוען שאתה מטפח אותו במו ידיך, מעולה! תשקיע בתחזוקה טובה של הפנסים).

ברכבי יש 2 פרוג'קטורים של HID בכל פנס (סה"כ 4 פרוג'קטורים) שעובדים גם ביום, עזוב אותך שהחום שהם פולטים מרובע משלך (פי 4 בכל פנס!!) נחש מה? אין לי שום סדק.

פורסם

אם לא הייתי רואה אשכול של מישהוא שהסדקים האלו קרו לו אז מילא אבל ראיתי שירשור כזה.

כדי לטפח את הפנסים אני מישתדל למרוח אליהם שכבה של וקס, לא יודע עד כמה זה משפיע, אבל לא נראה לי שזה מזיק.

פורסם

סדקים מהצד הפנימי, נורות שנשרפות, צריכת דלק גבוהה יותר, בלאי יתר לאלטרנטור ואולי גם למצבר... ואתה ראית אשכול של מישהו שנסדקו לו הפנסים, אני ראיתי במציאות. לא נעים בכלל (כאמור במשפחה מוסך לפחחות וצבע שמטפל בדהיית פנסים מהשמש, אבל לא בסדקים מחום הנורות).

מתוך ספר הרכב של הסקודה פאביה - ציטוט. ההדגשות במקור:

חיסכון בחשמל

הפקת חשמל מגדילה את תצרוכת הדלק

- כבה רכיבים חשמליים שבהם אינך משתמש.

כאשר המנוע פועל, האלטרנטור מפיק ומספק זרם חשמלי. ככל שיופעלו יותר רכיבים חשמליים, כך תגדל כמות הדלק הדרושה להפעלת האלטרנטור.

(עמוד 156).

מעבר לזה אין לי מילים.

פורסם (נערך)

נסיעה עם אורות דולקים ביום אינה מקצרת את אורך חיי נורות הרכב באופן משמעותי. ההעמסה על מערכת חשמל תקינה הנה מזערית. גם המצבר אינו אמור להיות מושפע כל עוד המכונית נוסעת ואינה עומדת שעות ברצף בסיבובי סרק. ההשפעה על צריכת הדלק הינה מזערית ואינה מורגשת באופן מעשי.

מעבר לזה אין לי מילים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

או שאתם מתבלבלים ולא רואים טוב שהסדקים הם מבחוץ, או שיש פגם יצור בפנס. בכל אופן שימוש במנורות סטנדרטיות (בהתאם לסוג הנדרש בפנס) לא יגרום לנזק.

פורסם

חן ג.

מעט+ מזערי+ לא כל כך משמעותי+ תוספת חום "קטנה" מבחוץ+ גורם הזמן =נזק.

נתנאל

בסופו של דבר,כל פנס מפלסטיק יסבול מסדקים בחלקו הפנימי, שנראים יותר כמו נקודות קטנות וצפופות, בעיקר במבט מהצד ובעיקר בלילה. זה קורה לאחר הרבה שנים ונסיעות עם אורות דלוקים. החום של השמש, יחד עם הדלקת הפנס רק מאיצה בקצת את התהליך הזה. הייתי אומר שאחרי 3 שנים בערך יראו את זה באיביזה, לאומת 5 שנים ברכב אחר. דווקא תופעת "פנסים דהויים" וצהובים, כמעט ולא נתקלתי בהם ברכבים הללו.

פורסם

תגידו, אם נניח בשיא החום אני אסע קבוע על אורות חנייה(כלומר שהתאורה בתוך הרכב דלוקה)

זה יכול לגרום לבעיה?

פורסם (נערך)
חן ג.

מעט+ מזערי+ לא כל כך משמעותי+ תוספת חום "קטנה" מבחוץ+ גורם הזמן =נזק.

בלאי (ולא נזק) בשווי של עד עשרות בודדות של שקלים בשנה הוא מחיר זעום בעבור הפחתת הסיכוי לנזק עקב התנגשות שכמעט תמיד יהיה חמור יותר, יקר יותר, מסובך יותר לטיפול ועשוי לכלול גם נזק גופני.

אתם יודעים, גם אורות יום (DRL) צורכים עוד חשמל ודלק, גם הם מתבלים וגם הפנסים שלהם דוהים. אם היו מותקנים לכם כאלו ברכב, לא הייתם מבקשים לנתקם ומעלים את אותם טיעונים?

פותח השרשור, אם תיסע עם אורות חניה לא תיגרם שום בעיה מיוחדת, כשם שלא תיגרם אם תיסע עם אורות המעבר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תחליף לנורות בעלות גוון יותר לבן מהסטנדרטיות (מהיצרנים המובילים, OSRAM או HELLA), תזמין את אלו שיש להן תקן E, כך תהיה מבסוט להשאיר את האורות דולקים גם ביום.

פורסם

האמת אני לא אוהב את הנורות הלבנות דמוי הקסנון.

בסוף המוסך יעשה את זה אחרי המון המון בעיות

ואחרי שהגעתי למישהיא בכירה בשירות הלקוחות ואחרי דיבור עם מנהל מוסך צמפיון בחיפה ....... לא קל חח

פורסם

אלטרנתיבי,ארגון ה-IIHS האמריקני ו-General Motors הקנדית כתב:

viewpost-left.png

נסיעה עם אורות דולקים ביום אינה מקצרת את אורך חיי נורות הרכב באופן משמעותי. ההעמסה על מערכת חשמל תקינה הנה מזערית. גם המצבר אינו אמור להיות מושפע כל עוד המכונית נוסעת ואינה עומדת שעות ברצף בסיבובי סרק. ההשפעה על צריכת הדלק הינה מזערית ואינה מורגשת באופן מעשי.

מעבר לזה אין לי מילים.

נסיעה עם נורות דלוקות ביום מקצרת את חייהן פר כמות הזמן שהנורה עבדה. לא צריך להיות בעל תואר אקדמאי בחשמל כדי לדעת שאורך חיי נורת חוט להט היא כ- 1000 שעות פלוס מינוס.

אני אשאל אותך שאלה כמו מבחן פסיכומטרי. תענה לי עליה בבקשה:

ידוע שאורך חיי נורת חוט להט עומד על כ- 1000 שעות. ידוע שברכב 1 ו- 2 הותקנו נורות זהות של OSRAM והמכוניות עלו באותו היום על הכביש.

רכב 1 נוסע ביום ובלילה 100,000 קילומטרים עם אורות עובדים, כך שהנורות עבדו 1000 שעות בסה"כ.

רכב 2 נוסע ביום ובלילה 100,000 קילומטרים עם אורות עובדים בלילה בלבד, כך שהנורות עבדו 650 שעות בסה"כ.

באיזה רכב תישרף הנורה בימים הקרובים?

פורסם

אגב רציתי לעדכן ששלחתי מייל לשירות לקוחות הבינלאומי של סיאט. עם הבעיה המתוארת כמובן.

הם החזירו לי מייל ואמרו שהם יצרו קשר על היבואן באופן מיידי צמפיון כמובן.

הם יחזירו לי תשובה.

בכל אופן אני כבר הגעתי עם המוסך להסדר שיבטלו את זה.

יכול להיות שתצא הנחיה גורפת ולא יעשו לכל לקוח שרוצה לבטל את זה בעיות.

פורסם
אגב רציתי לעדכן ששלחתי מייל לשירות לקוחות הבינלאומי של סיאט. עם הבעיה המתוארת כמובן.

הם החזירו לי מייל ואמרו שהם יצרו קשר על היבואן באופן מיידי צמפיון כמובן.

הם יחזירו לי תשובה.

בכל אופן אני כבר הגעתי עם המוסך להסדר שיבטלו את זה.

יכול להיות שתצא הנחיה גורפת ולא יעשו לכל לקוח שרוצה לבטל את זה בעיות.

טוב עשית שפנית לשירות הבינלאומי של סיאט , וגם בסוף הגעת להסדר עם המוסך שלך שיטפלו בזה .

אני פשוט קורא עכשיו את התגובות שהספיקו לרשום פה , ואני רואה שיש אנשים כל כך עקשנים שפשוט לא רוצים להבין שיש לך ''קומבינה'' ברכב שלך , שלא אמורה להיות , ואתה רוצה וזכותך המלאה לטפל בקומבינה הזאת ולהעיף אותה לכל הרוחות , אבל אותם כמה מגיבים לא אכפת להם בכלל , עוצמים עיניים על הבעיה הזאת ועל השאלה שלך בנושא הזה וממשיכים לדחוף לך ''מה הבעיה , סע עם אורות דרך דולקים כל הזמן , הרי זה בטיחותי'' , פשוט טימטום מצידם , אין לי מילים אחרות .

רותם , יפה שלא נכנעת , חפרת וחפרת ובסוף הגעת למה שרצית , לקבל טיפול בבעיה עם האורות האלו ברכב שלך .

אם הייתה לי את אותה הבעיה , גם אני מאה אחוז הייתי חופר את כל האינטרנט , מתקשר לאן שצריך להתקשר , אוסף מידע עד שבסוף הייתי מסדר את זה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...